Metallica - Hardwired ...To self-destruct

Εμενα προσωπικα δε με νοιαζει τι κανουν αλλες μπαντες καθολου, και δεν ειναι και δικαιολογια, εδω λεμε για το τι θελουμε να κανουν οι Metallica :stuck_out_tongue:

To by request ειναι απο τα πραγματα που με κανει να χανω καθε ελπιδα στο ανθρωπινο ειδος.

Αφου ειναι περιοδεια για το νεο αλμπουμ οπως λες, ας παιξουν 5-6 απο το HTSD.

1 Like

καλα τωρα το οτι δεν μας νοιαζει τι κανουν οι αλλες μπαντες , δεν μας νοιαζει.

Αλλα ακομα και ετσι οπως τα λεμε παλι διαφορετικα πραγματα κανουν σε σχεση με τους περισσοτερους.

Εχουν παιξει ηδη 6 κομματια απο το HTSD ρε. Σιγουρα περιμένουμε τις επομενες 3 βραδιές (όπως και τις συναυλιες στο Μεξικο ) να ανακατεψουν λιγο την τραπουλα.

Επισης επειδη μιλαμε για φουλ επαγγελματικη κατασταση δεν ειναι και τοοοοοοοοοσο ευκολο να αλλαζουν τοσα πολλα κομματια . Απο τεχνικης αποψης μιλαω.

Μπορω να πω οτι αυτη την τετραδα στο τελος την βαριεμαι παρα πολυ. Οχι οτι αν ημουν μεσα στο Live δεν θα μου αρεσε απλα δεν με εντυπωσιαζει καθολου και τωρα που δεν ειμαι εκει μπορω να γκρινιαξω πιο ανετα !

2 Likes

:joy: Στο δικο μου κανει κρος, στο δικο σου μοτοκρος φαση

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι αμα λεμε πως οι Metallica ειναι σε αλλη κλαση στα live τους σε σχεση με αλλες μπαντες, τοτε δεν ειναι δικαιολογια αυτο με τα setlists. Ασε που δεν ειναι οι μονοι που αλλαζουν τα setlists τους, παρα πολλες μπαντες το κανουν, και μικροτερες μπαντες. Το θεμα ειναι οτι τωρα που παιζουν στη Δανια 4 βραδιες εχουμε μεγαλυτερες απαιτησεις (ποσο μαλλον αυτοι που εχουν εισιτηρια και για τις 4 βραδιες)

Δε θελω να παιξουν 6 απο το HTSD μοιρασμενα ανα 3-4 τη βραδια προφανως. Προωθηση για το νεο δισκο σημαινει να παιξουν 10-11 συνολικα, και καθε βραδυ να παιζουν 6. Οπως εκαναν με το Death Magnetic. Και ενταξει, δε γκρινιαζω για αυτο γιατι ξερω οτι εν τελει θα το κανουν κι αυτο.

Τις 2 μπάντες που ξέρω που αλλάζουν setlist συχνά και παίζουν διαφορετικά πράγματα είναι οι Pearl Jam και οι Clutch. Πάντα μιλάω για μεγάλο επαγγελματικο επίπεδο .

Βέβαια αυτές οι δύο μπάντες, τα σκηνικά - video wall που έχουν οι metallica ή το crew που κουβαλάνε και που θα πρέπει να συγχρονιστεί για έχουμε μπόλικες αλλαγές , ούτε κατά διάνοια.

Φαντάσου έχετε προβλημα με το set list των Metallica…τι να πουμε και εμείς οι maiden-δες…

Έτσι ώριμα και πολιτισμένα τα βλέπω .

@bloodborne32 αν θες να το κουβεντιασουμε σοβαρά , ναι αυτό είναι ένα μεγάλο παράπονο από τους Maiden , από την άλλη είναι άψογοι επαγγελματίες και για να μην παίζουν κάμποσα από αυτά που θέλουμε μάλλον σημαίνει ότι προτιμούν να είναι άρτιο αυτό που θα παρουσιάσουν παρά να παίξουν κάτι που μπορεί να είναι έτσι κι έτσι . Θα τους ήθελα λιγάκι πιο χαλαρούς αλλά αυτό έκαναν πάντα .

