Ρε σεις πόσο γλυκά λόγια από τον Χαμετ εκεί που είπε πως κάθε φορά που πιάνει την κιθάρα παίζει κλίμακες που έχουν ελληνικά ονόματα και ο Πυθαγόρας έθεσε τις βάσεις της μουσικής θεωρίας
Για Δ.Υ. έχει μελετήσει πάρα πολύ για να το ξέρει αυτό ![]()
Ρε σεις πόσο γλυκά λόγια από τον Χαμετ εκεί που είπε πως κάθε φορά που πιάνει την κιθάρα παίζει κλίμακες που έχουν ελληνικά ονόματα και ο Πυθαγόρας έθεσε τις βάσεις της μουσικής θεωρίας
Για Δ.Υ. έχει μελετήσει πάρα πολύ για να το ξέρει αυτό ![]()
Οχι . Ήμουν ακριβώς μπροστά του, λαθος του ηχολήπτη.
Εγώ άκουσα ο Παρθενώνας ![]()
Έκανε τέτοια χοντρή μαλακία ο ηχολήπτης γύρω στα 20-25 δευτερόλεπτα?
Ο Λαρς στο One άλλαξε ρυθμο εν τω μεταξύ μετά τα μισά
Kirk δύο φορές άλλαξε κιθάρα
Νταξει ήταν η πρώτη συναυλία της περιοδείας και λογικό
Επίσης ο James δεν ακούστηκαν οι πρώτες 2-3 νότες απ’ το Fade ή φταίει ο ηχολήπτης @drenie ???
Γενικά ο ήχος μέχρι το Roam άλλαζε αρκετά ειδικά τα φωνητικά στα τρία πρώτα ήταν μέτρια
Για ΟΑΚΑ μια χαρά ήταν ο ήχος στην αρένα.Και στο κάτω διάζωμα ήταν οκ.Προφανώς στις πάνω κερκίδες είναι άθλιος όπως ηταν σε όλα τα λάιβ που έχουν δωθεί στο χώρο αυτό.
Ναι.
Κερκίδα 34 πέταλο σχεδόν, απολαυστικός ήχος και υπέροχη η θέα του κοινού.
Γενικά οι Metallica ήταν πολύ καλοί. Και από όρεξη και από απόδοση ( τουλάχιστον ότι μπορούσαμε να ακούσουμε καθαρά). Στο σύνολο, βάζοντας και το κοινό μέσα, ήταν πολύ καλή. Δεν θα πω εξαιρετική, γιατι ο ήχος ήταν στην καλύτερη μέτριος ( κάτω διάζωμα, αλλά πολύ μπροστά , σχεδόν αρένα).
Από τέτοια μπάντα και τέτοιο εισιτήριο περίμενα πολύ καλύτερο ήχο. Δεν συζητάμε για Gojira που αν δεν ήξερες τα κομμάτια δεν καταλαβαίνεις ( ούτε καν λόγος για Knocked Loose, ακόμα χειρότερα τα πράγματα εκεί.
Προφανώς ανατριχιασα σε διάφορα σημεία, ήταν από πολύ καλά, έως εξαιρετικά, αλλά μου φαίνεται ο ήχος αφαίρεσε πολύ από την εμπειρία.
Δεν θα κάνω σύγκριση με Sabbath το 2005 που ήταν λες και ακούς cd, ούτε και τις 2 Theater (2005-2025), λόγω εντελώς διαφορετικών χωρών. Αλλά έχουμε ακούσει άψογο ήχο σε απαιτητικά λάιβ και αυτός δεν θα μπορουσε να χαρακτηριστεί ούτε καν “πολύ καλός”.
Τέτοιο κοπάνημα είχα χρόνια να ρίξω, στη κυριολεξία διαλύθηκα.
Σε κάποια φάση ενώ έπαιζαν οι Gojira, κοιτάζω δίπλα και βλέπω τον Trujillo, χύμα μέσα στη αρένα να πηγαίνει προς τα πίσω, τον πήραν βέβαια χαμπάρι αμέσως κι άρχισε να τρέχει προς τη πίσω πλευρά που ήταν οι τουαλέτες, που είχαν ένα κλειστό μέρος.
Τη συναυλία δυστυχώς δεν την ευχαριστήθηκα όπως θα ήθελα, γιατί δεν έβλεπα σχεδόν τίποτα. Ήμουν ανάμεσα στους πυλώνες αλλά η σκηνή ήταν υπερβολικά χαμηλή. Να σηκώνεσαι στις μύτες των ποδιών για να δεις έστω κάτι ,και να μη βλέπεις τίποτα.Ειδικά μετά το moth into flame, έχασα τελείως την οπτική επαφή με τη μπάντα για αρκετά κομμάτια.
Επαγγελματίες, υπερθέαμα , αλλά μου έλειψε να δω ή να ακούσω κάτι διαφορετικό, ειδικά στο setlist.
ΚL μπαντάρα, Gojira οδοστρωτήρες. Ο ήχος όντως μέτριος και μου κάνει εντύπωση για Metallica.
Απιστευτη φαση η 360 σκηνη, να εχεις κατα διαστηματα τα μελη της μπαντας στα 20 μετρα εγω 4 φορες τους εχω δει και ουτε καν.
Γενικα αναλυσεις και ο ηχος και γιατι παιζουν το ενα και γιατι το αλλο και πωπω κουραση και ορθοστασια. Και μετα μπαινουν οι πρωτες νοτες του Creeping Death, και χωρις να το καταλαβεις εισαι στο πιτ και για 2 ωρες δεν εχει τιποτα σημασια. Αυτα.
Ζορμπα και καπακι δεν χωρας πουθενα. Το ζησαμε και αυτο. Γαμω.
Τεχνικα θεματακια υπηρχαν (ο Κερκ 2 φορες εκανε αλλαγη κιθαρας γιατι σταματησε να παιζει στην μεση του τραγουδιου) αλλα κλαιν, λεπτομερειες. Για εμενα τουλαχιστον.
Αυτό έλεγα πρίν σε κάτι δικούς μου αν το κατάλαβαν
δεν καταλαβα τι μαλακια εκανε
Εντάξει, προφανώς ήταν τεράστιο σόου. Συναυλιακα αξιοπρεπέστατοι. Λάθη αρκετά, ειδικά Κιρκ ήταν ο πιο αδύναμος κρίκος εχθές. Μικρή σημασία είχε. Καλά περάσαμε.
Αν πάει κανείς στο store σήμερα και είναι διαθέσιμος να αγοράσει σε έναν άγνωστο, ας μου στείλει.
Έχω εκδρομή με το σχολείο των παιδιών σήμερα @#_647@#€
Ένα πράγμα μόνο. Ενα μεγαλο ευχαριστώ στα παιδιά που κάνανε αναφορά στο ticketswap!! Αυτο.
Δεν έχω λόγια, ούτε φωνή, ούτε αυχένα, ούτε τίποτα
Μερικές σκόρπιες σκέψεις:
Χθες ήταν η 6η φορά που τους έβλεπα, και αυτή που ήταν πολύ πιο κοντά σε ένα experience απ’ ότι μια παραδοσιακή τους συναυλία.
Ο ήχος είχε απροσδόκητα θέματα για το επίπεδο που μας έχουν συνηθίσει. Το moth ήταν αγνώριστο κυριολεκτικά. Σε άλλα σημεία ήταν εξαιρετικά μπουκωμένος, σε άλλα κρύσταλλο. Προφανώς και η ακουστική του ΟΑΚΑ εχει πρόβλημα, αλλά προσωπικά μιλώντας, όταν έχω ακούσει τουλάχιστον μια φορά τέλειο ήχο σε αυτό το στάδιο (the wall), δεν περίμενα χθες τέτοια προβλήματα.
Δεν μου άρεσε η κυκλική σκηνή. Ναι, σαφώς επιτρέπει περισσότερο κόσμο στο γήπεδο σε σχέση με μια παραδοσιακή, αλλά με τι εκπτώσεις στο impact; Να βάλω εδώ έναν αστερίσκο ότι ήταν η πρώτη φορά που τους έβλεπα από κερκίδα, αλλά όμως η οπτική που είχα ήταν από τις καλύτερες δυνατές νομίζω στο σταδιο (9Α, σειρά 30). Σε κάθε περίπτωση, οι 8 περιορισμένου μεγέθους οθόνες στους πυλώνες did not add up στο bigger than life feeling που σου έδινε η αντίστοιχη ενιαία της HWTSD (το αγαπημένο μου stage τους ever).
Το setlist μου φάνηκε να κινείται περισσότερο στη λογική του best of και να καλύψουμε 16 χρόνια συναυλιακής απουσίας, να κάνουμε ένα reconnect με το ελληνικό κοινό βρε αδερφέ, παρά συναυλίας για το 72S. Θα δείξουν και οι επόμενες single day τι setlist θα έχουν (ειδικά σε πόλεις που τους βλέπουν πολύ τακτικά) αλλά ξέρω γω, unforgiven + fade to black και μόνο το Λατέρνα από το 72S (not complaining though, προφανώς
) μου φέρνει συνειδητή επιλογή Λαρς.
Το πολύ θετικό είναι ότι έβλεπα πολλές χαρούμενες φατσες γυρίζοντας πίσω με το τρένο, και υποθέτω ότι άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις σε κόσμο που τους έβλεπε για πρώτη φορά (στη σύζυγό ας πούμε σίγουρα), και αφού κατάφεραν να γεμίσουν το ΟΑΚΑ, λογικά θα είμαστε μέσα στο επόμενο tour, οπότε είναι αυτό, τουλάχιστον σε δεύτερο ή τρίτο leg.
tl:dr Γαμάτα ήταν, αναμένω την 7η!
Καταπληκτικό show, επαγγελματίες στο έπακρο, οκ ο ήχος όχι το καλύτερο αλλά συνολικά φοβερή εμπειρία. Δεν νομίζω να έχει ξανά μαζευτεί τόσος κόσμος σε συναυλία στην Ελλάδα για οποιοδήποτε μουσικό είδος. Αυτό με συρτάκι και τρύπες με εντυπωσίασε, δεν το περίμενα ενώ επίσης ενθουσιάστηκα που άκουσα fade to black και one , περίμενα ένα όχι και τα δύο , όπως και seek & destroy. Μακάρι να τους ξαναδούμε κάποτε αλλά δεν το βλέπω κυρίως λόγο ηλικίας, θέλαν συχνά ανάσες και φαινόταν
Με σημάδεψε αρνητικά ότι δεν χάρηκα τα δύο τελευταία γιατί με είχε ρίξει σε κατάθλιψη η ΑΕΚ που έφαγε την ανατροπή ΑΛΛΑ από την άλλη θα θυμάμαι πάντα γελώντας όταν ρωτάει ο Hatfield ποιοι βλέπουν πρώτη φορά μεταλλικά που σηκώνει ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων και μετά σηκώνουμε εμείς που τους έχουμε ξαναδεί και είμασταν και εμείς αρκετοί που γυρνάει ο γιος μου (πρώτη φορά τους είδε) και μου λέει «έλα εντάξει αρκετοί είστε και εσείς, δεν είσαι τόσο γερός τελικά»