Metallica-Death Magnetic (2008)

Εμενα παλι μου φαινεται παραξενο που οι μεταλλικα ανεβασαν και αλλο τραγουδι στο σαιτ τους.Μηπως ειναι demo και προκειται απλα για μια προγευση?Αν βαλουμε και το cyanide συν αλλα δυο τραγουδια που επαιξαν παλια live…τοτε εχουμε το μισο αλμπουμ.Μηπως ειναι απλα δειγματα?

Για όσους έχουν παραξενευτεί με τον ήχο, χωρίς να ξέρω αν τα κομμάτια είναι στην τελική τους μορφή ή όχι, να σημειώσω αυτό: Το “Californication” των RHCP θεωρείται πως έχει πολύ κακό mastering. Γιατί; Γιατί ο Rubin πρόσεξε πως με το συγκεκριμένο mastering, ο δίσκος ακουγόταν καλύτερα σε club, super market κτλ…
Το πιθανότερο είναι να μην έχει καμία σχέση κάτι τέτοιο με το D.M., αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Κατά τα άλλα, μέτριο προς κακό (και) το “My Apocalypse”. Το ρεφρέν δεν υπάρχει καν, τα riff χιλιοπαιγμένα. Τι να το κάνεις το ότι είναι γρήγορο όταν η έμπνευση πέφτει κάτω από το μηδέν;

Σημερα διαβασα κατι δηλωσεις τους που βαζουν -κατα καποιο τροπο- το Load σε δευτερη μοιρα. ΛΟΛ. Πραγματικα ειναι για γελια, ακομη κι αν το Death Magnetic αποδειχθει η δισκαρα των δυο επομενων δεκαετιων. Οταν σαρωναν τα βραβεια στο MTV καλα ητανε. Χωρια που ειναι δισκαρα.

Anyway, ηθελα να συμφωνησω με τις εικασιες (κατι σελιδες πιο πισω) πως πρεπει να περιμενουμε καλυτερα κομματια. Ιμο, τα 3 πρωτα τρακς συγκεκριμενα. Συνηθως τα ‘‘δυνατα’’ πανε στην αρχη του τρακλιστιν.

Επισης:

Αυτος ο δισκος μαλλον θα ειναι κι ο τελευταιος που θα βγαλουν ποτε οι Metallica. Ετσι δειχνει δλδ, εως τωρα εχουμε ενα track φαση Fade To Black/One κι ενα ψιλοBattery. Προσωπικα μου φερνει ενα re-visiting ourselves που οκ, δεν ειναι απαραιτητα κακο αλλα αν φτανουν σε τετοιο σημειο ως εσχατη λυση (δηλαδη να σου ερχονται συγκεκριμενα tracks στο μυαλο) τοτε η πηγη μαλλον στερεψε, απο θεμα υφους τουλαχιστον. Εξ αλλου αν δουμε τον ρυθμο με τον οποιο πλεον βγαζουν δισκους, ε, μια τετοια υποψια ειναι τουλαχιστον βασιμη. Last shot at glory λεπον.

μη μου λέτε τέτοια!!:frowning:
Αντε να σας βλέπω αισιοδοξους ε!
Όι Metallica θα βγαζουν δίσκους μέχρι τα βαθειά γεράματα:p
Κι εμεις θα συνεχίσουμε να απολαμβανουμε την απειλητική φωνη του άρχοντα:p

btw, το my apocalypse δε με ενθουσίασε, αλλά ουτε με απογοητευσε!:-s

αφου το ξερετε: Δε ξενερω-δε ξενερωνουμε ποτε!!!:stuck_out_tongue:

εγω παντως παρατηρω οτι υπαρχει γκρινια γενικα ειτε αλλαζουν στυλ ειτε επιστρεφουν πιο πολυ προς τα παλια…δεν το καταλαβαινω αυτο!!!

Ε αφού τα κομμάτια είναι μέτρια για κάποιους είναι λογικότατο.

Το ότι υπάρχει γκρίνια επειδή απλά δεν γράφουν καλά τραγούδια πλέον το σκέφτηκες? Άσχετα από την μουσική κατεύθυνση.

Όχι μωρε, δεν το πιστεύω να το διαλύσουν το μαγαζί. Απο ό,τι λένε οι ίδιοι δλδ…δεν είμαι μέσα στο κεφάλι του James.
Να περιοδεύουν μέχρι τα 60φεύγα τους χωρίς νέες δουλειές, το αποκλείω.Άρα ο,τι είναι να γίνει θα γίνει τα επόμενα 5 χρόνια.
Ο ρυθμός που βγάζουν νέα αλμπουμ δεν έχει αλλάξει απο το 91 και μετά. To 96/97 βγήκαν τα load/reload (5 χρόνια μετα το black) το 2003 το st.anger (6) και φετος το καινουργιο (5). Αρα πάμε καλά απο ρυθμό, χαααλαρα…:slight_smile:

Το γεγονός οτι μάλλον φτιάχνουν ένα δίσκο στο στυλ των κλασσικών τους στα 80ς δε σημαίνει οτι υπάρχει έλειψη νέου ύφους (κάτσε να τον ακούσουμε όλον, ντε) . Εξάλλου αυτό είναι το ύφος το οποίο καθιέρωσε τους metallica στις συνειδήσεις των περισσοτέρων οπαδών τους. Για έλλειψη έμπνευσης, ναι να το δεχτώ. Αν και εκεί μπαίνει το γουστο του καθενός και τι του αρέσει να ακούει.

