Metallica - Hardwired ...To self-destruct

2 Likes

Δεν καταλαβαινω τα παραπονα για Kirk. Ο ανθρωπος παιζει το τελευταιο σολο διαφορετικα ΕΠΙΤΗΔΕΣ. Δεν ειναι οτι του γαμαει το σπιτι επειδη δεν μπορει. Απλα ετσι γουσταρει ο τυπος, τι να γινει τωρα. Δε με ενοχλησε καθολου προσωπικα. Εκπληκτικη εκτελεση τη βρισκω, και γενικα τραγουδι που πρεπει να μεινει για παντα στο σετλιστ.

το μικρο σολακι περιπου στο τριτο λεπτο , το σκοτωνει.

Το κυριως σολο μια χαρα το παιζει.

Οπως και να εχει , ακομα και σκατα να το παιξουν μετα το 6 λεπτο το κομματι ειναι για ανατριχιλες. Επος …

O Kirk panta allaze ta solo. Einai sxolis deep purple :grin:

Κάνουν αρκετά λάθη σε αυτό το live. Σε κάποιο τραγούδι (δεν θυμάμαι πιο) ο Kirk χάνει (πατάει λάθος για την ακρίβει) 3 συνεχόμενες νότες, σε ένα φαινομενικά εύκολο σόλο, και αυτό δεν είναι το μόνο του λάθος.

Και στο Whiplash ο Hetfield σε ένα σημείο μπαίνει ενα beat πιο νωρίς απ’ οτι η άλλη κιθάρα (αυτό βασικά είναι χοντρό λάθος): https://www.youtube.com/watch?v=WE7kxZ1dQS4&t=4284s

Εδώ το πέφτει η πένα του Kirk: https://www.youtube.com/watch?v=faAKrBsR43k&t=338s

lol

Μάλλον δεν έχουν μπει ακόμα σε ρυθμό περιοδείας γι αυτό είναι κρυοι. Σημασία έχει ότι το Halo είναι απίστευτη κομματάρα από αυτά που λέμε κλασικά Metallica τραγούδια.

2 Likes

2 πράγματα μου κάναν εντύπωση στο συγκεκριμένο live:

• Τα πολλά λάθη από τους Hetfield (σε πολλά σημεία ήταν εκτός τόνου - προφανώς ήταν σε κακή μέρα) - Hammett (στα lead, καλά αυτό δε μου έκανε και τόσο εντύπωση…)
  • Ο κόσμος που τραγουδούσε σχεδόν όλους τους στίχους του Halo on fire. Ή τουλάχιστον έτσι άκουγα όταν είδα το video.

Η αλήθεια είναι ότι δε δικαιολογείται να είναι “κρύοι” οι Metallica, που έχουν πάντα δίπλα από έναν φυσικοθεραπευτή να τους κάνει μασάζ όλη την ώρα. Ρυθμό περιοδείας δε χρειάζεται να βρουν, μια ζωή σε μια περιοδεία είναι, και εκτός αυτού έχουν παίξει αρκετά live από την κυκλοφορία του δίσκου, τα οποία ήταν αξιοπρεπέστατα. Ίσως ήταν μια κακή μέρα.

5 Likes

Μπορουμε να συμφωνησουμε οτι το Hardwired… To Self-Destruct ειναι το πρωτο υπεραξιο αλμπουμ να εχει απεξω το λογοτυπο των Metallica εδω και 20 χρονια?

2 Likes

Προσωπικά συμφωνώ αν και το Death Magnetic είναι κι αυτό άξιο να φέρει το logo των Metallica έστω και αν ήταν αρκετά βεβιασμένο…

1 Like

Δεδομένου ότι τα τελευταία 20 χρόνια έχουν βγάλει 3 άλμπουμ (μιλώντας πάντα για νέα μουσική), νομίζω πως ναι, το HTSD είνια το καλύτερο των τριών, κερδίζοντας με μικρή διαφορά το Death Magnetic κυρίως λόγω της καλύτερης παραγωγής και της ελαφράς υπεροχής σε μελωδία 3-4 κομματιών.

2 Likes

Ναι γι αυτο ειπα “υπεραξιο” (που δεν υπαρχει καν σαν λεξη). Νομιζω πως με το HTSD εφτασαν σε ανωτερα του απλα αξιοπρεπους επιπεδα.

