Metallica - Hardwired ...To self-destruct

Παιδιά το έχετε παραγείλει? Και από όπου το έχετε παραγγείλει θα το έχετε την μέρα που θα κυκλοφορήσει?

Εγώ το έχω παραγγείλει από το αμερικανικό άμαζον. Αποκλείω να το έχω τη μέρα που θα κυκλοφορήσει. Νομίμως, τουλάχιστον :yum:.

Ναι, από το www.metalera.gr . πολύ καλά παιδιά και πολύ εξυπηρετικοί. Θα το έχουν την ίδια μέρα ή δυο μέρες νωρίτερα. Δυο μέρες νωρίτερα δεν επιτρέπεται η πώληση βέβαια.

Νομίζω πως κάποια site παρέχουν instant link για digital download τα μεσάνυχτα της κυκλοφορίας του. Δες το κι αυτό!

Εμένα ρε γαμωτο μου φαίνεται απίστευτα άνισο. Το dystopia θα μπορούσε να βρίσκεται στο RIP ενώ σε κάποια αλλα σε παίρνει ο ύπνος.
Δεν είναι δηλαδή ότι έχει 1-2 filler είναι ότι ο δίσκος είναι χωρισμένος στα 2 με κάποιες κορυφές, κάποια αξιόλογα κομμάτια και πολλά που τα ακούς και τα ξεχνάς κατευθείαν. Το Τεσταμεντ πχ δεν πιάνει τις ίδιες κορυφές αλλά ακούγεται πιο στιβαρό.
Πολύ καλύτερο απο τα Anthrax και Flotsam πάντως.
Προσωπικά δεν το ακούω εξίσου ευχάριστα (η συχνά) με τα Testament και Death Angel

1 Like

Ευχαριστώ και εσένα και τον Πάνο, βασικά το streaming δεν είναι θέμα, έχω και το spotify, απλά λέω την πρώτη ακρόαση να την κάνω όπως πρέπει με βινύλιο και συγκέντρωση μόνο σε αυτό!

Εγώ από το public αλλά είναι πανάκριβο το ρημάδι.
Το Dystopia είναι μια χαρά δίσκος αλλά όντως ανισος. Πχ το Post American world προσωπικά μου φαίνεται χάλια, το Emperor παπαριτσα κάτι Look who’s talking μετριοτατο. Έχει όμως κορυφές όπως το ομώνυμο, Lying in state, Threat is real…γενικά όπως τα λέει ο @Alejandro.m

1 Like

Συμφωνώ για την ανισότητα του Megadeth, διαφωνώ για το Flotsam, που το βάζω στο ίδιο λέβελ (έχει κομματάρες για μένα, Verge of Tragedy, Iron Maiden κ.α.) και το Anthrax που το βάζω πιο πάνω και από τα δύο και απορώ που είμαι ο μόνος τελικά που το έχει τόσο πάνω (w/e :slight_smile: ) , με την υποσημείωση ότι το ομώνυμο και το Threat is Real είναι από τα καλύτερα κομμάτια φέτος. Death Angel έπος, κρίμα για την εντελώς άχρωμη, μοντέρνα παραγωγή και το Testament είναι στιβαρότατο.

Metallica, σε mode πρόβλεψης τώρα για πάρτη μου, με αυτά που έχω ακούσει και από αυτά που καταλαβαίνω με αυτά που διαβάζω, περιμένω ένα Death Magnetic με (ελπίζω) 2-3-4 κομμάτια επιπέδου Moth. Δεν θα είναι οι ΚΟΜΜΑΤΑΡΕΣ (το Dystopia για μένα είναι ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ, για να δώσω ένα παράδειγμα) που ήλπιζα πριν κανα-δυο μήνες αλλά μια χαρά. Ελπίζω να διαψευστώ ευχάριστα αλλά αν παραμιλάει ο κόσμος για το Moth και σαν κομμάτι που ξεχωρίζει, χμμ. Πολύ ωραίο κομμάτι και το ακούω σχεδόν καθημερινά αλλά δεν το βάζω πιο πάνω από το You Gotta Believe πχ. Τις συγκρίσεις τις βάζω για να δείξω το στίγμα μου, όχι για κάποια κατάθεση αντικειμενικής αλήθειας, YMMV.

