Metallica - Hardwired ...To self-destruct

Οι Α7Χ έχουν την καθολική αναγνώριση όλου του μέταλ κοσμου, από γίγαντες όπως οι Μετάλλικα έως και αρτιότατους και πολυσύνθετους μουσικούς πιο “ψαγμένων” και λιγότερο mainstream (για το ευρύ κοινό ή τον περιστασιακό μεταλά) ειδών (εδώ μέχρι και ο Portnoy γούσταρε να παίξει μαζί τους και να ηχογραφήσει δίσκο). Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αρέσουν σε όλους ντε και καλά, αλλά η γενική αναγνώριση είναι εκεί και φαίνεται. Π.χ. ούτε εμένα μ’ αρέσουν οι Gojira, αλλά βλέπω ότι σε πολλούς αρέσουν, ότι αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες μιλάνε με καλά λόγια γι’ αυτούς. Οπότε, θα αναγνωρίσω το μέγεθός τους (δεν θα πω είναι τρίχα από τα παπάρια επειδή δεν αρέσουν σε μένα), απλά θα προσπεράσω στα προσωπικά μου ακούσματα.

2 Likes

βαλε ρε ανθρωπε και μια εικονα profile , νομιζουμε οτι γραφει φαντασμα !

2 Likes

Προσωπικα βρισκω τη μουσικη των Disturbed και το στυλ τους πολυ πιο ιδιαιτερο και μοναδικο απο ολες τις μπαντες που αναφερατε, οι οποιες ακουγονται ολες λιγο πολυ το ιδιο, με τους Α7Χ να ξεχωριζουν ελαχιστα λογω περισσοτερης μελωδιας. Ωραιος ο drenie που ανεφερε και τους Sevendust, υπηρχε μια εποχη καποιων μηνων καπου το 2009 που τους ακουγα παρα πολυ, και οντως εχουν παρα πολλα καλα τραγουδια στα πρωτα τους 6-7 αλμπουμς, αλλα ειναι ολα εντελως στο ιδιο στυλ.

Α, και η φωνη του Draiman ειναι μακραν η καλυτερη. Σορρυ αλλα δισκους σαν τους πρωτους 4 των Disturbed δε νομιζω οτι εχει βγαλει καμια μπαντα απο οσες ειπατε.Με ψησατε να παω να τους ακουσω τωρα, θα ξεκινησω με το επικο Indestructible. Οι Α7Χ ας πουλανε περισσοτερο, αυτο δε μου λεει τιποτα.

2 Likes

Video από την πρόβα του Moth με την Gaga.

http://vevo.ly/C3ALBl

Αν και γενικά not my cup of tea (κυρίως δεν μ’αρεσει τα σημεία που η Γκαγκα τραγουδάει πιο ψηλά από τα κανονικά φωνητικά, δεν μου κολλάει πολύ αυτός ο τόνος), είναι σαφέστατα καλύτερο σαν τελικό αποτέλεσμα από το live στα Granny.

@QuintomScenario, κανένας δεν μίλησε για το πόσο πουλάνε οι A7X, νομίζω αυτό είναι ξεκάθαρο.

1 Like

Κοιταξε, καποιο ανεφεραν εμπορικη επιτυχια, αλλα τωρα αποσυντονιστηκα με το βιντεο που εβαλες, ειναι και μεσημερι εδω και ειμαι μονος στο σπιτι, ζημια μας εκανες

2 Likes

lol. Και δω μεσημέρι είναι, και δουλιά είναι, και απ’ όλα είναι! :stuck_out_tongue:

1 Like

Ανεξαρτητα απο την εμφανιση, που αν αφαιρεσει κανεις τα τεχνικα προβληματα ειναι σχεδον πανομοιοτυπη, τι κωλος ειναι αυτος στο τελευταιο ρεφρεν μωρε. Αν ειναι δυνατον, νευριασα

Ρεφρέν? Ποιο ρεφρέν? :stuck_out_tongue:

Και youtube εκδοση, που ανεβασε η Lady Gaga στο official VEVO της:
Παντως με χαλασμενο μικροφωνο ειδαμε επικες στιγμες να τραγουδανε με παθος στο ιδιο μικροφωνο

ΥΓ. @Mercyful_Fate_666 που μενεις?

