Τα σολο του Hammett στον δίσκο για μένα παραμένουν το αδύναμο κομμάτι του δίσκου αλλά και των live εμφανίσεων τους, πραγματικά σκοτώνει το σολο του One στο παραπάνω βίντεο, είναι αμαρτία. Δεν ξέρω αλλά φαίνεται σαν τα δάχτυλα του να έχουν θέμα, ακόμα και όταν κάνει “devil horns” φαίνεται ότι υπάρχει κάτι, μπορεί να είναι και ιδέα μου.
Από την άλλη πέρα από τα 2-3 σολο που λέτε παραπάνω για μένα ΤΟ σολο του δίσκου είναι στο Spit, φανταστικό παλιομοδίτικο που εύκολα το τραγουδάς κιόλας.
Den eida to video gia to solo alla kai to solo tou halo to allakse poly sto prohgoumeno live. Ekei vevaia den to skotwse, perissotero to diaforopoihse. Auto to ekane panta live kai proswpika mou aresei na diaforopoioun oles oi mpantes ligo tis live ekteleseis. Px oi purple mou aresoun pio poly live para ta studio.
Pio poly San aformi pira to post tou @shadowking69 giati o Kirk teleutaia Ontws exei thema
Έτσι και στο Halo, και έλεγα από την αρχή ότι τουλάχιστον η εισαγωγή του σολο μου μοιάζει με ήχο Hetfield…ίσως και να είναι τελικά και για αυτό το αλλάζει ο Κιρκ
Apokleietai na einai solo Hetfield… an itan, tha to epaize o Hetfield sto live. Ase poy akougetai 100% Kirk se mena.
Sumfono apoluta gia to solo tou Spit, einai apo ta kalytera tou diskou mazi me Am I Savage, Dream No More kai Now That We’re Dead pistevo.
Και το Moth Into Flame εχει σολαρα ρε
ωραια . Am I Savage, Dream No more, Moth into Flame, Now That We are Dead, Halo on Fire , Spit out The Bone, Confusion (αυτο το λεω εγω) σολαρες αρα τι παραπονο εχετε ρε ;
Τα κομμάτια που είχαν βγει στην αρχή προδιέθεταν αρνητικά για τα σόλο του Κερκ, αλλά τελικά δεν ήταν αντιπροσωπευτικό το δείγμα. Ο Κερκ είναι ο απόλυτος ΔΥ εδώ και χρόνια (δηλαδή, στο λεξικό υπάρχει φωτογραφία του δίπλα στο λήμμα, πραγματικά), αλλά στον δίσκο έχει και καλά σόλο.
Εχασε το iphone και παιζει να ειχε/εχει θεματακια με τη Lani, λεμεεεεε…
Αμεσως ΔΥ ο Κirk, o Ellefson τοτε τι ειναι? Ο Φωτοπουλος της μετ(σ)αλ?
[quote=“NK_10, post:2819, topic:29901, full:true”]Εχασε το iphone και παιζει να ειχε/εχει θεματακια με τη Lani, λεμεεεεε…
Αμεσως ΔΥ ο Κirk, o Ellefson τοτε τι ειναι? Ο Φωτοπουλος της μετ(σ)αλ?[/quote]
Ο Κερκ είναι ο ορισμός του ΔΥ εδώ και δεκαετίες. Καμία εξέλιξη στον ήχο του, διεκπεραιωτικός στα live. Ο Ellefson είναι ο sessionάς μπασίστας των Megadeth, αν με ρωτάς.
Που είχε κάνει μήνυση στον megadave κάτι εκατομμύρια. Άρα θεωρητικά δεν είναι σεσιονας αλλά ιδρυτικό μέλος .
Και σιγά τις δεκαετίες που δεν έχει εξελίξει τον ήχο του ο Hammett. 2 είναι όλες κι όλες . Σιγά !
Δημόσιος υπάλληλος βέβαια που κράτησε την ομάδα ενωμένη . Εεεεεεεεε καλή δουλειά έκανε .
Τέλος πάντων έχει τον χαβαλέ του αυτό το ΔΥ αλλά είναι και κάπως υπερβολικό . Υπάρχουν τόσες και τόσες μεγάλες μπάντες εκεί έξω που έχουν ΔΥ που έχουν πάρει ήδη και το εφάπαξ και μύτη δεν ανοίγει .
Νταξει ρε συ στο DM δεν ηταν ΔY, πατουσε στο στουντιο, εγραψε καλα σολο και riffs…
Ναι αλλά δεν είναι το ίδιο καλός με το HTSD που δεν έγραψε και τίποτα πέρα από τα σόλο
Όχι ότι ο hammett δεν έχει γράψει riffαρες αλλά δεν είναι ούτε κατά διάνοια ένας από τους κύριους συνθέτες των Metallica . Αυτό που λείπει εδώ και δεκαετιες όπως λέει και ο Παντελής είναι σόλο που να σου φύγουν τα σαγόνια από τις πρώτες νότες. Εγώ πιστεύω ότι ακόμα μπορεί να προσφέρει κάτι τέτοιο αλλά σαν κάτι να δείχνει να τον κρατάει λίγο μαζεμένο .
Όσο για τα Live έχει πάθει Ulrich ( προ δεκαετίας - δεκαπενταετιας ) .
Ψάχνει να κάνει κάτι πιο εξεζητημένο - βρώμικο - περίεργο και τελικά πολλές φορές τα κάνει ολοφάνερα σαλάτα .
Από παλιά άκουγα τέτοια " χαζά " σε διάφορα Bootlegs που έπεφταν στα χέρια μου από συναυλίες που είχαν δώσει στα 80s - αρχές 90 αλλά οκ ήμουν και παιδί και πιο καυλωμενος , τους είχα ακούσει χιλιάδες φορές λιγότερες από ότι τώρα να παίζουν τα αγαπημένα μου κομμάτια οπότε και η κρίση μου ήταν μειωμένη . Αν βάλουμε αντίστοιχους μουσικούς και τους ακούσουμε Live όσες φορές έχουμε δώσει χρόνο για να ακούσουμε Live εκτελέσεις κομματιών των Metallica θα βρούμε αντίστοιχα " χαζά " .
Θα βρούμε βέβαια και μουσικούς που σε μαγεύουν αμέσως . Ζητάμε τα πάντα από τους Metallica και είμαστε λιγότερο ανεκτικοι απέναντι τους . Έτσι νομίζω εγώ .
Αλλά όπως έχει πει και ο Hetfield δεν είναι τέλειοι σαν μουσικοί , αλλά σαν συγκρότημα ανεβαίνουν πολλά επίπεδα και βγάζουν μια φοβερή ενέργεια στα Live . Θέλω να πω ότι οκ άλλοι θα βρουν πάτημα για λίγο γκρίνια ή αδιαφορία , άλλοι θα το βρούν απλά οκ και θα απολαύσουν το Live . Κάνουμε και λίγο την τρίχα - τριχιά .
Αυτο ειναι ενα ολοσωστο ποστ. Η αληθεια ειναι οτι σε ολα αυτα τα τραγουδια εχει απο πολυ καλα εως εξαιρετικα σολο. Δεν ειναι και ασχημα το 7/12 στα σολος του δισκου, για καποιον που πραγματικα φαινεται να μην νοιαζεται πλεον τι θα παιζει στην κιθαρα καθολου. Απλα οσο καλα και να ειναι… ειναι αυτο που ειπες σε αλλο ποστ, δεν ειναι και σολος που θα σε εντυπωσιασουν με το ποσο καλα ειναι, και ο Hammett το ειχε αυτο στο παρελθον, ακομα και σε απλοικα σολος στα Load/Reload. Ποσο μαλλον στο Black και στο Justice που καθε του νοτα ειναι υψιστης ποιοτητας, ακομα και σε τραγουδια οπως Eye Of The Beholder που το ψιλοβαριεμαι λιγο πλεον.
ΥΓ. Εγω προσωπικα γουσταρα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ το σολο του ManUNkind κι ας εχει φαει παρα πολυ κραξιμο ως θορυβος. Μου ακουγεται πολυ πωρωτικο και ταιριαστο στο τραγουδι.
Εγώ γουστάρω με τα χίλια το Murder One . Για πάρα πολλούς λόγους . Κάποιος άλλος πιο πάνω είπε ότι δεν γουστάρει το Now that We’re Dead που εγώ βρίσκω μια από τις καλύτερες στιγμές του δίσκου . Ίσως τέτοιες εντυπώσεις - εκτιμήσεις δείχνουν και την ποιότητα του δίσκου.
ΥΓ : αυτο που σου συμβαίνει με το eye of the beholder ( τί στιχαρες είναι αυτοί ! ) μου συμβαίνει με άλλα κομμάτια . Είναι θέμα κορεσμού . 27 χρόνια πάνω κάτω που ακούω Metallica (δεν έχω ακούσει τόσα χρόνια κάτι άλλο ΜΌΝΟ αυτούς ) πόσες χιλιάδες φορές να το έχω ακούσει ; ευτυχώς ήρθε το HTSD και με κάνει να λαχταρώ να ακούσω και τις παλιές τους δουλειές μαζί με αυτό !
Επίσης το HTSD με κάνει να ψάχνω και δουλειές άλλων συγκροτηματων με μεγαλύτερη λαχτάρα από απλώς μια συνήθεια που ήταν το ψάξιμο εδώ και κάποια χρόνια .
Αυτη τη στιγμη ακουω το Am I Savage? παντως και το βρισκω απιστευτα πωρωτικο. Ειδικα απο τη μεση και μετα. Σολαρα, ριφφαρα (the 4:09 riff οπως το ονομασαν πλεον επισημα οι metallifans) και γενικα μια καυλα, και υπεροχο βιντεο κιολας.
Είναι και το γαμημενο το γέλιο του Papa Het και έδεσε το γλυκό ( πόσο Reload είναι αυτό το κομμάτι ! Σκέτη καύλα ) .
Ναι αυτο το HA HA HA! ειναι τοπ πωρωτικη στιγμη του δισκου εννοειται. Η τριαδα ManUNkind - Am I Savage? - Murder One χωρουσε υπερανετα σε οποιοδηποτε απο τα Loads, αν και το τελευταιο ειναι περισσοτερο Black Album (ισως περισσοτερο απο οποιοδηποτε αλλο του δισκου τωρα που το σκεφτομαι).
Και ναι, ενιωσα με Murder One τις τελευταιες 2 μερες. Η αληθεια ειναι οτι νομιζα πως ειναι μακραν το πιο αδυναμο του δισκου, αλλα τωρα η ψαλιδα εχει κλεισει. Φοβερο ρεφρεν, ο Λαρς ειναι εκπληκτικα καλος σε αυτο το τραγουδι σε ιδεες και βαζω και αυτο το σολο του Kirk στα καλα του δισκου εννοειται.
Έλα Εντάξει φανμποηδες αλερτ να πούμε !
3 μήνες μετά και ο δίσκος ακούγεται το ίδιο ευχάριστα , ολόκληρος.
Ακούω το τελευταίο διάστημα πολλές και πάρα πολύ καλές φρέσκες δουλειές ( των τελευταίων 2 - 3 ετών ) αλλά όλο και γυρνάω στο HTSD να πάρω μια τζουριτσα χωρίς να με νοιάζει ποιο από όλα τα κομμάτια θα ακούσω . Έτσι πχ ξανά πορωθηκα με το Moth into flame ή το Here Comes revenge.
Αν δεν υπήρχε Black Album και ήμουν τώρα 13 χρονών και με το HTSD ξεδιπλωνοντουσαν για τα καλά μπροστά μου οι Metallica ( και ήταν και αυτοί 25 ) πάλι φανμποης θα γινόμουν .
mazeyteite
Ότι θέμε θα λέμε. Τράβα να ακούσεις τα fillers του Black album εσύ ! Χεχεχεχεχε.