καλα περσινα ξινα σταφυλια ! Ας εχαναν και αλλες μπαντες τον βασικο τους συνθετη και να εβγαζαν τους δισκους που εχουν βγαλει οι A7X και το ξανα κουβεντιαζουμε.
Απο τις συγχρονες μπαντες παντως καμια δεν τα εχει καταφερει οσο αυτοι .
Και σιγα το κακο που εκαναν με το Hail. Ισα ισα που δισκαρα ειναι. Τιμη τους που τους στηριζουν και οι ιδιοι οι Metallica και φυσικα των ιδιων των Metallica που κανενα θεμα δεν ειχαν και ξερουν απο πρωτο χερι πως ειναι να βγαζεις προς τα εξω τις επιρροες σου.
Οτι οι A7X ειναι παρα πολυ καλη και μεγαλη μπαντα σε καμια περιπτωση δεν μειωνει το ποσο καλες μπαντες ειναι οι Disturbed, Volbeat κτλ (οι Trivium πχ δεν καταφεραν να μεγαλωσουν αρκετα ).
Παιδια, σας αρεσουν αρκετα οι A7X, ενω σε μας δεν κανουν κουκου καθολου. Δεν τρεχει προβλημα. Εγω σε καμια περιπτωση δεν τους θεωρω “μεγαλη” μπαντα μουσικα. Το οτι πουλανε πολυ, το οτι τους ακουει πολυς κοσμος και εχουν δικο τους στυλ, ειναι προς τιμην τους, αλλα οταν τους ειδα live στο Orion festival δεν εκοψα και καμια φλεβα… πλακα ειχαν, μεχρι εκει. Σιγουρα προτιμω να δω τους Paradise Lost ξανα live, κι ας λετε εσεις οτι ειναι μαπες στα live
Τωρα για τις “αντιγραφες” δε θα τους σταυρωσουμε κιολας, αλλα ειναι λιγακι στα ορια του υπερβολικου το Sad But Two (το κλεβω Αλεχαντρο, μου αρεσε πολυ)
Μα το θέμα λέμε δεν είναι αν αρέσουν σε μένα ή δεν αρέσουν σε σένα.
Μια χαρά είναι Α7Χ . Αυτό είναι το ζήτημα και ότι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις άλλες σύγχρονες μπάντες .
Εντάξει τους Metallica ξεπατηκωσαν στο this means war . Θες να πούμε που πάτησαν οι Metallica ή άλλες μεγάλες μπάντες ; ή μήπως είμασταν σχετικά μικροί για να έχουμε κάνει κτήμα μας τις δικές τους επιρροές όπως έχουμε κάνει κτήμα μας τους Metallica και πιάνουμε αμέσως τέτοιες ξεπατικωτουρες ;
E, εντάξει, και εσύ βαριέσαι τους Maiden και εγώ τους A7X, είσαι σαφής.
Θέλω να μου πεις πού πάτησαν οι Metallica πάντως, εγώ είμαι σίγουρος πως ξέρω ότι δεν υπάρχει καμία σχέση με το Τhis Means War/Sad but True (αυτό είναι το γλοιώδες του πράγματος παρεμπιπτόντως καθώς και τα άλλα προφανέστατα που μιμήθηκαν (επιλέγω προσεκτικά το ρήμα) και τα ριφφ των Diamond Head στο Seek and Destroy. Πες εσύ λοιπόν, ίσα κι όμοια; Εγώ πάντως το Seek δεν το λέω γλίτσα.
Πατάω (έστω, για την παραδοχή της συζήτησης και μόνο) και ξεπατηκώνω, ισοδύναμα ρήματα, με μόνη διαφορά ότι οι δε ξεπατήκωσαν και τα μεγαθήρια των αρχών 90ς, ξεμούρωτα σαν να λέμε, θράσος. Ξεπουλάνε αρένες όμως, άρα μαγκιά τους και μπαντάρα.
Τέλος πάντων, την κουβέντα για τους A7X την έχουμε ξανακάνει και θυμάμαι τι γράφτηκε από όλους τότε.
Λυπάμαι αν ήμουν οξύς για μια συμπάθειά σου MF666, δεν ήθελα να σε πικάρω πάντως, ειλικρινά.
