Metallica OAKA 9/5/2026

Θα ήθελα πάρα πολύ να γράψετε τα σχόλια και τις εντυπώσεις που είχαν τα πιτσιρίκια όσων τα πήρατε μαζί σας

1 Like

Δεν νομιζβ να ειχαν ερθει το '10 αν δεν ειχε γινει η συμπραξη big 4

για το 1990 μιλαμε?

2016 ρε, σε ένα secret gig που είχαν κάνει σε χώρο λίγων εκατοντάδων ατόμων που έμπαινες με κλήρωση. Βέβαια αν θυμάμαι καλά, δεν είχε δει όλο το λάϊβ, πες κι εσύ @eviL :joy:

1 Like

Μάλλον αναφέρεσε στο House of Vans με χωρητικότητα 850 ατόμων. Είχα δει τους Volbeat εκεί δωρεάν. 'Αθλιος χώρος. Accident waiting to happen είναι. Κάποια στιγμή στους Volbeat αναρωτήθηκα αν διοργανωτής ήταν ο Λώρης. Δεν ξέρω πως ήταν στους Metallica, αλλά στους volbeat ο χώρος ήταν packed κυριολεκτικά.

2 Likes

χαχα ακριβως…
Ειμουν ενας απο τους τυχερους που ειχα κερδισει 2λη προσκληση για το intimate secret gig στο Λονδινο.
Ο χωρος ειναι μια τρυπα κατω απο τις κατακομβες του Waterloo και μεσα διαμορφωμενος σαν skate park. Θυμαμαι τι κοσμος ειχε ταξιδεψει απο Ευρωπη χωρις εισιτηριο και παρακαλαγε απεξω να μπει καπως.
Το live τρομερο - δε το πιστευες οτι εβλεπες Metallica μαζι με τοσα λιγα ατομα σε κλειστο χωρο.
Σε καποια φαση δεν αντεξα και αρχισα τα crowd surf μεχρι που με μαζεψαν και με πεταξαν εξω απο τον χωρο γιατι “δεν επιτρεποταν”… Νταξ μικρο το κακο, βγηκα και ξαναμπηκα εξω και ξαναμπηκα :stuck_out_tongue:
Ειχε παιξει και τουρτοπολεμος στον Κιρκ γτ νμζ ειχε γενεθλια.
Τρομερη συναυλιακη αναμνηση …
Το ειχαν τραβηξει ολο βιντεο παντως, και καπου φαινομαι πανω σε κεφαλια χαχα

17 Likes

Το καλύτερο που άκουσα βγαίνοντας από τη θύρα ήταν μια γυναίκα να λέει εγώ δεν ακούω αυτή τη μουσική αλλά αυτό που έζησα σήμερα ήταν καταπληκτικό

Εγώ έχω να πω σε κολλημένους ότι οι Metallica και η κάθε μπάντα δεν “ανήκουν” σε αυτούς, ανήκουν σε όλους και γενικά στην μουσική

Btw οι Metallica έγραψαν για 90k

15 Likes

Να πουμε το προφανες? Αν δεν ερχοντουσαν οι φασαιοι, οι Μεταλλικα δεν θα ερχοντουσαν στην Ελλαδα, απο τους 90 χιλιαδες χτες ποσοι ηταν οπαδοι της μπαντας, μεταλλαδες αγνοι κτλ? οι 10? Οι 20? Με τοσους μπαινει μεσα με τα μπουνια ο διοργανωτης και απλα δεν ερχεται η μπαντα. Οποτε καλα κανουν και ερχονται οι φασαιοι και καθονται στις εξεδρες να δουνε το Nothing Else Matters και μια χαρα περνανε και μια χαρα περναμε και εμεις στην αρενα να παιζουμε ξυλο. Win-win.

23 Likes

Πες τα Χρυσόστομε.

Ευχαριστούμε τους φασαίους. Και δεν το λέω ειρωνικά.

