Παρομοίως… Κατηφορίζω σιγά σιγά με ένα μεγάλο χαμόγελο!!
Until next time…
72 Seasons ποτηράκι;
Εξαιρετικη και ιστορικη βραδια χθες που θα μνημονευεται για πολλα χρονια…! Θα λεμε ειμασταν και εμεις εκει στο κομματι αυτο της μουσικης ιστοριας.
5 φορα για μενα, και η καθε μια μενει χαραγμενη μεσα σου βαθια: Απο τη βροχη στο Ride the Lighting, στο crowd surf στο 500 ατομων Secret Gig, χθες ακουσαμε ΤΡΥΠΕΣ - τρομερο highlight.
Τελικα το Viagogo δουλεψε - ειχα ενα αγχος - και αρχικα εκατσα αρενα διπλα σε μια απο τις κολωνες περιπου…
Λεω οκ καλα ειμαι σχετικα εδω και βλεπουμε … Ρε γαμωτο πολυ ξενερωτο κοινο διπλα μου, και πολλοι ψηλοι
Ε σε καποια φαση στο Sad but True, μπηκα σε οδοστρωτηρα mode και εφτασα κοντα στο καγκελο. Αλλη φαση μπροστα και μεχρι τελους ξυλο και τραγουδι.
Αν ειδατε σε καποοια φαση αναψαν και πυρσο … δε θελω να ξερω που τον ειχαν βαλει ![]()
Περιμενα να ακουσω δυστυχως Disposable Heroes - η και οχι γιατι να ανοιγαν μυτες - αλλα γενικα οκ σετλιστ (εχουμε ακουσει και καλυτερα στο παρελθον).
Επεσε loot παντως και τσιμπησα πενα!
Αφήστε τους ήχους που μπορεί να ήταν μέτριοι, τα λαθάκια κτλ.
ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ! Ζήσατε την εμπειρία.
Τι να πούμε κει εμείς που απλά βλέπουμε εικόνες και βίντεο από εσάς σημερα…
![]()
Είχες άσπρο μπλουζάκι;
Γιατί πέρασε τύπος που ισοπεδώσε, τους πάντες και τα πάντα σε κάποια φάση, αλλά δεν θυμάμαι κομμάτι.
Περίμενα τουλάχιστον 5 ρίχτερ ![]()
Για εμένα , η δυάδα της εκρηκτικής εκκίνησης creeping/bells και τα king nothing/unforgiven οι κορυφες
Η κυκλική σκηνή έχει πλεονέκτήματα έχει και μειονεκτήματα, οι μπάλες αχρείαστες ο james πολύ ανθρωπινός εκτός από ότι είναι ίσως ο καλύτερος frontman
το τελείωμα της συναυλίας ήταν εντελως προβλεπε άλλα οκ τι άλλο να παίξουν ; σίγουρα πάντως και τα master/one/seek/sandman απογείωσαν εντελώς την εξαιρετική βραδιά, απλά για το προσωπικά μου δεδομένα το πρώτο σκέλος (έως στο συρτάκι δηλαδή χαχα) ήταν πιο ενδιαφέρον
ΥΓ. είμαι σε εντελώς metallica mood αφού σκέφτομαι να κατηφορήσω και στο pop up χαχα (ξέρει κανείς έχει και σήμερα αυτές τις ουρές ;; ή χαλαρώσαμε ; )
Τους έχω δει το 2007 (Μαλακάσα), 2010 (Μαλακάσα), 2019 (Βαρκελώνη) και χτες στο ΟΑΚΑ
Χτες ήταν σίγουρα η φορά που ο ήχος είχε θέματα που δεν ήμουν συνηθισμένος … πολύ μπούκωμα, η ένταση του μπάσου στο μέγιστο και λαθάκια και ατυχίες που συνοδεύουν το πρώτο live ενός tour.
ΑΛΛΑ…
Στις άλλες 3 συναυλίες θυμάμαι έντονα τον εαυτό μου να στέκεται σαν τουρίστας και απλά να παρατηρεί. Καλά ειδικά στη Βαρκελώνη που ήμουν κερκίδα όπως χτες ήμουν όλη την ώρα καθιστός λες και ήμουν σινεμά και η μόνη μου συμμετοχή ήταν απλά να τραγουδάω και γω τους στίχους.
ΜΛΚΣ χτες έζησα αυτό που μου έλειπε σε όλα τα προηγούμενα… η μπάντα που ήταν πραγματικά καλή, το stage που σου επέτρεπε να είσαι κοντά ακόμα και από την κερκίδα, ο κόσμος που στην Ελλάδα είναι πάντα εκεί με την ψυχή του και προσθέτω ότι βοήθησε πολύ η παρουσία των “καινούργιων” που δεν τους είχαν ξαναδεί… όλα αυτά μαζί δεν σε άφηναν να βγεις από τη φάση… Μόνο η παρουσία του Papa να γυροφέρνει στο stage σε τραβούσε από τη μούρη να μείνεις μέσα. ΟΛΟΙ όρθιοι να χτυπιούνται στην εξέδρα, είχα παρέα δίπλα μου που θα έκανε μοσπιτ στην εξέδρα αν έλειπαν τα καθίσματα.
Ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα έστω και στην υπερβολή των συναισθημάτων που βγήκαν χτες, ότι η μπάντα αυτή είναι κάτι παραπάνω από άνθρωποι.
Τελευταίο σχόλιο για τον ήχο, παρατηρώ ότι σε όλα τα βίντεο που έχω δει από αυτά που ανέβηκαν youtube, ακόμα και στα δικά μου που έχω στο κινητό, όλα ακούγονται πιο καθαρά, τα φωνητικά, ο Kirk … σχεδόν όλα όπως θα έπρεπε γιατί στην εγγραφή που κάνει το κινητό δεν μπορεί να περάσει το μπούκωμα του μπάσου… στα αυτιά μου ο Rob σκέπαζε πολλά, κακή συνήθεια να είναι όλα στο τέρμα… τεσπα… κρατάω μόνο αυτά που έγραψα μετά το ΑΛΛΑ…, τα αρνητικά έχω ήδη αρχίσει να τα ξεχνάω.
![]()
Δεν έχουν νόημα αν με ρωτάς τα διάφορα μειονεκτήματα (προσωπικά η έλειψη οπτικής επαφής λόγω κυκλικής σκηνής- και αρένας που ήμουν- για αρκτετά τραγούδια ήταν σίγουρα ένα σοβαρό μειονέκτημα) στο τέλος όμως μένει η συνολική εμπειρία, η οποία οκ ήταν φανταστική τι να λέμε τώρα…
Μπράβο σε όσους ήταν χθες. Αυτό με τον κακό ήχο πάντως το έχω παρατηρήσει σαν τρεντ σε όσες συναυλίες έχω πάει (τα τελευταία χρόνια εξωτερικό) και με έχει ξενερώσει πάρα πολύ. Το είχα γράψει παλιότερα και στο θρεντ των μεϊντεν, για να μου την πουν κάποιοι ότι ο ηχολήπτης τους είναι από τους καλύτερους και μπλα μπλα.
Στις τελευταίες 6 συναυλίες που έχω πάει ( 3 Maiden, 2 ghost, acdc) ο ήχος ήταν απαράδεκτος .
Και ήμουν σε διάφορα σημεία στις εκάστοτε συναυλίες, μια εκ των οποίων κοντά στον ηχολήπτη .
Οι ηχολήπτες φαίνεται να ακούν πλέον από ακουστικά , όπερ και αποδίδει υποδεέστερα αποτελέσματα.
Δεν ξέρω γιατί γράφουν κάποιοι για μέτριο ήχο. Εγώ ήμουν κερκίδες κάτω διάζωμα και ο ήχος ήταν γαμώ.
Metallica έσπειραν, Gojira όσο τους πρόλαβα καλοί, Knocked Loose δεν με ενδιαφέρουν και δεν πήγα. Ακουσα 2-3 τραγούδια στο youtube όταν ειχαν ανακοινωθεί ως support, δεν μου είπαν τίποτα και τέλος.
Αυτά…
Για την κυκλικη βλεπω οτι εχετε διαφορετικες εμεπιριες. Εγω ακολουθησα την συμβουλη μελους που ειπα πως ειναι πιο χαμηλη στα πεταλα και ηταν οντως, ισως ησασταν στις αλλες γωνιες γι’αυτο ειχατε προβλημα. Εγω το να βλεπω στα 20 μετρα τον Τζεημς να παιζει το σολο του MoP ηταν πρωτοφανης εμπειρια (τους εχω δει 4 φορες) οποτε μου αρεσε ΠΑΡΑ πολυ το ολο σκηνικο.
83000 και ρεκορ λεει ε? Ακραιο…
5η φορά, πρώτη φορά Ελλάδα.
Ήταν η καλύτερη μουσικά φορά που τους είδα; Όχι.
Ήθελα κάτι νέο στη σετλιστ, μιας και ξέρω απέξω πλεον ανάλογα με το βιντεο τι ακολουθεί; Ήθελα.
Είχε θέματα ο ήχος; Είχε.
Έσπαγε χορδές κάθε 3 τραγούδια ο Κιρκ; Έσπαγε.
Έφαγα ξύλο για 2 ώρες; Έφαγα.
Ήμουν σχεδόν κάγκελο. Έγινε της επί χρήμασι; Έγινε.
Σίγουρα η καλύτερη από τις 5.
Ας γράψω κι εγώ δύο βλακείες, αλλά λίγο εκτός πλαισίου. Ήμουν με τους αγαπημένους μου ανθρώπους (οκ, extended version παρέα, είχε κι άλλους) και μου έλειψαν ακόμη 1-2 που δεν καταφέραμε να βρεθούμε μέσα στο χάος, ξέρουν αυτοί.
Όμως, πρώτον ζήλεψα όσους από το παρεάκι μας τους είδαν πρώτη φορά διότι είδα πόσο το χάρηκαν και δεύτερον αυτό βοήθησε εκείνους να μην ασχολούνται με τον ήχο, την απόσταση απο τη σκηνή ή ό,τι άλλο και να αφοσιωθούν σε ό,τι έζησαν. Επίσης, εμένα μου αρκούσε ότι ήμουν με αυτούς τους ανθρώπους, διότι σιγά σιγά μεγαλώνουμε και είναι πολύ ωραίο να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές.
Μπουκωμένος ήχος, ίσως. Λάθη της μπάντας, ναι. Απογοητευτηκαμε, οχι. Περασαμε καλα, σιγουρα. Και όπως πολύ σωστά ρώτησε ο πεθερός μου από την άλλη άκρη της Ελλάδας πριν λίγο στο τηλέφωνο: “Άξιζε τον κόπο το κόστος και η κούραση;”. Η απάντηση είναι ξεκάθαρα Hell yeah.
Ελπίζω όλοι να το διασκεδάσατε κι αν υπάρχουν χαζοπαράπονα, καλή καρδιά. Ειδικά αν ήσασταν με τους αγαπημένους σας.
Υ.Γ.1: Όποιος έφαγε αγκωνιά, σπρωξιά, κλωτσιά όταν σχεδόν από την τάφρο της αρένας έφτασα 2-3 σειρές από το κάγκελο στο FWTBT, συγγνώμη. @pantelis79 @rebel @drenie μπήκα σε Παρίσι-mode, όπως τότε. Κάτι πιτσιρικάδες πίσω μου με εκμεταλλεύτηκαν και πρέπει να είδαν το υπόλοιπο της συναυλίας ζάχαρη από εκείνο το σημείο. Έλεγαν ευχαριστώ που τους άνοιξα δρόμο ![]()
Υ.Γ.2: Το Υ.Γ.1 το πλήρωσα με ένα χαμένο mi band 8. Αν το βρήκε κανείς, είχε πορτοκαλί λουράκι. Λαρς, χρωστάς ρε γ@μ@μ@ν@.
Και που καταφεραμε να ειμαστε μεσα,ειμαστε απο τους τυχερους,αλλος δεν ειχε καλη οπτικη,αλλος εβλεπε καλα δεν του ερχοταν καλος ηχος,στο σημειο που βρισκοταν ο καθενας απο εμας αντιλαμβανοταν διαφορετικα τον ηχο,σιγουρα δεν ηταν αψεγαδιαστος,υπηρχαν προβληματα,τους Gojira δεν μπορουσα να καταλαβω τι τραγουδουσε ο frontman απο τη θυρα 3 που βρεθηκα.
Η μπαντα ικανοποιησε σε γενικες γραμμες,ο James αρχηγος με τα ολα του,μπροσταρης αυτος και λιγο πισω ο Kirk,ο Τρουχιγιο εκανε τις κλασσικες μαιμουδιστικες κινησεις του και ο Lars εχανε κατι απο εδω,κατι απο εκει,αλλα δεν νομιζω ασχοληθηκε η θα ασχοληθει καποιος με αυτες τις λεπτομεριες.
Άλλος ένας και εγώ που ήμουν στις κάτω εξέδρες και πολύ κοντά στην αρένα και μου φάνηκε μια χαρά ο ήχος.
Έχω την εντύπωση ότι μπορεί να ήταν λίγο χαμηλά στο mix η φωνή του Hetfield στα πρώτα 2-3 κομμάτια.
Κατά τα άλλα έβλεπα κόσμο να γουστάρει τρελά και ειδικά σε όλα τα παλιά κομμάτια.
Κερκίδες όλες γεμάτες κι αν υπήρχαν καθίσματα άδεια ήταν γιατί πολλοί κάθισαν στα κάγκελα μπροστά
Κάτω αρένα πρέπει να είχε κανά 20αρι
Οπότε μιλάμε για 85k
Εχώ πάει σε γεμάτο ΟΑΚΑ σε ποδοσφαιρικούς αγώνες τόσο κόσμο δεν έχω ξαναδεί
Θα μου πεις ήταν και η αρένα, ναι αλλά ήταν πααααααρα πολύς ο κόσμος
Δεν με νοιάζει για τον ήχο το σώμα μου ακόμα δονείται
Περιμένουμε τα επίσημα βιντεάκια
Νταξει highlight της βραδιάς ο Ζορμπάς και οι Τρύπες με τον Ρομπ να τραγουδάει ελληνικά
Όταν έγραψα το ίδιο για τον Springsteen πριν 3-4 χρόνια, o @pantelis79 μου είχε πει “Ποτέ δεν είναι αργά”.
Οπότε what he said, και άρχισε να μπατζετάρεις το ταξίδι για του χρόνου.
Ποτε εκαναν secret gig στην ελλαδα?