1 Like

όσο σκέφτομαι πόσα κλικ πιο πάνω θα ήταν το Death Magnetic με την παραγωγή του HTSD, μου’ρχεται να κάνω κομματάκια το ούτως ή άλλως αστείο/γελοίο φερετροειδές booklet και να το ανεμίσω από το μπαλκόνι… :stuck_out_tongue:

1 Like

Α εμενα μου αρεσει πολυ το artwork στο Death Magnetic, αλλα δεν ειμαι σιγουρος για το ποσα κλικ πιο πανω θα ηταν με τον ηχο του HTSD. Δηλαδη νομιζω οτι και παλι το HTSD θα ηταν ανωτερο. Τωρα, αν ειχε τον ηχο του HTSD και ταυτοχρονα εκοβαν μερικα σημεια απο μερικα τραγουδια… ναι, εκει το συζηταμε. Οκτω χρονια μετα ακομα δε μπορω να χωνεψω το γιατι υπαρχει αυτο το τελευταιο 2λεπτο στο Broken Beat And Scarred και γιατι το The Day That Never Comes εχει ΟΛΟ αυτο το δευτερο μερος…

1 Like

Πάσχει από σαινταγκεραδιτιδα το death magnetic.

Και όπως είναι φυσικό το κουβεντιαζουμε και αυτό στο thread του HTSD.

Το εξώφυλλο του DM είναι σαν vagina που λέει και ο Het.
Επίσης στους περισσότερος δίσκους τους δείχνουν ότι η δουλειά που κάνουν φαίνεται πιο έντονα στην επόμενη κυκλοφορία τους .

1 Like

Respect σε furor που μαεστρικα καταφερε να βαλει στην ιδια προταση τη φραση “δε δικαιολογειται” και τη λεξη “Metallica”, χωρις να κανει ακριβως το αντιθετο ο @drenie, δηλαδη να τους δικαιολογησει… μαλιστα του εδωσε και καρδουλα

2 Likes

Βρε α χεσου.
Αφού δίκιο έχει το παιδί . Άλλος τους δικαιολόγησε πιο πάνω … γκουχου γκουχου.

Και ούτε καν δεν είναι δικαιολογία τις περισσότερες φορές . Πρώτον είναι αιτιολογία και δεύτερον συνήθως βαριέμαι αυτήν την υπεραναλυση που κάνουμε για αυτούς εδώ . Με καμία άλλη μπάντα δεν συμβαίνει αυτό , ούτε φυσικά τα έκαναν ποτέ και όλα τέλεια .

Τους αγαπάμε για την ανθρώπινη διάσταση τους . Για αυτό που πραγματικά είναι .

Τέλος το live ήταν γεμάτο λάθη, αλλά είμαι σίγουρος ότι αν είμασταν εκεί θα λέγαμε ότι ήταν και γαμω. Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος .

1 Like

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το death magnetic συνθετικά ήταν ανώτερο από το htsd. Επειδή όμως η ιστορία δεν γράφεται με υποθέσεις (όπως αυτές περί παραγωγής) το htsd το ευχαριστήθηκα περισσότερο γιατί εκτός από τον ήχο, ο james παίζει να ασχολήθηκε με τις φωνητικές μελωδίες περισσότερο και από τις κιθάρες. Στο death magnetic τα φωνητικά του ήταν σαν να σου φωνάζει μπροστά στη μούρη σου χωρίς κανένα φιλτράρισμα.

… στα των υποθέσεων τώρα… that was just your life, end of the line, naightmare long, judas kiss, suicide και apocalypse (τα οποία για μένα ήταν τα καλύτερα του δίσκου) με την παραγωγή του htsd θα είχαν λιώσει αρκετές μάπες. Γενικά μου έμεινε η εντύπωση ότι ψάρωσα ευκολότερα και ότι η ατμόσφαιρα που έχει για παράδειγμα το spit out the bone ήταν απλωμένη στο μεγαλύτερο κομμάτι του death magnetic (μπακαλισμοί αλλά πιστεύω πιάνετε πως το λέω)

Επίσης προσωπικά πάντα, αν το htsd είχε την παραγωγή του dm θα με εντυπωσίαζε πολύ πολύ λιγότερο. Σκεφτείτε ότι κομμάτια όπως το now that we are dead και dream no more θα είχαν χάσει ένα από τα μεγαλύτερα όπλα τους το οποίο είναι η αίσθηση ότι σου προσγειώνεται ένας τσιμεντόλιθος στο στήθος από τον όγκο του ήχου.

1 Like

περα απο το ηχο αυτο το ridiculous του Rick Rubin δεν τους βοηθησε . “επνιξαν” πολλες απο τις ιδεες τους.

εχει περασει μισος χρονος σχεδον απο τοτε που το ακουσαμε και εδω και 27 χρονια που ακουω Metallica πανω-κατω , μεσες-ακρες καταλαβαινα που θα πηγαιναν μουσικα με καθε επομενη δουλεια (ή τουλαχιστον ετσι νομιζα- νομιζω).

Τωρα δεν εχω σκεφτει - φανταστει που θα μπορουσαν να πανε αν ξανα βγαλουν δισκο.

1 Like

2 μέρες έχουμε να γράψουμε εδώ και θέλω απλά να πω ότι ο @pantelis79 γαμαει πιο πολύ και από όσο γαμαει το HTSD (εύκολα κιόλας) !