2 Likes

φιλε μου ενα πραμα που παραδέχομαι στους metallca συγκριτικά με τους Maiden οσο αναφορα τα Live τους ειναι το ότι οι metallica είναι η χαρα του οπαδού σχετικα με την επιλογή των τραγουδιων…Εκει που λες "πάει τελείωσε η συναυλια τσουυυππ σκανε κ σου παιζουν μια διασκευη πχ ενω οι Maiden ειναι επαγγελματίες και απλα κοιτανε να βγαλουν την συναυλια και γεια σας (ασχετα αν και οι 2 μαμανε στην σκηνη οκ) Ισως εχει ν κανει με την κουλτουρα γενικα Αγγλοι Αμερικανοι)

1 Like

Αυτό που λες ίσχυε σίγουρα παλιότερα . Τώρα πλέον και οι Metallica το έχουν πιο τυποποιημένο το Live . Απλά παίζουν 2 ώρες ( οκ και με τις παύσεις , τύπου encore ) . Οι Maiden παίζουν 1 1/2 ωρίτσα αυστηρά αλλά ο Bruce είναι μέγας καύλας .

Και με Maiden και μόνο του που τον έχω δει , με έχει ενθουσιάσει πολύ περισσότερο από όσο περίμενα !

1 Like

Ειναι απαραδεκτο οταν τετοιες μπαντες εχουν τοσα πολλα τραγουδια σε ποσοτητα και σε ποιοτητα να παιζουν τα ιδια…

Αντε να δουμε αυριο, ελπιζω να φτιαξει η φωνη του James γιατι ηταν χαλι μαυρο χθες αν και στο τελος τον ακουσα λιγο καλυτερα…

Stin kopegxagi exei tromero poutsokryo k to sygkrinw me ti Skotia, oxi me ellada. De mou kanei entypwsh pou einai me iwsh.

Apo ekei kai pera xthes den piga giati perimena pws tha exoun to pio emporiko set list. Oloi oi vip, mexri kai o prigkipas the danias htan sto live.
Episis nomizw pws se auth the periodeia tha doume ligoteres allages sto set ap oti stis prohgoumenes periodeies. Megalonoun, ellatwnoun ta live k kanoun ta pragmata ligotero dyskola gia tous eautous tous.

BTW sto pop up store oures, stin poli pantou Metallica mplouzakia k kosmos apo kathe akri tis europis.

1 Like

Εγώ είδα στο Instagram συνεχή post από τον Nergal των Behemoth, ο οποίος ήταν και στις πρώτες σειρές. Δεν ξέρω μήπως όλοι οι μπροστινοί ήταν τίποτα φανμπόϋδες από metal μπάντες :smile:

1 Like

Είχε πολύ πράγμα, νομίζω και οι Artillery ήταν (που δυστυχώς δεν συγκέντρωσαν αρκετές ψήφους για να ανοίξουν ένα από τα live).

Για το σετ, εικάζω πως θα έχουν τα 3 σταθερά του HTSD (ομώνυμο, Atlas, Moth) 3 rotation, τα 6-7 κλασσικά-μόνιμα και 3-4 που θα αλλάξουν από τα παλιά (πχ δε νομίζω να παίξουν Harvester, Fuel, Battery και Unforgiven κάθε βράδυ).

1 Like

Και μεγαλύτερες. Σημαντικό να αλλάζει το setlist και να μη ξέρεις τι θα ακούσεις.

Φτάνουν τις 2 οι Maiden. Ο Bruce είναι θαυμάσιος.

Σε αγαπώ σε εκτιμώ , αλλά σύνελθε!

Ούτε στους metallica ξέρεις τι θα ακούσεις .

Ούτε οι Maiden παίζουν πάνω από 90 άντε 100 λεπτά.

Ρε δεν είπα ότι ξέρεις τι θα ακούσεις στους Metallica, ηρέμησε :yum:.

Οι Maiden παίζουν παραπάνω από μιάμιση ώρα, 1:50 παίζουν περίπου.