8 Likes

Ας πω κι εγώ που πήγα στο λάηβ τουρίστας:
Ωραία πέρασα κι εγώ το Σάββατο. Είναι εμφανές ότι μπάντες σαν τους Metallica έχουν ξεφύγει από το “είδος” τους και είναι πλέον universal καλλιτέχνες. Pop με την έννοια του popular. Με βάση αυτό νομίζω υπάρχουν αυτές οι παραγωγές, αυτό το show και κατ’επέκταση αυτό το setlist που ήταν αρκετά “ραδιοφωνικό”.

Δεν ένιωσα ότι πήγα σε μια μεταλ συναυλία αλλά σε ένα τεράστιο μουσικό event. Δεν το λέω για κακό, πέρασα ωραία. Αλλά νομίζω τα μπαλόνια στο Seek and Destroy αυτό έδειξαν.

Η κυκλική σκηνή με δυσκόλεψε αρκετά, και στο περισσότερο μέρος της συναυλίας είδα οριακά τη μπάντα. Όσο έπαιζαν πιο κεντρικά στη σκηνή, είχα καλή ορατότητα, αλλά όταν έπαιζαν στα 4 σημεία της σκηνής και ειδικά από την απέναντι μεριά τα πράγματα ήταν δύσκολα.

Ήμουν στην αρένα μπροστά στη θύρα με τις δημοσιογραφικές θέσεις, αρκετά πίσω, και ήμασταν πολύ άνετα. Δοκίμασα και καμιά 10αριά μέτρα πιο μπροστά μέχρι τους Gojira αλλά τελικά πιο πίσω έβλεπα καλύτερα.

cheers σε @Lupin που τα είπαμε (επιτέλους!) στην έξοδο και ακούσαμε και Gallagher εκεί στον χώρο της Cosmote και ας μην πήγαμε Blueprint

15 Likes

το οακα είχε πολύ λιγότερους φασαίους από αυτό που νομίζετε πάντως… μιλάμε για κοπάνημα και τραγούδι στίχο προς στίχο σε αρκετά μεγάλα κομμάτια της κερκίδας

κατα τ’αλλα συμφωνώ απόλυτα με @morgoth …όλοι χρειάζονται

3 Likes

Οι φασαίοι δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Είναι παγκόσμιο φαινόμενο και αναπόσπαστο κομμάτι της pop κουλτούρας (όποιας “κουλτούρας”). Ο φασαίος κάνει ζάμπλουτο τον οποιοδήποτε διάσημο καλλιτέχνη. Ο φασαίος είναι η επιτομή της επιφανειακότητας από τη μία, αλλά για την τσέπη του καλλιτέχνη είναι το ίδιο σπουδαίος με τον σκληροπυρηνικό fan.

5 Likes

Εγω παλι δε καταλαβαινω το gatekeeping και το hate προς οποιον φασαιο.
Στη τελικη ολοι μας εχουμε υπαρξει και θα υπαρξουμε φασαιοι σε καποιο event, ειτε επειδη ακουσαμε καλα λογια για μια μπαντα/show, ειτε επειδη μας τραβηξαν, ειτε επειδη βγηκαμε βολτα.
Οποιος δηλαδη ακουει ενα γκρουπ περισσοτερο καιρο, εχει προτεραιοτητα? Στη τελικη για αυτο υπαρχουν τα φαν κλαμπ και το priority booking. Ποια επιφανειακοτητα? επειδη θελει καποιος να περασει ομορφα μια βραδια με μουσικη που δεν εχει πληρως ανακαλυψει?
Στο λαιβ αμα δε σε καλυπτει ο περιγυρος, απλα πας μπροστα η αλλαζεις θεση - ποια ειναι η απαιτηση ακριβως δε καταλαβα, να ειναι και οι γυρω μου οπως ακριβως τους θελω εγω?
Jean-Michel Jarre θα ειμαι ενας απο τους φασαιους :stuck_out_tongue: #jesuisφασαιος

18 Likes

Κοιτούσα δύσπιστα τα post σας και αναγκάστηκα να ανατρέξω και στο setlist.fm και στο bootleg CD που είχα από τη συναυλία για να επιβεβαιώσω ότι παίξανε αυτά τα κομμάτια κι ότι επίσης τότε είχαμε ακούσει και “Orion” (!). Θα ορκιζόμουν ότι δεν τα είχα ακούσει ποτέ live, πώς ξεχνιούνται τέτοιες αναμνήσεις μετά από τόσα χρόνια; Άσχετο με το topic, αλλά μου έκανε εντύπωση…

3 Likes

Όταν λέω “επιφανειακότητα” εννοώ ότι δεν έχει την ίδια γνώση με τον δηλωμένο fan. Θα πάει γιατί γίνεται σούσουρο, δεν ξέρει κάτι περισσότερο από αυτό το σούσουρο. Βέβαια, μετά από τέτοιες συναυλίες μπορεί ο φασαίος να γίνει σκληροπυρηνικός fan… Καλώς ή κακώς, υπάρχουν fans που ζουν και αναπνέουν για τέτοιες μπάντες όπως οι Metallica και καλώς ή κακώς, το rock/metal πιθανότατα είναι η μόνη μορφή τέχνης που φέρνει τόσο κοντά τον ακροατή με τον ίδιο τον καλλιτέχνη.

1 Like

Καλα ναι, αποκλειεται να ηταν 70 απο τους 90 χιλιαδες οι “φασαιοι” της φασης. Εκτος αν φασαιο πλεον ονομαζουμε οποιονδηποτε μη-σκληροπυρηνικο που κανονικα θα επρεπε να εχει τζιν μπουφαν με το εξωφυλλο του Jump In The Fire σε ραφτο απο το 1984 :stuck_out_tongue:

Παραδειγμα η αδερφη μου και τα δυο ανιψια μου. Καλα η αδερφη μου δεν ηταν φασαια ουτε το 1999, αφου ηξερε τα μισα τραγουδια που ειχαν παιξει τοτε. Προχθες τα ηξερε ολα, οπως τα ηξεραν ολα και τα πιτσιρικια. Ειναι φασαιοι αυτοι? Μπα.

Καλα προσωπικα σε οποια συναυλια εχω παει στην ζωη μου, το τελευταιο που με ενδιαφερει ειναι το τι καρυδιας καρυδι ειναι ο διπλανος μου στο κοινο. Αν θελει ο αλλος να παει να δει μια μπαντα επειδη ξερει μισο τραγουδι, μαγκια του. Εχω παει σε λαηβ που δεν ηξερα καν τραγουδια, επειδη ηθελε η παρεα να παει. Σορρι νοτ σορρι ξερω γω :stuck_out_tongue:

Ειχαν παιξει 5 απο τα 8 του MASTER ρε τοτε, αρκετα μεγαλη εκπληξη. Για μενα το ομωνυμο AJFA το 2007 ηταν απο τις τοπ 5 εμπειριες που εχω ζησει σε λαηβ Metallica.

2 Likes

https://www.facebook.com/groups/170051346389543/?multi_permalinks=27173073178993994&hoisted_section_header_type=recently_seen

I’m not crying, you’re crying.

Διαβαστε και το ποστ και τα σχολια, μιλαμε για φανταστικη στιγμη. Ευτυχως υπαρχουν τετοιοι γενναιοδωροι ανθρωποι και μας δινουν ελπιδα για εναν κοσμο που ισως και να μπορει να βελτιωθει. Πολυ ωραιος τυπος ο Μιχαλης, πραγματικα μπραβο του.

14 Likes

Εγω δεν περναω καλα αμα γυρω μου ολοι ειναι αγγουρια και εγω θελω να κοπανηθω, αλλα η λυση για αυτο ειναι παρα πολυ απλη, απλα παω μπροστα και περναω και εγω μια χαρα και αυτοι που δεν εχουν τον βλαμμενο που κοπανιεται και ουρλιαζει μεσα στα ποδια τους.

4 Likes

Μόλις το διάβαζα, μπράβο και στον τύπο που ουσιαστικά χάρισε το snakepit και σε αυτόν που το δημοσιοποίησε

4 Likes