Metallica OAKA 9/5/2026

Θα βγουν σίγουρα. Απλώς θέλουν να μας έχουν στην τσίτα.

Coldplay είχαν βγει λίγα εισιτήρια κοντά στο live. Πιθανό να γίνει κι εδώ το ίδιο.

7 Likes

Το viagogo βρίθει εισιτηρίων πάντως…

1 Like

Πάντως ας έχουμε και το νου μας εκείνες τις μέρες, για καμιά συναυλία σε κάνα κλαμπακι με το συγκρότημα Dehaan :rofl:

1 Like

Κατι τέτοια μεγάλωσαν το μύθο τους αλλα δυστυχώς δεν τα κάνουν πλεον αυτα .

Εφόσον οι κερκίδες είναι όλες διαθέσιμες λόγο κυκλικής σκηνής μιλάμε για σχεδόν 70.000 εισιτήρια συν ότι βγήκε για την αρένα. Να μην ήταν τουλάχιστον κανένα 15αρι και αυτά;

Όπως και να έχει μιλάμε για τεράστιο νούμερο. Δε φανταζόμουν ποτέ ότι θα συζητάμε για τέτοια νούμερα στην Ελλάδα. Πολύ περισσότερο να έχουν διατεθεί μέσα σε λιγες ώρες, ένα χρόνο πριν τη συναυλία.

7 Likes

Με πάσα επιφύλαξη :sweat_smile:

Ναι, μπορούμε να το υπολογίσουμε κατά προσέγγιση.

1. Εμβαδόν αγωνιστικού χώρου ΟΑΚΑ με ταρτάν

Ο “αγωνιστικός χώρος” στο ΟΑΚΑ περιλαμβάνει:

• Το γήπεδο ποδοσφαίρου, διαστάσεων περίπου 105 x 68 μέτρα7.140 τ.μ.
  • Τον στίβο (τάρταν), ο οποίος περιβάλλει το γήπεδο. Ένας τυπικός οκταδιάδρομος στίβος έχει συνολικό πλάτος περίπου 9-10 μέτρα προς κάθε πλευρά.

Προσεγγιστικό εμβαδόν τάρταν:

• Αν προσθέσουμε 10 μέτρα σε κάθε πλευρά του γηπέδου, το συνολικό ορθογώνιο πλαίσιο γίνεται περίπου 125 x 88 μέτρα11.000 τ.μ.
  • Άρα το τάρταν καλύπτει: 11.000 - 7.140 = 3.860 τ.μ.

Συνολικό εμβαδόν αγωνιστικού χώρου με ταρτάν:

Περίπου 11.000 τ.μ.

2. Χωρητικότητα σε όρθιους ανθρώπους

Ο κανόνας για συναυλίες ή συγκεντρώσεις είναι:

• 2-4 άτομα ανά τ.μ., ανάλογα με την πυκνότητα.

Για λόγους ασφαλείας, σε μεγάλες εκδηλώσεις υπολογίζονται:

• 2 άτομα/τ.μ. ως άνετη πυκνότητα.
  • 4 άτομα/τ.μ. ως μέγιστη (πολύ στριμωγμένη) πυκνότητα.

3. Προσέγγιση πλήθους

• Άνετη πληρότητα (2 άτομα/τ.μ.):
    11.000 x 2 = 22.000 άτομα
  • Πολύ υψηλή πυκνότητα (4 άτομα/τ.μ.):
    11.000 x 4 = 44.000 άτομα

:white_check_mark: Άρα:

Ο αγωνιστικός χώρος του ΟΑΚΑ μαζί με το ταρτάν μπορεί να χωρέσει:

• Περίπου 22.000–44.000 όρθιους ανθρώπους, ανάλογα με την πυκνότητα.

Αν έχεις στο μυαλό σου συγκεκριμένο event (συναυλία, διαμαρτυρία, κ.λπ.), μπορώ να κάνω πιο προσαρμοσμένη εκτίμηση.
Τέλεια — ας τα συνοψίσουμε όλα και να καταλήξουμε στον τελικό ρεαλιστικό υπολογισμό χωρητικότητας της αρένας (αγωνιστικός χώρος + ταρτάν) για τη σκηνή της περιοδείας Metallica M72 (in the round με πύργους + snake pit) στο ΟΑΚΑ.

:white_check_mark: Βήμα-βήμα υπολογισμός

1. Συνολικό διαθέσιμο εμβαδόν

• ΟΑΚΑ γήπεδο + ταρτάν: 11.000 τ.μ.

• Αφαιρούμε:

• Σκηνή (κυκλική): ~490 τ.μ.
    • Snake Pit (εσωτερικό): ~150 τ.μ. (περιλαμβάνεται ήδη στην παραπάνω σκηνή)
    • 8 Πύργοι (~7x7 μ. ο καθένας): ~400 τ.μ.
    • Fire lanes, τεχνικά περάσματα, ζώνες ασφαλείας: ~1.000–1.200 τ.μ.

:arrow_right: Καθαρός διαθέσιμος χώρος για κοινό:
~9.000 τ.μ. (ρεαλιστική εκτίμηση)

2. Πυκνότητα κοινού (σε όρθια θέση)

Για συναυλία Metallica:

• Το κοινό κινείται, κάνει mosh pits, headbangs, αλλά όχι ακραία στρίμωγμα.
  • Άρα: πυκνότητα 2.5 – 3 άτομα/τ.μ. είναι ρεαλιστική.

3. Τελικός υπολογισμός

Πυκνότητα Υπολογισμός Συνολική Χωρητικότητα
Άνετη (2/τ.μ.) 9.000 x 2 18.000 άτομα
Ρεαλιστική (2.5/τ.μ.) 9.000 x 2.5 22.500 άτομα
Πυκνή (3/τ.μ.) 9.000 x 3 27.000 άτομα

:dart: Τελική Εκτίμηση:

Για τη σκηνή M72 των Metallica στο ΟΑΚΑ, η χωρητικότητα της αρένας (αγωνιστικός χώρος + ταρτάν), με όλους τους πύργους, snake pit και διαδρόμους, είναι περίπου:

:large_blue_circle: 22.000 – 27.000 όρθιοι θεατές

4 Likes

69.000 είναι η επίσημη ονομαστική χωρητικότητα, σύμφωνα με το επίσημο σαιτ του ΟΑΚΑ…

Νομίζω θα είναι είναι πάνω από 90.000 αν βάλουμε και 20.000 στην αρένα

Θεωρώ βέβαιο ότι ο διοργανωτής έχει καρτήσει τουλάχιστον 3.000 εισιτήρια για να τα διαθέσει 2-3 βδομάδες πριν τη συναυλία.

1 Like

Δυστυχώς, η όλη διαδικασία της τικετμάστερ είναι για @#Θ$#($(*%.
Ούτε καν σειρά προτεραιότητας δεν σου έδειχναν, όπως υπήρχε αντίστοιχα στους Sabbath.
Όχι τίποτα άλλο, να μην περιμένεις άδικα τουλάχιστον. Καλή χρεοκοπία να ευχηθώ και να μην ξαναχρειαστεί να μπούμε σε τέτοια διαδικασία για αγορά εισιτηρίων. Είναι ντροπή.

Ευελπιστώ ότι δεν έχουν όντως εξαντληθεί όλα τα εισιτήρια και θα υπάρξουν και άλλα, όπως είχε γίνει και με Rammstein.

1 Like

άμα ρίξουν και μερικά φίδια μέσα, πιστεύω θα πουλήσει :laughing:

Αλλά και χωρίς φίδια, άμα βάλουν οθόνες & ηχεία και εκδώσουν “no view” (αντι για “limited view” εισιτήριά), πάλι θα βρεθεί κόσμος να αγοράσει :stuck_out_tongue:

1 Like

Το γελάς αλλά πιστεύω είναι εικόνα από το μέλλον. Φέτος πήγα (πάλι) τελικό Eurovision και το κλειστό στάδιο χωρούσε 12.000 κόσμο. Σκάμε μύτη και βλέπουμε μιλούνια, λέω τι φάση! Τurns out κάνανε live αναμετάδοση στο ποδοσφαιρικό στάδιο δίπλα με 36.000 κόσμο. Δε θα μου φανεί περίεργο αν στο μέλλον το industry κινηθεί και σε experiences έξω από τον συναυλιακό χώρο, με live streaming ή και άλλα πράγματα όπως π.χ. κάνουν οι Maiden με τα Eddie’s Dive bars.

On topic, θεωρώ πως bots κάνανε αρκετή δουλειά σε αυτό το λάιβ. Όσοι και όσες βρείτε εισιτήριο μέσω third parties (ακόμα και trusted ones όπως το ticketswap), να πάτε όσο πιο νωρίς γίνεται, σε περίπτωση που έχει τριπλοπουληθεί το εισιτήριο. Προφανώς όχι ιδανική λύση, αλλά τι να κάνεις; Και ελπίζουμε να ανοίξει η επίσημη μεταπώληση μέσω ticketmaster για εγγυημένα εισιτήρια.

Κουβά και σήμερα… ας ελπίσουμε σε 2η μέρα!

και ναι, όπως με συμβούλεψαν χτες, έβαλα δικό μου άτομο να μπει από το πρωί, αλλά πάλι δεν προλάβαμε…

1 Like

Την πρώτη μέρα των εισιτηρίων έλεγα έλα μωρέ θα βρω εισιτήριο θα το πάρω με άνεση την Παρασκευή σιγά μην πουλήσουν τόσα…

Βλέποντας τον χαμό στα σχόλια σε διάφορα σοσιαλ , μπήκα το απογευματάκι της Τρίτης και με σχετική ευκολία (περίμενα κανά 15λεπτο) πήρα εισιτήρια χωρίς πρόβλημα.

Η μόνη μαλακία είναι ότι ήθελα κάτω διάζωμα αλλά την μαλακία την έκανα εγώ ο ίδιος στην αρχική σελίδα όπου διάλεξα απλό εισιτήριο κι όχι το σικ εντ ντιστροι :person_facepalming:

Και εγγυημένο νταβατζιλίκι :grinning:

1 Like

Επίσης δεν ξέρω αν παίζει ρόλο στην γρήγορη είσοδο αλλά εγώ μπήκα απ’ το κινητό αλλά όχι με την ταχύτητα που μου δίνει το επίγειο δίκτυο, μπήκα με 5G ώστε να έχω πιο γρήγορο upload/download

Ναι ε; Επιτρέπουν να τα πουλάς παραπάνω μέσω της επίσημης μεταπώλησης τα μνπν? Νομίζω το είδα αυτό τώρα στους Maiden στο Arnhem…

Μια γρήγορη βόλτα στα σοσιαλ και καταλαβαίνεις ότι έχει μείνει πάρα πολύς κόσμος έξω. Τραγική επιλογή να μπορείς να πάρεις μέχρι 6 εισιτήρια, η χαρά του μαυραγορίτη. Μακάρι να βάλουν 2η μέρα για να τα βάλουν στον πάτο τους

1 Like

Είναι πραγματικά κρίμα για άτομα που ήθελαν και προσπάθησαν να μην κατάφεραν να βρουν κάτι…ελπίζω όλα να πάνε καλά και να βρεθεί μια λύση έστω και την τελευταία στιγμή…

Επίσης, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά που έγραφαν εδώ την live εμπειρία τους από την όλη διαδικασία και πραγματικά βοήθησαν αφάνταστα τους υπόλοιπους. Πχ, αν δεν είχε γραφτεί εδώ, για την εγγραφή πρώτα, και το tip “άδειασε το καλάθι σου, ξαναπέρασε τα και μετά όλα κομπλέ”, εγώ είτε θα είχα σπάσει τον υπολογιστή είτε θα είχα απολυθεί (μάλλον και τα δύο συγχρόνως :slight_smile: ).

Αντ’αυτου, κατάφερα και τα έκλεισα on line, ενώ ήμουν σε ένα σημαντικό call στη δουλειά, απλώς λέγοντας ενα “συγγνώμη έχω ένα επείγον τηλεφωνημα” μέσα σε λιγότερο από 2 λεπτά και τελος…

15 Likes

Εκεί θα τα βάλουν αν δεν αγοράσει κανείς τώρα από αυτούς. Κάτσε να πλησιάσει το live και θα δεις πόσο θα φεύγουνε αυτά τα εισιτήρια.

1 Like