Metallica & Lou Reed - Lulu

Όσο εύκολο είναι για το metal κοινό να κράξει κάτι που δεν έχει ακούσει όπως ο Lou Reed, άλλο τόσο εύκολο είναι να πουλήσει “αρτιστική ανωτερότητα” έναντι του metal ο εκάστοτε υπερασπιστής του Lou Reed.

Δε θα αντέξω άλλο κάρβουνο ότι ο Reed παίζει κάτι το τόσο εκλεπτυσμένο και διαφορετικό, που δεν μπορώ να το αντιληφθώ και να το εκιτιμήσω, όπως έγινε και με εκείνη την (παρωδία) συναυλία του Bob Dylan. Όπου οι οπαδοί του εκστασιάζονταν από το ότι δεν μπορούσαν να καταλάβουν ούτε οι ίδιοι ποιο τραγούδι παίζει και αν έβγαζες 3 λέξεις σερί, το να πάρεις στο listening του proficiency με A φάνταζε παιχνιδάκι.

Όλα αυτά με μια δόση χιούμορ, αλλά μην τρελαθούμε με τη διαφορετικότητα του κάθε Reed. Όποιος και να είναι, καλό θα είναι κριθεί εκ του αποτελέσματος και όχι της ιστορίας του.

Η οποία ιστορία έχει γράψει ότι χειρότερο πάτο δεν έχει πιάσει μεγάλη metal μπάντα από το St. Anger…

Δεν είναι αρτίστικη ανωτερότητα το να ξέρεις έστω (για να μην πω να έχεις ακούσει) τον Lou Reed. Είναι βασικότατες γνώσεις που πρέπει να έχεις αν θες να λες ότι ακούς ροκ. Ανεξάρτητα αν τελικά σου άρεσε ή όχι. Και είναι εκλπετυσμένο αυτό που παίζει ο Lou Reed, πώς να το κάνουμε δηλαδή. Όπως εκλεπτυσμένο είναι και αυτό που παίζουν οι Metallica στα αυτιά κάποιου που ακούει Onirama και Melisses. Αν δε με πιστεύεις άκου το Metal Machine Music και αν το βρεις “μη εκλεπτυσμένο” τα ξαναλέμε.

Όσο για τον Dylan μην εκτίθεσαι τόσο. Το αν ένας καλλιτέχνης αλλάζει το τραγούδι του είναι όχι μόνο δικαίωμά του αλλά και ύψιστη καλλιτεχνική ελευθερία. Και ναι κάποιοι την ευχαριστηθήκαμε εκείνη τη συναυλία, δε θα απολογηθούμε κιόλας, ε;

:-s
Seriously?
Mόλις το τσέκαρα
:dunno:

χάνεις το νόημα των λεγομένων μου.
Δε μπαίνω σε διαδικασία σύγκρισης Maiden-Metallica, σε βάζω στην ίδια λογική της υπεραπλούστευσης. Όσο “ξεπουλημένοι” είναι για κάποιους οι Metallica, επειδή έκαναν μια tribute στο ΜΟP περιοδεία, άλλο τόσο μπορεί να το πεί κάποιος για τους Maiden.
Και τα 2 για μένα είναι λάθος.
Τα setlist των Metallica, γενικά, είναι φουλ στην έκπληξη. Το καλοκαίρι τους είδα να ξεκινάνε με hit the lights, να περιλαμβανουν στο σετ τους Through the Never, Blackened, Call of Ktulu, Damage Inc. κ.α.
Στην Αθήνα αντίστοιχα πάλι σετ λιστ διαφοροποιημένο.
Και από το DM έπαιξαν όλα τα κομμάτια στην περιοδεία τους…
Και κάνεις ένα λάθος, γιατί η sick of the studio περιοδεία τους ήταν αυτή στην οποία έπαιζαν το puppets ολόκληρο.

Ο Ulrich είναι love to hate προσωπικότητα. Χρεώνεται όλα τα άσχημα, είτε φταίει (Napster), είτε όχι. Για αυτόν του το χαρακτήρα έφτασαν οι Metallica εδώ που είναι σήμερα. Γνωστά όλα όσα κατάφερε κατά καιρούς με την επιμονή του. Θεωρώ άτυχη τη σύγκριση με Gers και Ripper, μιλάμε για τον ένα εκ των 2 πόλων των Metallica.
Προσωπικά, θεωρώ πως έχει πολύ μεγαλύτερη συνεισφορά από αυτή που του αναγνωρίζεται.

Είμαστε βέβαια λίγο offtopic, αλλά ας είναι :stuck_out_tongue:

@crasbody, μετά το Reload έχουν 2 studio κυκλοφορίες (που σίγουρα το St. Anger είναι κάτι εντελώς διαφοροποιημένο, άσχετα αν δεν μου αρέσει προσωπικά) και 2 ακόμα κυκλοφορίες (το S & M και το Garage) που σίγουρα δεν τις λες και safe…

Δεν βλέπω που εκτίθεμαι εγώ, αλλά μάλλον εσύ, όταν ουσιαστικά παρομοιάζεις την διαφορά του Lou Reed με τους Metallica, όσο αυτή των Metallica με τους Onirama (και συνεπώς των ακροατών τους).

Εγώ βάζω μια διαχωριστική γραμμή στο τι περνάει την καλλιτεχνική ελευθερία και καταντάει να γίνεται φαιδρό στα μάτια/αυτιά μου. Καλλιτεχνική ελευθερία τα drums στο St. Anger, καλλιτεχνική ελευθερία και το ότι ο Dylan δεν καταλάβαινες τι έπαιζε;

Δεν αγνοώ το ποιος είναι ο Lou Reed, αλλά αυτό δεν θα με κάνει να μου αρέσει ντε και καλά. Σγχώρεσέ με αν δεν αποδέχομαι το ότι κάποιος έχει κάποιου είδους πιο εκλεπτυσμένο γούστο από το δικό μου, επειδή του αρέσει ο Lou Reed, ενώ εμένα οι Metallica.

Αυτό σου φαίνεται εκλεπτυσμένο;;

Αν ναι, τότε δεν ξέρω γιατί να μην σου φαίνεται και το Metal Machine Music. O Mandrake μιλάει σωστά, για άλλη μια φορά.

Δεν ξέρω πως θέτεις το "εκλεπτυσμένο"
Εμένα όλα αυτά μου φαίνονται τελείως δήθεν

εδω κραζουμε τον πρεζακια αταλαντο Loo Reed?:-k

τικ τικ τικ τακ τικ τικ τικ τακ νινινινιιιιιιινινιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

Το εχει ποσταρει ο Astaldo στο thread των Metallica αλλα εδω κολλαει καλυτερα.Μιλαμε για πολυ γελιο:lol: Και μερικες αληθειες στα 1.40 εως 2.35 με 36 οπου απλα ειπωνεται η μεγαλυτερη!!!

http://www.youtube.com/watch?v=x9LcJwX9dnE

Για ποια συναυλία μιλάμε;;;
Για εκείνη την περσινή στην Μαλακάσα;;

Αν ναι,καλό θα ήταν να προσέχουμε τι λέμε,τέτοια πράγματα δεν είναι σοβαρά

Εχεις κανει περιπου 10 ποστς μεσα σε λιγες σελιδες για μια μπαντα που δε σε απασχολει εδω και πολλα χρονια, και μπορει να μη σε απασχολουσε και ποτε. Και γιατι? Για να μας πεισεις για καποια δηθεν αντικειμενικη αληθεια. Κανε μου τη χαρη που θα με πεις φανμποη, πηγαινε παιξε αλλου

δεν πετυχα τετοιο ποστ που να μιλαει για εκλεπτυσμενο γουστο και για διαφορα στην ποιοτητα ακουσματων και οπαδων (η δεν το εξελαβα ετσι), αλλα και να γινε σο γουατ? ειναι αστειο κατι τετοιο και δεν καταλαβαινω γιατι να νοιαζει καποιον. εκτος αν πιστευεις οτι γενικα υπαρχουν τετοιοι διαχωρισμοι στην μουσικη, αλλα δεν ισχυουν στην συγκεκριμενη περιπτωση. γιατι οσον αφορα την “αρτιστικη ανωτεροτητα” δεν νομιζω να υπαρχει ειδος που να την εχει χρησιμοποιησει σαν επιχειρημα περισσοτερο απ το μεταλ.

οσο για τον ντυλαν, ποτε δεν επαιζε τα κομματια οπως στο στουντιο και ποτε δεν τραγουδουσε.και? προφανως και καποιος που τον βλεπει για πρωτη φορα λαιβ θα ειναι εκστασιασμενος. δεν καταλαβιανω τι σε ενοχλησε.