Το Άτλας με αρκετές προσπάθειες πολύ καλοπροαίρετες με αφήνει εντελώς αδιάφορο με κάτι συμπαθητικά σημεία. Δυσκολεύομαι πολύ πάντως να πιστέψω κριτικές που λένε ότι είναι το καλύτερο άλμπουμ από το 1991 (ο Dom είναι σχετικά συμπαθής αλλά είναι και λίγο μυρωδιάς και κολλημένος) - και τρομάζω με κριτικές που το βγάζουν καλό αν και κατώτερο του DM.

(αυτό έπρεπε να πάει στο θρεντ για το θρας, βαριέμαι τώρα) Του χρόνου κάποια στιγμή θα ήθελα να κάνω τα thrash olympics στο μπλογκ, βγάλανε σε διάστημα περίπου 1.5 χρόνου δίσκο σχεδόν ΟΛΟΙ, και γαμώ τις συγκυρίες. Ποστ φωτιά, ούτε βάθρο δεν θα δουν οι Metallica και θα πέσει κατακραυγή από το σύμπαν για την παράγκα του Μαρινάκη.

Καλά στο τομέα σόλο ο χάμετ δεν περνάει προκριματικούς, είναι πολύ απογοητευτικός. Σκόλνικ, Κίκο, ο τυπάς των Shadows Fall στους Anthrax, Death Angel, ο Pleasants των Suicidal Tendencies (δισκάρα) όμως…χαμός φέτο, καυτά σόλο παντού.

Βασικά το Metallica που έχει εντυπωσιάσει τους πάντες είναι το Spit Out The Bone. Το Moth δεν αποθεώνεται στις κριτικές, για αυτό όλοι έχουν να λένε… Από εκεί και μετά έχω διαβάσει διαφορετικές απόψεις για διαφορετικά κομμάτια. Άλλος θεωρεί κορυφαίο κάποιο που άλλος βρίσκει αδύναμο.
Το Atlas δώσ’ του μερικές ακροάσεις. Στην αρχή μου φάνηκε λιγότερο καλό από το Moth, πλέον το βάζω σε ίδιο επίπεδο. Highlight βέβαια ο Hetfield.

Ως τώρα είμαι Death Angel > Suicidal > Testament > Megadeth > Flotsam > Anthrax

Ναι οκ ποστ φωτιά αλλά δεν το έχουμε ακούσει ακόμα .

Όντως το atlas είναι παράξενο αλλά μετά από κάποιες ακροάσεις μπαίνει στην ίδια κατηγορία με το Moth που το θεωρώ ίδιου επιπέδου μπορεί και ανώτερου από το monster at the end .

Έχουμε και τις δουλειές των Exodus και Slayer με τους πρώτους να έβγαλαν το 2014 πολύ ωραίο δίσκο .

Testament σαν σύνολο καλό αλλά όχι και ιδιαίτερο . Το dystopia ότι είπε πάνω κάτω ο Αλέξανδρος. Το Death Angel αρκετά καλό ίσως το
Dream να μου άρεσε λίγο περισσότερο και όντως στο φετινό η παραγωγή α λα trivium να μην του δίνει την δυναμική που του αξίζει.
Flotsam δεν το έχω ακούσει σχεδόν καθόλου οπότε δεν έχω άποψη .Να βάλω μέσα και το Machine Head ; Δυστυχώς μετά από 3 πάρα πολύ καλούς δίσκους το bloodstone δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο χωρίς όμως να είναι κακός.

Ο Hammett έχει χάσει την ζεστασιά στον ήχο του και το feeling του ώστε να ανεβάσει με το σόλο του ένα κομμάτι . Δεν είναι άσχημα αυτά που έχουμε ακούσει αλλά δεν είναι και μαγείες κάτι που πχ ο Skolnick έχει σε μεγάλο βαθμό.

PS προς vic … δεν θα πάρουμε πολύ σοβαρά τις κριτικές μέχρι να το ακούσουμε αλλά κάποια που να το βγάζει ισάξιο ή κατώτερο του DM δεν έχω διαβάσει .

Επίσης ο Hetfield ανεβάζει επίπεδο και το χειρότερο τραγούδι κάτι που πολλές φορές τα τελευταία χρόνια δεν μπορεί να κάνει η "ειρωνια " στη φωνή του Mustaine.

Όντως αν είναι να περιμένουμε και τον δίσκο των overkill ( αν και δεν περιμένω κάποια μεγάλη έκπληξη καλό θα είναι στο επίπεδο που μας έχουν συνηθίσει δηλαδή κάτι αντίστοιχο με ότι είναι το brotherhood για την δισκογραφία των Testament ) για να πάμε να γράψουμε στο thread του thrash .
Ξέχασα κάποιο;

Το Sodom που επίσης στέκεται καλά και είναι συμπαγές 6-7αράκι για μένα. Αλλά δεν ξέρω αν είναι συγκρίσιμο με τα λοιπά US thrash (ή Heavy/Thrash)

Επίσης,

Και

Tέλος το review του Mojo

[URL=http://s1283.photobucket.com/user/nikos1983/media/IMG_0165_zpsdntgk775.png.html][/URL]

1 Like

To Ατλας το δοκίμασα όπως είπα, πολλές ακροάσεις, δεν. Το ρεφρέν του σχεδόν με ενοχλεί, δυστυχώς δεν θα αλλάξω γνώμη, όπως δυστυχώς δεν θα αλλάξεις γνώμη για το Anthrax. Ε, γούστα μωρέ. Flotsam πάντως εγώ το προτείνω, το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ, ίσως σε λίγο καιρό μιλάω για το τρίτο καλύτερό τους (υπάρχουν 3-4 δίσκοι που κοντράρονται για την θέση). Verge of Tragedy και να ακούω την σολάρα του Gilbert με αυτόν τον κλασσικό ήχο στα λιντ, ε, είναι συγκίνηση. Και ο Eric βέβαια, ΛΑΤΡΕΥΩ τον Eric.

Overkill δεν μου άρεσε το νέο δείγμα, αδιάφορο σε γενικές γραμμές αλλά τα τρία τελευταία τους έχουν έπη μέσα, έ-πη. Περιμένω. Περιμένω και Kreator αλλά και εκεί κρατάω μικρό καλάθι, μας έχει συνηθίσει ο Mille στα ίδια και τα ίδια, στο Hordes of Chaos άρχισα να κουράζομαι (γαμώ τους δίσκους αλλά αυτό), το Φάντομ… δεν το άκουσα καν ολόκληρο. Θα δούμε. Το Sodom πολύ καλό στα στάνταρ τους τα υψηλά (η συνεπέστερη θρας μπάντα). Destruction στα πεταχτά, μια από τα ίδια επίσης. Που εμένα μου λέει γενικά η φάση ότι αρκετοί μεγάλοι έχουν μπει σε safe mode, το οποίο κρίνεται από την συγκομιδή επών. Από τους safe δίσκους σπάνια βγαίνουν έπη, τουλάχιστον αυτό αισθάνομαι εγώ.

Τέλος, Suicidal Tendencies δισκάρα και αυτό το γαμημένο attitude του Cyco Miko, τα τύμπανα του Lombardo, κομματάρες, γκρούβα ανυψωτική(!), το ομώνυμο το έχω καραλιώσει, με κάνει να κουνιέμαι ολόκληρος, θεοί.

Βασικά, θα έπρεπε πάρα πολύ να τα ποστάρω αυτά στο θρας θρεντ αλλά δεν βαριέσαι, στην τελική πριν μαλώνατε για τους Μέηντεν! :stuck_out_tongue:

A, και δεν είχα δει το κείμενο του kaps, χαχα, αν είναι δυνατόν, μας τρολάρει ο Τζώνης!

To Destruction με απογοήτευσε να σου πω την αλήθεια.
Για Suicidal συμφωνώ σε όλα.

Για το κείμενο του kaps απολαυστικό όπως όλα του :grin:

1 Like

Αν ίσχυε αυτό για τον Hammett θα ήταν και γαμώ τα κείμενα ! Χαχαχαχα .

