Metallica & Lou Reed - Lulu

Του οποίου την ύπαρξη πάω στοίχημα ότι οι μισοί και βάλε εδώ μέσα αγνοούσαν, πρίν την ανακοίνωση της συγκεκριμένης συνεργασίας. Άρα who gives a shit about him.8)

ναι γιατί δεν έχει καθόλου γκαφρά στην άκρη για να ζήσει…

Έλα μου ντε. Ποιος είναι αυτός ο τύπος μπροστά στους ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ;

Όταν πριν 3 χρόνια εδώ μέσα έκραζα την όλη φάση με τους Metallica και την εμπορικότητά τους, μόνο που δεν με είχαν σταυρώσει…

Ε δεν είναι κι ότι πιο τιμητικό αυτό…ανεξάρτητα από το αν μας κάνει ή όχι μουσικά ο Reed. Eίναι μέρος της μουσικής ιστορίας κι αυτός. Τέλος πάντων, ποτέ δεν είναι και αργά…

μια και ο λόγος για το συγκεκριμένο live.

O καθένας έχει τα γούστα του, καταλαβαίνω ότι σε κάποιους μπορεί να μην άρεσε ούτε το Death Magnetic και να μην τους αρέσει και το The View. Εγώ θα περιμένω να το ακούσω όλο το δίσκο για να κρίνω, σίγουρα δεν κρατάω μεγάλο καλάθι πάντως.
Το να μην ξέρει ο μέσος μεταλάς τον Lou Reed και την πορεία του δεν νομίζω ότι προκαλεί καμία έκπληξη.

Φαντάζομαι ότι δεν θα ήξερε και την Marianne Faithful στα μέσα της δεκαετίας του '90.

Ακριβώς! Τους βγάζω το καπέλο που συνεχίζουν να τολμάνε γιατί πίστευα ότι δύσκολα θα άκουγα κάτι πειραματικό από αυτούς μετά το DM και την πορεία που ακολουθούν στα live. Το αν θα τους βγει θα το δείξει η ιστορία.

Λοιπον ας πω και εγω την γνωμη μου. Το κομματι δεν μου αρεσε, βασικα συμφωνω με αυτο που εγραψε ο mandrake

Δεν υπαρχει συνδεση της μουσικης με τα “μιλητα” φωνητικα του Lou Reed. Μου φαινεται σαν να απαγγελει ο Reed και απλα παιζει μια μουσικη απο πισω σαν χαλι. Απο εκει και περα αυτος ο δισκος δεν θα ειναι ενας Metallica δισκος, απλα ενα project, ενας πειραματισμος και μπραβο τους που το τολμανε.

Το τραγουδι με τον Ja Rule ηταν χαλι οντως. Τα R.I.P. μου φαινονται αστεια.

Εγω παλι γιατι πιστευω οτι η ιστορια εχει οχι απλα δειξει αλλα καταγραψει με κεφαλαια γραμματα αυτο που αρκετοι απο μας και (και βαζω και τον εατο μου μεσα) δεν θελουμε με τιποτα να παρουμε αποφαση?? Οι ανθρωποι πλεον ρε παιδια δεν το χουνε .- Και δεν ειναι ντροπη ετσι…ειναι φυσικο επακολουθο,μουσικοι ειναι (εστω οι 2 απ’αυτους) και σιγα σιγα περνανε τα χρονια,δεν εχουν εμπνευση βρε αδερφε.Εξ ου και οι πειραματισμοι και οι βλακειες τυπου DM και τα λοιπα.Αλλα και οι ιδιοι το ξερουν ας μη γελιομαστε.Περιοδεια για 25 χρονια του Master,περιοδεια σε λιγο για τα 40 χρονια του Κill 'Em All (να το περιμενετε!) και παει λεγοντας.Σιγουρα πραγματα δηλαδη.Οτι αρπαξουμε τωρα που μπορουμε.Τωρα τι θα κανουμε εμεις οι ρομαντικοι που ακομα περιμενουμε riffs του Ηetfield της προκοπης και κανα solo του Hammet που να σπερνει (για τον lars ουτε λογος) τωρα που αφηνουνε επιτελους και καποιον να παιζει μπασο στην μπαντα :dunno:

[SPOILER]Ομολογώ οτι ειμαι απο αυτους που εχουν ακουσει ελαχιστα πραγματα απο Lou Reed.Mονο καποια απο Velvet Underground κι αυτα σκορπια.Θα τ’ακουσω το αλμπουμ αλλα προκατειλλημενος.Ισως ετσι αν ειναι καλο με ξαφνιασει περισσοτερο.[/SPOILER]

Χμ… μόνο σε μένα άρεσε αυτό που άκουσα τελικα;
Οχι οτι θα του εδινα καμια σημασια αν δεν ειχε το ονομα metallica βεβαια… αλλα οκ ειναι 5 λεπτα καλης μουσικης για τα δικα μου αυτια.