Μερικα σχολια εδω μεσα ειναι λιγο τραγικα ε. Απαξιωνουμε τους Velvet Underground ως λαικατζα κι ισοπεδωνουμε τους Metallica ως τσομπανηδες. Χαριτολογωντας αυτα αλλα το πιανετε το νοημα οπως και να χει.

Outshined, ειτε σου αρεσει ο Lou Reed κι οι Velvet Underground ειτε οχι, αποτελουν κομματι της rock μουσικης ιστοριας. Για να αντεξε 40 χρονια ο ανθρωπος καποιος λογος θα υπαρχει. Κι αν δε μπορεις να καταλαβεις γιατι ο Lou Reed θεωρειται ξεχωριστος τοτε οντως παιζει κατι το οποιο ενδεχομενως να μη καταλαβαινεις - μεχρι τη σημερινη μερα εστω.

Μανδρακα, οι Metallica ειναι μεγαλοι μουσικοι ειτε το δεχεσαι ειτε οχι. Κι οχι μεγαλοι μεταλ μουσικοι, μεγαλοι μουσικοι, εχει διαφορα. Πηραν το θρας και το εβαλαν στα σαλονια, γιατι πραγματικα ηταν οι πρωτοι που καθισαν να ‘‘χτισουν’’ αναλογα κιθαριστικα θεματα, ενω στο Load πεταξαν το μεταλ στο καναπε και θυμηθηκαν τις παρεες / επιρροες τους. Danzig με Lynyrd Skynyrd και Corossion of Conformity; Δε μπορεις να επανακαθορισεις το υφος σου αν δεν εισαι μουσικος κλασης, οσο σπρωξιμο και να εχεις δεχθει, οσα φραγκα κι αν εχεις βγαλει.

Το κομματι ειναι για γελια, αλλα ας μην ισοπεδωνουμε τα παντα ημαρτον. Σας αγαπω σας εκτιμω, αλλα ρολλινγκ ον δε φλορ. Κι ειναι πραγματικα αξιοπεριεργο να περιμενει κανεις θαυματα απο μια παρεα 40ρηδων που εχει επιδειξει τραγικα σημαδια τελματος κι εναν 70ρη. Σκεφτειτε λιγο.

υ.γ.: Για να μη πεσει κανενας οπαδος των Metallica να με φαει, εμενα το St Anger μου αρεσε πολυ, αλλα απο το ποσο δεμενοι ακουγονται σα μπαντα στους δυο τελευταιους δισκους φαινεται οτι το πραγμα βρηκε τοιχο.

Read again. Δεν μείωσα πουθενά τον Lou Reed. Ένα θέμα του στυλ “δεν μπορείς να καταλάβεις την τέχνη του” ή ότι “τη μουσική του δεν θα την εκτιμήσουν οι οπαδοί των Metallica” σχολίασα.

Vangelis, εγώ δεν έχω κανένα θέμα. Αλλά έχω δει απόψεις του στυλ “είδαν και οι οπαδοί των Metallica πραγματικό καλλιτέχνη”.

Τέλος, το να λες ότι δεν σου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο τραγουδάει ο Lou Reed δεν μειώνει την αξία τους ως καλλιτέχνη ή τα όσα έχει πετύχει και το να λες ότι δεν σου άρεσε καθόλου μια συναυλία του Bob Dylan επίσης. Μη συγχέουμε πράγματα.

Peace.

Καταρχήν δε μίλησα ποτέ για τους ακροατές του κάθε συγκροτήματος ούτε και για το γούστο το δικό σου ή οποιοδήποτε. Αυτά είναι δικά σου συμπεράσματα. Εγώ είπα απλά ότι για κάποιον που είναι εξοικοιωμένος με ένα πιο συμβατικό είδος μουσικής σε σχέση με ένα πιο διαφορετικό είναι φυσικό να ακούγεται “ξένο” και “εκκεντρικό” στα αυτιά του. Αν δε σου αρέσει η παρομοίωση με τους Ονιράμα μπορώ στη θέση τους να σου βάλω τους White Stripes που σε σχέση με τους Μετάλλικα είναι σαφώς πιο συμβατικοί. Ξέρω, όμως, ότι προσωπικά σε εσένα δε θα κάνει διαφορά.

