Metallica OAKA 9/5/2026

Μεγάλες αλήθειες. O CEO της Ticketmaster νομίζω δεν έπαθε ακόμα Luigi γιατί είναι στον τομέα της ψυχαγωγίας, και όχι σε κάτι πραγματικά αναγκαίο όπως η υγεία. Σε επίπεδο ανηθικότητας πρακτικών όμως, αν ήταν συγκρίσιμα industries, είναι χειρότερη η Ticketmaster. Πρέπει οπωσδήποτε να μπει χέρι τουλάχιστον από τις αρχές ανταγωνισμού (δεν έχω καμία ελπίδα).

5 Likes

Συμφωνω, τα σοσιαλ τους πονανε πολυ. Χρειαζεται τετοια αντιμετωπιση. Ομως δεν μπορει να αποδειχθει οτι δεν εδωσαν εισιτηρια σε ΑΜΕΑ, απλως θα πουν οτι δεν ησουν τυχερη να πιασεις γραμμη. Παρ’ ολα αυτα, ισως διεκδικησεις κατι απο ολο αυτο, δεν χανεις τπτ.

Σε γενικες γραμμες παντως καλο ειναι να αναλογιστουμε τι σημαινει μερικες εκατονταδες χιλιαδες πινγκ το δευτερολεπτο στους σερβερ της ΤΜ. Προφανως ειναι γτπκ και θελουν κλεισιμο για ολους τους λογους που αναφερατε. Αλλα θυματα ddos πεφτει ακομη και η ΝΑΣΑ. Κολοσσοι ολοκληροι δεν εχουν δυνατοτητα να διαχειριστουν μεγαλη ζητηση. Ειναι λαθος να νομιζουμε οτι η ΤΜ θα αλλαξει σερβερ επειδη ερχονται οι Μεταλικα στην Ελλαδα.

1 Like

στην εποχή του cloud και του elastic computing δεν νοείτε να “πέφτει” ο server

Δεν επεσε, διαχειριση του queue εκανε. Εκτος αν επεσε και δεν το καταλαβα. Επισης, οκ ΤΜ εισαι, αλλα πρεπει να επενδυσεις και σε αντιστοιχες υποδομες. Δεν θα το κανεις αν ο αριθμος τετοιων event (δλδ με τοσα πολλα requests) ειναι μικρος. Δεν κανεις ευκολα αποσβεση.

Τα γραφω βεβαια αυθαιρετα, διοτι δεν εχω προσβαση σε στοιχεια και νουμερα.

1 Like

και αντίστοιχα δε μπορεί να αποδειχθεί ότι υπήρχαν εισιτήρια. γιατί δεν έδωσαν τις θέσεις στην ηλεκτρονική προπώληση; μπάζει από παντού, μαλακίζονται. βέβαια είναι ο λόγος τους (της μεγάλης εταιρείας) απέναντι στον δικό μας.

πάντως @SilentWinter πήρε το μάτι μου και άλλο σχόλιο για το ίδιο θέμα. ψάξε στα social media της HP. αν κάνεις κάτι, έστω και post στο προσωπικό σου προφίλ, όλα με κανονικά tags των εταιρειών.

1 Like

μα δεν επενδύεις σε καμμία υποδομή. υπάρχει ζήτηση, κάνεις scale out, δεν υπάρχει κλείνεις μερικά από τα VMs.

2 Likes

Προφανως αυτο επρεπε να γινει. Ουτε εγω το καταλαβαινω. Αλλα σιγουρα θα εχουν αιτιολογια. Δεν ξερω, τι να πω. Απλως ελπιζω η Α να βγαλει ακρη απο τα σοσιαλ, δεν χανει τπτ να το δημοσιοποιησει.

1 Like

kubectl autoscale deployment <your-deployment> --cpu-percent=70 --min=2 --max=20

σώζει ζωές, ξέρει ο @aggelos

2 Likes

Έρχομαι με αλεξικέραυνο, αλλιώς Ride the lightning και For whom the bell tolls.

