και γαμω τα τοπικς… εχουν αναφερθει φοβερες ταινιες
Memento
Donnie Darko
12 monkeys
inception
cube
mullholland drive
κλπ κλπ
παντως μου κανει εντυπωση οτι οσο κοιταξα δεν αναφερθηκε το butterfly effect… (πως στον διαολο ποσταρω φωτο?)
και γαμω τα τοπικς… εχουν αναφερθει φοβερες ταινιες
Memento
Donnie Darko
12 monkeys
inception
cube
mullholland drive
κλπ κλπ
παντως μου κανει εντυπωση οτι οσο κοιταξα δεν αναφερθηκε το butterfly effect… (πως στον διαολο ποσταρω φωτο?)
Το mullholland drive δεν ειναι mindfuck αλλα σου πολτοποιει το μυαλο
ειδα το memento προ λιγο…η πιο mindfuck movie που εχω δει μεχρι στιγμης…
Έκατσα και το διάβασα όλο το θέμα απ’την αρχή. Δυστυχώς τις περισσότερες που αναφέρατε τις έχω δεί. Χαίρομαι πάντως που είδα Donnie Darko, Memento, Stay, Gozu, Being John Malcovich, Mr. Nobody, The Game και το Primer (το οποίο άν και δε μου άρεσε μετράει) γιατί αυτές θα πρότεινα κι εγώ. Να προσθέσω άλλες δύο που έχουν σχέση με dejavu.
Timecrimes ή Cronocrimenes, που είναι κατά κάποιο τρόπο πείραμα με χρονομηχανή
Triangle, που είναι σχετικό και με το τρίγωνο των βερμούδων άν δε κάνω λάθος
Και οι δύο ταινίες είναι παρόμοιες και σχετικές με ταξίδι στο χρόνο και πολλαπλές διαστάσεις στις οποίες η ιστορία επαναλαμβάνεται συνεχώς, κάνωντας μας να αναρωτιόμαστε άν όλα όσα ζούμε τελικά είναι προδιαγεγραμμένα ή οχι. Η δεύτερη είναι ελάχιστα πιο καλοφτιαγμένη αλλά και οι δύο είναι ενδιαφέρον και θα σας μείνουν.
αυτό.
[I]The only thing that burns in hell
Is the part of you that won’t let go of your life
Your memories, your attachments
They burnt 'em all away
But they’re not punishing you, they say,
They’re freeing your soul, relax…[/I]
όλη η μαγεία βρίσκεται εδώ. Μόλις άρχισε να το λέει ο τύπος ανατριχιάζω και θυμάμαι κατευθείαν ότι αυτή είναι η εισαγωγή σε ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια ever. Αυτός ο συνειρμός ανέβασε ακόμα πιο ψηλά την ταινία για μένα αλλά το ωραίο της υπόθεσης είναι ακριβώς αυτό το mindfuck, είναι κάπου στη μέση και λες “τι διάολο γίνεται τελικά :p?” και όμως η λύση είναι τόσο απλή. Και τόσο όμορφη
επειδη την ειδα τις προαλλες, οχι δεν εχει σχεση με το τριγωνο των βερμουδων
στο μυθο του Σισυφου στηριζεται
αν θες περισσοτερες λεπτομερειες δες τα σχολια εδω
Επισης δεν ξερω αν εχει δει κανεις αυτην
http://www.imdb.com/title/tt1124394/
ψυχολογικο λυρικο θριλερ μυστηριου θα το χαρακτηριζα, το οποιο εχει αρκετη δοση mindfuck
Εξελίσσεται στους φινλανδικούς βάλτους το 1595 μ.Χ, μετά τον πόλεμο Σουηδίας - Ρωσίας
Δύο αδέλφια, ο πράος και ανθρώπινος Κνουτ και ο βίαιος, αμοραλιστής Έρικ είναι μέλη της Σουηδο-ρωσικής Επιτροπής για τη χάραξη των συνόρων μεταξύ της Σουηδίας και της Ρωσίας, μετά το τέλος του 25ετούς πολέμου μεταξύ των δύο βασιλείων του Βορρά. Ενώ βρίσκονται στη Φινλανδία, με σκοπό να οριοθετήσουν τα εδάφη που θα μοιραστούν στις δύο πλευρές, ο Κνουτ, που φιλοδοξεί να γίνει καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης συνειδητοποιεί ότι ο Έρικ, ο οποίος συμμετείχε στον πόλεμο και τα 25 χρόνια διάρκειάς του, έχει εξελιχθεί σε ένα αιμοδιψές, βίαιο και παράλογο “τέρας”, ικανό να σκοτώνει ακόμη και αθώους πολίτες.
Μετά από ένα ξέσπασμα βίας του Έρικ, που καταλήγει στην αναίτια δολοφονία ενός χωρικού και την εγκατάλειψη της κόρης του σε ένα υπόγειο για να πεθάνει , ο Κνουτ αρχίζει να πιστεύει ότι το πνεύμα της νεαρής κοπέλας τους στοιχειώνει στη διαδρομή τους.
Ταυτόχρονα, η Επιτροπή φτάνει σε ένα χωριό που δεν υπάρχει σε κανένα χάρτη και στο οποίο ζουν 73 παράξενοι χωρικοί. Στην μυστηριώδη και απειλητική ατμόσφαιρα που κυριαρχεί έρχεται να προστεθεί η Σάουνα - ένα μικρό, ολοσκότεινο κτίριο, εγκατεστημένο πάνω στο βάλτο του χωριού που δείχνει να περιμένει τα δύο αδέλφια…
Singapore Sling (Νικολαιδης)
τα εχει ολα και συμφερει
Πες δυό λόγια ρε euroboy. Κι αν θες παραγγελιά, πες μας για το singapore sling.
