Η γνώμη του Jeff Waters που σας έλεγα πριν κανα μήνα για το HTSD
[details=Summary]Μιας και αναφέραμε τον Hetfield, οι Metallica βγάλανε μετά από οκτώ χρόνια καινούργιο δίσκο. Είχες την ευκαιρία να το ακούσεις το “Hardwired… To Self Destruct”;
Ναι, φυσικά! Όταν κυκλοφόρησαν το πρώτο τραγούδι ανησύχησα λίγο. Μετά, όμως, που άκουσα τι κάνανε σε ολόκληρο τον δίσκο είπα «oh yeah, αυτό είναι πολύ καλό». Είμαι οπαδός των πρώτων δίσκων που είναι ξέρεις πολύ ωμό και χύμα metal. Το “Black Album” είναι ένα θρυλικό και καταπληκτικό άλμπουμ, αλλά δεν είναι στη φάση μου. Εγώ είμαι κολλημένος με τους προηγούμενους δίσκους. Τα “Load”, “Reload” και “Black Album” είναι πολύ καλοί δίσκοι γι’ αυτό που παίζουν, αλλά δεν μπορώ να πω πως είναι δίσκοι που θα άκουγα ή θα αγόραζα. Όταν, όμως, βγήκε το “Death Magnetic” το γούσταρα πολύ και το έπαιζα δυνατά για αρκετούς μήνες. Μου θύμισε το “…And Justice For All” και όλα τα cool στοιχεία των Metallica που γούσταρα.
Και μετά ήρθε η ώρα να κυκλοφορήσει ο νέος δίσκος και θυμάμαι να ακούω το πρώτο τραγούδι και να λέω «ωχ, ελπίζω να είναι καλύτερος ο δίσκος» και όντως ήταν. Και ήμουν σε φάση «Oh yeah! είναι υπέροχος». Δεν μπορείς να περιμένεις από τους ανθρώπους να γυρνάνε τριάντα - σαράντα χρόνια πίσω και να βγάζουν το ίδιο feeling που βγάζανε κάποτε. Οι άνθρωποι αλλάζουν και γίνονται διαφορετικοί και οι ζωές τους γίνονται εντελώς διαφορετικές, οπότε δεν μπορείς να πάρεις το ίδιο πράγμα από αυτούς. Νομίζω πως ο καινούργιος δίσκος των Metallica είναι ό,τι καλύτερο μπορούσαν να δώσουν εν έτει 2016 και είναι γαμημένα καλός και προσφέρει έμπνευση σε πολλούς μουσικούς. Μου αρέσει πάρα πολύ που σε κάποιο κομμάτι νομίζω στο “Hardwired” που στο μεσαίο τμήμα του αν ακούσεις προσεκτικά θα διακρίνεις το riff από το “Metal Militia” το πρώτο κομμάτι τους που υπήρχε στη συλλογή. Οπότε είναι σαν να άκουσαν πάλι τον πρώτο τους δίσκο και συνειδητοποίησαν πως πρέπει να γυρίσουν πίσω. Αυτό το τραγούδι δεν νομίζω πως ήταν στο “Kill ‘Em All”, ήταν; Νομίζω πως ήταν κάτι ξεχωριστό…[/details]
ωραιος ο Jeff , αλλα μας τα λεει λιγο μπερδεμενα και δεν μας ξεκαθαριζει ποιο ηταν το πρωτο τραγουδι που ακουσε απο τον δισκο ή εγω ειμαι εντελως αποβλακωμενος και δεν καταλαβαινω ;
Ναι φερνει σε Kill’em All γενικοτερα , απλα ειπε οτι ηλπιζε σε κατι καλυτερο οταν το πρωτοακουσε , απο την αλλη ειναι οπαδος των πρωτων δισκων και το Metal Militia του φαινοταν απο τοτε ξεχωριστο .
(για να ειμαι δικαιος , οντως το Hardwired δεν ειναι κατι ιδιαιτερα σπουδαιο , απλα λειτουργει πολυ καλα ως opener και φυσικα στα Live)
Ε καλά τώρα και εγώ όταν το πρωτοάκουσα σκιάχτηκα και έλεγα “μακάρι να είναι διαφορετικός ο δίσκος”. Καλή η KEA αισθητική αλλά δεν ήθελα τέτοιο δίσκο… στη ροή του HTSD είναι κομπλέ ναι, αλλά υπάρχουν πολύ καλύτερα εκεί μέσα
Δεν του έλεγες ότι ο λόγος που είναι κολλημένος με τα πρώτα τους είναι ο ίδιος λόγος που είμαστε κολλημένοι με το Alice In Hell μπας και το καταλάβει επιτέλους και σταματήσει τις νερόβραστες πατάτες που βγάζει?
Ο λογος που ο Jeff Waters εχει κολλησει με τις νεροβραστες πατατες εδω και πολλα χρονια, ειναι οτι ΔΕΝ εξελισσει και ιδιαιτερα τον ηχο του, και οχι το αντιθετο. Αν ηταν ανθρωπος που μπορουσε να εκτιμησει παραπανω τα Black Album, Load, Reload απο οτι το Death Magnetic (μιας και σαφως εχουν περισσοτερη εμπνευση απο το αξιοπρεπες αλλα μεχρι εκει DM), τοτε μπορει να μην εβγαζε κατι νεροβραστο.