Michael Kiske - Amanda Somerville

Η συνεργασία μεταξύ του Michael Kiske (Unisonic, Place Vendome) και της γνωστής Αμερικανίδας τραγουδίστριας Amanda Somerville απο την περιοδεία της με τους Epica, την συμμετοχή της στους Kamelot,Avantasia και την rock opera Aina, κυκλοφορεί 24 Σεπτέμβριου. Πρίν την κυκλοφορία του album θα κυκλοφορήσει το single “Silence” στης 20 Αυγούστου.
Αυτό το album είναι υπο την επίβλεψη του Mat Sinner (Primal Fear, Sinner) και Magnus Karlsson (Starbreaker, Primal Fear) αφου έχουν γράψει τα περισσότερα κομμάτια (μερικά είναι γραμμένα απο τον Sander Gommans των After Forever και την Amanda). Την παραγωγή και μίξη του δίσκου ανάλαβε ο Mat Sinner σε δίαφορα recording studio στην Ευρώπη.

To tracklist είναι το εξής:

01. Nothing Left To Say
02. Silence
03. If I Had A Wish
04. One Night Burning
05. Arise
06. End Of The Road
07. Don’t Walk Away
08. Devil In Her Heart
09. Rain
10. A Thousand Suns
11. Second Chance
12. Set A Fire - Bonus Track
13. One Night Burning - Acoustic version - Japanese Bonus Track

Samples (1:30 λεπτών) μπορείτε να ακούσετε απο το official site της εταιρείας Frontiers records: http://www.frontiers.it/album/4746/

Το πρώτο videoclip για το κομμάτι “Silence” μπορείτε να το δείτε στο youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=MI3OgbJS6oc

Καθώς και το trailer της κυκλοφορίας: http://www.youtube.com/watch?v=Gfmet_9hr74

είμαι τόσο σχετικός με το αντικείμενο που νόμιζα ότι το Amanda Somerville είναι τίτλος δίσκου :lol:

Xααα πραγματικα δεν ειχα ιδεα οτι επαιζε κατι τετοιο! Καλη φαση, να ιδουμε τι θα κανουνε…το κομματι (silence) δεν ειναι κατι σπουδαιο, αλλα παλεβαμπωλ…οταν βγει και το αλμπουμ με το καλο, θα το ακουσω σιγουρα. Στηριζουμε Κiske (και Amanda)! Ενθαρρυντικη και η αναμειξη Sinner - Karlsson, αναμενομεν.

Kiske για την Amanda: “Amanda is so good, that I very often thought, she should really sing it all… I wouldn’t mind to step down and give her MUCH more parts to sing, because she really is coming across strong. Love her voice! So I am happy we do this duet… I have no doubts that this will be a killer-album especially because of her.”

Απ’ ότι μπορεί να διαπιστώσει κανείς στο single Silence όντως o Kiske έχει έναν πιο κύριο λόγο στα φωνητικά. Άρα άμα το μπέρδευες με προσωπικό Kiske ίσως ήσουν πιο κοντά :slight_smile:

Εμένα μου άρεσε ιδιαίτερα για την ερμηνεία του Kiske που η φωνή του ανεβοκατεβαίνει στο χαλαρό του… Για να μην μιλήσω για το μοναδικό vibrato (τρεμούλιασμα) της. Το Silence είναι μια power ballad για να ξέρει τι να περιμένει όποιος το ακούσει μιας και το album σύμφωνα με τα samples θα κινείτε σε melodic rock μονοπάτια…

Πολύ καλό το πρώτο βιντεάκι! Ο Kiske φαινόταν από τους Place Vendome ότι αυτό θα είναι το στυλάκι που θα ακολουθήσει!

Iσχυει, Kiske παντα θεος! Οντως ευχαριστη μπαλαντα, απλα δεν ειναι κατι φοβερο…
Melodic Rock δε μας χαλαει καθολου.
Τα samples δεν τα χα τσεκαρει, τωρα τα ακουσα…συμπαθεστατα! Αναμενομεν με λιγο μεγαλυτερη ανυπομονησια :stuck_out_tongue:

ε ρε φωναρα…

Το τραγουδι δεν μου εκανε κατι, αλλα φωναρες και οι 2 τι να λεμε τωρα… Α ρε Kiske ποτε θα σε ακουσουμε σε κατι πιο μεταλλικο να μεινουμε μαλακες?

Avantasia - Wastelands, Stargazers
Tribuzy - Absolution
Revolution Renaissance - Revolution Renaissance, Last Night On Earth, I Did it my Way
Edguy - Judas at the Opera
Trick or Treat - Hello Moon, Tears In Your Smile

Μερικά κομματάκια… Κλικ σε όποιο θέλεις πάνω. Απλά θυμήσου γιατί θεωρείται μια απο της καλύτερες φωνές…

Εννοουσα κατι δικο του μεταλλικο, οχι συμμετοχες…

Τότε να περιμένεις το καινούργιο απο Unisonic… Δεν ξέρω κατα πόσο θα είναι metal αλλά σίγουρα θα είναι Kiske εν μέρει… Άλλωστε στα live με Unisonic μας πετάει τα μάτια με τα A Little Time, Kids of the century :drunk:

Αυτό.

  1. “Nothing Left To Say” Writer(s): Mat Sinner & Magnus Karlsson

Αρκετά heavy, θα μπορούσα να το χαρακτήρισω power αν τραγούδαγε μια οκτάβα πιο ψηλά ο Kiske και του έδιναν αυτό το στυλ στην μίξη… Προφανώς δεν θέλαν να του δώσουν τέτοιο χαρακτήρα γιαυτό έβαλαν και το εφεδάκι στην κιθάρα στην αρχή… Ήθελαν να γίνει λίγο πιο mainstream ο ήχος που θα μπορούσε το ακούσει οποιοσδήποτε και όχι μόνο φανατικοί powerάδες. Στο τέλος βέβαια έχει την φωνή του Kiske σε ψηλή οκτάβα και άμα βάλεις λίγο φαντασία ίσως καταλάβεις πως θα ήταν αν κρατούσε λίγο παραπάνω της συλλαβές… Με τρεις λέξεις θα το χαρακτήριζα melodic power rock.

  1. “Silence” Writer(s): Mat Sinner & Magnus Karlsson

Το single (digital release) αρκετά catchy με των Kiske να τραγουδάει με απίστευτο vibrato και την Amanda να συμπληρώνει πανέμορφα την φωνή του. Το κομμάτι στο δίσκο είναι πιο μεγάλο με μελωδικά περάσματα στην μέση και με ένα ωραίο μπάσιμο ξανά στο ρεφρέν… Στα + τα lyrics του…
Εν τέλει στοιχειωτική ερμηνεία θα έλεγα και απο τους δύο. Κολλάς και θες να τραγουδήσεις… Επιτυχία και κατά την γνώμη μου καλά έκαναν που έβαλαν αυτό για single… Ίσως το πιο heavy ήρεμο κομμάτι του δίσκου φτιαγμένο για radio-play.

  1. “If I Had A Wish” Writer(s): Mat Sinner & Magnus Karlsson

Το δεύτερο video (που δεν έχει δει το φως ακόμα) κανονική ροκιά. Με ιδιαίτερη βάση στο ντουέτο Kiske-Somerville και στις εναλλαγές των φωνητικών πρίν μπουν μαζί στο ρεφρέν και ταιριάξουν οι φωνές του απίστευτα. Πολύ καλό drumming και ωραία solo προς το τέλος του κομματιού… Ωραία ερμηνεία και απο τους δύο…

  1. “Arise” Writer(s): Sander Gommans & Amanda Somerville

Ξεκινά με hard rock riff που αμέσως βουτάνε σε ένα aor κλίμα…
Εδω ο Kiske παραχωρεί τα ψηλά στην Amanda στο ρεφρέν αλλά προς το τέλος του refren της δίνει την απαντήση Stand Up and Rise… Φτιαγμένο για να ακουστεί με το volume up καθώς έχει πολύ rock feeling και ιδιαίτερα ωραίο μπουκωμένο heavy ήχο.

  1. “End Of The Road” Writer(s): Mat Sinner & Jimmy Kresic

Ξεκινά με τα synths να δίνουν ένα παραμυθένιο intro και να ακολουθεί το πιάνο
Αυτή η απαλότητα της φωνής και των δύο είναι χαρακτηριστικό ατου του κομματιού με ένα ρεφρέν κολλητικό… Μάλλον έπεσαν μάπες για το πιο κομμάτι θα ταίριαζε καλύτερα σαν single. Aυτό ή το silence…
Πιο χαλαρό απο το silence και με τόσες μελωδίες απο το synth θυμίζει Nightwish.

  1. “Don’t Walk Away” Writer(s): Mat Sinner & Magnus Karlsson

Εδώ κάνει την εμφάνιση του το aor… Λες και ακούς Place Vendome μια φάση…
Προσωπικά η σύνθεση δεν μου αρέσει τόσο καθώς πιστεύω δεν ταιριάζει με τον υπόλοιπο δίσκο…

  1. “A Thousand Suns” Writer(s): Sander Gommans & Amanda Somerville

Στο silence σε στοιχειώνει η ερμηνεία του Kiske αλλά ήρθε η σειρά της Amanda να βγάλει τα εσώψυχα της… Πολυ καλή ερμηνεία απο την Amanda και πιστεύω θα τρελλαθούν τα κοριτσάκια που τους αρέσει το female fronted rock είδος…
Πηγές που διάβασα αναφέρουν ότι πρόκειται για προσωπική εμπειρία της Amanda.
Η ερμηνεία της πάντως είναι καθηλωτική…

  1. “Rain” Writer(s): Mat Sinner & Magnus Karlsson

Δεν με συγκίνησε η συγκεκριμένη σύνθεση καθώς το θεωρώ filler για τον δίσκο. Αδύναμη σύνθεση που όσο και να προσπαθεί το ντουέτο δεν μένει τίποτα που να αξίζει να θυμάσε.

  1. “One Night Burning” Writer(s): Mat Sinner & Magnus Karlsson

Άλλη μια μπαλάντα με εναλλαγές φωνητικών απο το ντουέτο. Μπαίνουν μαζι στο ρεφρέν και μας θυμίζουν ότι οι φωνές τους αν και διαφορετικές ταιριάζουν μαζί.
Έχει ωραία lyrics αλλά σαν σύνθεση χάνει… Ίσως με πιο πολλές ακροάσεις αλλάξω γνώμη για την σύνθεση αλλα σίγουρα δεν θα την έβαζα στα τοπ…
…This love is killing me…

  1. [B]"Devil In Her Heart"[/B]   	               	Writer(s):  Mat Sinner & Jimmy Kresic
    

Απουσιάζει… Κάτι παίζει με το αρχείο ραρ #-o

  1. [B]"Second Chance"[/B]   	               	Writer(s):  Mat Sinner & Magnus Karlsson 	 
    

Η πιο χαλαρή μπαλάντα απο όλες… Θυμίζει τα solo album του Kiske σε φάση. Σε όποιον αρέσουν θα του αρέσει και το συγκεκριμένο κομμάτι. Εμένα μου αρέσε πάντως δεν θα το προσπέρναγα…

  1. [B]"Set A Fire (bonus track)"[/B]   	Sander Gommans & Amanda Somerville
    

Heavy… Ίσως αρκετά heavy για τον δισκο και μαλλον γι’ αυτό κυκλοφορεί και σαν bonus track… Ιδιαίτερο singing απο την Amanda. Κυριάρχο ρόλο τα φωνητικά της και ωραία συνοδεία απο τον Kiske.

Συμπέρασμα : Ο δίσκος είναι melodic rock… Είναι γεμάτος μελωδίες με μερικά heavy κομμάτια και όχι πολλές ακρότητες στην φωνή του Kiske αλλά όπου χρειάζεται μιας και δεν τραγουδάει μόνος σε αυτό το project. Στην αρχή έχουν κυριάρχο ρόλο η μελωδίες απο της κιθάρες και καθώς περνάνε τα κομμάτια (απο την μέση και μετά) γίνεται όλο και πιο χαλαρός. Βασικά να πω την αλήθεια δεν τον περίμενα τόσο heavy κρίνοντας απο το single silence αλλά έχει αρκετά τραγούδια που θα θέλετε να δυναμώσετε την ένταση και να τραγουδήσετε. Καμία σχέση με τα τελευταία projects του Kiske καθώς είναι λίγο πιο Heavy απο Place Vendome και πιο calm απο Avantasia.
Εν τέλει απυθύνεται σε ένα κοινό που τους αρέσουν οι μελωδίες και το heavy παίξιμο…
Melodic rock και μερικές aor στιγμές…
Οι φωνές είναι το κυριάρχο μέρος του album και πιστεύω ότι έχει γίνει αρκετή καλή δουλειά και απο τους δυο.

Καλύτερες στιγμές : Nothing Left To Say, Silence, If I Had A Wish, Arise, End of the Road, A Thousand Suns

άλλο δίσκο ακούσαμε πιθανότατα…
σίγουρα με διαφορετική προσέγγιση.

Σε ποιον τομέα?

εκανα προσπάθεια για να ακούσω το δίσκο αρκετές φορές ώστε να είμαι όσο το δυνατόν πιο σωστός στην κριτική.
π.χ. βρίσκεις δυναμική στο δίσκο, που δεν μπόρεσα να βρω με τίποτα.

Μάλλον τον άκουσες με προοπτική να ακούσεις κάτι διαφορετικό. Δεν μπορείς να αγνοήσεις την δυναμική που έχουν κομμάτια όπως το Nothing Left to Say, If I had Wish, Arise, Set A Fire… Όχι μόνο απο την δύναμη που έχουν οι συγκεκριμένες συνθέσεις σαν παίξιμο απο την μπάντα αλλά και απο την δύναμη που εκπέμπουν οι φωνές. Για δώσε λίγο volume και ας μιλήσουμε άμα θες για το melodic heavy rock γιατί δεν νομίζω να μην μπορείς να το διακρίνεις αυτό…

Για τα πανέμορφα End of the Road και Silence δεν μπορώ να πω κάτι γιατί αυτά τα κομμάτια όσο και αν μπορεί να μην αρέσουν λόγω στυλ δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να τα πει χάλια μόνο και μόνο λόγω της ερμηνείας του ντουέτου εκεί. Ταιριάζουν της φωνές τους λες και τραγουδάνε χρόνια μαζί… Απο εκεί και πέρα είναι θέμα γούστου αν σου αρέσει το είδος.

Τον ακουσα 2-3 φορές τον δίσκο.Δεν με ενθουσίασε.Αναμφισβήτητα φωνάρες και οι 2 αλλά μέτριο το αποτέλεσμα.

Απαράδεκτο θεωρώ το videoclip.Ειδικά ο Kiske είναι σαν να βαριέται την ζωή του ή τον έχωσαν με το ζόρι #-o

Απο τα listening sessions:

After listening to the album, we were also shown the videos for ‘Silence’ and ‘If I Had A Wish’. How did you find that? ?I was uncomfortable,? Michael admits. ?It was my first time on screen in? 16 years? You can see me being uncomfortable in the videos, I?m just sitting down. Amanda was great though, she was the real performer!? Of course, this was the first time the Kiske & Somerville band had properly been in a room together, so nerves were understandable, as Mat points out. ?We had to start somewhere. The videos were done before we had relaxed in to it so it doesn?t quite seem like a band.? Michael corroborates, adding, ?The second video was better because we were more comfortable.?

Λογικό μου φαίνεται…

Δεκτόν,αλλά το αποτέλεσμα είναι που μετράει δυστυχώς