Δεν ξερω τι ειναι τα chapters Οι Μεξικανοι παντως που σχολιασαν στο θρεντ για τις συναυλιες των Metallica στο Foro Sol και ηταν ΜΕΣΑ στη συναυλια, εγραψαν ολοι οτι ηταν γαμω τις φασεις ηχητικα. Δε λεω οτι δεν ειναι η αποψη σου, προφανως και ειναι η αποψη σου (αλλοι τα κανουν αυτα που νομιζουν οτι γραφεις την απολυτη αληθεια οταν εκφραζεσαι, οχι εγω), αλλα αμα σου λεει ο αλλος “ε εμενα μου αρεσε” και του λες “οχι μαλακια ηταν ειναι, το ειπαν το 99% των Metallica fans, δεν ειναι κακο να ειναι μαλακια, και θα δειτε οτι θα το κοψουν” ειναι σα να του λες οτι πρεπει κι ο αλλος να το βρει μαλακια.
Δακρυσα, και συγκεκριμενα με τη χρηση της λεξης “γενικα”
Τσιμπησε κι ο τσινασκι…
Δεν είπα αυτό ρε συ, παράδειγμα έφερα ότι κάτι μπορεί 99 να το βρίσκουν κακό, ένας να το βρει καλό δεν είναι απόλυτη αλήθεια.
Από αυτά που διάβασα δεν είδα πολλά θετικά σχόλια, ούτε εμένα προσωπικά μου άρεσε.
Εντωμεταξύ όταν μιλούσαμε για το setlist στην Κοπεγχάγη μου έφερες το επιχείρημα πως η παρουσία στο live έχει σαν αποτέλεσμα να τα βλέπεις πιο ιδανικά τα πράγματα και τώρα το χρησιμοποιείς αντίστροφα
Φυσικα και δεν το χρησιμοποιησα ως επιχειρημα υπερ αυτου που ελεγα εγω, αλλα υπερ αυτου που ελεγες εσυ! Οτι κι εγω αν πηγαινα σε live Metallica, θα εβγαινα και θα παραμιλουσα για την απολυτη καυλα που θα ειχα παρακολουθησει, ακομα κι αν επαιζαν μονο τραγουδια που ειχα ξαναδει στο παρελθον.
Κατα τα αλλα, σκοτωνει το Dream No More, heavy ass shit. Περιμενουμε την επισημη εκδοση, γιατι το βιντεο αποπανω δυστυχως ειναι απο το κοινο.
ΥΓ. Γαμησε το τραγουδι με τον Iggy ρε. Πιστευω ακραδαντα οτι αν δεν ειχε τον Λαρς να τον πιεζει για 7λεπτα (και βαλε) τραγουδια ολη την ωρα, απο το 1981 εως και σημερα, ο James μονο τραγουδια σαν τα Motorbreath, Through The Never και Hardwired θα εβγαζε. Ο τυπος εχει λιωσει με τον Ιγκι στο λαηβ, το χαμογελο μεχρι τα αυτια διαρκως
Ενα μηνα μετα κι αφου τρωω τρελη ηττα απο αυτο που ξεκινησε τοτε, τι πιο καταλληλο απο το να ξενυχτησω συνεχιζοντας το ερασιτεχνικο review μου?
CONFUSION
Δεν ξερω τι κολλημα εχω φαει εδω και ενα μηνα με αυτο το τραγουδι, αλλα πραγματικα, ειναι αυτο που εχει ανεβει μαλλον περισσοτερο απο οποιοδηποτε αλλο στα αυτια μου, και το περιεργο ειναι οτι ηταν ηδη ψηλα. Μαυρο, σκοτεινο, χεβι, μισανθρωπικο, με Justice κιθαρες και νοοτροπια παντου, με φοβερα κολλητικο ρεφρεν πλεον, και με 2 ριφφαρες (τις 2 βασικες ντε) που μονο ο James γραφει. Τρομερο τραγουδι, ευκολο 10/10
MANUNKIND
Η προσωπικη μου αδυναμια. Το λατρεψα απο την πρωτη στιγμη, και ισως το μοναδικο τραγουδι που δεν βαριεμαι ποτε να πατησω το κουμπι να το βαλω να παιζει (ενω αυτο συμβαινει ακομα και με Halo, Spit, Moth πολυ πολυ σπανια). Το ενα τραγουδι του δισκου που μοιαζει να ειναι βγαλμενο απο τα Load/Reload, με καταπληκτικη γεφυρα στη μεση, και με πινελια Λαρς στα τυμπανα (πλεον τον επιασα τον ρυθμο @NK_10 ) Επειδη ηθελα κι αλλο απο το μελωδικο σημειο στη μεση, αν και νιωθω οτι το αδικω, θα του βαλω ενα 9/10
HERE COMES REVENGE
Κλασικο παραδειγμα τραγουδιου που ποτε δε θα βρεθει στη λιστα κανενος με τα 3 αγαπημενα τους απο το δισκο, αλλα ουτε στην λιστα με τα 3 χειροτερα (και τωρα φυσικα θα ερθει καποιος αντιδραστικος να με διαψευσει, αλλα οσοι βρισκονται σε αυτο το μικρο ποσοστο αποτελουν αποδεκτο στατιστικο λαθος στη δηλωση μου). Πολυ ωραιο ριφφ, πιασαρικο τραγουδι, σιγουρα προσθετει ενα μικρο θετικο προσημο στο δισκο. Κλασικοι Metallica εποχης ΤΒΑ λεω γω, και μαλιστα χωρουσε ανετα αυτο το ασμα εκει μεσα 8/10
AM I SAVAGE?
