Moonspell 28/9/2012 @ Block 33,29/9/2012 @ Gagarin 205

Πωλείται εισητήριο moonspell για την συναυλια της αθήνας επείδη δεν μπορώ να πάω λόγω υποχρεώσεων. όποιος ενδιαφέρεται ας μου πει εδω.

Να σε ξαλαφρωσω λοιπον…!

Συναυλιάρα λέμε!
Τρομερή όρεξη από το συγκρότημα! 20 τραγούδια… (μακάρι να χώραγε και το Everything Invaded αλλά δεν πειράζει).
Δροσούλα στο gagarin και κόσμος μια χαρά…
Ελπίζω να μας ξαναέρθουν σύντομα! 8)

Σταθερά πολύ καλοί και δεμένοι πάνω στη σκηνή. Τους είδα για τρίτη φορά και κάθε φορά η απόλαυση μεγαλώνει. Για το Fernando δεν λέω τίποτα, το πόσο κορυφαίος είναι σε αυτό που κάνει τα έχουμε ξαναπεί.
Το συγκρότημα ήταν συνολικά 1 ώρα και 50 λεπτά πάνω στη σκηνή, μια χαρούλα.
Είχαμε και μερικές ψιλοεκπληξούλες στο σετλιστ, όπως το Awake :bow:, που νομίζω σε πρόσφατες συναυλίες δεν το έπαιζαν, αλλά και το Grandstand από το καινούργιο. Προσωπική μου αδυναμία (και χαρά για τα αυτάκια μου) ήταν τα gothic ακούσματα του Irreligious, όπου έδωσαν την περισσότερη βάση μετά το Alpha Noir.
Γενικά, πολύ καλή παρουσία, ελπίζω να τους ξαναδούμε και στο επόμενο τουρ (αν υπάρχει τότε η χώρα).

Setlist:

[SPOILER]

Axis Mundi
Alpha Noir
Love Is Blasphemy
Night Eternal
Finistera
Opium
Awake
Mephisto
Lycanthrope
Scorpion Flower
Nocturna
Abysmo
New Tears Eve
Em Nome Do Medo
Vampiria
Ataegina
Alma Mater
Encore:
Wolfshade (A Werewolf Masquerade)
Grand Stand
Full Moon Madness
[/SPOILER]

…τα support δεν τα προλαβα λογω δουλειας…ειδα για πολλοστη φορα τους Moonspell…οκ…τιμιο λαιβ…παιξανε 2 ωρες παρα δεκα λεπτα…αλλα πραγματικα νομιζω οτι ηταν η χειροτερη εμφανιση τους στα μεροι μας…πολυ μετριο το ολο αποτελεσμα…μπορει να φταινε και τα καινουργια τραγουδια που δεν μου πολυαρεσουν…τι να πω…γενικοτερα το setlist ηταν λιγο δυσαναλογο…μου αρεσε πολυ που επαιξαν τα Abysmo και Αtaegina…ειχε λιγο κοσμο σε σχεση με αλλες φορες που εχουν ερθει…καμια 500αρια βαρια 600 ατομα…

συμφωνώ απόλυτα…

Το report ειναι στην κεντρικη
http://www.rocking.gr/live/Moonspell_Sorrowfull_Angels_SadDoLLs_Fallen_Arise_@_Gagarin205_290912/14045/

Τελικα ημαστε μοιρασμενοι για το πως περασαμε στο live. Δεν ηταν κακο , απλα για εμενα κατι του ελειπε…
Και κατι που εμαθα εκ των υστερων , οι Moonspell εκαναν 4 ωρες Soundcheck:-k
Με αποτελεσμα τα support να μην εχουν χρονο αρκετο για να κανουν…
Ας ειναι

Κάποιο θέμα έχουν αυτοί με τον ήχο τους, και στο Rock 'em All τα ίδια είχαν κάνει με αποτέλσμα να κουτσουρέψουν το σετ τους οι Ιced Earth και να βιαστούν να τελειώσουν οι Venom.

Καλά ήταν μωρέ. Βασικά όπως το περίμενα. “Οικογενειακή φάση”, τόσες επισκέψεις έχουν κάνει στη χώρα μας, καθώς και οι περισσότεροι που ήμασταν τους βλέπαμε μάλλον για 4η ή 5η φορά, μπορεί και παραπάνω, οπότε…

Απλά κι εγώ (όπως και άλλοι φαντάζομαι) είχα ένα θεματάκι με το setlist, καθώς ναι μεν μου άρεσαν τα Alpha Noir/Omega White, αλλά δεν ξετρελάθηκα κιόλας. Σίγουρα καλύτερα θα ήταν με πιο πολλά από night eternal και κάποια από antidote, αλλά εντάξει, το ζήσαμε αυτό το 2009 στο fuzz (αν θυμάμαι καλά)

Κατά τα άλλα κανένα παράπονο. Προσωπικά, όσες φορές ακόμα και να έρθουνε, καλά να είμαστε, εκεί θα είμαι και θα στηρίζω.

Όλα ήταν τέλεια…μην έχουμε παράπονα για το setlist γιατί ο καθένας μας θα έκανε διαφορετικές επιλογές!
Όσο για τις 4 ώρες που έκαναν οι Moonspell soundcheck…μαγκιά τους! Ας έκαναν και 6 ώρες. Ας μην έκαναν και καθόλου τα support.
Εγώ πλήρωσα 28ε για να δω και να έχω τον καλύτερο ήχο Moonspell.
Τα support είτε έπαιζαν είτε όχι το ίδιο μου κάνει.
Εξάλλου κατα τις 10 ήρθαμε gagarin…είχε και United-Tottenham νωρίτερα! Δεν θα χάναμε το ματς για τα support! :lol:

Αυτη φιλαρακο ειναι η δικη σου αποψη,δεν παει να πει πως εχεις και δικιο (μιλαω για τα support και οχι για τους Μεγαλους MOONSPELL).Αν ηθελες να δεις την Μαντσεστερ προβλημα σου,αν ηθελες να δεις την Βουγιουκλακη παλι προβλημα σου.Δεν μπορεις ομως να θαβεις ετσι τα support επειδη δεν τα εχει παιξει τα βιντεο τους πολυ ο Χακος και δεν τα εχεις μαθει.Συν οτι ηρθες 10 η ωρα,που σημαινει οτι δεν εχεις αποψη του τι ακριβως εγινε.Αρα φιλε αφου δεν σε αφορα η Ελληνικη σκηνη γιατι την θαβεις?Anyway ο καθενας ακουει οτι θελει αλλα δεν μπορει να ακους μεταλ και να μην σου αρεσαν τα συγκροτηματα που ανοιξαν την συναυλια…:-k

Η απάντηση μου δεν έχει σκοπό να δημιουργήσει αντιπαράθεση… Είναι καθαρά η δική μου άποψη…δεν σημαίνει ότι συμφωνεί κάποιος!
Όπως λες και τη δική σου άποψη…που επίσης δεν σημαίνει οτι συμφωνεί κάποιος.

Εκτός του ότι δεν βλέπω Χάκο (ή κάτι παρόμοιο τέλοσπαντων) μια χαρά τα ήξερα τα ελληνικά συγκροτήματα. Λιγότερο ξέρω μόνο τους πρώτους τους Fallen Arise. Τα άλλα δύο ούτε δωρεάν δεν θα με ενδιέφερε να τα δω. Δεν θα κάτσω να αναλύσω τους λόγους. Γενικά καλό είναι οι ελληνικές μπάντες να μην αρχίζουν τις γκρίνιες για οποιοδήποτε λόγο όταν παίζουν support. Αλλιώς ας παίζουν μόνοι τους μπροστά σε 50 άτομα ως συνήθως.
Το ότι ήρθα 10 και δεν έχω άποψη του τι έγινε δεν το κατάλαβα… Ήρθα μισή ώρα πριν βγουν οι Moonspell, έδωσα τα 28ε που δεν μου περισσεύουν για να τους δω, κοπανήθηκα και έφυγα απόλυτα ευχαριστημένος γιατί αυτή η μπάντα σέβεται τους οπαδούς της!
Αν δεν έπαιζαν εκείνο το βράδυ οι θεοί Πορτογάλοι και στο Gagarin ήταν οι 3 ελληνικές μπάντες με δωρεάν είσοδο δεν θα πήγαινα.
Την ελληνική νοοτροπία με τσακωμούς μπαντών, θαψίματα, αντιγραφές κομματιών, παίζουμε μουσική για τα γκομενάκια, βυσματικά support και τα σχετικά τα ξέρω καλά εδώ και χρόνια και έχω σιχαθεί πλεόν να ασχολούμαι.
Αν σε λένε Rotting Christ, Septic Flesh, Firewind τότε ναι…είσαι μεγάλη μπάντα. Αν δεν σε λένε έτσι λυπάμαι.

κρατα απο τωρα και τα υπολοιπα φραγκακια, για να τα δωσεις στους katatonia η στους amorphis οταν ξαναρθουν. θα φροντισουμε να σε ξυπνησουμε απ την ληθη σου οταν θα ερθουν απ τα μερη μας για να πας αφου δεις πρωτα το ματς. μπορει να παιζουν support βεβαια oi gay flesh οποτε μπορει να σκασεις μυτη και πριν τις 10.

Sorry αλλά amorphis χωρίς Pasi δεν ακούω… Ούτε katatonia…είναι πολύ soft… όσο για τους flesh που λες αδιάφοροι μου είναι…όπως και οι άλλοι δύο που έγραψα… απλά είπα να γράψω και καμιά ελληνική μπάντα που όντως βγάζει λεφτά.

Ρε φιλε πρεπει πραγματικα να εισαι ανιδεος…δεν μπορω να το εξηγησω αλλιως…sorry…τι συγκρινεις?rotting christ και septic flesh που παιζουν τοσα χρονια με τους sorrowful angels που παιζουν λιγα χρονια?και να εισαι σιγουρος πως δεν παιζουν ουτε για τα γκομενακια που λες,ουτε οι συγκεκριμενοι βισματοθηκαν…ασε φιλε εισαι μακρια…α και δεν νομιζω να εσκαγε κανεις αν δεν ερχοσουν στα λαιβ των μπαντων τσαμπα…αλλα τοσο νιαου εισαι…δεν πηρε καμμια ελληνικη μπαντα σεντς απο το εισητηριο…πραγματικα δεν πρεπει να εισαι πανω απο 20 χρονων…μηπως ακους και PRODIGY και μετα το παιζεις και μεταλας που ξερει τι του γινεται?

Άστο φιλαράκο… Τους Rotting Christ και τους Septic Flesh τους ανέφερα μόνο και μόνο επειδή βγάζουν λεφτά από αυτό που κάνουν…όχι ότι τους ακούω. Οι άλλες ελληνικές μπάντες θα παίξουν μπροστά σε 50 φίλους τους που θα φέρουν άλλους 50. 100 άτομα…καλά είναι.
Παρεπιπτόντως σταμάτα να αναφέρεις συνεχώς τους sorrowful angels γιατί υπάρχουν κομμάτια τους που η αντιγράφουν τρελά Paradise Lost. ΤΡΑΓΙΚΟ.
Εννοείται ότι δεν έπρεπε να πάρουν λεφτά από το εισητήριο. Αυτό μας έλειπε. Για τους Μoonspell γουστάρουμε να πληρώσουμε. Αν υπήρχε ψηφοφορία που να έλεγε “θελέτε να βάλουμε support ελληνικές μπάντες και να είναι πιο ακριβό το εισητήριο?” η απάντηση θα ήταν με διαφορά όχι.
Και εννοείται ότι οι Prodigy είναι θεοί…είναι πολύ πιο heavy και μάγκες από πολλές δήθεν μέταλ μπάντες.

τα λες σοβαρά αυτά; τα πιστεύεις; γιατί εγώ νομίζω ότι μας τρολλάρεις δεν παίζει να τα εννοείς; καλά που ελπίζω ότι δεν υπάρχουν πολλοί σαν και εσένα αλλιώς μη σου πω δε θα υπήρχε η ελληνική σκηνη. στηρίζουμε τις δικες μας μπάντες και αυτές μας κανουν και γουστάρουμε. χωρίς την υποστήριξη μας ουτε οι firewind και οι rotting christ που ανεφερες θα μπορούσαν να ζήσουν τώρα μόνο απο τη μουσική τους. λυπάμαι που είσαι τόσο ανίδεος [-X .

Θελω να γινω κομματι της ζωης σου.

:bow2: :bow2: :bow2:

προσυπογράφω

καμία μπάντα δεν αξίζει να στηριχτεί απλά και μόνο επειδή είναι ελληνική ή βουλγαρική ή από το Σαν Μαρίνο ή δεν ξέρω γω τι.
Θα στηριχτεί άμα είναι καλή και το αξίζει

Εν προκειμένω, ας πληρώσουν πρώτα οι Sorrowful Angels royalties στον Mackintosh για όσα έχουν κλέψει και μετά βλεπουμε