1 Like

Η αδελφή της φίλης μου που είχα αναφέρει, έβγαλε.

Ευρώπη πιστεύω σε αυτά διαφέρει αρκετά από Αμερική.

Μου φαίνεται δεν έχετε πέσει σε πραγματικό φιάσκο περιμένοντας για εισιτήρια :joy:. Το site της ticketbastard δεν έπεσε αυτές τις μέρες πάντως, δεν έχει λόγο να αλλάξει server.

Τα events είναι συγκεκριμένα και το πλήθος των εισιτηρίων συγκεκριμένο. Αυτοί από την πλευρά τους μια χαρά την έκαναν τη διαχείριση, αν ήθελαν να είχαν διαθέσει όλα τα εισιτήρια μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα μπορούσαν να το είχαν κάνει. Καταλαβαίνετε ότι τότε θα λέγαμε άλλα πράγματα, βέβαια.

6 Likes

Tι γινεται,βλεπουμε μελη του φορουμ που ειχαν αδρανοποιηθει για χρονια,ξαφνικα ξυπνησαν και ηρθαν να ποσταρουν Μεταλλικα. :rofl:

6 Likes

Ας χαλαρώσουμε.
Όταν πέφτει πολύς κόσμος σε ένα γεγονός στην Ελλάδα, είναι 99% σίγουρο ότι δεν θα εξυπηρετηθεί.
Προσωπικά δε με ενοχλεί που θα πάνε 90.000 άτομα στη συναυλία.
Το θέμα είναι όσοι πάνε να περάσουν όμορφα, σε ανθρώπινες συνθήκες.
Σιγά μην έκανε αναβάθμιση ο οποιοσδήποτε διοργανωτής στους servers για να εξυπηρετήσει εκατοντάδες χιλιάδες για μια συναυλία, όταν συνήθως η ζήτηση είναι για πολύ μικρότερα μεγέθη.
Δε λέω ότι μου άρεσε αυτό που έγινε, αλλά δεν περίμενα και κάτι καλύτερο.
Μακάρι να γίνονται sold out, να έρχονται μεγάλα ονόματα και να βλέπουμε αγαπημένα συγκροτήματα.
Ήθελα να πάω στη συναυλία.
Θα προσπαθήσω να βρω εισιτήριο μέχρι την παραμονή του λάιβ.
Κι αν δε βρω, δε θα σκάσω.
Θα μου μείνουν και τα 150€ να πάρω δίσκους.

10 Likes

Αυτο που λενε καποιοι,ενταξει οκ μην σκατε,θα τους δειτε στο εξωτερικο καποια στιγμη,μα ηδη και οι αλλες ευρωπαικες συναυλιες τους θα γινουν αν δεν εχουν γινει ηδη sold out.

Διάβασα από πολλούς ότι δεν τα κατάφεραν. Δεν ξέρω πλέον, έχω χάσει την πίστη μου. Μακάρι η φίλη σου να είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση!

Βερολίνο βλέπω είχε και golden circle με 180 ευρώ. Πως και δεν το βάλανε και εδώ;

4 Likes

Στο στέγαστρο κρεμασμένους αντέχει?

3 Likes

Και εγώ στην απέξω - να πα να μασηθούνε αλλά πόνεσε.

Τουλάχιστον τους έχω δει σε secret gig με 800 άτομα. /φλεξ

8 Likes

Και σε κάποιους έστειλες αναμνηστικα ! :grin::grin::grin::grin:.

Θα βρεθουν εισιτήρια ρε. Οκ σπαστικο να μην εχεις πάρει απο τωρα ωστε να ξέρεις τι σου γίνεται αλλα πιστεύω θα βρεθούν εισιτήρια εστω και τη τελευταία στιγμη.

4 Likes

Ναι στον τομεα της υγειας σε καπιταλιστικες χωρες ολοι οι CEO ειναι ηθικοι!

1 Like

Ο Luigi σκοτωσε τον CEO της United Healthcare :smiley:

3 Likes