[SPOILER]το stalker πού κολλάει; :?[/SPOILER]
το singapore sling ειναι νεο νουαρ με εναν ξεχαρβαλωμενο τυπο που ψαχνει την αγαπημενη του την Λωρα και μπλεκει σε ενα ντουετο ανωμαλιας μανα κορη σε μια βιλα καπου στο πουθενα
το possesion ειναι ενα γαμημενο αριστουργημα δεν θα σου αποκαλυψω πολλα απλα πρεπει να το δεις εαν γουσταρεις κλειστοφοβικες καταστασεις τυπου ενοικος κτλ με ψυχασθενικες συμπεριφορες και απιστευτες εναλλαγες και αποκαλυψεις ψυχοτρονικος τρομος με εκπληκτικες ερμηνειες απο Σαμ Νηλ και ιζαμπελα αντζανι
Το possession το ‘χω δει και μ’ έχει δυσκολέψει ως προς τον συμβολισμό του αρκετά. Φαντάζομαι πως είναι πιο απλό απ’ ότι νομίζω. Η Αντζανι είναι μια θεά και μου την θυμίζει έντονα η emily watson στο breaking the waves ως προς το ύφος. Τα περί κλειστοφοβικού που λες αποδίδονται, κατά τη γνώμη μου πάντα, αμεσότερα σε βιομηχανικά τοπία τύπου erasherhead ή σε καφκικές καταστάσεις, όπως ο ένοικος που λες. Αλλά είναι καθαρά θέμα γούστου. Όπως και να ‘χει, είναι ταινία που αξίζει να δει κανείς, κλασικ. Θυμίζει λίγο και το repulsion.
Το singapore sling με έψησε πολύ και φχαριστώ για το ερέθισμα, είναι υποψήφιο γι’ αποψέ
Είδα το the tenant… Παρά πολυ καλή ταινία. Πολυ ωραία ατμόσφαιρα, ωραίες ερμηνείες, αρκετά τρομακτική σε πολλά σημεία, γενικά πέρασα ωραία βλέποντας την αλλά…
[SPOILER]θα πέρναγα ακόμα καλύτερα αν καταλάβαινα τι στο πούτσο έχει γίνει…
μπορεί κάποιος σας παρακαλώ να μου εξηγήσει???[/SPOILER]
Δεν υπάρχει κανείς ρε παιδιά να βοηθήσει ένα μπερδεμένο μυαλό??
[B]MARINER1970MINI[/B], είναι πολύ διφορούμενη ταινία και ειδικότερα το φινάλε.
[SPOILER]Το φινάλε το αφήνει στην κρίση του θεατή κατά τη γνώμη μου. Ο καθένας έχει την αποψάρα του. Πιστεύω πως ο Πολάνσκι το έκανε επίτηδες το τέλος πιο mindfuck, έτσι επειδή μπορούσε και επειδή γούσταρε. Εγώ, με τα χρόνια και ξαναβλέποντάς την, εστιάζω στη μαγεία της ταινίας, στην αισθητική και στην ατμόσφαιρα, και όχι στο τέλος. Εστιάζω στο ταξίδι και όχι στον προορισμό. Τώρα, αν θες τη δική μου αποψάρα για το τέλος, ο Τρελκόφσκι είχε την ίδια κατάληξη με την προηγούμενη ένοικο, καταλήγοντας στο νοσοκομείο και αυτός δεμένος μέχρι το μεδούλι, αλλά ζωντανός, και σε “ολοκλήρωση” της παραφροσύνης του που βιώνουμε σε όλη την ταινία, νομίζει πως ο ίδιος και η προηγούμενη ένοικος είναι το ίδιο πρόσωπο. Ελπίζω να σε βοήθησα :)[/SPOILER]
ειδα το spider…πολυ καλη!!η ερμηνεια του fiennes μεσα στις 5 κορυφαιες που χω δει ποτε…
Με βοήθησες πολυ φίλε μου… Κ εγώ κάπως έτσι το σκεφτόμουν αλλά
[SPOILER]δεν μπορούσα να καταλάβω γιατι έβλεπε τον εαυτό του στο τέλος… [/SPOILER]
και διαφορετικές απόψεις δεκτές!!!
καταπληκτικη σουρεαλ ταινια του Louis Malle σαν μια ενηλικη αλικη στην χωρα των θαυματων…υπαρχει πολεμος μεταξυ ανδρων και γυναικων και η πρωταγωνιστρια θελει να ξεφυγει και αρχηζει να ακολουθει ενα μονοκερο… να το δειτε8)
[B]Predestination[/B] (2014) των αδερφών Spierig.
Αδιανόητο mindfuck!
Ταξίδια στο χρόνο, λούπες, παράδοξα και τέτοια, με τη μορφή μιας τρομερά καλογυρισμένης τραγωδίας.
Η τύπισσα που πρωταγωνιστεί (Sarah Snook) δίνει ερμηνειάρα, καλός και ο Ethan Hawke.
Όποιος το δει και βγάλει καμιά άκρη να έρθει εδώ να πούμε καμιά κουβέντα.
ταινιαρα,μονο αυτο λεω