Metallica - Hardwired ...To self-destruct

ναι νομιζεις ο καθε μεταλλας που επιανε το κλιμα της εποχης και ειχε μεγαλωσει με τις προσδοκιες οτι θα κανουν κατι μεγαλο το φυλο του συντακτη κοιταγε!!

Ρε θα μας τρελανουν. Το μοιρασαν και δωρεαν τρομαρα τους εξω απο το γηπεδο του Πανιωνιου!!!

καλα τα ελεγαν οι Venom … Aaaaaarrghh !

Χαίρομαι που σας έφτιαξα την μέρα :smiley:
Και για να μην ξεχνιόμαστε…ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΕΜΕΙΝΕ!!!

2 Likes

Η κριτική για το AJFA είναι γτπ…σκανδαλώδης επιτυχία λέει, υψηλοί ενοχλητικοί τόνοι λέει…τζιζας φακινγκ κραιστ…αυτό ειδικά στο τέλος με την σύγκριση metal και pop δεν το πιάνω…χαζός θα είμαι…6 και πολύ σας είναι τσουτσέκια

4 Likes

Μα 6 στο Garage Days και το Justice?? Για γέλια…

1 Like

ο Παναγιωτόπουλος είχε πει ότι το Anesthesia ήταν αχρείαστο. Στην πορεία αναθεώρησε και το είπε.
Ο Κουτουβός στο Invader είχε κάνει μία φοβερή ανταπόκριση συναυλίας για το Load tour από την Αμερική την περίοδο που όλο το Invader τους έκραζε. Τι έγραφε για τα 2 πρώτα δε θυμάμαι αλλά στο Hammer είχαν ψιλο-αποθεωθεί σε βαθμό που το ΚΕΑ ψηφίζονταν ως το καλύτερο άλμπουμ των 80s.

Δεν είναι πάντα εύκολο να κρίνεις ένα άλμπουμ (θετικά ή αρνητικά) μέσα σε λίγες ακροάσεις και χωρίς να έχει μεσολαβήσει χρόνος (που για μένα είναι σημαντικό κριτήριο).
Ειδικά όταν οι Metallica άλλαζαν τον ήχο τους σημαντικά από άλμπουμ σε άλμπουμ. Σκέψου δηλαδή να έχεις ακούσει το ΚΕΑ μήνες πριν, να έχεις πάθει αυτό το σοκ ενός δίσκου που ήταν μοναδικός, δημιούργησε ιδίωμα (το No Life πιο σωστά, αλλά το ΚΕΑ ήταν η αφετηρία του θρας) και μετά από ελάχιστο διάστημα να σου έρχεται ένας δίσκος που έχει 8λεπτο instrumental, “μπαλάντα” και ξεκινάει με ακουστική κιθάρα. Ε, θέλει το χρόνο του να το εκτιμήσεις.

ΥΓ; Ο Καραολίδης είναι απίθανη πένα, η κριτική του στο No life (την επανακυκλοφορία δηλαδή) στο blog του ήταν η καλύτερη κριτική που έχω διαβάσει (σε 2 γραμμές ε;! ).

Για να αρχισεις τις κωλοτουμπες?

2 Likes

Ναι ναι ναι!! Θα πάρουν φωτιά τα στρώματα γυμναστικής!

1 Like

Καλή ήταν και η Ευθυμιάτου, τη διάβαζα στο Ποπ & Ροκ, απορώ με την τραγική της στάση για τους Metallica.

Μια βδομάδα ρε, ναι! Υγεία, καύλα, Metallica και κωλοτούμπες!!

1 Like

ναι οκ ειπα δεν τα θυμαμαι απέξω ολα . Πρεπει να κανω παλι Homework !! χα χαχ α!

Αλλα απο το να λεμε οτι ειναι ΓΤΠ οι Metallica ας δουμε ποσο ΓΤΠ ειναι οι συντακτες και πως αλλαζουν γνωμες και μετα λεμε για τους καλλιτεχνες που εχουν αποδειξει την αξια τους και με το παραπανω.

οσο διαβαζω για Mid tempo κομματια στο δευτερο CD και λιγο πιο πειραματικα τοσο πιο γουσταρω.
Αλιμονο αν το κριτηριο μου για να μου αρεσει η μουσικη και ποσο μαλλον οταν μιλαμε για Metallica να ειναι το ποσο thrash ακουγονται !

Και οχι δεν περιμενω τις κριτικες των περιοδικων - σελιδων για να μαθω αν μου αρεσει κατι.

Και με safe επιλογες να βαζουν ενα συντακτη να ειναι πιο αυστηρος και ο αλλος να ειναι πιο αποθεωτικος για να πιασουν ολο το κοινο !

ο Καραολιδης ειναι ειδωλο! εχουμε δει παρεα χωρις να γνωριζομαστε Moby λεμε ποσο πολυ γαμει και οτι ο ιδιος ο Moby θα ειχε ζητησει να ακουγονται Pantera πριν την εμφανιση του , του λεω αυτο θα ηταν κατι που θα μπορουσε να το πει ο Καραολιδης … χαμογελαει και φευγει!! Δεν μου ειπε καν οτι ηταν αυτος ! μετα μου τον γνωρισε ενα κοινος γνωστος. Φοβερος τυπος !

