Μία και μοναδική έχουν και αυτή είναι το Ecstasy Of Gold.
Μετά από αυτό έχουν ανοιξει και με το breadfan, so what , sandman και άλλα .
Όλα δυνατά !
Blackened, Battery, So What, Breadfan > Creeping Death gia enarksi synaulias
To Hardwired to tragoudi den einai ep oudeni 6, einai gamo ta tragoydia kai eksupiretei akrivos auto pou prepei. Ena trilepto dunamiko ksekinima sto disko. Akoma kai i studio version einai poly parapano apo 6 pistevo. Kai sto live SKOTONEI. Ennoeitai pos tha ithela na to do live se autin tin periodeia OPOSDHPOTE.
PS. Ola auta IN MY HONEST PERSONAL OPINION E.
IMO
IMHO
GIA MENA
YPOKEIMENIKA
PERSONALLY
NACH MEINER MEINUNG
Καλύτερη έναρξη για μένα είναι το blackened… η εισαγωγή του μέχρι το ριφ είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει για έναρξη δίσκου… οπότε είναι αδύνατο να μην το προτιμώ και στις συναυλίες. To live στο Seattle το 89 και το live στο Nimes το 2009 για παράδειγμα ξεκινάνε έτσι. Εννοείται το creeping death είναι πιο ψαρωτικό και σε πιάνει από τα μούτρα… απλά η εισαγωγή του blackened είναι η ανατριχίλα η ίδια.
Από τις “καινούριες” εισαγωγές μου άρεσε όσες φορές ξεκίνησαν με το that was just your life (ωραία εισαγωγή και αυτή). Από το htsd πιστεύω ότι η πιο γαμηστερή επιλογή είναι μετά το Ecstasy Of Gold να ξεκινήσουν με now that we re dead… έχει πολύ χτίσιμο το ριφ και πιστεύω ταιριάζει για να ξεκινήσουν έτσι.
Α ναι… μου άρεσε επίσης και στο Cunning stunts που επιλέξανε να μην παίξει καθόλου το Ecstasy Of Gold… και ξεκινήσανε να τζαμάρουν το bad seed νομίζω…
Δεν είναι αυτό ο μεταλοπατέρας. Είναι μεν μια μορφή μεταλοπατερίασης αλλά το θέμα είναι ότι ο μεταλοπατέρας ξέρει καλύτερα από σένα και θα στο πει. Ξέρει, έχει ζήσει, εσύ δεν έχεις ζήσει και δεν ξέρεις. Και θα στο πει. Και 90ς μεταλοπατέρες υπάρχουν μια χαρά και 00ς ακόμα που θα σου πουν πού ήταν και πόσο πιάσανε τους Τool και τους Mastodon πριν από τους άλλους, πριν από την ΠΛΕΜΠΑ.
Και φυσικά, ο μεταλοπατέρας είναι απλά η πιο γνωστή φιγούρα μουσικοπατέρα, γιατί το φαινόμενο δεν είναι αποκλειστικότητα στο μέταλ. Υπάρχουν πολλοί βλαμμένοι εκεί έξω που ξέρουν καλύτερα από σένα.
Κατά τα άλλα, για να ακυρώσω όλα τα παραπάνω, μουσικά μιλώντας, οι FFDP και A7X είναι τρίχες από τα παπάρια των Disturbed (που έχουν δέκα κιλά προσωπικότητα παραπάνω - είκοσι στην φωνή - αλλά μην το ξεχέσουμε κιόλας, δεν είχαν και καμιά σοβαρή διάρκεια στην ποιότητα), δεν ακουμπάμε καν πιο πάνω συγκρίσεις. Και οι Volbeat μπορεί να βγάζουν τον ίδιο δίσκο εδώ και πολλά-πολλά χρόνια αλλά τουλάχιστον έχουν και ένα στίγμα.
