Metallica - Hardwired ...To self-destruct

Αλήθεια είναι, έχει μια φωτογραφία μπάσου στο βιβλιαράκι απ’ ό,τι θυμάμαι, οπότε ναι, έχει μπάσο!

1 Like

Winamp σταθερή αξία, παλιά όμως. Με τσάντιζε όταν τα Windows ήθελαν να μου φορτώσουν ντε και καλά το πολύ βαρύ MediaPlayer τους. Επίσης με χαλούσαν και κάτι φουτουριστικές εκδόσεις που έβγαζαν οι της Winamp που και που. Εγώ ήθελα το απλό με το πορτοκαλί κεραυνό.

Μάλλον πρώτη ακρόαση θα γίνει (με καλά ακουστικά προφανώς) από Apple Music. Από τη στιγμή που λένε ότι θα δοθεί παντού στις 18/11, πιστεύω ότι εννοούν και streaming.

Το απόγευμα θα πάω να το αγοράσω από το δισκάδικο, ελπίζω να μην έχει εξαντληθεί το βινύλιο μέχρι τότε :slight_smile:

Εχείς τα δίκια σου.

Ετσι και αλλιώς σαν τον πρώτο ντέμο δεν ξαναπαιξαν ποτέ.
Τι βλακ αλμπουμς και λοουντς λεμε εδώ πέρα.

2 Likes

Ναι και οχι μονο αυτο, αλλα αμα εχεις καλα ηχεια, ακουγεται πεντακαθαρα και το μπασο στο δισκο, κοιτα να δεις!!

Winamp δεν αλλαζω για κανενα αλλο, τα εχω δοκιμασει ολα οσα κατα καιρους διαφημιζονται ως καλυτερα, και ειναι ολα χειροτερα

πιο βιασμενο Thread υπαρχει ;

Δε λες παλι καλα που ειναι το μονο θρεντ που εχει σταθερη activity?
Θες να μιλησουμε για νυχακι Χαμετ να γουσταρεις μηπως?

1 Like

Yeah!! εχω και μια φωτο απο τα παλια με τον Kirk να ειναι εντελως nerd απο την εποχη του Master of puppets αλλα εκει πιανει για μεταλλας ή μονο μετα το κουρεμα εχουμε θεμα;

Επισης αλλη μια με Hetfield - Burton να βγαζουν γλωσσες και καλα γκεουλιστικα … Αυτο ; ηταν μεταλ τοτε ;

Και εσεις οτι ειπατε στα 22 σας τα εχετε ακολουθησει πιστα ή κανατε κωλοτουμπες μεγαλωνοντας ;

Και αν ειχα δωσει εγω 50 δολλαρια για να ηχογραφησουν τον πρωτο τους δισκο οι Metallica και γινοταν και σε βαθος χρονου αναφορα στο ονομα μου , ουτε που θα με ενοιαζε . Περηφανος θα ημουν! Καλα αν με ειχαν καλεσει και στα επετειακα του 2011 θα ημουν ΚΑΙ τρελα χαρουμενος και θα εδινα ευκολα αλλα 50 δολλαρια για μπλουζακια και αλλα τετοια καλουδια !

Jump in the Fire και Mechanix είχαν γραφτεί (στην αρχική μορφή τους) για τους Panic, την μπάντα του Mustaine. To Phantom Lord και τα Metal Militia τα έγραψε όταν ήταν στους Metallica. Ξαναλέω, στο τζαμάρισμα βγηκαν αυτά, σύμφωνα με τις πηγές (γελάω με τον Quintom που είναι και σίγουρος! Άσε αυτές τις κουβέντες για δίσκους που ασχολήθηκες στην ζωή σου ρε σύ), που είναι οι ίδιοι σε συνεντεύξεις, είναι ο McIver, και βέβαια ο ίδιος ο Mustaine (“Ι was the primary writer on four of those songs” - από την αυτοβιογραφία του, μόλις το τσέκαρα). Βρείτε μου μία διάψευση από τους Metallica και το συζητάμε.

Και να και εδώ (στο section Music and Lyrics):

Περιμένω αντίστοιχα την πηγή που λέει ότι o Mustaine δεν έγραψε τίποτα άλλο εκτός από το μεκάνιξ και τα σόλο(!) ΝΚ_10. Εσύ εντωμεταξύ δεν ήσουν που ρώταγες πού ξέρουμε τι έγραψε ο Cliff; Τώρα πώς ξέρεις τι έγραψε ο Mustaine ακριβώς; Ρωτάω ειλικρινά, προφανώς κάτι θα έχεις διαβάσει που δεν έχω διαβάσει.