το 90-95% των συγκροτημάτων δεν αλλάζουν το σετ από το ένα βράδυ στο άλλο.
Επίσης, οι Maiden παίζουν 16 τραγούδια. Το μέγιστο που τους έχω ακούσει είναι 1.45 πέρυσι. Το λιγότερο περίπου 90 λεπτά.

1 Like

Άσε ρε ! Με έχεις κάνει τρελό με αυτά που λες ! Χαχαχα. Ποιες είναι οι μεγαλύτερες μπάντες που αλλάζουν setlist ρε αλήτη σχεδόν κάθε βράδυ ; μην μου πεις τίποτα Stones τώρα .

Όσο για τους Maiden σου απάντησε ο Αλέξανδρος.

Ο οποίος είναι τρελός φανμποης ! Όχι τίποτα άλλο μην είμαι μόνο εγώ ο τρελός , όταν υπερασπιζομαι τον Lars ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο κάνουν .

Μπα, οι Stones λίγο το αλλάζουν. Και οι U2 το αλλάζουν, ας πούμε. Οι Metallica είναι η μεγαλύτερη metal μπάντα που το αλλάζει (από την άλλη βέβαια, είναι και η μεγαλύτερη metal μπάντα γενικώς :sunglasses:).

Iron Maiden
2016-06-10
Download Festival, Hippodrome De Longchamp, Paris, France

CD 1: (74:46)

1. Doctor Doctor (4:44)
  2. Intro (1:44)
  3. If Eternity Should Fail (7:47)
  4. Speed Of Light (5:08)
  5. Children Of The Damned (7:15)
  6. Tears Of A Clown (5:14)
  7. The Red And The Black (13:16)
  8. The Trooper (4:05)
  9. Powerslave (7:36)
  10. Death Or Glory (5:17)
  11. The Book Of Souls (12:40)

CD 2: (45:33)

1. Hallowed Be Thy Name (8:05)
  2. Fear Of The Dark (7:43)
  3. Iron Maiden (6:55)
  4. The Number Of The Beast (5:41)
  5. Blood Brothers (9:08)
  6. Wasted Years (8:01)

Δύο ώρες. Βγάλτε τα intro/outro κλπ, μένει 1:50. Να μη λέμε και ανακρίβειες.

1 Like

κάπου τόσο έπαιξαν πέρσι στη Ρώμη . 5 πάνω 5 κάτω σιγά τα ωά

Αυτό με τα σκηνικά και το προσωπικό παίζει σίγουρα ρόλο. Σημαντικό κιόλας . Μετά παίζει κι η ηλικία όπου είναι προτιμότερο γι αυτούς να κάνουν ένα άρτιο και χιλιοπροβαρισμένο σόου , δεδομένου και της ακριβής παραγωγής/εισιτηρίου

Για pearl jam δεν γνωρίζω αλλά για Clutch ό,τι και να πεις είναι λίγο . Κάθε μέρα άλλο σετλιστ . Μετράει προφανώς που δεν έχουν τέτοια σκηνικά, αλλά είναι και νεότεροι ( όχι πολύ btw ) και καλύτεροι μουσικοί ( ΝΑΙ ΤΟ ΕΙΠΑ :slight_smile: ) και πιο λιτοί εκ φύσεως πιστεύω . O Tim Sult ( ο πιο uderrated κιθαρίστας στην ροκ ) είναι πιο στατικός κι από Araya/Iommi :stuck_out_tongue_closed_eyes:

Τελευταία φορά τους είδα σε δύο συναυλίες στο Amsterdam το 2014. 32 τραγούδια το ένα βράδυ, 29 το άλλο. 6 κοινά (Alive, Even Flow, Better Man - τα χιτάκια, Sirens, Mind Your Manners, Lightning Bolt - τα τραγούδια από τον νέο τότε δίσκο), αλλά δεν έπαιξαν το Yellow Moon οι αλήτες!

Σήμερα ο Lars παίζει να έχει πεταχτεί στο Birmingham να χαιρετήσει τους Sabbath, είναι ικανός να έβαλε τις συναυλίες με κενό γι’ αυτόν τον λόγο :yum:.

Clutch κύριοι. Τρεις φορές τους έχω δει, και τις τρεις φανταστικοί. Και ναι, κάθε βράδυ εντελώς διαφορετικό setlist.

2 Likes