Αν με χαλασε κάτι είναι οτι δεν ακουσα καμια καινοτομα ιδεα. Θα μου πεις οτι ειναι παλιοι καλλιτεχνες αμφοτεροι αλλα οταν σμιγουν 2 διαφορετικες μουσικες οντοτητες περιμενεις κατι καλο, καποιον extreme πειραματισμο, κατι τελος παντων. Αυτο μαλλον μουσικη εκ του ασφαλους ειναι που σε 3 χρονια δεν θα θυμουνται ουτε οι metallica.

Παντα με εκπλησσει το πως περιμενουν στη γωνια να βγαλουν τελειωμενους και αποτυχημενους τους Metallica καποιοι. Αλλες φορες ειναι με ενα κομματι soundtrack για ταινια, αλλες φορες για ενα ομολογουμενως κακο αλμπουμ (το μονο στην καριερα τους, βλεπε St. Anger), αλλες φορες για ενα (ανελπιστα πολυ καλο) αλμπουμ στο οποιο ουσιαστικα οι ιδιοι οι Metallica εκαναν οτι τους ζητουσε η πλειοψηφια των οπαδων τους επι 10 χρονια (χωρις να ειναι αυτος ο λογος) και ηθελαν να παιξουν παλι κατι που θυμιζει “τα παλια”. Ε τωρα χρειαστηκε μολις ΕΝΑ κομματι διαρκειας 5 λεπτων απο μια συνεργασια με τον Lou Reed την οποια απλα εκαναν γιατι τους καυλωσε… και αρχισαν τα οργανα. Πλακα εχει καθε φορα παντως.

Μιας κ το κομμάτι αποτελεί αφορμή για μια γενικότερη συζήτηση, θα καταθέσω κ εγώ την αποψή μου.

Θεωρώ -τουλάχιστον- αφελές να θεωρεί κάποιος ότι οι Metallica έχουν ανάγκη να κονομήσουν, από την εκάστωτε κυκλοφορία τους. Μόνο τα ποσοστά τους από το Black album, αρκούν για να βγάζουν κάποια εκατομμύρια ΚΑΘΕ χρόνο.
Φυσικά, ούτε την τελευταία 3ετία έγιναν εμπορικοί οι Metallica, ούτε από το Load. Από το Puppets είναι εμπορικοί, από το Justice (με την τεράστια επιτυχία του One) υπερεμπορικοί και από το album-hit Μίδες.

Επίσης, θεωρώ ανούσιο κ άδικο να την πέφτουν μόνιμα πολλοί στον Lars. Λόγω της -ίδιας- προσωπικότητας που είχε από το '81 έγιναν οι Metallica αυτό που είναι σήμερα. Ναι, τα σκατώνει πολλές φορές στα live. Μας αρέσει όμως να χώνει 20 λεπτά πριν βγούν στη σκηνή ενα Dyer’s Eve και ας μην το παίζει με double-bass και ας γίνονται τα μυαλά του Hetfield πουρές, αφού θέλει να είναι μονίμως προβαρισμένοι.

Όσον αφορά τις θεωρίες ότι ξόφλησαν, επειδή έπαιζαν όλο το Puppets πριν κάποια χρόνια, φαντάζομαι πως αντίστοιχη είναι και η άποψη για τους Maiden με την somewhere back in time περιοδεία…

Φυσικά, το να περιμένει κάποιος εν έτη 2011 να γράψουν οι Metallica το νέο Puppets, για εμένα προσωπικά, είναι άτοπο. Ούτε 25 χρονών είναι (τα 50 πλησιάζουν), ούτε τις ίδιες προτεραιότες έχουν. Το 86 ήταν παιδιά που περνούσαν 3 μήνες σε ένα ξενοδοχείο και ένα studio, στην άλλη άκρη της γης, έχοντας στο μυαλό τους μόνο το επόμενο αλμπουμ και την επόμενη περιοδεία. Τώρα έχουν οικογένειες, ηχογραφούν στο δικό τους studio με συγκεκριμένο ωράριο και ρεπό, για να είναι κοντά στις οικογένειες τους. Δίνουν 3-4 live τη βδομάδα για να είναι τις υπόλοιπες μέρες σπίτια τους και κάθε 3 εβδομάδες κάνουν διαλλείματα για τον ίδιο λόγο.
Το τί περιμένει ο καθένας από μία νέα κυκλοφορία τους, είναι εντελώς υποκειμενικό. Εγώ προσωπικά δεν περιμένω να βγάλουν το αγαπημένο μου άλμπουμ όλων των εποχών. Το έκαναν προ πολλού. Περιμένω αξιοπρεπείς δίσκους (και τέτοιος ήταν το DM που έχει και κομματάρες τύπου all nightmare long και suicide&redemption μεσα), περιμένω live που να είναι εγγύηση και περιμένω να κάνουν ότι γουστάρουν, όπως γίνεται με τη συγκεκριμένη κυκλοφορία.

