Mogwai Αθήνα+Θεσσαλονίκη, 20+21/2/09

Εδώ υστεριαζόμαστε για το live των θεών…

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

:bounce::bounce::bounce::bounce::vibrate::vibrate::vibrate::vibrate:

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Mogwai λεει! :bounce: :vibrate:

Ναι, 33-35 ευρώ.

Πω πω με φτιάξατε τώρα. Επιτέλους ένα μεγάλο live στη Θεσσαλονίκη, Δεν τους είδα την προηγούμενη φορά λόγω φανταρικού. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

To κερατο μου ε. Ηρθα στη σκωτια. Και οι σκωτσεζοι ερχονται αθηνα?

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009 / Μύλος, Θεσσαλονίκη
Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009 / Gagarin 205, Αθήνα

Μια καταιγίδα «καθαρών» post rock ήχων έρχεται τον Φεβρουάριο!..
Αδιαμφισβήτητα οι Σκωτσέζοι Mogwai θεωρούνται ένα από τα πιο δυνατά, πρωτότυπα και με μεγάλη επιρροή γκρουπ στο χώρο της post rock σκηνής, μαζί με τους Ισλανδούς Sigur Ros και τους Καναδούς Godspeed You! Black Emperor.

Έλλειψη στίχων, καθηλωτικοί ήχοι: οι Mogwai δίνουν στο κοινό τους μια μοναδική αίσθηση, με τους σκοτεινούς αλλά και έντονα ηλεκτρικούς ήχους τους. Ο καθένας μας καλείται να βάλει τα δικά του λόγια στο ηχητικό τοπίο των Mogwai. Μια έκρηξη πολύμορφων συναισθημάτων γεμίζει την ατμόσφαιρα και τα προσωπικά ταξίδια αρχίζουν…

Οι Mogwai επιστρέφουν στην Ελλάδα για δύο βραδιές, στην Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου στον Μύλο και στην Αθήνα, Σάββατο 21 Φεβρουαρίου, στο Gagarin 205, για να μας δηλώσουν και ίσως και να μας διδάξουν μία στάση ζωής, αυτή του post rock!

Επηρεασμένοι από τους μεγάλους πατέρες της rock αλλά και post punk σκηνής, όπως οι Joy Division, The Cure, Sonic Youth, Nirvana, The Pixies, Bauhaus, God Machine, Guns ‘n’ Roses, οι Mogwai δηλώνουν την στάση ζωής τους, δημιουργώντας μεγάλης διάρκειας μουσικές ενότητες και εμπλέκοντας πάντα τη μελωδία με την ηλεκτρική κιθάρα. Οι παραμορφώσεις και τα ειδικά εφέ στον ήχο της κιθάρας δίνουν την μοναδική ταυτότητα της κολεκτίβας από τη Γλασκόβη.

Μουσικές εικόνες και μπερδεμένα ή μάλλον ξεκάθαρα συναισθήματα?.. Οι Mogwai προκαλούν και επιστρέφουν πάλι στην Ελλάδα για να μας παρουσιάσουν κομμάτια από το νέο, 6ο στη σειρά, studio album τους, «The Hawk Is Howling», αλλά και κλασσικές επιτυχίες από τις προηγούμενες δουλειές τους όπως «Come On Die Young», «Hunted By A Freak» και «Friend Of The Night».

Κανείς δε μπορεί να μείνει αδιάφορος μπροστά στην ηχητική καταιγίδα των Mogwai!


Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινάει στις 14 Νοεμβρίου

Τιμή προπώλησης: 33e / Τιμή Ταμείου: 35e

Σημεία Προπώλησης:

Ticket House
Αθήνα – Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς) / 210 3608366
Θεσσαλονίκη - Μητροπόλεως 102 / 2310 264880
Ωράριο λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή 10:30-18:00
Σάββατο: 10:30-16:00

Online sales: www.ticketpro.gr

BIO - The Hawk Is Howling

Ο Ian Rankin είπε για το καινούργιο άλμπουμ των Μοgwai, «The Hawk Is Howling»…

Δεν θα έπρεπε να το διαβάζετε αυτό. Είναι παντελώς περιττό. Δεν υπάρχουν στίχοι σε αυτό το album, κι έτσι όλη η δυναμική, η υφή και οι διαθέσεις πηγάζουν μόνο από τα όργανα. Οι Mogwai ζωγραφίζουν εικόνες σε ήχο. Δε χρειάζονται λόγια.

Αυτό σημαίνει ότι είναι εφιαλτικά δύσκολο να γράψεις για αυτούς. Τα πάντα βρίσκονται στο αυτί του ακροατή: εγώ μπορεί να ακούω θλίψη ενώ εσύ μπορεί να ακούς γέλιο. Αν το να γράφεις για μουσική πραγματικά είναι παρόμοιο με το να χορεύεις με την αρχιτεκτονική, πώς μπορεί κανείς να γράψει για τους Mogwai; Και αυτό απαντά στο γιατί δεν θα έπρεπε να διαβάζετε αυτή τη στιγμή. Επίσης απαντά στο γιατί δεν θα έπρεπε να το γράφω αυτό το κείμενο το οποίο σας είπα πριν ότι δεν θα έπρεπε να διαβάζετε αυτή τη στιγμή. Γράφω εκατοντάδες χιλιάδες λέξεων κάθε χρόνο και μερικές φορές νιώθω ότι συνεισφέρω σε ένα διαρκές πρόβλημα. Υπάρχουν πάρα πολλές λέξεις στον κόσμο. Βομβαρδιζόμαστε από αυτές. Περνάμε μπροστά από πινακίδες στο δρόμο ενόσω διαβάζουμε τα καινούρια μηνύματα στα κινητά μας, ή στο δρόμο για τα καταστήματα με την υπερπληθώρα από ετικέτες και διαφημίσεις. Λέξεις εμφανίζονται και περνούν από τις τηλεοπτικές οθόνες μας. Γεμίζουν τα περιοδικά του στιλ και τις εφημερίδες με τα νέα. Είναι κολλημένες στα λεωφορεία και στους τηλεφωνικούς θαλάμους. Οι λέξεις όμως μπορεί να λένε ψέματα και, γαμώτο, ακόμα και οι καλύτερες από αυτές, χάνουν σε ακρίβεια. Θα χρειάζονταν κατεβατά για να αρχίσεις να ξετυλίγεις κάθε κομμάτι αυτού του album – ένα κομμάτι σαν το εναρκτήριο “IΆm Jim Morrison, IΆm Dead”. Παρά τον ανίερο τίτλο του (οι Mogwai αγαπούν τους προκλητικούς τίτλους, ειδικά αυτούς που μπερδεύουν τους ακροατές) πρόκειται για ένα δυνατό τραγούδι, είναι όμως η ηρεμία πριν την καταιγίδα του “Batcat”, ένα οργισμένο και συγκινητικό thrash που παραπέμπει σε albums των πρώιμων ΅gonzoΆ Mogwai όπως τα “Ten Rapid” και “Young Team”.

Η Γλασκόβη παραμένει το τερέν της μπάντας, παρέχοντας την πηγή της συνεχούς έμπνευσης των ήχων της αστικής πνιγηρότητας, των απεγνωσμένων νυχτών, των τσακωμών και των ερωτικών υποθέσεων υψηλής κλάσης. Το ρομάντζο είναι σύντομο αλλά χειροπιαστό σε ένα κομμάτι με τον τίτλο “Local Authority” (καταλάβατε τι εννοώ με τους περίεργους τίτλους των Mogwai;) ενώ το “ScotlandΆs Shame” μου φαίνεται ως ένα από τα πιο προσωπικά τραγούδια του συγκροτήματος.

Το “Sun Smells Too Loud” ακούγεται σαν το είδος της φράσης εκείνης που θα εκστόμιζε κάποιος φίλος μετά από πολύ μεγάλη κατανάλωση καλοκαιρινού κρασιού. Θα μπορούσε όμως κάλλιστα να είναι και ένα νεύμα προς τη μεριά της συναισθησίας, κάτι που θα ήταν πολύ ταιριαστό με τους Mogwai καθώς η μουσική τους αναδίδει χρώματα, συναισθήματα και εικόνες. Αυτό είναι ένα από τα πιο ανεβασμένα κομμάτια σε ένα κυρίως χαλαρό album – στριφτά και φτηνό πιοτό στο πάρκο και κόσμοι εκεί έξω που περιμένουν να κατακτηθούν αύριο. Τo “KingΆs Meadow” συνεχίζει την ατμόσφαιρα, πηγαίνοντάς μας στο πάρκο, στο δρόμο για το σπίτι: μουσική για το τέλος της μέρας. Το “I Love You, IΆm Going To Blow Up Your School” (με την αναφορά στην cult ταινία “Heathers”) προσθέτει μια υποβόσκουσα διαρκή οργή η οποία τελικά ξεσπάει μετά από έξι λεπτά, με την κορύφωση του δράματος ακόμα εντονότερη μετά από το “χτίσιμο” του τραγουδιού. Το “Thank You, Space Expert” εντωμεταξύ είναι το κοντύτερο που φτάνει το album σε ένα θρήνο του εικοστού πρώτου αιώνα. Ίσως φταίει και το φτηνό κρασί, αλλά αυτή η μελωδία μου κάνει ότι προσφέρεται για μαζικές γκάιντες – αυτό δεν είναι κάτι για να διαλογισμό; Ίσως πάλι, όμως να ΅ναι ιδέα μου.

(Διαβάζετε ακόμα;)

Κι έτσι φτάνουμε στο τελευταίο τραγούδι αυτού του κομψού και ελεγειακού ωριαίου set… που είναι ένας τελάλης, ένας κυκεώνας από σκληρές κιθάρες που οδηγεί τον ακροατή βήμα με βήμα, στον γκρεμό του τίτλου του. Όταν δρασκελίσουμε όμως καταλήγουμε στον τάφο ή εκτινασσόμαστε ψηλά και αλυχτάμε σαν το γεράκι; Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφασίστε εσείς. Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι έντεκα χρόνια τώρα, οι Mogwai συνεχίζουν να ακούγονται σαν το μέλλον, με τον πενταμελή πυρήνα τους να παραμένει η πιο cool συμμορία της πόλης.

Θα σταματήσω να γράφω όπου να Άναι. Θα σταματήστε να διαβάζετε όπου να Άναι. Καλύτερα να ακούσουμε.

Ian Rankin

Ο συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων και ένθερμος λάτρης των Mogwai, Ian Rankin έκανε το ντεμπούτο του με το βιβλίο “The Flood” το 1986. Το “Knots And Crosses” (1987) ήταν το πρώτο μιας σειράς διηγημάτων που παρουσίαζαν τον επιθεωρητή John Rebus με φόντο της σύγχρονη Σκοτία. ¶λλα βιβλία της σειράς, περιλαμβάνουν τα “Hide And Seek” (1991), “Strip Jack” (1992), “A Good Hanging” (1992), “The Black Book” (1993), “Mortal Causes” (1994), “Black And Blue” (1997) (κέρδισε το Χρυσό Σταυρό Macallan στην κατηγορία fiction από την Ένωση Αστυνομικής Λογοτεχνίας). Χρίστηκε αξιωματικός του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και Ανθυπολοχαγός του Εδιμβούργου το 2007. Το τελευταίο βιβλίο του είναι το “Doors Open” (2008).

Παλι καλα που ειναι ντιντι και γινεται το λαηβ στο γκαγκαριν και θα το δουμε σαν ανθρωποι. Που μας εφτασε η αλτεργκραουντ, να λεμε μπραβο στους πρωτους διδαξαντες.

Μία από τα ίδια το hawk is howling αλλά πολύ ωραίο όπως και να χει.

έχω διαβάσει και βιβλίο του τύπου εντωμεταξύ, ωραίος.

Ξέρουμε ποιος τους φέρνει θεσσαλονίκη;

Θα το γράψω και στο thread που πρέπει αλλά επειδή το ανέφερες και εδώ η alterground άλλαξε χώρους στα live και Shora / Yndi Halda θα γινει στο Gagarin!!Τώρα είναι που δεν χάνεται με τίποτα αυτό το live!

Ξέρουμε support?

Misuse, kai stis dyo

\m/ !!!

Opws kai tote, etsi kai twra zitithikan apo tous idious tous Mogwai

Φίλε μου, δε γράφουμε greeklish στο φόρουμ. :slight_smile:

Ώπα, συγγνώμη. Με ελληνική γραμματοσειρά λοιπόν, οι Misuse θα ανοίξουν και τις δύο συναυλίες και ζητήθηκαν και πάλι από τους ίδιους τους Mogwai.

Αυτά είναι. Θα είναι σπουδαίο live.

Οι ημερομηνίες γύρισαν τούμπαλιν για να μη συμπέφτουν με τις συναυλίες των Tindersticks. Οπότε τώρα είναι 20 στο Gagarin, 21 στο Μύλο.

??? Ήλπιζα σε αυτό…αλλά δεν βλέπω κάπου κάποια ανακοίνωση ή κάτι τεσπα από κάποια έγκυρη πηγή… Ανακοινώθηκε κάπου? ή είσαι η έγκυρη πηγή?!

Είμαι αρκετά έγκυρη πηγή, ανακοινώθηκε κιόλας παρόλα αυτά :slight_smile:

Έχουν να γράψουν 3 μήνες εδώ ρε :Ρ
Δεν θα πάει κανείς τελικά; Πφ. Μια από αυτές τις μέρες τσιμπάω εισητήριο όπως και να χει :smiley: