Αρα καθε 20 μερες και τραγουδι ουσιαστικα περιπου… με το τελευταιο απο τα 4 να ερχεται λιγες μερες πριν το δισκο για να αποτελειωθει το hype. Οκ, δυστυχως ετσι το κανουν ολοι πλεον, και οι Metallica δε θα αποτελουσαν εξαιρεση σε αυτο (που αλλωστε δεν εξαρταται και σχεδον καθολου απο τους ιδιους). Αλλα κριμα, χανεται λιγο το μυστηριο και η μαγεια ετσι. Τωρα αυτο που λεει ο godslayer ειναι ακατορθωτο. Το Moth Into Flame το εχω ακουσει σιγουρα ηδη πολλες δεκαδες φορες, και το ιδιο περιμενω να γινει και με το επομενο τραγουδι που θα κυκλοφορησουν.
Ουτως ή αλλως η τελικη κριση για εναν δισκο Metallica ερχεται κανα 2 χρονακια αργοτερα, κι οχι μετα απο 1-2 ακουσματα οπως κανει ο περισσοτερος κοσμος πλεον με 100αδες δισκους που ακουει καθε χρονο.
βρε εδω λεμε οι ανθρωποι πανε να βγαλουν το λιγοτερο 8 βιντεο μην σου πω και 12.! τι μαλακιστηκαν 2 χρονια με την ταινια ; ας εκαναν αυτο κατευθειαν να τελειωναμε να μην περιμεναμε και 8 χρονια.
Ασχετο το album βγαινει την μερα που εχει γενεθλια ο Kirk.
Καλα, και το Hardwired και το Moth Into Flame δεν εχουν τιποτα τρελες παραγωγες ως βιντεο… και φανταζομαι σε παρομοιο budget θα ειναι και τα υπολοιπα. Τωρα το οτι εχουν ηδη σχεδιασει 4 βιντεο δεν ξερω αν σημαινει οτι θα βγαλουν τελικα απο 8 εως 12 Ουτε καταλαβαινω γιατι ειναι καλο αυτο χαχα?
καπου στο site τους το γραφει για low budget… Δεν λεω ουτε οτι ειναι καλο ουτε οτι ειναι κακο.
Θα εχει το ενδιαφερον του παντως οταν με το καλο θα εχει βγει ο δισκος και χτυπας καποιο κομματι στο youtube για να το ακουσεις να υπαρχει και οπτικο υλικο.
Για τα παραπανω απο τα 4 βιντεο που εχουν ηδη οι ιδιοι ανακοινωσει, εικασιες κανω επειδη και τα 4 ειναι απο το πρωτο CD.
Επισης στο wikipedia γραφει τα credits των κομματιων και ολα ειναι Hetfield - Ulrich εκτος απο το ManUNkind που ειναι Hetfield - Ulrich - Trujillo. ο Hammett ουτε να τους χεσει ε ; ενταξει ρε μεγαλε εχασες το iphone … μετα δεν σου ηρθε τιποτα ; Τα πιο ευκολα πολλα λεφτα στην μουσικη βιομηχανια !! χα χα χα χα χα!
Βασικα καπου διαβασα οτι ειναι ο ΠΡΩΤΟΣ δισκος των Metallica στο οποιο δεν εχει γραψει τιποτα ο Hammett… Ελπιζω να εχει εστω καλυτερη δουλεια στα solos απο οτι στα πρωτα 2 τραγουδια ως τωρα…
Βασικα κι εμενα μου αρεσει το σολο του στο Moth Into Flame (και επισης καταλαβαινω οτι το σολο του στο Hardwired εξυπηρετει πληρως το σκοπο του) αλλα το προβλημα ειναι το εξης:
ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΚΕΙ να μου αρεσει το σολο του, οταν ειναι διεκπεραιωτικο. Και τα σολο του Hammett ως επι το πλειστον απο το 2001 και μετα (δε βαζω 2000 γιατι το I Disappear ειναι γαματο) ειναι ειτε διεκπεραιωτικα ειτε ανυπαρκτα. Στο Death Magnetic κατι κανει σε μερικα τραγουδια, αλλα εγω θελω ενα σολο να το ανεβαζει το τραγουδι, οχι να μπαινει ως ενα συμπληρωμα για να ξεκουραστει ο James. Σε Justice/Black Album/Load/Reload εχει κανει φοβερη δουλεια ο Hammett. Ε τωρα τι να κανουμε, μαλλον απλα δεν τον ενδιαφερει πλεον σχεδον καθολου.
ναι ρε πουστη μου! θελω να κανει διαλογο το σολο του με τα ρυθμικα του Hetfield.
Ενταξει στο Magnetic δεν ειναι ολα διεκπεραιωτικα αλλα οκ αν ειναι 3 τραγουδια εδω και 15 - 20 χρονια… γαμησε μας ρε Kirk και παιξε το κουλαδι σου . Και να μην ακουσω εξυπναδες για το Lars. Μια χαρα παιζει και ειναι το Mastermind των Metallica.
Ζει και αναπνεει για τους Metallica.
Στο μεταξυ αυτες τις μερες χαζευα παλι το ντοκυμαντερ για το πως εφτιαξαν το Black Album και τα διαφορετικα ωραρια που ειχαν ειδικα ο Hetfield Με τον Ulrich στην ηχογραφηση και αναγκαζαν τον Bob Rock πολλες φορες να ειναι σχεδον 24 ωρες το 24ωρο στο studio για να γινει η δουλεια.
απο αυτα που εχω διαβασει τον τελευταιο χρονο Κατι τετοιο πρεπει να εχει κανει και Fidelman σε αυτο τον δισκο.
Τυχερος οποιος βρει/βρηκε αυτο το ρημαδι το iphone θα το πουλησει σε καμια μπαντα τυπου Maiden/Megadeth/Slayer να βγαλουν κανενα καλο δισκο…
Καλα ρε Kirk τοσα λεφτα εχεις στο γαμημενο το ipone τα αποθηκευες?
Και δεν θυμασαι ουτε ενα riff ουτε ενα σολο?
Τα 2 πρωτα βιντεο που εχουν βγαλει ειναι παραγωγης Metallica…
Αν αρχισε το τυπωμα απο τωρα το Youtube θα εχει μεγαλο ενδιαφερον το ΣΚ…
Θελω τοσες μερες να γραψω και δε βρισκω τον χρονο, οσο πλησιαζει ο καιρος της κυκλοφοριας του αλμπουμ η ανυπομονησια γινεται ολο και μεγαλυτερη, κατι που αλλωστε ειναι κλασικο φαινομενο οταν κυκλοφορουν νεο αλμπουμ οι Metallica.
Εχουμε ακουσει 2 κομματια εως τωρα και ειμαστε 2/2. Γουσταρα παρα πολυ το Hardwired που ειναι αμεσο και in your face, αλλα ενταξει τι να λεμε τωρα το Moth Into Flame ειναι θεϊκη κομματαρα, ενω ελεγα να μην το ακουω πολυ μεχρι να βγει ολοκληρος ο δισκος δεν μπορω να αντισταθω, πραγματικα, θελω, αλλα δεν μπορω… Το σολο του Hammet οντως δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο αλλα ολο το υπολοιπο κομματι ειναι απιστευτο, εκπληκτικη εισαγωγη, riff-αρες, φοβερο ρεφρεν και η γεφυρα, αχ αυτη η γεφυρα… Μιλαμε για τραγουδι-κολλημα, θα θεωρειται κλασικο στο μελλον.
κοιτα εγω υποθεσεις κανω… Απλα ξερω οτι οταν εφυγε ο Cliff, Περα απο τον χαμο του , τους στοιχισε που δεν θα μπορουσαν να ειναι οι ιδιοι 4 απο την αρχη … Ηθελαν να ειναι μια μπαντα απο την αρχη μεχρι το τελος με τα ιδια μελη.
Ακομα και οταν εφυγε ο Jason ο εγωισμος τους πληγωθηκε ΚΑΙ ως προς αυτο. Οτι ο αναγκαστικος αντικαταστατης του αδικοχαμενου Burton δεν εμεινε μεχρι το τελος.
Αλλα αν δεν εχει φυγει ο Jason και εβλεπαν εναν Kirk που εχει παρκαρει εντελως το αθλημα θα υπηρχε τουλαχιστον ενα for whom the bell tolls απεναντι του. Δεν λεω οτι θα εφευγε αλλα πιστευω οτι επαναπαυτηκε και θα ειχαμε γκρινιες … Τουλαχιστον ετσι δειχνει 15 χρονια μετα οτι ξερει οτι δεν θα φυγει ποτε απο την μπαντα και ειναι λιγο ως εντελως στα παπαρια του.
Ασχετα επισης αν ειναι πολυ συμπαθης και μεσα στα μουσικα πραγματα σαν οπαδος της μουσικης.
drenie, μια ερώτηση χωρίς καμία ειρωνεία/εμπάθεια κλπ, ειλικρινής είναι η απορία μου.
Έγραψες για τον Ulrich πριν κάποιες μέρες και για τον Hammett σήμερα την ίδια ακριβώς φράση, “το έχει παρκάρει το άθλημα”. Και δεν το έγραψες εννοώντας τα τελευταία χρόνια ξέρω γω, μιλάς για 15-20χρόνια παρκάρισμα τώρα.
Η απορία μου είναι η εξής: εσύ, που θεωρείς τους metallica οικογένειά σου (δικά σου λόγια χρησιμοποιώ) παραδέχεσαι ότι η μισή μπάντα έχει σταματήσει να ασχολείται με “το άθλημα” για χίλιους δυο λόγους, δικαιολογημένους ή μη.
Πώς λοιπόν περιμένεις ο οποιοσδήποτε άλλος οπαδός (και μη) της μπάντας να μη σχολιάζει αυτό το θέμα και ότι είναι ΝΤΡΟΠΗ να βλέπεις τον ντράμερ των METALLICA να κάνει συνέχεια βήματα πίσω όταν ο Peart των Rush ξέρω γω έβγαινε πριν χρόνια και έλεγε ότι άκουσε Mastodon και εμπνεύστηκε να κάτσει πίσω από το kit του και να δοκιμάσει πράγματα, ή ο άλλος να μη θυμάται τα δικά του σόλο και να τα αλλάζει στα λάιβ ή να χάνει το αϊφόουν και να μη θυμάται ένα ριφφ.
Καθένας με την άποψή του προφανώς, ινβ4 θιγμένα σχόλια ότι ο Lars είναι το μυαλό των Metallica και ο Kirk είναι δ.υ. πυροσβέστης κλπκλπ αλλά σε κάθε ένα ποστ εδώ μέσα που θα κράξει είσαι ο πρώτος που θα απαντήσει και θα υπερασπιστεί την αγαπημένη του μπάντα και μεγειάσουμεχαράσου, αλλά μετά σε βλέπω να παραδέχεσαι ότι “έχουν παρκάρει το άθλημα” εδώ και 20 χρόνια ( η μισή μπάντα ξαναλέω) και απορώ με το πόσο διαφορετικά βλέπω εγώ κάποια πράγματα, απλά αυτό.
o Lars εκανε παντα λαθη …αν θες το βλεπεις απο Live 30 χρονια πριν.
Περασε φαση που ηταν χειροτερος στα Live μετα το fillmore εχει ανεβει πολυ. Δεν το παρκαρε ο Δανος.
Για τον Hammett το εχει παρκαρει το εννοω συνθετικα . Γιατι εχει γραψει πχ το enter sandman ή το dyers eve ή το creeping ή το My apocalypse . Και η δουλεια του στα Loads ειναι εξαιρετικη.
Και αλλο να μην συνθετει καποιος και αλλο ο αφορισμος που κυκλοφορει εδω μεσα για αυτη την μπαντα.
Αν δεν το καταλαβαινεις δεν φταιω εγω. Και το εχω ξαναπει… δεν ακουω Metallica κοιτοντας τα credits για να δω ποσο πολυ μου αρεσει ενα κομματι, Και το ειρηνηποιος του Hammett εχει αποδειχτει σωτηριο για το συγκροτημα.
Οσο για τα βηματα του Lars… Στα 6 πρωτα εχει παιξει τα παντα και εχει επιρρεασει παρα πολυ κοσμο και εχει τον σεβασμο απο τον Peart, Portnoy, Lombardo, Jordison κατι που απο μερικους ακροατες της μπαντας δεν βλεπω.
Το εξηγησα σωστα ;
ΥΓ αλλο κραξιμο ,αλλο σχολιο. Και ναι οταν πεφτει κραξιμο εχω καθε δικαιωμα να πεταγομαι και να λεω οτι λενε μαλακιες.
Υπάρχει θέμα με το κράξιμο γενικότερα εδώ μέσα, θίγονται τα παιδιά…αν τα πείς με ήρεμο τρόπο δεν θα θιχτεί κανένας…μέχρι να καταλάβουν τελικά τι εννοείς…μετά η ειρωνία θα σκάσει μύτη χαλαρότατα… Στα αρχίδια τους οι metallica είναι μάγκες αλλά τα αρχίδια τους τα ξύνουν εδώ και δεκαετίες, κάποιοι κράζουν με αυτό το θέαμα και εσείς χτυπάτε παλαμάκια…και η πίτα και σκύλος…όλα μέσα.