με αφορμή αυτό

Θα δεις που με το που θα λικάρει ο δίσκος την επόμενη θα έχει μπει κριτική παντού. Το θεωρώ μέγιστο ατόπημα καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να είσαι σίγουρος για αυτό που θα πεις. Ένας δίσκος θέλει ακροάσεις, θέλει να μεσολαβήσει ένα μικρό έστω διάστημα που θα ξεκουράσεις τα αφτιά σου και να τον ξαναπιάσεις με ξανα με καθαρό μυαλό. Εντάξει προφανώς για λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε μια κριτική στον νέο δίσκο των Metallica πρέπει να μπει γρήγορα, αλλά σε μια μέρα (ή σε ένα βράδυ ανάλογα πότε θα λικάρει) δεν γίνεται να πεις με σχετική ασφάλεια τι δίσκος είναι. Και δεν μιλάμε για μουσική στυλ AC/DC που μπορείς να γράψεις κριτική πριν καν ακούσεις τον δίσκο ε.

2 Likes

Αυτό είναι ίσως το μόνο καλό που έχει απομείνει στα έντυπα. Ότι δηλαδή έχουν ένα περιθώριο 5-10 ημερών μέχρι το deadline να ακούσουν το δίσκο πολλές φορές πριν τυπώσουν την άποψη τους.

Παλιότερα νομίζω πως τις κριτικές σαν αυτές που κυκλοφόρησαν τώρα (μία ακρόαση σε στούντιο) τις ονόμαζαν προ-ακροάσεις :slight_smile:

1 Like

Πολύ φτωχοί οι στίχοι. Το ‘The Thing that Should Not Be’ το έγραψε 30 χρόνια πριν και δεν συγκρίνεται ποιοτικά. Αναμενόμενο και κρίμα που αρκούνται στη μετριότητα. .

+10 στον Greg7!
Ας συνεχίσουμε τώρα να ακούμε το νέο Deathspell Omega που είναι ο δίσκος της χρονιάς και ας ξεχάσουμε το ακαλαίσθητο δημιούργημα των Metallica, με τα χειρότερα τύμπανα που ηχογραφήθηκαν ποτέ από μπάντα άνω των 15 ετών.

Το battery είναι στον ίδιο δίσκο να σου θυμίσω με το the thing και οι στίχοι του είναι επίσης μετριότατοι, για να μη σου θυμίσω τους στίχους του kill em all… ωπ σόρρυ ότι γράφεται πριν από 30 χρόνια είναι αυτομάτως καλύτερο. Ρε μην γράφετε κάτι απλώς για να το γράψετε

τα χειρότερα τύμπανα ήταν στο st.anger το 2003, να θυμίσω ότι έχουμε 2016 και μιλάμε για ΑΛΛΟΝ ΔΙΣΚΟ εδώ… τι παίρνετε ρε σεις;

Πρωτα βλεπεις τι λεεφτα εχεις και μετα τα υπολοιπα…

Κοιτα ο κοντος το πηρε νωρις…
Ανεβασε το στο youtube ρε να το ακουσουμε…

Για να γυρισουμε on topic παντως, εγω ανυπομονω να ακουσω το δευτερο CD πολυ περισσοτερο απο οτι τα 3 εναπομειναντα τραγουδια του πρωτου, και ελπιζω σε mid-tempo γκρουβαδικα πραγματα σε μερικα τραγουδια, με βαση καποιες συντομες περιγραφες που υπαρχουν.

Απο την αλλη, στο πρωτο CD εχω μεγαλη περιεργεια για το Halo On Fire, που ειναι το αντιστοιχο The Day That Never Comes απο οτι λενε… και ελπιζω να μην εχει ΚΑΜΙΑ σχεση, γιατι το TDTNC δεν το ακουω σχεδον ποτε πλεον… το μεσαιο σημειο ειναι ισως απο τις καλυτερες στιγμες του Death Magnetic, αλλα το σολαρισμα επι 4 λεπτα στο δευτερο μισο το βαριεμαι πλεον οικτρα.

Φαντάζομαι ότι θα είναι διαφορετικό, έχει πιο πολλές 70s επιρροές από ότι λένε. Αν θυμάμαι καλά είχε το Outlaw Torn στα post its δίπλα από τον λευκό πίνακα που έγραφαν τους τίτλους, ίσως το τελείωμα να φέρνει σε κάτι τέτοιο.

1 Like

Αλήθεια τα 3 κομμάτια τα ακούτε καθόλου; Εγώ έχω σταματήσει εδώ και 2-3 μέρες και σκέφτομαι να το κρατήσω μέχρι την άλλη Παρασκευή.

1 Like

Το hardwired εγώ το έχω παρατήσει, τα άλλα 2 όμως έχουν ποτίσει τον εγκέφαλό μου…τα ακούω και χωρίς να παίζουν. και να σταματήσω να τα ακούω τώρα δεν θα κάνει καμία διαφορά

2 Likes

Εγω τα ακουω καθε πρωι οταν ξυπναω για να ετοιμαστω…
Δεν υπαρχει καλυτερο ξυπνημα, τι καφεδες και μαλακιες…

1 Like

Θέλω να μου λείψουν λίγο για να δω και την αξία τους στο χρόνο, αλλά πολλές φορές σιγοτραγουδώ το Atlas…

1 Like