Το ότι βάζουν αυτόν που έφερε την βασική μουσική, τον σκελετό, το βασικό ριφφ στο τέλος είναι προφανώς πάγια τακτική τους και μπορούμε να συζητάμε νομικά μέχρι αύριο αν είναι και δικαίωμά τους. Αλλά εγώ αδιαφορώ για το νομικό σκέλος.

Γενικώς, δεν με νοιάζει το καταστατικό της μπάντας και δεν με νοιάζει να δώσουν λογαριασμό, ούτε κάνω δικαστήριο, σχολιάζω εγώ πώς το βλέπω και ότι δεν μου αρέσει. Όπως έχω ξαναπεί, έχω δει και χειρότερα. Στην τελική, η αναγραφή στον δίσκο δεν σημαίνει ότι είναι και η σειρά στο συμβόλαιο (αν και παίζει ρόλο δικαστικά αν κάποιος κάνει κάτι) - ο Hetfield έγραφε και τους στίχους και κάπως δικαιολογείται. Και ο Λαρς εγκρίνει ή όχι και προτείνει δομές - αλλά στο χωριό μου όταν τζαμάρει μια μπάντα υλικό που έχει φέρει κάποιος, είτε θα πεις ότι το έγραψε η μπάντα ή αυτός που έφερε το βασικό υλικό θα μπει πρώτος, αυτό είναι και το λογικό και το δίκαιο. Γνώμη μου. Από εκεί και πέρα, ο Mustaine ζήτησε να μην χρησιμοποιήσουν το υλικό και για μένα προφανώς μετά δεν χαλάστηκε να βρίσκεται το όνομά του στο Kill Em All (ειδικά όταν θα πήρε την πρώτη του επιταγή και ακόμα περισσότερο για να υπάρχει το όνομά του σε δύο δίσκους Metallica), αλλά οι Metallica στεγνά αδιαφόρησαν, δεν κινήθηκαν βάσει Mustaine (“α, εντάξει, δεν μας μήνυσε”).

Αλλά και πάλι, δεν με ενδιαφέρει τι έκανε ο Mustaine νομικά, εγώ λέω ότι αν κάποιος μουσικός που έπαιζα μαζί μου έλεγε δεν θέλω να χρησιμοποιήσεις την μουσική που έγραψα (έστω τα ριφ και τα σόλο!!), δεν θα το έκανα, τόσο απλά. Εσείς δηλαδή τι θα κάνατε;

O Mick Wall παρεμπιπτόντως θάβει το Justice και το Death Magnetic και κλασσικά εξυμνεί τα τρία πρώτα. Δεν θυμάμαι να θάβει το Black Album αλλά έχω και χρόνια να διαβάσω το βιβλίο.

Το κόβω εδώ πάντως, εκτός και αν μου φέρετε πηγές για τα ανάποδα από αυτά που λέω, που ευχαρίστως να κάνω κωλοτούμπα αν τα δω. Ως τώρα μου παρουσιάζετε τις κλασσικές Metallica-fan δικαιολογίες και ισοπεδώσεις (“μόνο τα σόλο και το μεκάνιξ!”) που βλέπω σε youtube καυγάδες μεταξύ Metallica/Megadeth fanboys.

Κατά τα άλλα καλές ακροάσεις στον νέο δίσκο.

Σορρυ αλλα το “οκ το ειπε ο Mustaine αρα ετσι ειναι” δε χρειαζεται αντεπιχειρηματα. Ειναι σα να μου λες οτι υπαρχει θεος επειδη κατι ψευδοπροφητες της πλακας καπνιζαν μανιταρια πριν 3000 χρονια και εγραφαν τα ονειρα τους σε παπυρο.

Δεν με διαβάζετε και δεν θα πάτε μπροστά…
Τώρα βέβαια κι εγώ στην αυτοβιογραφία μου μπορώ να γράψω ότι εγώ τα έγραψα όλα και οι άλλοι τον παίζανε…οπότε οκ μην τρελαινόμαστε κιόλας

Phantom Lord/Metal Militia, υλικό που έφερε ο Mustaine και βγήκε στο τζαμάρισμα.

Επαναλαμβάνω: φέρτε μου διάψευση των Metallica και το συζητάμε. Ωραίο και αυτό, α, εγώ αγαπάω πιο πολύ τους Metallica και ο Mustaine είναι κωλόπαιδο άρα σιγά μην κάνανε τέτοια τσατσιά. Μετά απορείτε που σας λένε φανμπόηδες.

Και προσπερνάμε και τους υπόλοιπους βλέπω. Και φυσικά ακόμα και αν ήταν μόνο το Mechanix (που φυσικά και δεν ήταν), αυτό πώς το δικαιολογούμε ακριβώς; Άλλοι στίχοι και μια γέφυρα, εντάξει, είναι αρκετά διαφορετικό κομμάτι, κλέβουμε ελεύθερα; Μήπως αμφισβητείτε ότι ο Mustaine τους είπε να μην τα χρησιμοποιήσουν;

Γενικώς, προσπερνάτε την ουσία αυτού που λέω.

1 Like

Φυσικά, στο thread για το νέο Metallica album, θα πούμε για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, ποιός είναι ο main songwriter για κάποια τραγούδια του πρώτου τους album, ενώ τα επόμενα 4 από αυτό το album δεν έπαιξαν κανένα ρόλο στο μεταξύ - κανένα όμως.

Ακόμα και να έχει γίνει έτσι, who gives a fuck? Τι αποδεικνύει? Αποκαθιστά την πραγματικότητα για 30+ χρόνια πίσω? Ας τα εχει γράψει, μπράβο του.

Να συνεχίσουμε πέρα από τους songwriters του πρώτου δίσκου και τα 50 δολλάρια που χρώστανε? Να πούμε καλύτερα στον quintom να τα δώσει, που τα χει εύκολα, να πανε στο καλό?

απο τα διαφορα βιβλια οι αναφορες ειναι οπως τα λεει ο Vic.
απλα ακουμε την μια πλευρα και οι Metallica ποτε δεν βγηκαν ουτε να επιβεβαιωσουν , ουτε να διαψευσουν κατι ακομα και για κατηγοριες οτι το riff του Leper Messiah το εγραψε ο Mustaine ή οτι το Enter Sandman ειναι κλεμμενο ή αλλα αντιστοιχα παραδειγματα.

Ακομα και το This Means War των Avenged Sevenfold που μοιαζει τοσο πολυ με το Sad But True , ο Lars ειχε δηλωσει οτι ειναι ωραιο το κομματι και δεν βρισκει τιποτα κακο.

Σε αλλα που υπαρχουν εντονες επιρροες μονοι τους εχουν πει απο που εμπνευστηκαν εκεινο ή το αλλο σημειο (τα ντραμ στο Jump In the Fire, Την εισαγωγη του One και ενα καρο αλλα)

Βιογραφια απο μελος των Metallica δεν εχουμε και ο Lars εχει απαντησει πανω σε αυτο στην συνεντευξη που εβαλα στο thread της μπαντας.

Και επειδη εχουμε πει ακομα και για το βιβλιο του Ross Halfin πιο πολυ μου κανει οτι τους κραταγε μουτρα επειδη ο Lars γουσταρε την δουλεια του Anton Corbijn και δεν δουλεψε πολυ μαζι τους μετα το 1995 παρα οτι υπηρχε και σοβαρο θεμα (Και σε εκεινον δεν αρεσει το And Justice…) .Μετα που τον ξαναφωναξαν ομως μια χαρα πηγε για δουλεια.

Το ιδιο πανω κατω ισχυει και για τον Mick Wall. Βγηκε απο το καδρο οπως λεει και ο Αλεξανδρος το εχει ριξει στην κλαψα αλλα μια χαρα βγαζει βιβλια (και λεφτα) που εχουν το ονομα των Metallica πανω.

Οσο για τα credits το βλεπω πανω κατω οπως το εκαναν και ο Black Sabbath .(πρωτα ο τραγουδιστης μετα το Mastermind της μπαντας και επειτα οι υπολοιποι) Το πως βαζουν τα credits ειπαμε μεχρι και στο Creeping Death τελευταιο μπηκε το ονομα το Hammett. Οποτε δεν εχει γινει καποια διακριση. Ετσι το βλεπω εγω.

Συν οτι ολοι πηγαν στα επετειακα αλλα και σε αλλες εμφανισεις που ηταν προσκεκλημενοι των Metallica κατι δειχνει.;

Και οποιος βγαινει απο την εικονα λογικο ειναι να γκρινιαζει. γιατι ομως πιστευουμε αυτον ;

[quote=“Sevek, post:1033, topic:29901, full:true”] Να πούμε καλύτερα στον quintom να τα δώσει, που τα χει εύκολα, να πανε στο καλό?
[/quote]
Δε δινω τιποτα, ουτε δολλαριο.