Για να είμαι και οντόπικ, ο καθένας μπορεί να βάλει το Moth στα 20 αγαπημένα του, και την επομένη της κυκλοφορίας του ακόμα. Απορώ με τις αντιδράσεις. Το αν το Moth είναι το ίδιο κλασσικό και μεγάλο τραγούδι σαν το for Whom είναι το αδιανόητο αφού η ιστορία δεν έχει προλάβει να αποφανθεί αλλά αυτό είναι άλλο θέμα προφανέστατα και στην τελική ο τσίφτης προλαβαίνει τις εξελίξεις. Πάντως προσωπικά θεωρώ το Moth το κομμάτι του HWTSD που είναι προορισμένο για κλασσικό (δεν μπαίνει σε προσωπική μου λίστα ούτε για αστείο), το μόνο flawless του δίσκου από κάθε άποψη και η τωρινή γενιά - δικαίως - θα το λατρέψει και θα παιχτεί και άπειρες φορές λάιβ.
Το Cunning Stunts ειναι σουπερ ντουπερ καυλα !!
Βεβαια τοτε δεν ηταν πλεον τρουλιες αλλα στα παπακια μας.
Η εναρξη στο Donington το 1995 με το Breadfan επισης ολα τα λεφτα !!!
Αλλο ενα πραγμα που τους ανεβαζει στα ματια μου ειναι τα Live τους και ας μην ειναι αψεγαδιαστοι. Ποτέ δεν ήταν.
Παρ’τα στη μαπα φαση !
Για τις 4 μπαντες που αναφεραμε πανω κατω τις βαζω στην ιδια κατηγορια αναλογα τα γουστα του καθενος φυσικα καποια ειναι πιο ψηλα καποια πιο χαμηλα.Καμια δεν ειναι τοσο μεγαλη οσο οι “κλασικες” με τις οποιες μεγαλωσαμε.
On topic Το HWTD γαμει και βρισκω και αλλα flawless κομματια στο δισκο… Τουλαχιστον άλλα 2. Κλασικα θα δειξει ο χρονος. Παντως προς το παρων μια χαρα στεκονται διπλα στα ηδη κλασικα , πολυ καλυτερα απο ολα τα κομματια του Death Magnetic.
Quoted for truth.
Δεν είναι ακριβώς η αλήθεια αυτή όμως
Ούτε εγώ συμφωνώ απόλυτα με αυτή την άποψη, σίγουρα οι Disturbed έχουν έναν χαρακτήρα και τον καλύτερο τραγουδιστή από τις 3 αυτές μπάντες και μάλλον έχουν και τον καλύτερο τελευταίο δίσκο μέχρι στιγμής αλλά όχι ότι έχουν και τόσο μεγάλη διαφορά, ειδικά από τους FFDP καθώς δεν έχω ψάξει και πάρα πολύ τους A7F.
More drums
Νταξ από θέμα παραγωγής γαμει και δέρνει .
Οι A7X είναι τρίχα στα παπάρια των Disturbed (τους οποίους, παρεπιπτόντως, λατρεύω)? Και δεν ακουμπάμε πιο πάνω συγκρίσεις? Και κατα τ’άλλα οι Volbeat βγάζουν τα ίδια τραγούδια εδώ και χρόνια αλλά… έχουν στίγμα? Ενώ οι A7X, που είναι πλέον από τα πολύ μεγάλα ονόματα, δεν έχουν?
;Έχω την εντύπωση ότι έχετε την τάση να απορρίπτετε οτιδήποτε νέο & αμερικάνικο, διότι (για κάποιον λόγο) προσβάλλουν το… αμόλυντο και… αυθεντικό μεταλλικό γούστο σας!