Ρε γαμωτο παρα πολυ διχαζομαι για αυτο το τραγουδι. Οταν πρωτοακουσα το δισκο 10-15 φορες δε μου εκανε πολυ καλη εντυπωση, παρα το Saw Blade riff (που ειναι ΡΙΦΦΑΡΑ). Μετα περασα μια φαση που με πωρωνε το τραγουδι απο την αρχη ως το τελος. Τωρα περναω παλι μια φαση που δε μου λεει παρα πολλα. Παρολα αυτα, επειδη εχει τη ριφφαρα, επειδη εχει τρελο παρανοικο HA HA HA απο James, επειδη εχει γαμω τα βιντεο, επειδη ακομα και τα Megadeth riffs του ειναι πολυ ενδιαφεροντα, το αξιζει ενα τιμιο 8/10
MURDER ONE
Ακομα το μονο τραγουδι του δισκου που δε μου λεει παρα πολλα (οκ, μαζι με το Atlas). Οκ εχει ωραιο crunchy riff, εχει ωραιο πωρωτικο κλασικο χεβιμεταλ ρεφρεν, εχει γενικα παρα πολλα κλασικα, αλλα ισως αυτο ειναι το προβλημα μου. Δεν εχει καποια αλλαγη να το κανει λιγο ενδιαφερον, και τετοια τραγουδια εχουμε ακουσει παμπολλα απο τους Metallica σε αυτο το στυλ. Θα παρει ενα αξιοπρεπες 6/10
SPIT OUT THE BONE
Yo Lars, hey man, this guy on youtube says we’ve died since 1989 haha.
LOL don’t sweat about it James, these guys are always there, they actually think we care, wanna come to my swimming pool later?
Well… I was thinking, do you wanna shut him up and make a fucking heavy ass thrash song that will show everyone we can still thrash better than anyone, even in our 50s, even though we don’t really need to?
James, you know we can do that and write 12 songs like that if we want, why bother? These guys on youtube will still keep on writing that now we’re dead.
Wanna bet?
Alright, you’re on! If I win you give me Francesca for a night, after all, we’re all the Metallica Familuh
James bitch slaps Lars *
Ok, sorry James, what do you wanna bet? Oh I know, I know! If I win, we play with Lady Gaga at the Grammy’s!!! And maybe even record a song with her, she fucking rocks man!
You got a deal Lars, and if I win, I will get that hot piece of ass we hired for the Dream No More video, and Murder One makes the album, my song about Lemmy.
Haha yeah I saw how you were looking at her you dirty old dawg. Ok we got a deal. If we record a fucking thrashy heavy ass song that is the best thrash metal people have heard in 25 years and people STILL complain on the internet, I win. Otherwise, if they shut up, you win.
Τη συνεχεια την ξερετε, ο Λαρς κερδισε το στοιχημα (αλλωστε ετσι ονομαστηκε το Now We’re Dead, βασισμενο στο τι λενε οι κολλημενοι και θα συνεχιζουν να το λενε για παντα, μπορειτε αλλωστε ξεκαθαρα να ακουσετε οτι Lars has wonεδω περα )
Ακραίος ως συνήθως, μέχρι και διάλογο σκαρφίστηκες για να πείσεις τους άπιστους, όμως οι ακρότητες είναι αυτές που διαμορφώνουν και την προσωπικότητα του καθενός! χαχα! Like για την όρεξή σου να γράψεις το σεντόνι, αν και προσωπικά διαφωνώ με τις τόσο υψηλές βαθμολογίες, αλλά δικά σου είναι τα αυτιά, δική σου και η κριτική, ό,τι γουστάρεις βάζεις.
Αμα βαλεις τους βαθμους και βγαλεις το μεσο ορο θα δεις οτι παιρνει ενα στρογγυλοποιημενο 8 το HTSD (και μαλιστα ανεβαινει απο το 7.75). Καθε αλλο παρα ακραιο και υπερβολικο το βρισκω το 8.
Σε αντιθεση με τον Βικ, για μενα ο δισκος παιρνει ενα 8αρακι ανετο και ενα οπαδικο 9αρακι αφου οπως εχει ξαναειπωθει…
…γαμαει το HTSD.
ΥΓ. Ο καθενας μας εχει αλλη ερμηνεια στα νουμερα. Για μενα ενα τραγουδι παιρνει 10 οταν ειναι αψογο και δεν εχει κατι που να χρειαζεται βελτιωση + οταν εχει τον παραγοντα “μεγαλειο”. Το να ειναι ενα απο τα καλυτερα τραγουδια των Metallica στη φαση που βρισκονται δηλαδη. Και σε αυτη τη φαση, τα Moth, Spit, Halo, νομιζω ειναι αναμφισβητητα 3 απο τα καλυτερα (αν οχι τα 3 καλυτερα) τραγουδια που εχουν γραψει στη χιλιετια που διανυουμε. Μονο το All Nightmare Long μπορει να μπει σφηνοπεος. Δεν ειναι συγκριτικα τα νουμερα για να πει κανεις “μα 10 παιρνει το One, 10 και το Halo On Fire??”. Ναι 10 παιρνουν και τα δυο. Το καθενα στο δισκο του.
Isws kai to suicide, oxi epeidh einai apsegadiasto alla -opws kai to Halo- exei ekeinh th melwdia pou einai megaleiwdhs kai se kanei na anypomoneis na ftasei to kommati ekei -kai na min teleiwsei pote!
Το άκουγα προχτές στη διαδρομή για Βόλο και σκεφτόμουν αυτό ακριβώς . Δεν είναι τέλειο αλλά έχει μέσα αυτή την μελωδία που το κάνει " λατρεία " . Στο μεταξύ έχω κατεβάσει την έκδοση από το guitar hero που είναι πιο καθαρή και όχι τόσο πιεσμένη και στο αυτοκίνητο το απόλαυσα ακόμα περισσότερο.