Metallica-Death Magnetic (2008)

Ούπς μου ξέφυγε ένα ντόμινε… δεν εχω καμμιά εμπάθεια για τους μετάλλικα πλέον (τα περι ξεπουλήματος κλπ πια δε με ενδιαφέρουν, πίσω στο 96 τους θεωρούσα πουλημένους κλπ ως χαζός ρομαντικός έφηβος, μετά απλά ξεπουλήθηκαν όλοι και γειώθηκα οπότε πλέον μενδιαφέρει μόνο η μουσική και ο καθένας ας κάνει ότι θέλει) Βρήκα το κομμάτι ανέμπνευστο και βαρετό.

egw pistevw oti paizei rolo to kritirio me vash to opoio krinei o kathenas ton kainourio disko.an p.x. krinoume me vasi tin istoria ton metallica o diskos oute gia ton p… den einai!an krinoume me vasi to st.anger mporoume na poume oti toulaxiston anagnorisan ta lathi tous kai evgalan apla kati kalitero pou an to eixe vgalei kamia banda tis seiras de tha to akouge kaneis…

νομίζω πως μετά από ν ακροάσεις στο i-pod το τραγούδι είναι πολύ καλό.

Εχω την εντυπωση οτι το Τhe Day That Never Comes θα μπορουσαν να το ειχαν δουλεψει περισσοτερο και να βγει καλυτερο το κομματι,ενω ξεκιναει καλα και ωραια καπου στη μεση αρχιζει κ χανει.Επισης τα vocals του hetfield μπορουσαν να ειναι αρκετα καλυτερα.:-k

Το cyanide μου αρεσε πιο πολυ απο το single.

de lew…exei arketa kala stixeia!!!vasika an den yphrxan oi metallica pithanotata na akouga akoma ellhniko rok!!!apla perimenw kati polu gamato…einai h teleftaia tous efkairia pistevw…

Το κομμάτι είναι μεγάλο κόλλημα στα 4 πρώτα λεπτά.Μετά κουράζει.

το μεγαλυτερο προβλημα και στο day that never comes αλλα ειδικα στο cyanide ειναι η μελωδια των φωνητικων…

ειδκα το δευτερο θα μπορουσε να μεταμορφωθει σε κομματαρα με μια πολυ περισσοτερο εμπνευσμενη μελωδια φωνητικων…

και δεν μιλαω για την φωνη που ειναι πολυ καλη(ισως καλυτερη απο ποτε)αλλα για την μελωδια τους…

η μελωδία στα φωνητικά στο καθαρό μέρος του TDTNC είναι κατ’ εμέ και το δυνατότερο σημείο του.

το κοματι ειναι πολυ καλο…και για οσους λενε οτι το δευτερο μισο του κοματιου αποτελει ξενο μερος τι να πω…με την ιδια λογικη συμβαινει το ιδιο και για τα one,sanitarium kai fade to black…

απιστευτο κομματι το day that never comes. και οφειλω να πω οτι δεν με ξετρελανε με την πρωτη. καταρχας η εισαγωγη θυμισε το call of ktulu για πολυ λιγο, στη μεση το κομματι φερνει σε overkill ενω το σολο θυμιζει εντονα το am i evil? προς το τελος του. μετα ακουω πολλα τραγουδιατους να αναφερονται τουςστη διαρκεια του κομματιου. κατε με αν το justice for all εβγαινε σημερα θα ειχε αυτο τον ηχο. εν ολιγοις το πειραμα φαινεται να πετυχε, γιατι ειναι γνησιο metallica τραγουδι.

δεν ημουν καθολου αισιοδοξος, αλλα τωρα ειμαι…
ιδωμεν βεβαια στις 12/9

Μή συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια…

Κι εγώ μαζί σου! Και να συμπληρώσω και οι στίχοι καθεαυτοί…

2 στα 2…πατατες

Παιδια, πρωτο μου ποστ στο φορουμ.

Στα τραγουδια που εχω ακουσει μεχρι τωρα απο το καινουριο Αλμπουμ των 'tallica μιλαμε για πολυ αξιολογα κομματια. Σιγουρα δεν ειναι Blackened η Fight Fire With Fire αλλα ειναι καταπληκτικα τραγουδια. Η φωνη του Hetfield ειναι σαφως χειροτερη απο τη δεκαετια της Thrash.

Αλλα ρε παιδια μιλαμε για τους Metallica, ο χειροτερος τους δισκος(St. Anger) θα θεωρουταν δισκαρα αμα εβγαινε απο καποια αλλη μπαντα. Αυτοι οι ανθρωποι ειναι οι μονοι που τολμησαν να αλλαξουν τελειως ειδος τραγουδιου οταν ειδαν οτι εχουν βγαλει οτι καλυτερο μπορουσε να βγαλει η Thrash. Ειναι αυτοι που οτι τραγουδι και να βγαλουν ακομα και να μην αρεσει σε μεγαλη μεριδα θα ειναι ποιοτικοτατο! Ειναι η Metal σε αυτους που δεν ακουνε Metal, δεν γινεται να μην ειναι καλοι.

ηθελα να ξερα ποιος εχει ακουσει το cyanide στη στουντιακι του μορφη , και μπορει να το πει κακο κομματι . το συγκεκριμενο κομματι οποιος το εχει ακουσει , εκτος και αν εχει κονε στην εταιρια και του εστηλαν το cd , ειναι ηχογραφημενο απο ενα Live με τον live ηχο των metallica και καμια σχεση με του αλμπουμ . α ρε ελληναρα με τον ενθουσιασμο σου και το κραξιμο σου . για γελια και για κλαματα πραγματικα .

Αυτά τα 2 τραγούδια (κατά τ’άλλα αξιόλογα και κλασικά) βάζεις ως μέτρο σύγκρισης;!;!

Συγκρίνεις τη φωνή του Hetfield τα τελευταία 10-12 χρόνια με το “κάτι σαν φωνή” του 1983;!;! #-o

Για τα υπόλοιπα που αναφέρεις, θα συμφωνίσω σε γενικές γραμμές (όχι ότι θα αγχωθείς κιόλας :slight_smile: )

ούτε καν.

Πάντως εγώ το βρήκα όμορφο τραγούδι. Μπορώ να πω πως μου άρεσε περισσότερο απο πολλά άλλα δικά τους τα τελευταία χρόνια. Δε τρελάθηκα, κάτι λίγο στον ήχο ίσως με χάλασε, αλλά αν δεν είναι και ο τελικός αυτός…

Όσο αφορά τις επιρροές, οκ παιδιά, μη περιμένουμε παρθενογένεση απο τους Metallica, ειδικά τώρα. Παντού και πάντα υπήρχαν οι επιρροές. Το θέμα είναι που σταματάει η επιρροή και που αρχίζει η αντιγραφή και η μίμηση (του εαυτού σου ή των άλλων).

Το τραγούδι αυτό πιστεύω όσο το άκουσα πως είχε εκείνο το επίπεδο δημιουργικότητας που χρειάζεται για να πούμε πως απέφυγε τα πάνω… Είπαμε, μη περιμένουμε και κάτι εντελώς καινούργιο πια (εκτός αν θέλουμε να παίξουν τζαζ οι Metallica, όπου τότε δε μας παίρνει να μιλάμε για “σεβασμό στις μέταλ ρίζες” κλπ…).

Και βασικά, και κυριότερα, μου φάνηκε όμορφο σαν τραγούδι. Απλά. Όχι κάτι συγκλονιστικό, οκ, αλλά όμορφο. Μακάρι τα άλλα τραγούδια να είναι ακόμα καλύτερα.

Η μιζερια τους φταιει, τι αλλο?

Δεν ξερω αν συμφωνειτε αλλα το μερος οπου λεει στο TDTNC this i swear δεν μου αρεσει,σαν να μην κολλαει.
Συνολικα υπαρχει μια αισθηση οτι θα μπορουσε να ειναι καλυτερο το κομματι,απο το 4’30" περιπου και μετα χαλαει,παντως γενικα ειναι ενα ωραιο κομματι.