Δε λεω, κουλ το σετλιστ… αλλα ΠΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ γινεται ακομα να μην εχει κανει το ντεμπουτο του και κανα αλλο τραγουδι, οπως ας πουμε το Dream No More, το ManUNkind ή το Spit Out The Bone και παιζουν μονιμως την ιδια κλασικη 5αδα απο το πρωτο CD ή στα τσακιρ κεφια παιζει κανα Confusion? Ελπιζω να αλλαξουν λιγακι τα πραγματα στην αμερικανικη περιοδεια, οχι οτι με νοιαζει και παρα πολυ αφου δε θα παω να τους δω
Δεν τρέχει τίποτα, κουβέντα να γίνεται.
Απλά, να τονίσω σαν τελευταίο πράγμα και κλείνω εδώ τα περί Α7Χ, ότι έχουν και άλλους δίσκους, όχι μόνο το Hail to the King στο οποίο αναφέρεσαι.
τωρα περιμενεις απο μενα να σου πω οτι οι Metallica εβαλαν αυτη την ιδεα ή την αλλη ιδεα σε καποιο τραγουδι τους που μοιαζει με Diamond Head, Saxon , Sabbath , Skynyrd κτλ για να πουμε τι ακριβως ;
Αν μοιαζει το This Means War με το Sad But True ? ιδιο ειναι . Και ; εσενα σε χαλαει και το βλεπεις γλιτσα , εμενα δεν με χαλαει καθολου ισα ισα το χαιρομαι. Υπαρχουν και αλλες αντιστοιχιες περα απο το Metallica - ΑΧ7. Γιατι μενουμε τοσο σε αυτο ; Απο την στιγμη που και οι ιδιοι οι Metallica τους γουσταρουν δεν νομιζω οτι υπαρχει και μεγαλο θεμα.
Καμια εξισωση δεν εγινε με τα ρηματα ξεπατηκωνω με παταω (εσυ εβαλες εξισωσεις οτι ειναι μια χαρα μπαντα επειδη γεμιζουν αρενες). Καποιες μπαντες ειναι καλυτερες στο να κανουν “δικες” τους τις επιρροες τους. Κανεις δεν θα γινει Metallica και αυτο ειναι και μια ακομα αποδειξη . Αυτο ομως δεν σημαινει οτι οι Α7Χ δεν ειναι σπουδαια μπαντα. Ξερεις δεν χρειαζεται να σου αρεσει μια μπαντα για να ειναι καλη . Το εχεις ξανακανει αυτο . Οτι αρεσει σε σενα ειναι οκ , οτι δεν σου αρεσει ειναι δευτεραντζα και αν δεν το "πιανουμε " κιολας ειμαστε για γελια.
Μην τους γουσταρεις , δεν ειναι για σενα. Δεν ειναι ομως δευτεροτριτη κατηγορια ειδικα σε συγκριση με τις νεες μπαντες που αναφεραμε πιο πριν.
Γινεται τακτικα αυτο. Σε αυτα που δεν μας αρεσουν μπορουμε να εξαντλησουμε την αυστηροτητα μας και σε αλλα περα βρεχει. Συνηθως κιολας εισαι καλος συνομιλητης και δειχνεις να εισαι ανοιχτομυαλος και αυτο ειναι που μου κανει εντυπωση , οτι δηλαδη δεν δεχεσαι ευκολα αυτο που σου ξινιζει.
[quote=“drenie, post:3571, topic:29901, full:true”]
Οι συγκρίσεις με Machine Head είναι άστοχες, το Hail ήταν πολύ καλό αλλά ήταν κατι παραπάνω από ξεκάθαρες οι επιρροές τους ( τώρα ότι τους την είπε ο Flynn, μαλάκια του ας κράταγε το στόμα του κλειστό , κάποτε του την έλεγε για κάτι αντίστοιχο ο Kerry King ). [/quote]
Οι συγκρίσεις με Machine Head είναι άστοχες προφανώς, γιατί οι Machine Head έπαιξαν μεγάλη και πρωτοποριακή μπάλα. Καλά έκανε και τους έκραξε ο Flynn γιατί δεν ήταν οι επιρροές ξεκάθαρες, αλλά οι αντιγραφές που κάνανε. Και λίγα είπε, και μου κάνει εντύπωση πρώτον πως τόλμησαν και έβγαλαν αυτά τα τραγούδια προς τα έξω και κάποια τα κάνανε και singles και δεύτερον που μετά από αυτόν το δίσκο μεγάλωσε και το status τους! Προσωπικά το θεωρώ, χαριτολογώντας, σκάνδαλο στον σκληρό ήχο.
O King έκραζε τον Flynn για εντελώς άλλο λόγο, επειδή οι Machine Head άλλαξαν τον ήχο τους και το πήγαν προς το nu metal, τη στιγμή που θεωρούνταν η μεγάλη ελπίδα του thrash και τους είχαν πάρει και μαζί οι Slayer στην περιοδεία. Όμως εδώ έχουμε μια μεγάλη διαφορά μεταξύ των Machine Head και των Avenged Sevenfold:
Οι Machine Head ουσιαστικά άνοιξαν το δρόμο για το nu metal, γράφοντας υπερκομματάρες - Burning Red μόνο κομματάρες με ρεφραινάρες, Supercharger δισκάρα αλλά λίγο πιο light με ρεφραινάρες επίσης. Η μόνη ένσταση του κλασσικά ηλίθιου μεταλλά ίσως είναι η μερική απουσία solos σε αυτούς τους δίσκους, αλλά και τι έγινε?
Οι Avenged Sevenfold δεν έπαιξαν κάτι καινούριο στο Hail to the King, αλλά σε ορισμένα τραγούδια αντιγράφουν ξεδιάντροπα κλασσικούς metal και rock ύμνους.
Δε λέω ότι ήταν οι πρώτοι, αλλά ότι ήταν από τους πρώτους, όντας ήδη όνομα και έχοντας μεγάλο ρεύμα. Μιλάμε για το 1999, ακούω άλλες μπάντες λοιπόν (εκτός από Korn, SOAD, Sepultura)…
Ήδη είχαν βγάλει 2 δίσκους οι Limp Bizkit, Deftones,Slipknot οι οποίοι ξεκίνησαν έτσι. Εντάξει προφανώς θέλεις να πεις ότι άνοιξαν το δρόμο για τους πιο παραδοσιακούς thrash άδες. Δεν λέω μεταλλάδες γιατί εδώ υπάρχουν άνθρωποι που δεν θεωρούν μεταλ το Blind My Eyes…τέσπα
Drenie ειναι αλλο η επιρροή (το No Life till Leather είναι τίγκα NWOBHM), άλλο το παίρνω το ξεκίνημα ενός από τα πιο αναγνωρίσιμα τραγούδια της πιο εμπορικής μεταλ μπάντας, από τον πιο εμπορικό δίσκο της και το βάζω αυτούσιο σε σύνθεση μου! Προφανώς δεν το έκαναν από άγνοια, σκόπιμα το έκαναν για να γραφτεί ότι γράφτηκε και να δημιουργηθεί (επιπλέον αν θες) κουβέντα γύρω απ’ το όνομα τους.
Το οτι οι Metallica (o Lars βασικα) εκανε μια ευγενικη δήλωση οσον αφορα το Sad but two δε σημαινει οτι τους γουσταρουν. Κατα καιρους εχουν αναφερει τα κριτηρια με τα οποια παιρνουν μπαντες μαζι τους και προφανώς δεν είναι πάντα θέμα γούστου. Ως επί το πλείστον θέμα δισκογραφικής (παλιότερα) ή θέμα management είναι.
Απο την αλλη οταν γουσταρουν πραγματικα καποια μπαντα το καταλαβαινεις (πχ Lars για τους the Sword, Hetfield για Baroness, Volbeat, Ghost κλπ). Οχι οτι λεει κατι αυτο για την αξια τους, απλα γιατι αναφέρθηκε σαν επιχειρημα.
Από εκεί και πέρα προφανώς, γούστα είναι σε άλλους αρέσουν, σε άλλους όχι.
Να σημειώσω απλά ότι η αναφορά σε ΜΗ έγινε οσον αφορά τους FFDP και οχι τους A7X. Κατα τα αλλα αυτα που ηθελα να γραψω τα εγραψε ο @furor.
@QuintomScenario κρατανε άσους στο μανικι για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη… Θα ντεμπουταρουν τραγουδια σταδιακά για να δινουν και κίνητρο στο κοινό να γεμιζει τα στάδια.
edit: Επίσης καλά κάνει ο Flynn και δεν είναι ο politically correct, τα έχω καλά με όλους και ανοίγει το στόμα του και εκφράζει άποψη, είτε πρόκειται για τον Anselmo είτε για τους A7X
Το θέμα είναι ότι στέκεσαι σε ένα κομμάτι . Σε ένα . Ευγενική δήλωση αλλά να ταυτόχρονα τους έχουν ανεβάσει και στη σκηνή μαζί τους.
