O Luigi έκανε αυτό που πολλοί θα θέλαμε να κάνουμε αλλά δεν έχουμε τα αρχίδια να κάνουμε.
Ναι ρε, ηρωας λεμε.
Σίγουρα, πέραν του “sold out” θα έχουν παίξει bots και τπτ reselling θα γίνει, εδώ ήδη παίζει απο το vendora να ζητάνε 500άρες. yeah !
Σήμερα διαβάζω αρκετοί βρήκαν (κανονικά) εισιτήρια μέσω τηλεφώνου. Θα επέμενα λίγο παραπάνω, φαντάζομαι έχουν κρατήσει κάποια.
Καλύτερα να επιχειρήσω μαντραπηδα όπως κάποτε κάναμε στο στρατό και ας με πιάσουν ,παρά να δώσεις στους κηφήνες 500αρικα.
δεν γράφουν όλες οι θέσεις limited view , μόνο ένα τμήμα , οι υπόλοιπες θέσεις (και αυτές που κλείσαμε) θεωρητικά έχουν ανεμπόδιστη θέα , εκτός και αν μας τύχει κάτι άλλο μπροστα. καλο κουράγιο σε όποιον προσπαθεί ν κλείσει σήμερα πάντως.
Η Ticket Master και η Live Nation είναι μονοπώλιο αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ και εκμεταλλεύονται το ότι η Ε.Ε. δε τους έχει κυνηγήσει ακόμη, ενώ και οι οργανισμοί στις ΗΠΑ ακόμη ερευνούν την κατάσταση. Έχουν υπογράψει με όλα τα μεγάλα venues για exclusive συνεργασία και σιγά σιγά πτωχεύουν τα μικρά venues. Τα εισιτήρια συχνά γίνονται sold out από τα bots που τα επιτρέπουν να λειτουργούν και τα θέλουν αφού έχουν dynamic pricing - δηλαδή εσύ ως καταναλωτής μπορεί να βλέπεις μεγαλύτερες τιμές στα απούλητα εισιτήρια εξαιτίας αυξημένης ζήτησης που δεν ξέρεις αν είναι είναι πραγματική ή ψέμα ή από bots που αγοράζουν μαζικά τα εισιτήρια για να τα πουλήσουν στη μαύρη αγορά αφού η σελίδα τους δεν φιλτράρει.
Ξέρω, πως μέχρι και πέρσι η προμήθεια που χρέωναν σε εισιτήρια για συναυλία στην Ελλάδα δεν περνούσε από όλες τις πιστωτικές. Αυτή η προμήθεια δεν είναι μικρή θυμάμαι (~ 10%). Το ότι τόσος κόσμος πλήρωνε με την πιστωτική, έπαιρνε το εισιτήριο αλλά η πιστωτική έκοβε την προμήθεια της ΤΜ, ίσως να είναι γιατί οι προμήθειες που κόβουν -και στην Ελλάδα- δεν είναι νόμιμες. Έχουν το μονοπώλιο για τα μεγάλα venues, οπότε υποχρεώνουν τα μεγάλα ονόματα να είναι στο TM, χρεώνουν το κοινό προμήθειες για μια υπηρεσία που δεν προστατεύει το κοινό (bots inflating the claimed dynamic pricing) και μετά χρεώνουν ξανά προμήθεια αν πουλήσεις το εισιτήριο σου από την πλατφόρμα τους (για αυτό και δε στέλνουν από νωρίς τα εισιτήρια).
Εγώ έχω εισιτήριο γιατί προσφέρθηκαν και μου έβγαλαν. Αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα ποτέ τόσο γρήγορο sold out τους Metallica στο ΟΑΚΑ με τόσο ακριβό εισιτήριο, ενώ έχουν έρθει τόσες φορές, ενώ το ΟΑΚΑ δε το γέμισαν άλλοι κι άλλοι.
Είναι αρκετά πιο σύνθετο από όσο περιγραφεις. Δεν έχει απλά συμφωνία με venues, είναι μέτοχος σε 400 venues και περίπου 150 φεστιβάλ παγκοσμίως.
Το ζήτημα δεν είναι η Ticketmaster καθεαυτη. Είναι το γεγονός πως η livenation έχει όλο αυτό το οικοσύστημα (promoter, venues και πλατφόρμα πώλησης) που είναι αδύνατον για ένα καλλιτέχνη που θέλει να περιοδεύσει σε μεγάλα στάδια παγκοσμίως να πάει σε ανταγωνιστή της.
Εδώ είναι ένα πολύ αναλυτικό άρθρο από τους Financial Times με αφορμή την έρευνα εις βάρος της από το DoJ στην Αμερική, την επιτροπή ανταγωνισμού σε Ηνωμενο Βασιλείο και ΕΕ
Πχ
In North America, the DoJ says Live Nation controls more than 265 concert venues, including more than 60 of the top 100 US amphitheatres
The company is involved in the management of bands and promotion of events, driving revenues from advertising, sponsorship and upselling to VIP seats at its venues, parking, food and beverage and merchandise sale. Food and drink often means a payday for Live Nation: it owns stakes in suppliers such as US water brand Liquid Death, CVT Soft Serve ice cream and Owen’s Craft Mixers, sold through its venues.
In the US, Ticketmaster’s exclusive agreements cover more than 75 per cent of concert ticket sales at major venues
it was the use of flexible pricing that provoked controversy and fresh regulatory scrutiny in the UK. Although Ticketmaster says it does not set the ticket price, the UK competition regulator last month warned that it may have breached consumer protection laws by labelling some seated tickets for Oasis as “platinum” and selling them for near 2.5 times the price of equivalent standard tickets. These tickets did not offer any additional benefits and were often located in the same area of the stadium, the Competition and Markets Authority found
Πραγματικά ήλπιζα να μην είχε πιάσει το extreme marketing τους και το price fixing και να τους είχε μείνει το μισό ΟΑΚΑ απούλητο. Τα εισιτήρια τα μοιράζουν σε εταιρείες για give aways με το κιλό, εδώ πέρα. Πας στην αρένα σου και ο δίπλα είναι εκεί γιατί έτυχε να αγοράσει το σωστό χαρτί υγείας σε διαγωνισμό που μοίραζε εισιτήρια
Λέγονται ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ σε αυτό το νήμα.
Καλό Μήνα
Εύα, εσύ τα κατάφερες με την πρώτη;
Ναι έκλεισα την Τρίτη μετά απο 4 ώρες !! Μακάρι να παιξουν και δεύτερη μέρα για όσους δεν πρόλαβαν
Μπράβο σου, κορίτσι!!! Μακάρι μακάρι
Ποιος είπε ότι δε θα πάνε και αυτοί που έκλεισαν για την πρώτη μέρα
Εγώ πάντως Παρασκευή 10 παρά 10 μπήκα και 10 και τέταρτο είχα πάρει εισητήριο για κερκίδα πάνω κέντρο στο πολύ χαλαρό όντως περίεργος
Ναι οκ χαχαχα ! 4 ώρες εγω για αρένα !
Ξέρω γω ρε τι να πω.Και είμουν και δουλειά και από το κινητό κιόλας.
Απλά φέτος έριξα πιστόλι εξωτερικό για Maiden γιατί ξενέρωσα με το σετ. Θα έρθουν του χρόνου πάντως και εδώ όπως και σε άλλες χώρες που δεν πάνε φέτος.
Εγώ θα πάω έξω για Μέηντεν…1 βράδυ όμως γιατί δεν αλλάζουν το σετλιστ…