Από τα τρία κομμάτια που έχουμε ακούσει κανένα δεν έχει άσχημο ή κακό σόλο . Απλά δεν έχει αυτό που θα σου μείνει και θα λαχταράς να το ξανακούσεις αν και κάποιες μικρές πινελιές στο atlas τις ευχαριστηθηκα πάρα πολύ ( το πρώτο μικρό σόλο και στο τέλος που η lead παίζει το ίδιο θέμα με την ρυθμική . Το κύριο σόλο είναι καλό αλλά μέχρι εκεί .)

Σαφώς είναι θέμα γούστου . Βλέπω πάντως αρκετό κόσμο στο διαδίκτυο να γουστάρει όλο και περισσότερο το atlas και κάποιους άλλους τελικά να μην συγκινούνται.
Εγώ αυτό που κάνουν στο atlas, αν και το έχουν ξανακάνει , βλέπω οτι το κάνουν με μια πιο φρέσκια νοοτροπία.
Το Moth σε πιάνει σχεδόν αμέσως και μπαίνει κατά μία έννοια ήδη στα κλασικά τους .
Το hardwired είναι πολύ ωραίο Live και δεν με χαλάει να ακούω αυτό αντί για κάποιο από τα πιο παλιά τους .

Βέβαια οι metallica δεν είναι thrash όπως όλοι οι υπόλοιποι , έχουν μεγαλύτερη ποικιλομορφια και τα γερμανικά δεν θα τα έβαζα στη σύγκριση ίσως επειδή πέρα από kreator δεν είμαι μεγάλος fan.

Το τοπικ εχει παρει νεες σουρρεαλιστικες διαστασεις.

1. Οχι μονο συγκρινουμε τις thrash κυκλοφοριες των τελευταιων 2 χρονων και κανουμε ranking (τι χαζη ιδεα θεοι), αλλα βαζουμε μεσα σε αυτες και το Hardwired… To Self-Destruct, για το οποιο εχουμε ΗΔΗ αποφασισει τι θεση θα παρει, παρολο που απο τα 3 τραγουδια που εχουν κυκλοφορησει, μονο το 1 ειναι thrash.

2. Ενω με βαση τις περιγραφες των τραγουδιων ξερουμε πως απο τα 12 τραγουδια του δισκου μονο τα 4-5 θα ειναι σε thrash φορμες (λυπαμαι που θα απογοητευτειτε οσοι κρινετε τη μουσικη με βαση τον ηχο και την ταμπελιτσα και οχι με βαση τις συνθεσεις :cry::cry::cry:) , παρολα αυτα επιμενουμε εκει εμεις, και οχι μονο αυτο, αλλα το βγαζουμε και τον καλυτερο δισκο των Metallica εδω και 20 χρονια (ή και 25 μερικοι, δηλαδη καλυτερο απο το Black Album!!!) εχοντας ακουσει 3 τραγουδια.

Κατσε γιατι νομιζω οτι ζω σε ενα παραλληλο συμπαν διαβαζοντας τα τελευταια 10-15 ποστς, για να κανουμε κι ενα checklist για καθε φορα που βγαινει νεα κυκλοφορια Metallica:

• Ασχολειται και ο καθε πικραμενος μαζι τους ✓
  • Συζητηση για napster ✓
  • Συγκριση με Maiden και Megadeth ✓
  • Διαρκης υπενθυμιση για το πως τα Load & Reload ειναι σκατα ✓
  • Συζητηση για το τι ρουχα φορανε και τι κουρεμα εχουν ✓
  • Κουβεντα για το πως προδωσαν το μεταλ οι αλητες ✓

Οκ, στο σωστο συμπαν ειμαστε.

1 Like

Είναι γεγονός πως είναι άκυρο εν έτη 2016 να συγκρίνουμε τους metallica με τις άλλες thrash μπάντες. Thrash στοιχεία μπορεί να έχει αλλά αμιγώς Thrash Metal δεν θα είναι όπως δεν ήταν(με την στενή εννοια του ορου)κανένας δίσκος τους μετά το Kill. Αλλά κουβέντα να γίνεται μωρέ. Από τους Metallica θα ήθελα έναν δίσκο που να έχει ποικιλία και όχι 12 κομμάτια τύπου Hardwired ή My Apocalypse. Φαίνεται πως ο δίσκος θα έχει σχεδόν από όλα. Τώρα όποιος περιμένει αμιγώς Thrash δίσκο θα απογοητευτεί αλλά υπάρχουν τέτοιοι οπαδοί τους;

1 Like

Ούτε και το Flotsam είναι θρας, ούτε ακόμα ακόμα και το Anthrax η το Megadeth τα λες αμιγώς θρας. Απο εκεί και πέρα κάθε δίσκος τους θα σηκώνει τεράστια κουβέντα και θα είναι επί παντός επιστητού γιατί είναι η μεγαλύτερη μεταλ μπάντα και είναι λογικό επακόλουθο. Από τον πιτσιρικά (θελω να πιστεύω) που γράφει στο sputnik ότι δεν κάνουν ούτε για να δενουν τα κορδόνια των A7X και πως ο Cliff θα σερβίρει σάντουιτς στον Rev στον παραδεισο, αυτόν που έβαλε 0 στο MoP στο archives μέχρι αυτό που θεωρεί πως οι καλύτεροι δίσκοι ποστ μιλενιουμ είναι το DM και το St. Anger.
Τι να κάνουμε πολλοί έχουν προαποφασίσει ότι ο δίσκος θα γαμαει η θα είναι μάπα.

Η κουβέντα γίνεται με βάση τις κριτικές με την υποσημείωση πως όλοι άκουσαν το δίσκο μόλις μια φορά. Αυτό σημαίνει πως δε δοκιμάστηκε στο χρόνο, είτε για κομμάτια που βαριέσαι γρήγορα είτε για αυτά που είναι grower. Λογικό είναι να γίνεται η κουβεντα αφού μέχρι τις 18 θα ειναι η μονη “γεύση” που θα έχουμε.

ΥΓ: Αν ήταν ΕΡ με τρία τραγούδια θα έβαζα 8αρι για την ώρα :wink:

2 Likes

Να σου πω την αληθεια, απο το να βγαζω συμπερασμα για το νεο δισκο Metallica με βαση τρια τραγουδια και να το κατατασσω αναμεσα στις παρελθοντικες τους κυκλοφοριες ή να το συγκρινω με αλλες κυκλοφοριες του 2016 δυο βδομαδες πριν βγει, βρισκω πολυ πιο φυσιολογικο και ενδιαφερον το να μιλαω για το μαυρο νυχακι του Χαμμεττ.

εεεεεεεεε οπαδους δεν τους λες αλλα τυποι που περιμενουν απο το 1988 να ακουσουν τραγουδια τυπου thrash (αληθεια περα απο το Fade , Sanitarium, One Που ειναι MetalliBallads, τα The Thing, Harvester, Bells τα θεωρειτε Thrash Metal ? ) υπαρχουν. Εδω υπηρχαν απο το 1984.

Και αν υπαρχουν εκεινοι που ψαχνουν Thrash απο τους “μεταγενεστερους” Metallica τα All Nightmare Long , That Was Just Your Life, My Apocalypse τα ακουσαν;

Παντως πιο πολυ θα συγκρινω το νεο Metallica με το καινουργιο Avenged Sevenfold παρα με την παλια φρουρα του ιδιωματος (αν και δεν παιζουν ολοι Thrash , δεν εχουν ομως και την ποικιλια των Metallica) , απλα οπως ειπε και ο shadowking κουβεντα να γινεται.

Και με τα Moth Και Atlas εχουν ηδη ξεκινησει για βαθρο…

Συμφωνω με το απο πανω post του Alejandro.m

ΥΓ. Eλα μωρε Quintom… ειπαμε κουβεντα να γινεται. Και οπως και να το κανουμε εχουμε καποια δειγματα απο την νεα δουλεια των Metallica Και αυτο απο μονο του ανοιγει την ορεξη για διαλογο και ανταλλαγη αποψεων.