Επιμένω, δε, ότι ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι πρέπει να σου αρέσει ο Lou Reed. Το διευκρίνησα από την αρχή. Είναι όμως κάτι το ιδιαίτερο και ναι, πρέπει να τον μελετήσεις λίγο για να τον “πιάσεις”. Υποθέτω ότι το ίδιο θα μου έλεγες κι εσύ για τους Dream Theater αν σου έλεγα ότι έχω ακούσει κάποια τραγούδια τους χωρίς να έχω ασχοληθεί πολύ και θεωρώ ότι μπορώ να έχω άποψη.

Όσο για τον Dylan κράτα τη γνώμη σου αλλά το να λες παρωδία μία συναυλία με κάμποσες χιλιάδες κόσμου που γούσταραν αυτό που έβλεπαν (ναι και ας άλλαζε τα τραγούδια τόσο ώστε να μην καταλαβαίνεις τι παίζει, και ας ήταν μερικές φορές σαν να ακούς ένα νέο τραγούδι, τι έγινε;) είναι η προβολή της γνώμη σου στην πραγματικότητα.

Βρες μου ένα σημείο στο οποίο έχω εκφραστεί με κακά λόγια για τους Μετάλλικα και που διαφωνώ με ότι έγραψες από πάνω.

+1000
συμφωνώ με όλο το κομμάτι που έχω quote-άρει… και με bold είναι τα 2 κομμάτια του DM που θα χώραγαν άνετα σε [B]οποιοδήποτε[/B] άλλο άλμπουμ τους :wink:

Κώστα, επειδή what we’ve got here is a failure to communicate, προτιμώ να τα πούμε σε μπύρα. Άσε που δεν προλαβαίνω τώρα αναλυτικά.

Ομολογώ πως αν ψάξεις στη δισκοθήκη μου θα βρείς από Lou Reed την μπανάνα των VU και ένα best που μάλλον κατά τύχη (ή από υπερκατανάλωση βρέθηκαν) και δεν έχω εντρυφήσει γιατί όσες φορές πήγα να τα ακούσω δεν με κέρδισαν.

Όπως και δεν μου αρέσει αυτό που άκουσα ως συνεργασία με τους Metallica, το οποίο άκουσα μόνο και μόνο επειδή αφορά στους Metallica, καθώς δεν είχα καμια περιέργεια να ακούσω καινούργια μουσική από τον Lou Reed. Μειώνει αυτό την αξία του; Δε νομίζω.

Επιμένω όμως ότι δεν έχει να κάνει με την καλλιτεχνική διαφορετικότητα που δεν θα καταλάβουν οι οπαδοί των Metallica το ότι δεν θα εκτιμήσουν τον τρόπο με τον οποίο τραγουδάει.

Εμένα πάντως μεγαλώνει μέσα μου το κομμάτι, πιστεύω ότι θα στέκεται πιο όμορφα μέσα στο δίσκο μιας και θα είναι concept. E φυσικά και κρατάω τις πισινές μου αλλά ας κάνουμε λίγη υπομονή και κράζουμε μετά…

…some men you just can’t reach [-X:p

Το κλείνω λέγοντάς σου ότι δεν είναι όλα για όλα τα αυτιά. Αν οι Μετάλλικα έκαναν αύριο έναν jazz fusion δίσκο θα πει ότι οι μέχρι πρότεινος οπαδοί τους θα ήταν σε θέση να τον κρίνουν; Επειδή είναι όλα μουσική σημαίνει ότι όλοι είναι το ίδιο καταρτισμένοι να εκφέρουν άποψη; Πρόσεχε! Δε λέω άποψη προσωπική, αν τους αρέσει ή όχι. Εννοώ περί της ποιότητας στο είδος του. Δε θα πρέπει να τον κρίνουν αυτοί που ακούνε fusion;

Αντίστοιχα λοιπόν με το Lulu οι Metallica πατάνε σε χωράφια μουσικά που είναι άγνωστα για τους οπαδούς τους. Μπορεί να πετύχουν μπορεί και όχι. Αλλά για να εκφέρεις άποψη γενική και όχι προσωπική θα πρέπει (λέω εγώ) να έχεις ασχοληθεί λίγο με το συγκεκριμένο είδος.

[SPOILER]

[/SPOILER]

@Outshined: Οχι εχεις δικιο, αυτο ειδα και καπου καταλαβα αλλα ντ’ αλλων

@Μανδρακα: Ε ρε συ η σταση σου ειναι λιγο απαξιωτικη πως να το κανουμε.