1 Like

Αναγνώριση εννοείς ότι τους παίρνουν σε περιοδεία μαζί τους; Γιατί πέραν τούτου μία ευγενική δήλωση θυμάμαι όταν ρώτησαν (τον Lars;) για το Sad But Two.
Καθολική δε θα την έλεγα σε καμία περίπτωση… Πρόχειρα θυμάμαι τι σκατό τους έριχνε ο Flynn (και δίκαια).

Πολύ μεγαλύτερη αναγνώριση έχουν οι Ghost λ.χ. από μουσικούς.

@bostonflesh προφανώς από το πρώτο μου ποστ εκφέρω προσωπική άποψη βάση γούστου. Ο μόνος κοινός τόπος που θεωρώ πως υπάρχει (αυτό δηλαδή που έκανα και quote το ποστ του Vic) είναι πως οι Disturbed και οι Volbeat έχουν προσωπικότητα. Θες λόγο frontman και ήχου; Αλλά είναι ιδιαίτεροι.

Τα παραδείγματα είναι για να αποδείξω πως αυτό [quote=“Mercyful_Fate_666, post:3544, topic:29901”]
Έχω την εντύπωση ότι έχετε την τάση να απορρίπτετε οτιδήποτε νέο & αμερικάνικο, διότι (για κάποιον λόγο) προσβάλλουν το… αμόλυντο και… αυθεντικό μεταλλικό γούστο σας!
[/quote]

δεν ισχύει. Γι’ αυτό και τα παραδείγματα περί LoG, MH, Slipknot κοκ.

Αυτό βέβαια

ασχολίαστο. Ουσιαστικά ο φίλος κάνει αυτό για το οποίο με κατηγόρησε. Τσουβάλιασμα δλδ και labelling.

To ΗΤΣΔ γαμάει!

Υ.Γ.: Dallas, TX

1 Like

Δεν καταλαβαίνω. Που είναι το labelling?
Αυτό που ήθελα να γράψω είναι ότι υπάρχουν συγκροτήματα που, ενώ έχουν καλούς δίσκους, είναι μονοδιάστατα. Και σε μεγάλο βαθμό, οι αγαπημένοι Disturbed (των οποίων έχω σχεδόν όλη τη δισκογραφία) είναι μονοδιάστατοι. Οι Α7Χ δεν είναι, και αυτό μετράει για το προσωπικό μου γούστο.

Πω πω δεν εχει φτασει η φημη μου μεχρι εκει ακομα, αλλα απο οτι εχω ακουσει, στο Dallas πρεπει να ειναι ολα ακομα πιο τεραστια απο την υπολοιπη Αμερικη, και να ειναι και ολα καλυμμενα με χρυσο ε? Ευτυχως λογικα εισαι white male αρα δε θα εχεις προβλημα στην σκατοπολιτεια!

Ο στοχος μου ειναι να ξεκινησουμε μια φιλια και σε 1-2 χρονια να εχω ενα μερος να επισκεφτω οταν κανω επιτελους το πολυποθητο road trip across the country, τι λες? Για φετος το καλοκαιρι προβλεπεται east coast (εγω μενω ΝΥ και λεω να φτασω μεχρι Florida)

Ναι αμέ.
Και όντως εδώ είναι όλα τεράστια (όλα όμως :stuck_out_tongue:). Αλλά μ’αρέσει περισσότερο το East Coast λόγω κουλτούρας. Εδώ έχει πολύ βλαχίλα.

8 χρονια εδω περα και ελεγα πως αρκετα και πρεπει να φυγω, αλλα οσο το σκεφτομαι πιο σοβαρα, λεω πως προς το παρον δεν υπαρχει περιπτωση… ασε που φετος ανακαλυπτω πολλες αλλες πτυχες της Νεας Υορκης λογω εξελιξεων σε προσωπικο επιπεδο.