Δεν θα διαφωνήσω για το ότι το έκαναν επίτηδες για να γίνει ντόρος. Μπορεί ναι μπορεί και όχι . Δεν το ξέρουμε και σίγουρα . Επίσης γιατί κάποιος να μην σκεφτεί ότι ο Flynn τα έχωσε στους Α7Χ για να δυναμώσει την θέση του ; κάτω από αυτούς παίζει στα φεστιβάλ λιγότερο αποδοχή έχει η μπάντα του από το ευρύ κοινό.
Δηλαδή τώρα θα πρέπει να γράψω κάτι που μπορεί να φανεί ότι "ακυρώνω " κάποιες από τις αγαπημένες μου μπάντες στην προσπάθεια να δείξω ότι οι A7X δεν είναι τυχαίοι;
Σορρυ αλλά είναι στο ίδιο επίπεδο τουλάχιστον με όλες αυτές που έχουμε αναφέρει .
Διαφωνώ μόνο στο ότι αυτοί είναι δευτεραντζα σε σχέση με άλλες μπάντες της εποχής . Τίποτα άλλο.
Οι MH μια χαρά δισκάρα έβγαλαν το 1994 αλλά μάλλον δεν τα θυμάστε και πολύ καλά τα σκηνικά πως τα έχωνε ο Kerry King σε MH και σε Sepultura για αντίστοιχους λόγους . Θέλω να πω ότι όταν του τα έκαναν του Flynn δεν του άρεσε ( και πολύ καλά έκανε και δεν του άρεσε ) δεν υπάρχει λόγος να κάνει τα ίδια μεγαλώνοντας ( άλλο πράγμα αυτό με τον Anselmo εκεί όσοι πιο πολλοί ενώσουν την φωνή τους , τόσο καλύτερα ) .
Επίσης μην νομίζετε ότι είχε και τεράστια αποδοχή το Burn my eyes τότε που βγήκε . Εννοώ από μεταλλαδες της εποχής .
Γιαυτό και το γύρισε σε άλλες φόρμες ο Flynn .
Υπήρχαν μπάντες που έπαιζαν κάτι αντίστοιχο όπως ήταν οι Biohazard , οι Body Count, οι Coal Champer ακόμα και οι Helmet , οι Life of Agony κα.
Άλλοι ήταν οι leaders της φάσης τότε . Οι MH δεν ήταν και έπρεπε να βγάλουν το Through the Ashes για να ξαναμπουν δυναμικά στο χάρτη .
Συμφωνώ με το furor ότι είναι παρεξηγημένοι δίσκοι και το burning Red και το supercharger . Δεν άνοιξαν όμως τον δρόμο σε καμία περίπτωση.
Δηλαδή δεν είναι politically correct ο Flynn ο οποίος τα εχωσε στον μπετοβλακα και όλοι συμφώνησαν μαζί του; οπως είχα πει και τότε μια χαρά ξέρει να παίζει το παιχνίδι κι αυτός, δεν είναι κανένας χθεσινός. Και ο Flynn περισσότερο εθαψε τους A7F για το “κλεμμένο logo” ( το δεύτερο όχι αυτό των Overkill) παρά για τη μουσική.
Ον τοπικ μια χαρά γαμαει το HTSD
Oi Metallica, και ειδικά ο Ulrich, έχουν μιλήσει πολλές φορές με καλά λόγια για τους Avenged Sevenfold. Ένα ψάξιμο στο ιντερνετ θα σας βγάλει αρκετές αναφορές, και μάλιστα θυμάμαι από τα μέσα 2000 (κάπου 2005-2006 νομίζω) ότι σε ερώτηση προς τον Ulrich (σε συνέντευξη) ποιες νέες μπάντες του αρέσουν και θεωρεί ότι έχουν προοπτικές, είχε αναφέρει - μεταξύ άλλων - και τους A7X. Οπότε καμία σχέση τα “προσπαθούν να είναι ευγενικοί, για να τους παίρνουν support”.
Και κάτι άλλο. Είναι αστείο να λέγεται ότι οι A7X έβαλαν ξεκάθαρες επιρροές σε μερικά (όχι όλα) από τα τραγούδια του Hail to the King για να κάνουν ντόρο γύρω από το όνομά τους. Σαν μπάντα ήταν ήδη τεράστιο όνομα, headliners, με αποκορύφωμα (και κατά τη γνώμη μου, τον κορυφαίο δίσκο τους μέχρι σήμερα) το Nightmare, που προηγείται του Hail to the King. Οπότε καμία σχέση…