Metallica - Hardwired ...To self-destruct

Αν ισχυει αυτο που ειπε ο Lars για τους 10 δισκους, βλεπω στα τελη του 2018 να ξαναμπαινουν στο στουντιο…:sunglasses:

Ναι ρε, σίγουρα…

Μωρέ μπορεί να μπουν . Πότε θα βγουν είναι το θέμα ! Χάχα χαχα. Τέλος του 2018 δεν το κόβω .

Συνήθως πάνε και αράζουν μετά από τις περιοδείες και στις γιορτές πάλι είναι στα σπίτια τους. Βάλε στην εξίσωση και ότι δεν μένουν κοντά στο HQ παρά μόνο ο Lars.

Αν βγάλουν δίσκο μέσα στο 2019 θα είναι ευχής έργον. Ρεαλιστικά αν το δούμε πάμε για τουλάχιστον το 2020 .

Metallica βέβαια είναι αυτοί. Ποτέ δεν ξέρεις .

Ευχάριστη έκπληξη χτες πάντως το fight fire with fire . Και έπαιξαν 5 κομμάτια από το HTSD. Έχουν άλλες 2 συναυλίες να δώσουν . Ίσως έχουμε κάποια πρεμιέρα από αυτά που δεν έχουν παίξει ακόμα live .
Υ.Γ. έπαιξαν πάλι 18 τραγούδια που δείχνει ότι δεν έκαναν το κάτι παραπάνω στη Δανία εξαιτίας της ίωσης που είχαν Hetfield - Hammett.

Μπαίνει low cost πτήση για Σιγκαπούρη από Αθήνα σύντομα :grin:!

Βασικά συμφωνούμε. Απλά καταρχήν να σημειώσουμε ότι οι Megadeth είναι πολύ μεγαλύτερη μπάντα από Iced Earth.

Θεωρείς by the way ότι οι Slayer είναι μπάντα η οποία μπαίνει σε βάθρο?

Προσωπικά θεωρώ ότι τα 3 κορυφαία τραγούδια του HTSD (Now That We’re Dead, Confusion, Halo on Fire) θα μπορούσαν να τρυπώσουν σε οποιαδήποτε από τα 6 πρώτα άλμπουμ των Metallica και να πετάξουν έξω κάποια τραγούδια από αυτά. Είτε και τα τρία τραγούδια είτε τουλάχιστον το ένα. Χωρίς να εννοώ ότι το HTSD είναι καλύτερος δίσκος από το RTL ας πούμε. Σε καμιά περίπτωση.

Παρεμπιπτόντως βρήκα αυτό τον ορισμό σε ένα φόρουμ με τον οποίο συμφωνώ απόλυτα.

Μεταλοπατέρας : Ο πάνω από 30 - 35 οπαδός που δεν δέχεται ουδεμία αμφισβήτηση της μουσικής με την οποία την έβρισκε όταν ήταν μικρός (κυρίως στα '80s) και απορρίπτει χωρίς να έχει καν ακούσει, όλες τις νέες μπάντες της μουσικής βιομηχανίας (και βιοτεχνίας). Το συγκεκριμένο άτομο εξιδανικεύει το μουσικό μεταλλικό παρελθόν και δεν θέλει να ξέρει τίποτα για τις τρέχουσες εξελίξεις.

Και για να δώσουμε ένα παράδειγμα για τον παραπάνω ορισμό, 35άρης που έχει μεγαλώσει με Manowar, Maiden από τα '80s και σνομπάρει τους FFDP τους οποίους παίζει και να μην τους έχει καν ακουστά. Βλέπετε συγκρίνω μεγάλες μπάντες ανεξαρτήτως εποχής και όχι συγκροτήματα βεληνεκούς Gagarin, An και Κύτταρο.

1 Like

Πραγματικά σε πόσους εδώ μέσα αρέσουν οι FFDP? Προσωπικά μου αρέσουν, αλλά δεν βλέπω να ασχολείται κανείς…

2 Likes

Τους FFDP ειδικα ο Ελληνας μετσαλλας (αλλο ο μετσαλλας , αλλο εκεινος που ακουει σκληρη μουσικη χωρις ταμπελες. Εχει διαφορα) τους εχει ΓΠ.
Που ειναι τα μαλλια; το τρου σπιριτ ;
Για να μαθει τους Disturbed επρεπε να κανουν μια διασκευη και να την παιξουν τα ελληνικα ραδιοφωνα για χιτακι!

Δεν εχει σημασια ποσο του αρεσουν. Ας μην του αρεσουν καθολου. Αλλα συνηθως υπαρχει μια αρνηση - απορριψη για τετοιες μπαντες γιατι δεν ταιριαζουν απολυτα στο μεταλλικο υφος.

Κυριε - Κυριε !!! Σε εμενα αρεσουν παρα πολυ !! Μετραει και ας ειμαι φανμποης και δεν ειμαι τρου κτλ ;

2 Likes

τώρα κατάλαβες γιατί δεν είσαι true??

χα χα χα χα!! ξερεις ουτε που με νοιαζει !!
Δεν ειμαι τρου απο το 1989 - 1990 ετσι κι αλλιως που πρωτοακουσα Μετσαααααααααααααααααλ !

On topic λιγο καγκουρια το βρηκα αυτο το οτι επαιζαν ολοι τυμπανα στη μεση του Now That We Are Dead , χθες ,αλλα δεν ειναι και η πρωτη φορα που εχουν κανει καγκουριτσες.

1 Like

Είδες που δεν είσαι τρου?? Εγώ το βρήκα γαμάτο!

Edit προβλέπω το Hardwired να μένει κλασικό στις συναυλίες τους…είναι καύλα όπως μπαίνουν!

2 Likes

το εκαναν οι Sepultura καλυτερα ! χα χα χα!

Ναι μωρε ειπα οτι μου φανηκε λιγο καγκουριτσα.

Απο την αλλη οτι ειδα απο το show ηταν γαμηστερο .
To sandman το επαιξαν μπροστα στο snake pit, ειχαν μετα απο καιρο βεγγαλικα , τεραστιες οθονες .

To show πρεπει να φοβερο και ας λεει ο quintom οτι ειναι ακριβο το εισιτηριο.

Οι Metallca ακομα και τωρα εχουν κατι που λιγες μπαντες μπορουν να καταφερουν. Σκοτωνουν ειτε παιζουν σε μεγαλη σκηνη - show ειτε παιζουν σε μικρα κλαμπ !

Υ.Γ. Που παει ο αλλος με τα μπασκετικα ; Καμια τρουιλα!

ΥΓ2 οντως γαμει το Hardwired live και ας λεει ο @bostonflesh οτι ειναι 6αρι!

Εμ έλα ντε φόρα ποδοσφαίρου ρε άμπαλε! Ο,τι παίζεται με το χέρι είναι μαλακία!!!

1 Like

ΚΑΥΛΑ ειναι οταν μπαινουν με το creeping death οχι με την συγκεκριμενη μαλακια.

Είναι θρασιά, προφανώς και γαμάει live. Άντε να το κάνουμε 7άρι :stuck_out_tongue_winking_eye:

Παραπάνω δεν γίνεται, πρέπει να είναι και λίγο αναλογική η βαθμολογία. Δηλαδή αν βάλουμε 8 στο Hardwired στο Now That We’re Dead που είναι ΕΠΟΣ θα πρέπει με άριστα το 10 να μπει 12άρι ακατέβατο!

1 Like

συμφωνω και διαφωνω ταυτοχρονα με αυτη την λογικη. Αν ειναι ετσι ολα τα μεταλ τραγουδια παιρνουν απο 8 και κατω (αντε να υπαρχουν 10 εξαιρεσεις) αφου υπαρχει το Master of Puppets !!

το Hardwired δεν λεω οτι ειναι και καμια υπερεμπνευσμενη συνθεση και ουαου τι κομματαρα ειναι αυτο ,αλλα Live ανεβαινει 2 σκαλες και οσο περναει ο καιρος και ακουω τον δισκο περισσοτερες φορες το γουσταρω και πιο πολυ.

όχι ότι το hardwired δεν γαμεί σαν εναρκτήριο αλλά οι Μετάλλικα έχουν μια και μοναδική έναρξη. Που είναι ίσως η καλύτερη που έχω δει σε μπάντα

ecstasy of gold —> Creeping Death —> For Whom The Bell Tolls

2 Likes

Επιτελους και καποιος αλλος, γιατι εδω μεσα εχουμε βρει καλυτερα και απο τα δυο. Στεγνα και χωρις καμια ντροπη.

Βασικά μόνο μία και μοναδική δεν έχουν! Εξίσου καλή ήταν με Hit the Lights, ακόμα καλύτερη με Blackened ή Battery. Tους έχω δει επίσης να ξεκινάνε με Puppets και Fuel.
Και επειδή είχα την τύχη να δω όλα τα παραπάνω (+ το Hardwired), μπορώ να πω ότι λαιβ το Hardwired είναι 3 σκαλιά επάνω από το άλμπουμ και γαμάει σαν εναρκτήριο κομμάτι.

2 Likes

Δεν λέω ότι το Creeping death δεν είναι τέλειο για έναρξη συναυλίας ( αχ έκεινο το how the fuck are you το 1993 ακόμα γυρνάει μέσα στο κεφάλι μου ) αλλά όσοι τους έχουν δει κάμποσες φορές η τους παρακολουθουν εδώ και χρόνια , ήθελαν να υπάρξει μια ανανεώση στο setlist και τώρα που το κάνουν και μάλιστα με νέο κομμάτι που Live είναι πολύ δυνατό και σε πιάνει από τα μούτρα να λέμε πάλι για το creeping death …

Πφφφφφφφ! Όχι ! Έχουν την ευκαιρία να έχουν και άλλες επιλογές . Ας τις στηρίξουμε .