Metallica - Hardwired ...To self-destruct

ελα ρε αργησες. Αυτο με τα παλαμακια να το κοιταξεις στα σχολια. Γιατι εσυ εισαι αυτος που λες για βλακ αλμπουμ.
Και αν θεωρεις οτι με ειρωνιες μπορεις να κανεις διαλογο εγω δεν μπορω.

Και οχι δεν το εχουν παρκαρει το αθλημα . Μπαντα ειναι και μιλαω συνθετικα. Αν ηταν ετσι να πεταγαμε οσους ειναι σε μια μπαντα και δεν προσφερουν συνθετικα. Ellefson ακους ;

Φρεσκοτατο

@drenie αστους ρε συ, οταν αλλες μπαντες φτασουν τους Metallica και μετα ξυνουν λιγο τα @@ τους μπορουμε να ξαναμιλησουμε για αλλες μπαντες…

δεν εχω να αφησω κατι. Μου λεει ο disconnect (bastard εσυ εισαι; ) οτι κραταει οτι τους βλεπω σαν οικογενεια.

Και μπερδευεται . Εννοω οτι τους αγαπαω παρα τα κακα τους . δεν σημαινει οτι δεν τα βλεπω κιολας ή οτι κατι ασχημο , περιεργο που κανουν , μου στοιχιζει τοσο οσο στοιχιζει στους απολυτους δικαστες της μπαντας απο τοτε που εβγαλαν μπαλαντες ή κουρευτηκαν ή δεν ξαναεβγαλαν master και δεν ξερω και εγω τι αλλο,

Πρεπει δηλαδη να ειμαι ο φανμποης που εχουν εκεινοι στο μυαλο τους.

Οχι δεν θεωρω πχ οτι το Death Magnetic αν δεν ειχε το προβλημα ηχου θα ηταν ο δισκος της δεκαετιας για μενα ομως ειναι ενας πολυ καλος δισκος.

και μετα εχουμε συγκρισεις του τυπου … ο Peart ετσι ή αλλιως. Ντα ;

ΑΝ ειναι ετσι ολοι να πανε σπιτια τους γιατι δεν εχει γραψει καμια μπαντα (ουτε προκειται να γραψει) ενα δισκο σαν το Master of Puppets Και απο θεμα παραγωγης ας μην δοκιμασουν καν γιατι δεν θα πιασουν τα στανταρς του Black album.

Tι λεμε τωρα ; οτι οι Metallica και οι οποιοι Metallica μας αρεσουν μονο οταν βγαζουν δισκους αντιστοιχους με εκεινους που θεωρουμε κορυφαιους και αν μια δουλεια δεν ειναι στην κορυφη δεν εχει καλα στοιχεια ;

Οκ τοτε Metallica Μεχρι τα Loads , Slayer μεχρι το Seasons , Μegadeth μεχρι το Youthanasia, Maiden μεχρι το Seventh κτλ…

Εγώ είμαι ναι (το origin story είναι στο θρεντ με τις παρατηρήσεις για το νέο φόρουμ), και δεν είπα ότι “κρατάω ότι τους βλέπεις σαν οικογένεια”, ούτε έκανα σύγκριση με Peart όσο αφορά τις ικανότητές τους αλλά στη νοοτροπία.

Κανένα πρόβλημα με το πόσο τους αγαπάς γενικά ρε μλκ, ούτε επίθεση έκανα ούτε τιποτα. Απλά μου φάνηκε (και ακόμα μου φαίνεται =Ρ ) περίεργο από τη μία να λες “ο ulrich έχει παρκάρει το άθλημα” και από την άλλη “μην ακούσω αστείο για τον ulrich” αν τολμήσει κανείς να γράψει το οτιδήποτε για το drumming του, αυτό.

Ναι αγορίνα μου καταλαβαίνω … στο ξαναλέω πέρασε κάποια χρόνια που ήταν στα χειρότερα του .

Αλλά επειδή είμασταν πιο μικροί και δεν υπήρχε ίντερνετ τότε να βλέπουμε τα πάντα δεν σημαίνει ότι δεν έκανε λάθη ακόμα και όταν ήταν στα ντουζενια τους ( είμασταν και μερικοί καμένοι που ψάχναμε και αγοράζαμε το ένα bootleg πίσω από το άλλο , οπότε βλέπαμε τις παπαριτσες τους νωρίτερα από άλλους ).

Δεν έκανε τόση εξάσκηση το έχει πει και ο ίδιος . Δημιουργικός όμως είναι ΚΑΙ μουσικά . Και επειδή πέρασε κάποια χρόνια στην μετριότητα μην το έχουμε καραμέλα ότι είναι ζαβός γιατί απλά δεν είναι . Ξανά δούλεψε και ανέβηκε . Αυτό για τον Δανο . Και προτιμώ να κάνει κάποια μικρά λάθη και να δίνει και την ψυχή του πάρα να είναι άψογος και να μην έχει “feeling” .

Ο hammett κάνει δικό του φεστιβάλ , έβγαλε και πεταλιερες αλλά συνθετικά ( αν και ποτέ δεν ήταν πρωταγωνιστής ) δείχνει να μην ασχολείται .

Και οκ υποθέτω ότι δεν είμαι ο πρώτος που γνωρίζετε που έχει αγαπημένη μπάντα και μερικά πράγματα τα βλέπει πιο γλύκα ή έχει διάθεση να τα ψάξει παραπάνω ώστε να βρει τις αιτιολογίες για κάποια στραβά - παράξενα .

Αυτά δεν αναιρουν ότι είναι τεράστια μπάντα ξαναλέω με τα καλά και τα στραβά της .

Το ότι το πάρκαρε μετά το Black Album τουρ ή ότι μετά το St. Anger το είχε ρίξει στη φυσική κατάσταση και όχι στην τεχνική είναι δική του δήλωση.

Το άκυρο όμως είναι να νομίζουν όλοι πως τα σκατώνει σταθερά ενώ τα τελευταία χρόνια στα λάιβ είναι αρκετά έως πολύ καλός. Και δουλευταράς είναι αλλά όχι με τον τρόπο του Peart, δε θα αναζητήσει νέα στυλ ή θα εξελίξει το δικό του. Δουλευταράς με την έννοια ότι στο Fillmore πρόβαραν 16 ώρες τη μέρα για να βγάλουν σχεδόν 100 τραγούδια σε 4 βράδια ή ότι δεν επαναπαύεται σε ένα σταθερό σετλιστ που θα βγάζει εύκολα και το αλλάζει κάθε βράδυ.

Τις αδυναμίες του τις ξέρουμε όλοι και τις “διαφημίζει” και ο ίδιος.

2 Likes

ΝΑΤΟΣ !!! ΕΙΔΑΤΕ ? Και γω αυτο φωναζω παντου αλλα με κοιτανε περιεργα! Ειδικα στο Ride the lightning ξεπουληθηκαν τελειως!!!
Βεβαια καπου εκει με το LULU αναθάρησα και ηλπιζα να βρουν τον δρομο τους βγαζοντας ενα Nothing else matter 18 αλλα τζαμπα η αναμονή…

Ακούει ο Dave Murray,

1 Like

Ο Λαρς δεν ειναι ο μονος στασιμος ντραμερ στην ιστοριας της μουσικης. Μαγκια του του Neil Peart, αλλα αυτο δε σημαινει οτι ενας ντραμερ (ή μουσικος γενικοτερα) εχει καποια ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να προοδευει τεχνικα οσο προχωραει η καριερα του, ειδικα αν εχει φτασει ηδη το ταβανι του ας πουμε. Και ο Mike Portnoy εχει φτασει το ταβανι του εδω και παμπολλα χρονια (σιγουρα πανω απο 10), αλλα κανεις δε μπορει να τον κατηγορησει για ελλειψη κινητρου ή για τεμπελια (λολ, ο ανθρωπος πραγματικα εχει κανει σε μια ζωη μουσικα οσα αλλοι θα εκαναν σε 5 ζωες). Τωρα τα βηματα ΠΙΣΩ δεν ξερω που τα ειδες.

Αυτη η φαση που επειδη οι Metallica ειναι οι METALLICA και τους ξερει και η κουτση Μαρια σημαινει οτι πρεπει με καθε νεο αλμπουμ να επαναπροσδιοριζουν το σκληρο ηχο (οπως εκαναν 5 φορες στο παρελθον) ειναι λιγο κουραση μετα απο 30 χρονια. Δε γινεται πλεον, και ουτε θα γινει ποτέ, με κανενα μελλοντικο αλμπουμ. Και σε αυτο κολλαει και το drumming του Lars. Σιγουρα ειναι λιγο αστειο να ακους τον Kirk Hammett να λεει οτι δεν εχει προσφερει τιποτα στο νεο αλμπουμ γιατι εχασε το iphone του, στο οποιο ειχε ολες τις ιδεες του, αλλα δεν ειναι οτι περιμενες και ποτε απο τον Kirk Hammett να αλλαξει τη μοντερνα μουσικη ε.

Επειδή είστε εμπαθείς τα σόλο του Murray τον χύνουν στην μάπα. Α και επίσης συνθέτει κομματάρες ακόμα.

Για να μην πάω λιγο πιο παλιά και κάνετε τσίσα.

Ναι, είναι τρομερή η συνθετική (γι’ αυτή μίλησα άλλωστε) συμβολή του Dave Murray στους Iron Maiden, το όνομά του εμφανίζεται σε ένα τραγούδι ανά δίσκο, περίπου.

2 Likes

Επισης ειναι τρομερη η συμβολη της τριτης κιθαρας στους Iron Maiden, τη στιγμη που και η δευτερη περιττη ειναι.

Απιστευτη δουλεια (και εννοειται ο αγαπημενος μου Metallica ηχος):
Μακαρι να ειχαμε και τα φωνητικα του James απο την εποχη αυτη, να δεσει ολο το γλυκο.
Εχω μεινει αναυδος με το σολο και ποσο πετυχημενο το εχει κανει.

1 Like

Τo μισο σολο ειναι το Disposable Heroes χαχαχαχα

Ναι ρε, και εχει βαλει και ενα σημειο απο το Eye Of The Beholder ο θεος, γενικα φοβερη δουλεια

Νομίζω ένα ανα 5 περίπου χρόνια είναι καλύτερα από κανένα ανα 20. Μπορεί να κάνω και λάθος.

Το κανενα ανα 20 το υπολογισες μονος σου ή χρειαστηκες βοηθεια?

Με καποιο μαγικο τροπο ειναι σαν να ακους την φωνη του Hetfield Μεσα στο κεφαλι σου με αυτον το ηχο…

Φοβερη δουλεια οντως . Αλλα ειπαμε … εχουν ξεπουληθει , δεν παιζουν οπως παλια και μπλα μπλα…

Και οχι ο Hammett δεν ειναι οτι δεν εχει γραψει τιποτα εδω και 20 χρονια. Απλα εδω και 8 … ουτε μια πενια ο ατιμος !! Μαλλον , οντως εχασε το Iphone Και βαρεθηκε να κατσει να θυμηθει εστω και ενα καλο riff.
Αρχοντες τους βρισκω ομως. Δεν μπορεις , δεν θες , βαριεσαι ; ΟΚ κανε τα κουμαντα σου και παμε ολοι μαζι…

Γαμησε…φοβερό κομμάτι γενικά το ακούω κάθε μέρα εύκολα χωρίς να με έχει κουράσει καθόλου. Έλεγα να σταματήσω, για να μην το βαρεθω, αλλά με τραβάει. Ανυπομονώ για τα επόμενα

1 Like

εγω το εβαλα στο αυτοκινητο και μου εφτιαξε την διαθεση… Και μετα ακουσα στα καπακια το ομωνυμο και πραγματικα την κανει την δουλεια του … Δεν ειναι επος αλλα σε βαζει κατευθειαν στο mood.

Εκαναν καλη δουλεια. Παμε για τα αλλα δυο τωρα!