Αλλωστε θελω να εμπλουτισω τη λιστα μου με θεματα που συζητουνται οταν βγαζουν οι Metallica δισκο, γιατι να αποκαταστησω δικαιοσυνη στη φημη των Metallica? Εχουμε και λεμε:

• Ασχολειται και ο καθε πικραμενος μαζι τους ✓
  • Συζητηση για napster ✓
  • Συγκριση με Maiden και Megadeth ✓
  • Διαρκης υπενθυμιση για το πως τα Load & Reload ειναι σκατα ✓
  • Συζητηση για το τι ρουχα φορανε και τι κουρεμα εχουν ✓
  • Κουβεντα για το πως προδωσαν το μεταλ οι αλητες ✓
  • Ποσα ριφφακια και σολο εχει γραψει τελικα ο Mustaine στο Kill’Em All? ✓
  • Ποσα λεφτα χρωσταει ο Lars στον John? ✓

Α, μάλιστα, μην μιλάμε για το παρελθόν, είναι γραφικό. Κάπως ξεκίνησε η κουβέντα πάντως, κάπως συνεχίστηκε (ενδιέφερε δηλαδή ή υπήρχε κάποια διαφωνία/άποψη) και όποιος θέλει παρακολουθεί. Someone gives a fuck, obviously.

Κατά τα άλλα, αν υπάρχουν αντμίν που ενδιαφέρονται για την τήρηση της τάξης ας πάνε τα ποστ εκεί που πρέπει (στο θρας θρεντ και στο τόπικ της μπάντας).

O Lars έχει πει ότι είναι ωραίο κομμάτι το This Means War; Τέλειο παράδειγμα λοιπόν. Αδιαφορώ τι λέει ο Λαρς, το κομμάτι είναι ντροπή και αίσχος για αυτόν που το κυκλοφόρησε, δε 'πα να λέει ο Λαρς ότι βάζει κάτω το Sad but True. Τέλος. Δεν περιμένω τον γαμάτο τύπο να μου πει τι πρέπει να πιστεύω.

Οι Metallica έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι δεν μπαίνουν στην διαδικασία να γίνουν κατίνες σαν κάτι άλλους (αχμ!) οπότε γιατί να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν κάτι; Το ότι ο Mustaine είναι στα credits δυο δίσκων είναι υπεραρκετό συν βέβαια ότι ότι κατάφερε στην πορεία του το κατάφερε στις πλάτες των Metallica, δεν διαφωνώ ότι έγραψε υπέροχους δίσκους στην πορεία αλλά μεγάλο μέρος της φήμης(και πελατείας) του έχει να κάνει με τους Metallica

βρε εσενα δεν θα σου πει κανενας τι να πιστευεις. Εγω ομως που ειμαι μεγας φανμποης οπως με εχουν αποκαλεσει καποια παιδια εδω μεσα , το βρισκω μια χαρα και δεν με ενοχλει καθολου.

Δειχνουν τουλαχιστον ενα σεβασμο στη μπαντα που τους εχει επιρρεασει και η ιδια η μπαντα το αποδεχεται.

Αντιθετα την ξεπατικωτουρα που εχουν κανει οι Iced Earth την σιχαινομαι !

Ποια; Έχω σταματήσει να τους παρακολουθώ πολλά χρόνια.

Δεν είναι γραφίκό να μιλάς για το παρελθόν, αλλα είναι γραφικό ότι στο θρεντ του επόμενου άλμπουμ των μεταλλικα (όχι αυτουνου, για το 2025 λέω), πάλι τα ίδια θα λέγονται.

Τέσπα, έχει την φάση του - είναι γραφικό όμως.
Όπως γραφικό είναι το να πάει η συζήτηση στο θρας θρεντ. ΜΟΝΟ ΘΡΑΣ ΛΕΜΕ.

Τα για τους A7X, ας τα αφήσουμε όμως, γιατί αναφορα έγινε στο τι έχει πεί ένα μέλος των μεταλλικα για κομμάτι αλλης μπάντας που “εκλεψε” τους μεταλλικα, αλλά το σχόλιο τελικά έχει σχέση με τον αν αρέσει το κομμάτι ή όχι και ΜΗΝΜΟΥΛΕΤΕΜΕΝΑΤΙΝΑΜΟΥΑΡΕΣΕΙΝΤΑΚΣΕΙ?

διπλο κλικ σε καθε τραγουδι που δεν θα εχουμε ακουσει μεχρι εκεινη την ωρα!!
Απο την πορωση και μονο γιατι δυσκολα θα σταματησει να παιζει μεχρι να το χωνεψω ολο!!