υγ: πλάκα έχει πάντως να δούμε και την άποψη των οπαδών του Reed για τη συγκεκριμένη κυκλοφορία:

"Re: Loutallica preview - for real
by velvet phil on 19 Sep 2011, 20:45

[COLOR=“Red”]I quite liked it…until that nasty Metallica man started to sing [/COLOR]!"

http://www.loureedforum.com/viewtopic.php?f=5&t=1614&st=0&sk=t&sd=a&sid=aa9588aafb598f0f19cd55e5f88324cd&start=15

τα πάντα λοιπόν είναι σχετικά :slight_smile:

Είσαι φανμπόης, σε δικαιολογώ.

πέρα από χαρακτηρισμούς πάντως (fanboy, hater κοκ), υπάρχουν και οι απόψεις…

κι εμενα δεν μου αρεσε τοσο απο το πρωτο ακουσμα
η μουσικη πολυ ωραια αλλα τα φωνητικα γενικα οχι
βεβαια δεν ειναι δισκος των Metallica αλλα ενα project
και δικαιωμα τους για οτι κανουν

οταν θα φταξουν δικο τους δισκο θα ειναι στη μουσικη που παιζουν
και αν θελουν να πειραματιστουν παλι δεν θα τους κατηγορησω

ανανμενω και τα αλλα τραγουδια για πιο πληρη αποψη

Θα διαφωνησω πανω σ’αυτα που εχω boldαρει με κοκκινο.Ξεκιναω με Lars.Ειναι ακριβως πιστευω οσο αδικo οσο οι Maidenαδες που την πεφτουν στον Gers,οι των Priest που την πεφταν στον Ripper και παει λεγοντας.Ακομα περισσοτερο οταν ο ιδιος ειναι υπευθυνος για την “κακη” εικονα των Metallica(οχι την μουσικη,εννοω napster,Some kind of a monster). Παμε τωρα για το Somewhere in Time.Δεν ειναι το ιδιο γιατι οι Maiden σχεδον την ιδια περιοδο επαιξαν ολοκληρο το A Matter… με σχεδον ολες τις συναυλιες sold out.Οι Meτallica ουτε καν το δοκιμασαν με το Magneitic.Αντιθετα περα απο την περιοδεια του Master ειχαμε και την Sick of the studio tour (αλλη 1 best of) συν οτι εδω και 2-3 χρονια περιοδευουν με το Big4 παιζοντας σχεδον τα ιδια τραγουδια. Τωρα οσον αφορα το τι περιμενω απο τους Metallica (και τους καθε Metallica,Maiden,Priest κτλ) ειναι απλο.Απο την στιγμη που υπαρχεις σαν γκρουπ και αν μην τι αλλο αν σεβεσαι την κληρονομια σου πρεπει να κρατας ενα επιπεδο στην ποιοτητα των αλμπουμ που κυκλοφορεις (βλεπε Final Frontier & Death Magnetic) τα οποια (προσωπικη αποψη αλλα και αρκετων φιλων) μονο αξιοπρεπη δεν ηταν αλλο τωρα αν απο το φανμποϋλικι μας-δεν εννοω εσενα,εμενα με βαζω μεσα σαν Maidenα- σωνει ντε καλα πρεπει να τα βγαλουμε δισκαρες γιατι η εκαστοτε μπαντα αποφασισε να πειραματιστει ή να κανει “οτι θελει” (St.Anger,Lulu).Αλλα αυτο βεβαια ειναι καθαρα θεμα γουστου οποτε Οκ,παω πασο. Εκτος οτι πιστευω οτι ειμαστε off topic να ξεκαθαρισω οτι δεν θελω να πεισω κανενα,απλα συζητηση κανουμε :smiley:

Καλο η κακο το “Lulu” δεν εχει σημασια. Οι Metallica θα παραμεινουν metal συγκροτημα με υψηλο ομως ΙQ και διευρυμενους οριζοντες. Τα οποια απαξιωτικα σχολια για τον Reed (που ναι, εχει τις ιδιοτροπιες του) αλλα και περι “ξεπουλημενων” Metallica μονο απορια προκαλουν. Δεν ηταν ποτε εξαλλου οι Metallica το συγκροτημα που ειχε αρνηθει την επιτυχια και τη δημοσιοτητα, και γιατι αλλωστε?

Δεν έχω ακούσει τίποτα από τη Lulu αλλά οι Μetallica μετά το Reload δεν μας έδειξαν πουθενά ότι έχουν ακόμα διευρυμένους ορίζοντες.

Υ.Γ: Εκτός αν εννοείται το St.Anger :stuck_out_tongue: