Παιδιά όποτε πάρει κάποιος χαμπάρι να έχουν ανεβάσει προς πώληση το bootleg από την σελίδα τους , να το ποσταρει να το παραγγείλουμε.

Η χθεσινή βραδιά ήταν η καλύτερη METALLICA βραδιά που έχω ζήσει. Χάρη σε 2 συμφορουμήτες - που δε θα τους κατονομάσω, αλλά ξέρουν πολύ καλά οι ίδιοι - εγώ από το πουθενά (έχοντας απλό εισιτήριο αρένας), βρέθηκα να ζήσω ένα πραγματικό συναυλιακό όνειρο Metallica-ζωής, και τελικά να βιώσω τη συναυλία μέσα στο Snake Pit.
Αλήθεια, θα τους ευχαριστώ για πάντα και τους το δήλωσα και ιδιωτικά αλλά και εδώ δημόσια.
Σας χρωστάω ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μπύρα.
METALLICA GIVES YOU HEAVY.
p.s.: Cheers επίσης στον επίτιμο που πέτυχα μέσα στο Snake Pit.
Μπορεις να το κανεις preorder.
Από όλα τα προβλεπε που λένε όλοι όταν έρχονται Ελλάδα (land of gods, heroes και λοιπές κλισεδιες), αυτό ήταν ίσως το πιο ειλικρινές και γαμάτο όντως.
Ξέρει κανείς σε ποιες κουβέντες καφενείου των σοσιαλ αναφέρεται;
Ποστάρανε κανονικά στα προφίλ τους και ο Καρράς και ο Μπάμπης Παπαδόπουλος και ο Ζαμπέτας.
Σε κάτι σχετικό/άσχετο με τη συναυλία… το ΚΚΕ χρησιμοποίησε εύστοχα 2 τραγούδια τους για 2 πανό (το ένα για τη μέρα νίκης 1945 και το άλλο για το γενικότερο πολεμικό κλίμα στον πλανήτη μάλλον) ![]()
Στη γενικότερη μιζέρια που επικρατεί στα σοσιαλ μιντια με τους γνωστούς-αγνώστους να σχολιάζουν ότι “το σκότωσαν”, “φάλτσαραν” κλπ κλπ.
Μέχρι και στο βίντεο με το παιδάκι από το make a wish σχολιάζουν για “καθρεφτάκια σε ιθαγενείς”. Δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι είναι βαθειά δυστυχισμένοι…
They say the empty can rattles the most
Πρώτη φορά τους είδα. Μπήκα κι εγώ στο family.
Εύχομαι να υπάρξει και δεύτερη.
Για περισσότερο θέαμα.
Περισσότερη μαγεία.
Περισσότερη συγκίνηση.
Συγκίνηση που ήταν μεγαλύτερη στο Creeping death και το Fade to black.
Το δεύτερο δεν πίστευα στα αυτιά μου όταν άρχισε. Δεν ήταν σε καμία set list από αυτές που κυκλοφορούσαν για χθες. Ούρλιαζα από χαρά.
Άλλο ένα λάιβ σβήστηκε από bucket list. Το επόμενο θα είναι ο Jarre (22/6).
ΥΓ. Χθες φορούσα μια μπλούζα Rush.
Στην έξοδο με πλησίασαν δύο συνομήλικοι (50άρηδες) και ο ένας απ’ αυτούς μου είπε “αυτή είναι η πιο σοβαρή μπλούζα που είδαμε σήμερα εδώ μέσα”
![]()
Κυκλοφορούσαν πολλοί 50αρηδες (ή κοντά στα 50 όπως εγώ…
) και το ακόμα πιο ευχάριστο, μπαμπάδες ή μαμάδες με μικρά παιδιά!
Η κόρη μου με έπρηζε το τελευταίο διάστημα να έρθει κι αυτή, αλλά αργά το θυμήθηκε… την επόμενη φορά (αν και όταν… ) θα πάω κι εγώ οικογενειακά…
Αν κρινουμε απο τον κοσμο που πηγε στην συναυλια, οσοι θα πηγαιναν στο Golden Hall αυτο το Σαββατο τελικα πηγαν απο την αλλη πλευρα της Κηφισιας στο ΟΑΚΑ ![]()
Κλαιω, εσυ πηγες στην συναυλια, αυτη εγινε viral, πανω απο 700 χιλιαδες views λεει ![]()
Εγω ημουν διημερο στην εξοχη, αλλα ειχα ανταποκριση στο κινητο απο ολους οσους ξερω σχεδον!
Αρκετοι. Προσωπικα ουτε εγω ειχα τελειο ηχο. Σε κανενα τεραστιο ανοιχτο σταδιο δε θα εχουν τελειο ηχο. Το οποιο ειναι κριμα, γιατι οταν τους ειχα δει 2009, 2012, 2021, ειχα μεινει μαλακας με τον ηχο. Βασικα και Αθηνα το 2007 στην Μαλακασα ηταν τελειος ο ηχος.
Αρα τελικα η συζυγος ηξερε καλυτερα (οπως παντα αλλωστε για ολους μας) ![]()
Το 2007 ισως να ησουν ο μοναδικος απο τις 30 χιλιαδες ποσοι ημασταν, οταν επαιζε Disposable Heroes και And Justice For All νομιζω δεν υπηρχε φωνη που να μην ουρλιαζει καθε στιχο (οκ υπερβαλλω, αλλα καταλαβαινεις τι εννοω)
Λοιπον, ενα τεραστιο ΜΠΡΑΒΟ σε ολους οσους πηγαν και το απολαυσαν υπερ του δεοντως. Εμεις που δεν ημασταν ζηλεψαμε σιγουρα την φαση περισσοτερο και λιγοτερο το λαηβ καθεαυτο, αλλα ταυτοχρονα χαιρομαστε αφανταστα για ολους σας. Ειδικα αυτους που δεν τους ειχαν ξαναδει ποτε (και ελπιζουμε να συγκλονιστηκατε οπως εμεις την πρωτη φορα). Η αδερφη μου πηγε με τα δυο αγορια της και τον αντρα της και απλα εφαγε τρελη πωρωση. Παραμιλουσε για μια μερα μετα την συναυλια. Η φιλη μου η Τζενη τους ειδε για πρωτη φορα στα 41 της και επαθε τρελη πλακα, εξαυλωθηκε λεει. Ειχα και κατι φιλες και φιλους φασαιους που πηγαν, και σοκαριστηκαν κι αυτοι απο την ενεργεια που βγαζουν οι METALLICA στην σκηνη ειπαν. Μια μπαντα larger than life, η οποια αλλωστε ΕΤΣΙ εφτιαξε τον μυθο της, να μην ξεχναμε. Ναι, εχουν βγαλει ενα Master Of Puppets κι ενα …And Justice For All, ναι εχουν βγαλει τον πιο πετυχημενο μεταλ δισκο της ιστοριας, αλλα η πραγματικη καυλα με τους Metallica ξεκιναει απο τα λαηβ τους. Τοτε που ηταν support σε Ozzy και ολοι δηλωναν οτι ειχαν παει στην συναυλια για να δουν τους Metallica.
Εντωμεταξυ αν εβλεπα εγω αυτο το σετλιστ, θα ειχα ξενερωσει φουλ (ασχετα που θα κοπανιομουν με καθε τραγουδι). Ομως για μια συναυλια σαν αυτην του Σαββατου, το βρισκω τελειο ως σετλιστ. Κυριως για μια ολοκληρη γενια που δεν τους ειχε δει ποτε, και μπορεσε να απολαυσει ολα τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ τους τραγουδια σχεδον.
Εχω υποσχεθει στον εαυτο μου οτι δε θα παω να τους δω ποτε ξανα μετα το 2023 (καθως τοτε ενιωσα οτι ημουν μεσα περισσοτερο διαδικαστικα παρα επειδη το νιωθω) και με ολα τα μηνυματα και τα βιντεο που εχω δει με κανετε να θελω να αθετησω την υποσχεση μου ρε ![]()
Σημερα φορουσα αυτην (σε μαυρο ομως) για να τιμησω κι εγω την φαση ![]()
Θεωρώ το Fade to Black την ευχάριιστη έκπληξη της βραδιάς, ανεβάζοντας σε 3 τα τραγούδια από Ride the Lightning. Προσωπικά δεν το περίμενα (το Setlistfm αναφέρει ότι το έπαιξαν μόλις 5 φορές το 2025).
Πίστευα ότι θα παίξουν 2 από το 72 ή 2 από Reload (είχα προβλέψει Memory) λόγω του επετειακού box που κυκλοφορεί. Έπεσα έξω, και ευτυχώς.
Θεωρώ επίσης υπερβολή ότι έπαιξαν 5 κομμάτια από το Black Album. Ευχαρίστως θυσίαζα Sad But True για Harvester of Sorrow (Unforgiven και ειδικά Nothing Else matters δεν θα βγουν ποτέ από το σετλιστ, ειδικά το δεύτερο).
15 τραγούδια+doodle θεωρώ ότι είναι λίγα. Ιδανικά θα ήθελα 16, ένα ακόμα δηλαδή. Ένα Sanitarium ας πούμε δεν θα με χάλαγε. Γενικά γνωρίζαμε πολύ καλά που πάει το πράγμα βλέποντας τα περσινα σετλιστ.
Κατά τ’άλλα μια χαρά ήταν η βραδιά. Καλούτσικος ήχος (όχι τέλειος). Στην 21 ήμουν, βλέπαμε και ακούγαμε καλά.
OK το παραδέχομαι, στα συγκεκριμένα που λες δεν ήμουν τουρίστας ![]()
Το 2007 άλλωστε ήταν και το live που παραλίγο να ποδοπατηθώ γιατί μπήκα καταλάθος σε μοσπιτ στο Battery… βασικά το μοσπιτ ήρθε προς τα εμένα πισώπλατα και δεν το πήρα χαμπάρι ![]()
Για να γυρίσω στα του Σαββάτου, πιστεύω με όλο μου το είναι ότι το live που ζήσαμε με αυτό το κοινό, είχε τεράστια ανάγκη την ύπαρξη του Memory Remains στο setlist
Όπως το 2007… όπου έπαθε την πλάκα του ο Χετ
Επειδή ήμουν και το 2007, η μόνη στιγμή που μίλησε ο επιχειρηματίας της μπάντας, ήταν στο τέλος για να μας ρωτήσει την ίδια μπούρδα που μας ρώτησε και προχθές (αν θα πρέπει να έρχονται πιο συχνά από κάθε 16 χρόνια).
Είχε πει ακριβώς την ίδια ατάκα, αλλά ήρθαν μετά από 3 χρόνια ξανά, οπότε κράτα το θετικό του θέματος.
Στα της συναυλίας, ακόμα κάποια μέρη του σώματός μου πονάνε, μιλάμε για πάααρα πολύ κόσμο κάθε ηλικίας.
Πήγα από νωρίς και χώθηκα 4η-5η σειρά, σε γενικές γραμμές έβλεπα καλά αλλά τα θέματα της σκηνής είναι γνωστά.
Ο ήχος ήταν από μέτριος ως και τέλειος σε σημεία αλλά χάναμε κιθάρες αρκετές φορές όπως και τα ντραμς στο One ενώ ο Lars έπαιζε κανονικά.
Το σετλιστ ήταν…μαλθακό ας πούμε αλλά αν ήταν πιο δυνατό ίσως θρηνούσαμε θύματα με τόσο ξύλο που έπεσε στο…Fuel. Καταλαβαίνω όμως απόλυτα τη λογική του να παίξουν αυτά που έπαιξαν αφού οι περισσότεροι τους έβλεπαν πρώτη φορά.
Δεν θα κουράσω άλλο, τα είπατε όλα έτσι κι αλλιώς, κάτι παραπάνω από μια συναυλία, είμαστε τυχεροί που ζούμε την ίδια εποχή με τους Metallica