Metallica OAKA 9/5/2026

Πρώτη φορά και για μένα που είδα Metallica και ειλικρινά δε νοιάστηκα ούτε για ήχο, ούτε για λάθη, ούτε για τίποτα. Creeping Death + For Whom the Bell Tolls για το καλησπέρα και όταν μπήκε το Master of Puppets ένιωσα το έδαφος να τρέμει. Υπάρχουν live μπάντες και υπάρχουν και οι Metallica.

11 Likes

Λονδινο τους ειχε δει η κουφαλα :stuck_out_tongue:

3 Likes

Το ΟΑΚΑ έχει προφανώς θέματα με τον ήχο αλλά μετά το χθεσινό πλέον είμαι σίγουρος ότι είναι ανάλογα που είσαι και πως είναι το στήσιμο…
Εγώ ήμουν στην 11 χαμηλά 3 σειρές από το κάγκελο και ο ήχος ήταν κρύσταλλο! Μακράν ο καλύτερος που έχω ακούσει εκεί! Ξεχώριζαν όλοι, δεν κάλυπτε κανείς (όχι τον Κατσουράνη) κανέναν, ούτε μπουκώματα, ενθουσιάστηκα!
Στα υπόλοιπα, 4η φορά που τους έβλεπα, ναι τα περισσότερα είναι τα ίδια, ναι ξέρουμε τι θα δούμε, αλλά δώστε μου σήμερα μια ανακοίνωση ότι θα παίξουν το βράδυ και σας τα σκάω ξανά! Επική συναυλία! Μια χαρά κοπανήθηκα μόνος μου στην κερκίδα, είχα και ένα τυπάκι 15-16 χρονών δίπλα μου που τα έδινε όλα και με έκανε να ξανανιώσω, φοβόμουν ότι θα ξενερώσω κερκίδα αλλά τελικά ήταν όλα άψογα!
Ξέρουν τι θέλει ο κόσμος, έχουν ύμνους, το έχουν τελειοποιήσει αυτό που κάνουν και ακόμα κι αν ήθελα εκπλήξεις στο setilist που δεν ήρθαν ποτέ, έφυγα γεμάτός! Τεράστια μπάντα!

15 Likes

https://www.youtube.com/shorts/MJeI7oiRASE

2 Likes

Η 1η φορά που είδα τους Metallica live…Θεε μου τι ζήσαμε…Απίθανο σόου :metal::heart:

23 Likes

Ημουν exit ramp 7 πολυ κοντα σε κολωνα και ο ηχος ηταν κρυσταλλο,μου κανει εντυπωση που υπαρχουν διφωρουμενες αποψεις.

1 Like

Τρύπες από Metallica ή Μαζωνάκη από Stoned Jesus;

2 Likes
12 Likes

Ζήλεψα χθες που δεν ήμουν εκεί, χαίρομαι που όλοι περάσατε καλά!
Διάβασα κάπου για το παιδάκι από το make a wish ότι είχαν καλύψει έξοδα νοσηλείας. Αν ισχύει ξεπερνάει κάθε νότα και κάθε συναίσθημα που έχει δημιουργήσει η μουσική τους.

Και μια προσωπική εμπειρία, όταν είχα πει στον Kirk πριν μερικά χρόνια ότι είμαι από την Ελλάδα, μου είχε πει και τότε για την κουλτούρα και πόσα οφείλει η μουσική θεωρία στην αρχαία Ελλάδα. Ο τύπος είναι nerd με την κιθάρα και αρκετά σταρχιδιστης για όσα εταιρικά συμβαίνουν γύρω του οπότε νομίζω ότι όσα είπε χθες είχαν μεγάλη δόση ειλικρίνειας.

33 Likes

1η φορά χθες, 2.356η σε δύο εβδομάδες :stuck_out_tongue_winking_eye:

3 Likes

Ξέρει κανείς αν το παρακάτω είναι σωστό η μουφα; Για μουφα μου φαίνεται αλλά δεν ξέρω, υπήρχε χθες τέτοια μπλούζα να πουλιέται;

Καλησπέρα και από μένα,

Θα γράψω και εγώ τις εντυπωσεις μου, που προφανώς αφορούν την προσωπική μου εμπειρία. Τους ειχα δει 6 φορές, 4 Ελλάδα και 2 εξωτερικό (άρα ήταν η 7η φορά). Πρώτη στα 17 μου το 93 και τώρα χθες μια μέρα αφότου έκλεισα τα 50.(ευχαριστώ για αυτό το όμορφο birthday present :gift:).

Είμαι άνθρωπος που και μόνο που κατάφερα πχ να έχω τον Hetfield στα 5-10 μέτρα μπροστά μου, φεύγω τρελά ικανοποιημένος!! Συν το ότι ήταν η πρώτη συναυλία που πήρα τη 12χρονη κόρη μου μαζί.

Εγώ αρένα που ήμουν (κέντρο στην ευθεία από την πλευρά προς Ειρήνη-Κηφισιά - ευθεία από τη θύρα 9 πχ για όσους ξέρουν) ο ήχος ήταν τούμπανο. Ίσως στο Moth άκουσα κάποιο μπούκωμα στις κιθάρες. Πιστεύω ότι έχει σχέση και με τον ήχο του κάθε αλμπουμ. Πχ διαφορετικές κιθάρες/παραμορφώσεις στο Creeping/For whom, διαφορετικες στο HTSD, διαφορετικές στο Load, κλπ. (Ιδιαίτερα Load-King Nothing.δεν μπορώ να κρίνω γιατί ήταν η ευκαιρία μου να κάνω refill για μπύρες, πράγμα που κατάφερα να κανω μέσα σε κυριολεκτικά 3-5 λεπτά, πριν τελειώσει καν το κομμάτι).

Στα τραγούδια του Black album, πχ Wherever I may roam και Sad but true ο ήχος ήταν αψεγάδιαστος!! Για ήχο στο Sandman, δεν μπορώ να σχολιάσω ιδιαίτερα, γιατί εκείνη τη στιγμή γινόταν πλέον ένα ατελείωτο πάρτυ…!!!

Ναι άκουσα κάτι μικρό ατέλειες, λίγο ορισμένα σολος του Κερκ, λίγο ο Λαρς που άργησε να μπει στο One κλπ, αλλά μέχρι εκεί.

Ναι, υπήρχαν κάποια σημεία ψιλοκουλα, πχ τα συρτάκια κλπ, οι μπάλες που επεφταν στο κοινο, που αν γινόταν άλλες εποχές (πχ το 93) θα ήταν τελείως παράταιρα, αλλά τώρα πια δεν πειράζει κανέναν.

Η 360 σκηνή, ιδιαίτερη εμπειρία. Σε κάποια τραγούδια δεν τους έβλεπες καν, σε αλλά τους έβλεπες πραγματικά μπροστά σου!! (οπότε άξιζε να το ζήσουμε και αυτό). Ως αποτέλεσμα, και ο κόσμος ήταν μπερδεμένος, δηλαδή δεν υπήρχε η κλασική διάταξη, ένας core πυρήνας μπροστά, ένα μεσαίο διάστημα για moshpit μετά στριμωγμα και προς τα πίσω πιο χαλαρά, ήταν ένα γενικό τουρλουμπουκι(!) παιδάκια δίπλα σε μπαμπάδες/μαμάδες, νεολαία και γεροντια, και σε λίγα δευτερόλεπτα δημιουργοταν ενα moshpit χαχα…

Η κάθε συναυλία είχε την ιδιαιτερότητά της, το 93 πχ ήταν σαν ένα όνειρο, το 2007 ενα ατελείωτο κοπανημα, ήχο, performance, το 2010 χορός μες στη βροχή, τώρα μια αξεπέραστη, μοναδική εμπειρία.

Ευχαριστώ που έχουμε αυτους τους ανθρώπους στη μουσική και στη ζωή μας, να μας δίνουν κάποιες τέτοιες όμορφες στιγμές!! Όπως έλεγε και ο ίδιος ο James, I have the most beautiful job in the world!!

23 Likes

Το ειχα γραψει πριν την συναυλια οτι το βασικο του setlist θα ειναι τι θα παιξουν οι δυο τους στο jamming :stuck_out_tongue:

Στα της συναυλιας, ο ηχος ηταν αρκετα καλός και καθομουν λιγο πιο δεξια απο τον ηχολήπτη και λιγο πισω απο τους πυργους με τις οθονες. Η φωνη του James ειχε θεμα μερικές φορες οταν αλλαζε μικροφωνα/θεση.

Το ολο 360 σκηνικό εμενα με χάλασε παρα πολύ.
Υπήρχαν στην αρχη τουλαχιστον 2-3 τραγουδια που το μονο που ειδαμε μπροστα μας ηταν λιγο τον Κιρκ να περναει απο μπροστα. Επαιξαν προφανως και αλλα 3-4 “μπροστα” μας αλλα τι να το κανω?
Για εμενα που τους εχω δει αλλες 2 φορες σε “νορμαλ” σκηνικο ηταν μακραν χειροτερα χθες.
Αν η σκηνη ηταν μισο μέτρο πιο ψηλά ισως να ηταν καλύτερα τα πραγματα.

Ενιωσα σαν οι προηγουμενες δυο ηταν συναυλιες Metallica, ενω το χθεσινο ενα τεραστιο event με αυτους παροντες. Δεν ξερω πως αλλιως να το γραψω.

Παρολα αυτα, η αποδοση τους ηταν πολυ δυνατή και το setlist, αν και χωρις εκπλήξεις, ηταν σαν να λαμε best of και οτι καλυτερο θα μπορουσε να ζητησει καποιος που τους εβλεπε για πρωτη φορα.

Μακαρι να ξαναρθουν αλλα αρενα δεν θα τους τιμησω με τετοιες συνθηκες, και μαλλον και καθολου, εκτος αν ερθουν για 2 ημερες και παιξουν διαφορετικα τραγουδια.

Παιδια ποιες ηταν οι εντυπώσεις απο τον ηχο στις ψηλές κερκιδες?
Θελω να παρω την κορη μου (11 ετων) στους Maiden. Θα χρειαστει ωτασπιδες?

ΥΓ. Sorry not sorry, αλλα αυτοι οι Gojira ειναι βαρετοι και μονοτονοι, ασχετως αν ειναι άρτιοι παικτικά.

7 Likes

Συμφωνώ πως 360 αν κάθεσαι 10 μέτρα από το κάγκελο είναι χάλια. Μπορεί στο κάγκελο ή αρκετά πιο πίσω να είναι καλύτερα εγώ πάντως που είμαι μετρίου ύψους ζήτημα να τους είδα 15 λεπτά σε σημείο που μακάρι να είχα κλείσει κερκίδα. Αυτό με χάλασε πραγματικά. Οκ είχε πλάκα με μοσπιτς κτλ αλλά δεν είδα την μπάντα

2 Likes

Πάντως τόσο ο γιος μου όσο και η κόρη μου που έχουν δει live σε ηλικία 10 και 11 σε πλατεία νερού και fuzz δεν χρησιμοποίησαν ποτέ ωτασπίδες και δεν είχαν θέμα ούτε παραπονέθηκαν. Βέβαια άλλος χώρος το κάθε venue απλά το γράφω ενδεικτικά. Πλέον ο γιος κοντεύει 15 οπότε για χθες δεν είναι κριτήριο το ότι δεν είχε θεμα

1 Like
18 Likes

Έτσι ακριβώς

Εδώ είδατε γίγαντα Ρομπ ψυχαρα να τραγουδάει τι κρίμα τι κρίμα παντού περισσεύεις και παντού ξεψυχάς και να το λέει και πολύ ωραία και σωστά ρε μλκς

Αν κάτι ενοχλεί είναι ότι δεν υπάρχει 2η μέρα που θα έπαιζαν όσα must δεν χώρεσαν ( RtL , Harvester, Blackened κάνα ακόμα από Load και από Death Magnetic, ίσως Halo και κάνα ωραίο cover κλπ κλπ )

22 Likes

13η φορα που τους βλέπω.
Πρώτη 33 χρόνια πριν.
3η φορα απο snakepit.

Υπέρ παρταρα.

Όποιος έχει να εστιάσει σε οτιδήποτε αρνητικό… sorry not sorry , misery loves company.
Δεν νομίζω οτι χρειάζεται να αναλύσω πολλά

Δεν ξέρω αν θα τους ξανά δω (ισως όταν μεγαλώσουν τα παιδιά μου) , αλλα αν αυτή ήταν η τελευταία φορά, θα εχω ενα τεράστιο χαμόγελο με την ανάμνηση αυτής της συναυλίας ( ; ) !

34 Likes

Καλησπέρα σε όλα που ελπίζω να πέρασαν υπέροχα. Περισσότερα λόγια εν καιρώ, για την ώρα παραθέτω επειδή βλέπω πως υπήρξε πρόβλημα, ως ντόπια, το παρακάτω τσιτ, για μελλοντική χρήση (μεηντεν και ιτζεκτ, λόγου χάριν).

Η γειτονιά που περικλείεται στη φωτογραφία πάνω από το σταθμό ειρήνης, και μετά την αττική οδό, ανήκει αν δεν κάνω λάθος στο δήμο Αμαρουσίου και είναι προσβάσιμη μόνο από την οδό που σημειώνω με το βελάκι (Πέλικα) στην άνοδο της Κύμης, και άλλη μια που περνά πάνω από την αττική οδό αν βρίσκεσαι από την απέναντι της αττικής (Ηλέκτρας) αλλά εκεί αν δεν ξέρεις τα μέρη είναι πιο πιθανό να μπεις αττική από το να βρεις τη γειτονιά. Μπορείτε να βάλετε πιν το εστιατόριο “Ψαρονέφρι” για να σας οδηγήσουν οι χάρτες. περικυκλωνεστε από τη σχολή σελετε, την κυμης, την αττική οδό και τις γραμμές τρένου. Αν καταφέρετε να βρείτε τη χαμένη ατλαντίδα, θα βρειτε 99% χωρο για παρκινγκ, και αρκεί απλά να βγείτε προς τις γραμμές κι από εκεί να μπείτε στο δρόμο (που κλείνει με καγκελόπορτα για αυτοκίνητα που δεν σχετίζονται με τη σελετε αλλά πεζοί περνούν κανονικά από πόρτα) που οδηγει έξω από το σταθμό ειρήνης και με υπόγεια διάβαση περνά στο σταθμό ειρήνης / είσοδο προς Ησαπ του οακα, ούτε δέκα λεπτά περπάτημα για να βρεθειτε στον κυριως χωρο του σταδίου.

Δέχομαι ευχαριστήρια σε iris / κεράσματα μπύρας.

2 Likes

Καλο τιπ, αλλα μαλλον εγινε γνωστο το σημειο κι εκει. Η παλια μου δουλεια ηταν στην περιοχη. Δεν ηθελα να το αφησω στο παρκινγκ της εταιριας, επειδη αυτος ειμαι και στο σημειο γινοταν χθες χαμος, ολα ηταν πιασμενα. Το εβαλα σε ενα μισο-οικοπεδο, μετακινωντας κλαδια και καδους σκουπιδιων. Τα καταφερα, αλλα… Το χειροτερο ηταν στην αποχωρηση, διοτι ο δρομος στο Ψαρονεφρι ειναι διπλης κατευθυνσης (η Πελικα ΔΕΝ ειναι ο μονος δρομος για να μπεις) και ειχαν μπλοκαρει ολοι. Εκανα οπισθεν (παραλιγο να τρακαρω) και εφυγα απο Ειρηνη. Δυσκολη η Αθηνα πια. Βεβαια, αυτα με 80+ χιλιαδες κοσμου. Σε πιο νορμαλ συναυλιες, θα ειναι και πιο νορμαλ οι συνθηκες φανταζομαι.

Δεχομαι τα τιπς για τις εξτρα πληροφοριες, αποκλειστικα σε μπυρες (φτασαμε στο σημειο να λεμε “με 0% αλκοολ”, τετοιοι ειμαστε)