Και για να ειμαι και ον τοπικ, μετα απο τοσους μηνες τα μονα τραγουδια που κανω σκιπ ειναι Atlas και Murder, αλλα το HTSD γαμαει!

2 Likes

“Τρίχα από τα παπάρια”: ένας γλαφυρός τρόπος να πω ότι τους θεωρώ πολύ, πολύ, πολύ υποδεέστερους. Εκφράζω την δυσαρέσκειά μου που πρέπει να το ξεκαθαρίσω. Μεγάλα παιδιά είμαστε.

Κατά τα άλλα, αυτά περί Α7Χ τα έχω ξανακούσει από πολύ κόσμο, κανείς όμως δεν κατάφερε να με πείσει α. ως προς την ποικιλία τους (ποια; ποικιλία είναι η διαφορά Rust in Peace και Youthanasia, Kill Em All - Justice - Black, μην λέμε τα αυτονόητα) και β. κανείς δεν κατάφερε να μου ποστάρει τις κλασσικές τους, ιστορικές κομματάρες. To ζήτησα, άκουσα δείγματα, δεν επέμεινε κανείς. Ευχαρίστως να ξαναδοκιμάσει κάποιος. Τότε ζήταγα το Davidian των A7X (μιας και συγκρίνονταν με Machine Head, που πουλάνε και λιγότερο…), τίποτα κοντά σε βεληνεκές καν.

Τo Down with the Sickness αντίστοιχα όμως έχει σημαδέψει εποχή, το Game ή ακόμα και η συμπάθειά μου το Guarded ή η φωνή του Draiman, ε, τι να κάνουμε τώρα, έχουν ΤΟΣΟ μεγαλύτερο εκτόπισμα (και δεν είμαι κανάς Disturbed φαν). Και οι Volbeat έχουν ένα πολύ συγκεκριμένο μουσικό εύρος, από ποπ-ροκ έως ροκαμπιλοθράς (πιο περιορισμένο από ότι ακούγεται) αλλά έχουν 100 φορές (ή 102 δεν είμαι σίγουρος) πιο έντονο στίγμα από τους Α7Χ.

Γνώμη μου. Τα λοιπά περί τρουΐλας και αμόλυντου γούστου τα προσπερνάω, όπως και τα περί καθολικής αναγνώρισης του μεταλλικού κόσμου (καλό, ο μεταλλικός κόσμος πώς ορίζεται; αυτοί που γεμίζουν τις αρένες στις συναυλίες τους ή οι Metallica ας πούμε;).

Οι A7X είναι από τα εμπορικότερα σχήματα της εποχής. Προσωπικά θεωρώ ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω. Αν και το τελευταίο τους, που άκουσα λίγο ήταν πιο αξιοπρεπές από το γλοιώδες προηγούμενο. (Υπενθυμίζω, γνώμη μου…)

2 Likes

Kαι εκεί που ήμουν έτοιμος να ασχοληθώ και να σου ποστάρω τα (κατά τη γνώμη μου) highlights της δισκογραφίας τους, διάβασα το παραπάνω και αποφάσισα να μην ασχοληθώ.

Εμένα μόνο το Hail to the King μου έκανε κουκου τελικά (ο δίσκος)
Καλά τα λόγια είναι περιττά για την κωλαρα της Lady Gaga στο βίντεο, και η απόδοση της αλλά και της μπάντας είναι πολύ καλή. Χάζευα και βίντεο από Mexico και ομολογώ ότι μου έχουν λείψει πολύ, είναι πολλά 7 χρόνια…

3 Likes

Μπορώ να πω ότι εδώ το γούσταρα πολύ .

Μου αρέσει που η κάθε πλευρά κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα .

Μεγάλη μαγκιά της Gaga που είπε τέτοιο κομμάτι, της βγάζω το καπέλο .
Το μόνο άκυρο οι χορευτές στο πλάι που " δεν νιώθουν " . Και γαμω τις εκτελέσεις , μόνο τα ντραμς του Lars μου φάνηκαν λίγο τζουφια ειδικά μετά το Burn! Αλλά εκτελεσαρα.

Αυτό με τους Avenged πάντως δεν το πιάνω . Μπανταρα είναι . Και οι Metallica τους είχαν μαζί τους και σε συναυλίες το 2006 και τους ανέβαζαν πάνω στη σκηνή , τους πήραν στο orion festival κτλ . Αυτοί οι Slipknot και οι Linkin Park ( παίζουν πλέον κάτι πολύ μακρυά από το Rock αλλά οκ) μπορούν να σταθούν προς το παρόν ως headliners σε ένα φεστιβάλ (πάντα για τις πιο νέες μπάντες μιλάω ).

Οι συγκρίσεις με Machine Head είναι άστοχες, το Hail ήταν πολύ καλό αλλά ήταν κατι παραπάνω από ξεκάθαρες οι επιρροές τους ( τώρα ότι τους την είπε ο Flynn, μαλάκια του ας κράταγε το στόμα του κλειστό , κάποτε του την έλεγε για κάτι αντίστοιχο ο Kerry King ) .
Τώρα το τι αρέσει στον καθένα γούστο του καπέλο του , τουλάχιστον όμως εδώ δεν ρίχνουν γελάκια τα παιδιά που απαντάνε, επειδή κάποιος δεν μπορεί να πιάσει απόλυτα το σύγχρονο αμερικάνικο ήχο .

Ποικιλία μπόλικη έχουν είτε πάρεις το walking the fallen, είτε το City of Evil , είτε το Nightmare ( το αγαπημένο μου ) , είτε τα δύο τελευταία με το The Stage να είναι κατά μία έννοια πιο progressive. Το ομώνυμο ίσως είναι το λιγότερο καλό αλλά έχει μέσα κομμάτια που κάνουν γκέλ σε πολύ κόσμο και τους άνοιξε κάπως τις πόρτες ( scream, almost , critical acclaim, afterlife , Dear God ) . Εποχή σημάδεψε με δίπλα φωνητικά ανάμεσα σε Shadows και Rev , ήχο στις κιθάρες , μελωδίες κτλ . Και είπαμε Gates πολύ λίγες σύγχρονες μπάντες έχουν .
Ο μεταλλικός κόσμος ορίζεται και απο αυτούς που γεμίζουν αρένες και από τους ίδιους τους Metallica φυσικά που πάντα έβλεπαν out of the box .
Όχι οι Avenged δεν είναι μόνο ένα από τα εμπορικά σχήματα της εποχής είναι πολλά παραπάνω . Αν δεν αρέσουν σε κάποιον δεν τρέχει και τίποτα .
Και εγώ βαριέμαι αφάνταστα Manowar , iced earth , Maiden, Blind Guardian εδώ και χρόνια.
Ότι στους A7X τους κόλλησε και η ταμπέλα ότι αντιγράφουν ας ψάξει να βρει κάποιος ποια μπάντα δεν “αντιγράφει” .

2 Likes

Δεν έχει πλάκα που οι άνθρωποι βγάλανε τόσες δισκάρες πριν το Hail to the King, και μολις είπαν να βγάλουν κάτι πιο χαλαρό και straightforward κάμποσοι καλοθελητές πέσανε να τους την πούνε για αντιγραφές κλπ? Νομίζω εκεί φάνηκε με πόσο φθόνο τους βλέπανε τόσοι και τόσοι για την εξαιρετική πορεία τους σαν μπάντα, μια πορεία που άλλα πιο έμπειρα συγκροτήματα δεν μπορούν πλέον ούτε καν να πλησιάσουν (εξού και η χολή από άλλους “καλλιτέχνες” για το Hail to the King).

2 Likes