To Load ειναι ο τελευταιος εμπνευσμενος δισκος που εβγαλαν…και ηδη περασαν 12 χρονια…

he’s got a point…νομίζω…:wink:

Εχω ακουσει τα 2 κομματια…το Day και το Apocalypse…
Το Day εχει καποιο ενδιαφερον αν και φαινετε αρκετα αδουλευτο…μου δινουν την αισθηση οτι τζαμαρουν στο στουντιο!Οταν δυναμωνει καπως κατι λεει…
Το Apocalypse ομως ειναι κομματι της πλακας για να μην πω τιποτα χειροτερο…αν δεν ειχαν την υπογραφη τους οι Metallica και ηταν πχ ενα κομματι των Paradox θα ηταν ενα πολυ κακο filler απο τον τελευταιο εξαιρετικο δισκο τους!Θελουν,προσπαθουν…αυτο φαινετε και το αναγνωριζω…αλλα απο οτι φαινετε δεν μπορουν!Δεν εχουν εμπνευση νομιζω ειναι ξεκαθαρο αυτο…

Δεν θυμάμαι καλά Angmar αν έχουν συμβόλαιο 2 άλμπουμ με την Warner (δηλαδή death magnetic και άλλο ένα) ή αυτό μόνο…σε κάποια συνέντευξή ο hetfield τοχε πει αλλά δεν θυμάμαι…

Παιδια εγω πιστευω οτι καταρχας οι Metallica δεν εχουν να αποδειξουν τιποτα.αν θελουν συνεχιζουν,αν θελουν τα παρατανε.ουτε εχουν αναγκη τα λεφτα.με τουσ δισκους που εχουν βγαλει ο κοσμος θα συνεχιζει να τους ακουσει ανετα για τα επομενα 20 χρονια και αρα να αγοραζει τουσ δισκους τους…αλλα εγω εχω την εντυπωση οτι γουσταρουν πολυ που γυρισανε το στυλ τους σε 80’s+90’s φαση…αυτη την εντυπωση εχω…προφανως λιγο πολυ απο τα 3 αυτα τραγουδια φαινεται οτι αντιγραφουν τουσ εαυτους τους,αλλα δε νομιζω οτι ειναι κακο…απλα κανουν αυτο που ξερουν να κανουν καλυτερα

οσο αφορα τα κομματια,νομιζω οτι το cyanide εχει αδικηθει πολυ κρινοντας απο τα σχολια εδω στο forum ,και δικαιως ισως γιατι δεν το εχουμε ακουσει στην κανονικη του version.προσεξα οτι στο live το παιζουν σε Mi υφεση οπως παιζουν απο το load και μετα δηλαδη και σε ολα ta live απο κει και επειτα…πιστευω,επειδη ακουσα και το TDTNC σε συναυλια και το παιζουν και αυτο σε mi υφεση ενω κανονικα ειναι σε mi,οτι και το cyanide στο cd θα το παιζουν ψηλοτερα και θα θυμιζει πολυ enter sandman και σε καποια σημεια ισως blackened και το κομματι απλα θα ειναι απο τα καλυτερα τους…θυμηθειτε το αυτο…

1. Για μένα στο δυνάμωμα είναι που γίνεται αστείο το κομμάτι. Όπως είπε και μια φίλη μου, το σόλο θυμίζει pacman!!! :stuck_out_tongue:
  2. Όσον αφορά το apocalypse είναι όντως τραγικό. Ζορίστηκαν για να το βγάλουν, δεν το κατέχουν πλέον το άθλημα. Βγάλαν απλά κάτι γρήγορο για να ικανοποιήσουν τους fanboydes. Δυστυχώς αυτό είναι και κάργα ανέμπνευστο. Προσωπική άποψη πάντα, ε!!!

α και κατι αλλο που θελω να πω ειναι οτι αν τυχον βγαλουν κι αλλο δισκο με τον trujillo ειναι πολυ πιθανο να ειναι πολυ καλυτερος απο αυτον,ισως και δισκαρα…
σκεφτειτε οτι με τον burton εκαναν 2 δισκους και μετα εκαναν το puppets που θεωρειται και σημειο αναφορας…
επισης με τον newsted εκαναν πρωτα το justice και μετα το black album,οποτε με αυτη τη λογικη ισως μπορουμε να ελπιζουμε οτι εαν οι metallica συνεχιζουν να βγαζουν δισκους,να φτασουν στο μελλον στο peak τους με τον trujillo…:wink:

Doing…! :?

η αληθεια ειναι οτι δεν το πολυσκεφτηκα γιατι εμενα απο ολα τα αλμπουμ τους μου αρεσουν αρκετα κομματια οποτε δεν θεωρω οτι εχουν στερεψει σαν εμπνευση(αυτο βεβαια ειναι και θεμα γουστου του καθενα)!!

συμφωνω με το doing…8O8O

γιατι ?? δεν ειπα να βγαλουν καλυτερο δισκο απο αυτους του 80,αλλα σε σχεση με αυτους τους δισκους στους οποιους θα εχει συμμετασχει ο trujillo