Δεν θα μιλήσω για FFDP, διότι δεν είναι στην ίδια κατηγορία με Disturbed, A7X, πόσο μάλλον Metallica. Ωστόσο οι A7X είναι από τα κορυφαία συγκροτήμστα στη μέταλ σκηνή τα τελευταία χρόνια, και δεν μιλάω μόνο εμπορικά. Συνθέσεις, έμπνευση, δομές, στίχοι, αρτιότητα τεχνικής εκτέλεσης, ποικιλλία συνθέσεων (ναι, έχουν απ’ όλα, όχι μόνο τρτρτρ τρτ ρτρτρτρ ρτρτρττρ γραααα γρααα ρτρτρτρτρτρτρ σε κάθε τραγούδι όπως κάτι άλλοι “τρου”). Με τον τελευταίο τους δίσκο, δε, αλλάξανε αρκετά σε ύφος και κατεύθυνση, κατι που φυσικα ξένισε πολλούς (τρουίλες και πάλι
) οι οποίοι έσπευσαν να τους αφορίσουν (θυμίζει κάτι αυτό? ;)).
Δεν ξέρω πόσο έχεις ακούσει A7X, αλλά επειδή λατρεύω και αυτούς, και τους Disturbed, θα σου πω το εξής. Οι Disturbed προηγούνται (χρονικά) των A7X περίπου μια γεννιά. Αυτό σημαίνει πως, καθώς μεγαλώνουμε και τα ακούσματά μας περιορίζονται όλο και περισσότερο (φυσιολογικό, διότι αυτά που ακούγαμε όντες νεότεροι, αυτά μας “χτυπάνε” στο στομάχι και μας “τσιμπάνε” στην καρδιά, οπότε πάντα τα έχουμε σε ξεχωριστή θέση), μας φαίνονται/ακούγονται ποιοτικότεροι, ανώτεροι κλπ. Ωστόσο, κατά την προσωπική μου γνώμη, οι Α7Χ έχουν πλέον ξεπεράσει τους Disturbed σε συνολική ποιότητα (καλά, εμπορικά δεν θα το συζητήσω κάν), αν κρίνουμε τα σύνολα των δισκογραφιών. Και εκεί ένα από τα στοιχεία που κάνει τους Α7Χ πραγματικά να ξεχωρίζουν είναι ότι έχουν αλλάξει ήδη 2-3 φορές κατευθυνση στον ήχο και στις συνθέσεις τους στην μόλις 10-ετη πορεία που έχουν στον χώρο, κάτι που δεν μπορούμε να πούμε για τους γαμάτους - αλλά και αρκετά μονοδιάστατους - Disturbed.
ενώ συμφωνώ σε όλα, νομίζω ότι στους “χρόνους” έχεις κάνει λάθος
Οι A7X είναι μπάντα 15ετίας και βάλε ( 18 ; ) και οι Disturbed 20ετίας . Δεν είναι καθόλου μεγάλη διαφορά .
Δισκογραφικά νομίζω την ίδια περίοδο ξεκίνησαν , αρχές 2000
εχουν περιπου μια 5ετια διαφορα σαν ενεργες μπαντες αλλα δισκογραφικα περιπου τα ιδια.
Οι ηλικιες των μελων επισης διαφερουν καμια 10αρια χρονια.
οι A7X ειχαν και την απωλεια του Rev , βασικου συνθετη της μπαντας .Καταφεραν και σταθηκαν ορθιοι εχουν κανει μεγαλη προοδο στον ηχο τους και στο στυλ τους και οντως δεν ειναι καθολου μονοδιαστατοι σε συγκριση τουλαχιστον με τις αλλες 3 μπαντες που αναφεραμε (Disturbed, Volbeat, FFDP).
Σαν γενιες ειναι πανω κατω στα ιδια . Σαν ονομα το μεγαλυτερο ειναι πλεον οι A7X αλλα απο κοντα ειναι και οι Disturbed που ειχαν και παλιοτερα τα ups αλλα καπου βαλτωσαν για αυτο και καπου στις αρχες της τρεχουσας δεκαετιας το παρκαραν . Ευτυχως για αυτους αλλα και για εμας εκαναν πολυ καλο come back. Και οι Volbeat σε καποιες χωρες παιζουν πολυ γεματα Live αλλα δυσκολα θα ηταν οι Headliners σε ενα ενδοχομενο πακετο με αυτα τα 4 ονοματα.
On topic το HTSD γαμει και δειχνει να εχει καμποσα κομματια που μπορει να θεωρηθουν μετα απο χρονια κλασικα!
Αντε να δουμε και το setlist σημερα. Παραγωγαρα με ωραιες πινελιες (το Seek And Destroy μπροστα στο snakepit, η καγκουριτσα με τα drums μετα το solo του Now That We Are Dead, βεγγαλικα μετα απο καιρο , φοβερες οθονες και ηχητικη εγκατασταση και γενικα δειχνουν μια “ανησυχια” για το πως στεκονται πανω στη σκηνη, το οποιο το βρισκω πολυ θετικο ).
Όντως χαλάει την τρουίλα αυτός ο Trujillo 
Βέβαια το έχουν κάνει άλλοι πριν απ’ αυτόν αλλά αυτοί κατηγορούνται έτσι κι αλλιώς ότι δεν είναι true 
Ναι έχετε δίκιο για τους χρόνους. Για κάποιον λόγο μου είχε κολλήσει ότι το Sounding the Seventh Trumpet είχε βγει το 2005. Αυτά παθαίνεις όταν γράφεις στα φόρα ενώ είσαι στη δουλιά. 
Τεσπά, λίγη σημασία έχει.
θα τον ψαξω απο τους Suicidal αν φοραγε μπασκετικες . Ειπαμε τρου ειναι μονο οι ποδοσφαιρικες !!
Korn ρε φιλε! Εχουν φαει τοση πλεμπα αλλα εχουν δωσει και τοσα πολλα. βεβαια δεν ειναι για ολα τα αυτια αλλα οι μπαντες απο την “σκηνη” που εμειναν τυπου sevendust, disturbed, nonpoint κτλ προσφερουν ακομα καλες εως πολυ καλες δουλειες.
Η εμπορική επιτυχία από μόνη της δε λέει κάτι.
Η κουβέντα είναι για το μοντέρνο μεταλ; Εγώ πχ λατρεύω την πρώτη περίοδο των Machine Head, λατρεύω Slipknot, λατρεύω Gojira, LoG κλπ. Οι FFDP ΔΕΝ…
Οι A7X επίσης ΔΕΝ. Προτιμώ με 1000 Disturbed, Volbeat, Ghost.
Δεν είναι θέμα ‘μόδας’ που απορρίπτω. Και ΦΥΣΙΚΑ οι Disturbed και οι Volbeat (Ghost, Gojira κ.α.) έχουν προσωπικότητα. Ακούς τυχαία τραγούδι τους και ξέρεις ποιοι είναι. Αυτό εννοεί κανείς λέγοντας προσωπικότητα.
ισχυει και για τους A7X. Ενταξει δεν γινεται να μας αρεσουν και ολα ή το ιδιο.
Αλλα δεν ειναι μονο εμπορικη η επιτυχια των A7Χ. Μην τρελαθουμε κιολας.
Δεν υπαρχουν και πολλοι Gates εκει εξω και ο Shadows εχει προσωπικοτητα σαν frontman (και πηραν και κορυφαιο drummer τωρα !).
Kαι εγω πχ δεν τρελαινομαι για LoG αλλα καταλαβαινω οτι αυτο που κανουν το κανουν εξαιρετικα.
Οι Machine Head ειναι σιγουρα μια γενια πριν απο ολους αυτους !
Βέβαια αυτά που αναφέρεις είναι το προσωπικό σου γούστο. Σου αρέσουν οι Ghost αλλά δεν σου αρέσουν οι A7X. Δεκτόν αλλά αυτό όμως δεν μειώνει την μπάντα. Και σε μένα μπορεί να μην μου αρέσουν οι Aerosmith. Και όντως δεν τρελαίνομαι. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι πολύ μεγάλη μπάντα. Και ναι δεν γίνεται να μας αρέσουν όλα και το ίδιο.