Καθόλου απαξιωτική δεν είναι, κάνεις λάθος. Στη μία περίπτωση σου αναφέρω ότι η κιθάρα του Reed έχει πολύ βρωμιά και είναι άτεχνη και επαναλαμβανόμενη, δεν έχει καμία σχέση με αυτές των Metallica. Εκτός αν θεωρείς απαξιωτικό ότι πιστεύω ότι δε θα αλλάξει ο Reed tο στυλ του για χάρη των Metallica αλλά θα γίνει το αντίστροφο (αν και τελικά δεν είμαι σίγουρος αν θα παίζει κιθάρα καθόλου ο Reed).
Όσο για την περίπτωση των Ονειράμα και Μέλισσες κτλ ανέφερα αυτά τα συγκροτήματα ως παράδειγμα απλού ποπ-ροκ σε αντιδιαστολή με τη μουσική των Metallica. Σε σχέση με τι άλλο να τη θεωρούσα εκλπετυσμένη;
Σε κάθε περίπτωση αν θες να απολογηθώ, σου λέω ξεκάθαρα ότι αν και απέχουν πολύ από το να΄είναι το αγαπημένο μου συγκρότημα όχι μόνο τους τιμώ αλλά τους θαυμάζω για ότι έχουν πετύχει, ευχαριστιέμαι τη μουσική τους και εννοείται ότι έχουν ξεφύγει από ένα μέταλ συγκρότημα, είναι “classic rock” πλέον.
Περίεργο αυτό που λες, γιατί όταν η κουβέντα πάει σε τίποτα THEATER ή POS, το 'χεις λίγο εύκολο το “δεν καταλαβαίνει το ελληνικό κοινό” κτλ…
Τέλος πάντων, το κομμάτι είναι μια καλή (αν και λίγο generic) σλατζιά με μιλητά φωνητικά. Αν το έβγαζαν βέβαια τίποτα SUMA (σε συνεργασία με τον AIDAN BAKER ας πούμε) θα λέγαμε “πωωωωωωωωω, τι βγάλανε πάλι οι ΘΕΟΙ, φέρτε τους στο ρόντμπερν να μπαφιάσουμε λεμε, γκρααααουρρρρ!!”.
Αλλά, οι φανμπόηδες των METALLICA δεν ακούνε σλατζ, οι οπαδοί της μουσικής του REED αμφιβάλλω αν έχουν την παραμικρή πρόθεση να ακούσουν σλατζ και οι σλατζάδες ακούνε μόνο μπάντες με max κοινό 200 άτομα.
Περιμένω τα υπόλοιπα κομμάτια για ολοκληρωμένη άποψη, μέχρι τότε απολαμβάνω το next retarded thread του ρόκιν (αυτό της Τόρι Άμος ξεφούσκωσε γρήγορα δυστυχώς :().
Ποτέ δεν κατηγόρησα κανέναν ότι “δεν καταλαβαίνει” μια μουσική ή ένα συγκρότημα (πόσο δε τους POS που είναι δυσανάλογα μεγάλοι εδώ, άρα το αντίθετο). Οι μόνες κουβέντες που έχω κάνει αφορούν το εμπορικό στάτους και τη διαφορά φάσης σε σχέση με το εξωτερικό και σε καμία περίπτωση τη μουσική ανωτερότητα ή διαφορετικότητα.
κ εμένα! Όσο δεν με εντυπωσίαζε στην αρχή, τόσο το ακούω τώρα…
Ίσως να συνήθισα την απαγγελία του Reed…
@CrisP δεν διαφωνώ σε όσα λες, αλλά δίνεται σε όλους μια καλή ευκαιρία να ακούσουν κάτι διαφορετικό και να το απορρίψουν ή να εμβαθύνουν αν τους αρέσει.
Και στους οπαδούς των Metallica και στους οπαδούς του Lou Reed και σε ετερόκλητα κοινά γενικά.
Εγώ από τους Metallica γνώρισα πριν 10-15 χρόνια τους Misfits και τους BOC ή τον Nick Cave, τώρα είναι μία καλή αφορμή να ακούσω και Velvet Underground.
Πάντως, εκεί που σε ροκ/μέταλ φόρουμ διαβάζεις για τα φωνητικά του Reed που τους ξενίζουν, στα αντίστοιχα φόρουμ των οπαδών του Lou Reed διαβάζεις αποθεωτικά σχόλια για το κομμάτι μέχρι τη στιγμή που μπαίνει ο Hetfield
+1000
Δεν είναι απαραίτητο να αρέσει σε κάποιον -προσωπικά δεν είναι από τους αγαπημένους μου- αλλά πραγματικά δεν μπορείς να τον αγνοείς αν θέλεις να έχεις άποψη!
Ατυχέστατο το παράδειγμα σου Outshined!
Καταπληκτική συναυλία ήταν του Dylan, από τις καλύτερες που είδαμε στην Ελλάδα την τελευταία διετία! Ήμουν με παρέα που γουστάρει Dylan ειδικά (αλλά και παραδοσιακή Αμερικάνικη μουσική γενικότερα) και όλοι στο τέλος είμασταν πολύ ευχαριστημένοι.
Επίσης, προς υπεράσπιση του Μάνδρακος που του προσάπτεται πως “υποτιμά τους Metallica”, να πώ πως αν και δηλωμένος “μη μεταλάς” στους Big 4 πέρυσι όχι μόνο ήταν εκεί αλλά έκατσε και άκουσε τους Metallica μέσα στη βροχή!
Tώρα στην ουσία: Δεν μου αρέσει να διαμορφώνω άποψη για πράγματα που έχω ακούσει μόνο μέσω youtube, αλλά στην πρώτη ακρόαση το view δεν μου είπε και πολλά πράγματα. Επιφυλάσσομαι πάντως να ακούσω όλο το άλμπουμ με σωστές συνθήκες!
Δεν θέλω να πω ότι δεν κάναν τίποτα διαφορετικό. Απλά δεν κάναν κάτι διαφορετικό που να ακούγεται.
Garage -> Διασκευές. Πάρα πολύ καλές και αρκετές διαφορετικές από τα original αλλά διασκευές. Και ναι το θεωρώ safe κυκλοφορία
S&M -> Μια συναυλία των Μetallica με μια συμφωνική ορχήστρα από πίσω. Σιγά την πρωτοτυπία. Ωραία τα 2 νέα κομμάτια αλλά λίγα σε ένα διπλό cd. Mέτριο συνολικά αποτέλεσμα και τίποτα ρηξικέλευθο.
St. Anger-> Νο comments. Δεν είναι safe. Ε και; Είναι μια τεράστια παπαριά.
Death Magnetic-> Και εσύ δεν τον αναφέρεις καν και καλά κάνεις. Ένα συμπαθητικό αναμάσημα παλιοτέρων εποχών
Πάντως, αλήθεια, ποιος είναι πιο badass σε αυτή τη φωτογραφία;
Και το προχωράω ακόμα περισσότερο. Ποιος παίζει να τον έχει ψιλοπάρει από τον David Bowie ή/και τον Iggy Pop και πάλι είναι πιο badass σε αυτή τη φωτογραφία;
Ποτε δεν μπορεσα να καταλαβω γιατι καποιοι απαξιωνουν το ειδος της μουσικης που αρεσει στον αλλον ή τον καλλιτεχνη που αρεσει στον αλλον? Γιατι αυτοι ειναι οι γνωστες των “μεγαλων μυστικων του συμπαντος”? Γιατι αυτοι ειναι που ξερουν και οσοι διαφωνουν ειναι ασχετοι? Πρεπει να καταλαβουμε ολοι οτι τα γουστα του καθενος ειναι σεβαστα και οτι το ιδιο πραγμα ακουγεται/βλεπεται/βιωνεται διαφορετικα μεσα απο διαφορετικα αυτια/ματια/συναισθηματα. Το ποσο μιλανε σε μενα οι Metallica και στον αλλο ο Lou Reed εχει να κανει με μια διαφορετικη αποψη και μια διαφορετικη ψυχοσυνθεση. Εμενα ο Lou Reed π.χ. ποτε δεν μου εκανε κλικ, αλλα καταλαβαινω οτι για καποιους μπορει να ειναι ο αγαπημενος τους μουσικος και αναγνωριζω την αντικειμενικη αξια του. Απο εκει και περα ολα τα υπολοιπα κρινονται μεσα απο ενα υποκειμενικο πρισμα. Οι γνωστες και πολυγραμμενες ατακες “οι Metallica” ξοφλησαν εχουν γινει καραμελα. Ο,τι και να πιστευει ο καθενας, δεν μπορει να προσπαθει να αποδειξει οτι αυτη του η αποψη ειναι η αντικειμενικη αληθεια.
Οσο για το τραγουδι δεν μου αρεσει, θα ακουσουμε και ολο τον δισκο και τοτε θα μπορουμε να κρινουμε καλυτερα.
δε νομίζω να σου ψήρισε κανείς το Kill em All από τη δισκοθήκη, βαλ’το και ακουσέ το
Και γενικά, όσοι πιστεύετε ότι οι Metallica έπαψαν να υπάρχουν από το Fade to Black/One/Black album/Load/S&M/St.Anger/DM/Lulu μη σχολιάζετε “πτώματα” ρε μάγκες, προσπεράστε:!: