3 Ιουνίου σήμερα, που σημαίνει πως πέρασαν 5 χρόνια από τη δεύτερη φορά που είδα τους Muse live, στο Βερολίνο στα πλαίσια της Drones tour. Δεύτερη σερί χρονιά που βγήκα στο εξωτερικό για να τους δω live μετά το 15 στη Ρώμη.
On a side note, το Βερολίνο είναι ίσως η πιο όμορφη πόλη που έχω πάει, έχει παντού άπλα και πολύ πράσινο, δηλαδή πως γίνεται να υπάρχει ένα πάρκο ακριβώς μες στο κέντρο της πόλης με ποταμάκια, ποδήλατα, πικ νικ κλπ και απλά ξεχνάς ότι είσαι σε αστική μεγαλούπολη? Και η λίμνη στο τέλος του τραίνου ήταν ωραία φάση.
Στα της συναυλίας, ήταν η μέρα που έκανα ζημιά στα αυτιά μου αφού κάποια στιγμή έβγαλα τις ωτοασπίδες και απλά ένιωθα όλες τις συχνότητες να με τρυπάνε Δεν πειράζει όμως, έπιασα το drum stick του Dom μετά
Άψογος ήχος, άψογο performance, το drones show πολύ μέτριο-σα φουσκωτά ήταν, το Globalist έσπειρε-καμία σχέση με το Ejekt και σε γενικές γραμμές ήταν πολύ πολύ καλό setlist. Πέτυχα Reapers που ήδη είχαν αρχίσει να το κόβουν, 1 από τις 8 φορές του Defector, Take A Bow, Map of The Problematique και Citizen Erased (2/2 μέχρι τότε, μου χάλασε το σερί το Ejekt αλλά ντάξει είδαμε B&H).
Το ότι ήμουν σε αυτή τη συναυλία σημαίνει πως είμαι recorded σε επίσημη κυκλοφορία των Muse ( ), όπου και αχνοφαίνομαι γιατί κρατάω ένα πλακάτ που λέει “The Small Print For Athens”, το οποίο το είδαν σίγουρα αλλά με γράψανε. Πλακάτ που ξέχασα στην τουαλέτα όταν πήγα να κατουρήσω 10’ πριν αρχίσει το set και έπαιζα μπουνιές μετά να επιστρέψω στη θέση μου
Πω ρε πούστη, πότε πέρασαν 5 χρόνια?
To Globalist στο ητζεκτ ήταν εξωφρενικά υπέροχο, συνεχίζουμε
Δεν είναι τραγούδι για festival, δεν είναι τραγούδι για ανοιχτούς χώρους και τα visuals το απογείωναν με κάτι σα κουρτίνες που ήταν προτζέκτορες ή κάτι τέτοιο. Οκ και τα drones ήταν ψαρωτικά, αλλά απ’την arena μου φάνηκαν μέτρια, μπορεί από τις θέσεις να φαίνονταν πολύ καλύτερα
Αυτό το “ιιιιι” που κάνει στο 1.34 με την κιθάρα είναι τόσο γαμάτο
Αν όλα πάνε όπως το υπολογίζω θα τους δω πρώτη φορά του χρόνου στο rock am ring Γερμανία μεριά
Rock am Ring personal favorites
Δε βάζω Citizen Erased, γιατί σε όλα τα live του 2004 είναι Α Ψ Ο Γ Ο, με την αλλαγή του riff μετά το ήρεμο μέρος.
Λέω να το κανονίσω κι εγώ τώρα που το λες…
Ήθελα χρόνια να πάω. Ο μόνος λόγος που δεν έχω κλείσει ήδη είναι γιατί το φιλαράκι που κανονίζουμε έριξε στο τραπέζι nova rock στην Αυστρία που έχει Muse, Foo Fighters, Volbeat κ 5FDP. Η διαφωνία είναι ουσιαστικά Green Day Vs Foos +ότι δεν πολυμπορω 5FDP.
Εγώ θα διάλεγα την εναλλακτική γιατί δεν αντέχω Foo Fighters πάντως
Έχω ακούσει πως κάνουν απίστευτα live οι FF αλλά 1ον δεν τους έχω τόσο ψηλά και 2ον τους Green Day αν και δεν τους ακούω πλέον (σπάνια) τους κυνηγάω κάποια χρονάκια να τους δω live.
Muse είναι από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να δεις live αυτή τη στιγμή για μένα και θα είναι ο πυρήνας του ταξιδιού μας έτσι κ αλλιώς
Τα κάνανε release όλα, απίστευτος ήχος, απίστευτα πράγματα γενικά, θυμίζω πως όλα αυτά που ακούγονται είχαν ηχογραφηθεί τότε.
Resistance γνωμουλες? Και περαιτέρω MK Ultra (aka Plug in Baby 2.0)?
Από τα καλύτερα άλμπουμ τους το The Resistance, το λέω από την εποχή που βγήκε. Παίζει να είναι το δεύτερο αγαπημένο μου μετά το Black Holes. Σε κανένα σύμπαν μέτριο.
MK Ultra κομματαρα.
Σίγουρα στο top8
Μιας και προκαλείς… Ειλικρινής άποψη:
- Black Holes 10
- Resistance 10
- Symmetry 9
- Drones 9
- Absolution 8
- 2nd Law 8
- Simulation Theory 7
- Showbiz 6
Και με τον κανόνα του @pantelis79 (που δεν χρειάστηκε καν να σκεφτώ) και χωρίς μισά και μαλακιες
ΓΟΥΑΤ
Τα μισα του τραγουδια τα βαριεμαι
λοιπόν ήγγικεν η ώρα της δίκης
Uprising μου φαίνεται υπερτιμημένο σαν το Starlight ένα πράγμα αλλά άντε να δεχτώ ότι εγώ είμαι ο περίεργος της υπόθεσης - δεν είναι κακό κομμάτι, απλά τον κόβω ότι ένας απ’ τους λόγους που είχε τέτοια επιτυχία είναι ότι έκανε και κάνει τον κοζμάκη να νιώθει ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ. Φάση αυτοί θέλουν να μας ελέγχουν αλλά εμείς ούτε και μετά κοιτάξτε χέι χέι, we will be victorious, ΔΕ ΛΥΓΑΜΕ ΑΔΕΡΦΙΑ, αισθάνομαι τυχερός έντερ
Resistance ντάξει καλό είναι, προσωπικά δεν τρελαίνομαι αλλά ok. Ο Χρηστάρας έχει κάνει τρομερή δουλειά εδώ πάντως, να τα λέμε αυτά
Undisclosed Desires και τότε και τώρα εύκολα το καλύτερο του δίσκου, βγάζουμε ό,τι ροκ είχε απομείνει στο (επίσης εξαιρετικό) Supermassive Black Hole και μένει ατόφια ποπ
United μπλα μπλα κάτι πάει να γίνει, μέχρι να αρχίσουν τα ΖΑ ΖΑ ΖΑ. Ε εκεί μπήκαν τα γίδια στο μαντρί
Collateral Damage είναι διασκευή άρα και υπεράνω κριτικής όταν μιλάμε για ορίτζιναλ δίσκο
Guiding Light δεν πιάνει καν τη βάση
Unnatural Selection καλό, ίσως τραβάει λίγο παραπάνω απ’ όσο θα ‘πρεπε αλλά ντάξει, πταίσμα. Στα συν του δίσκου σίγουρα
MK Ultra τα ‘παμε, δεν είναι καν κακό κομμάτι, αλλά σε αυτό το πιο κιθαριστικό ύφος ας πούμε έχουν πολύ καλύτερα. Καταλαβαίνω γιατί σας αρέσει αλλά μέχρι εκεί
I Belong To You (+Voulez-Vous Coucher Avec Moi) εντελώς αδιάφορο και για τα γαλλικά βλ. Collateral Damage
Στο Εξωτζένεσις ειδική μνεία γιατί θυμάμαι ότι απ’ τη μία είχε πέσει τρελό hype πριν βγει ο δίσκος και απ’ την άλλη όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε για μένα, αλλά αποτυγχάνει και σ’ αυτό που φαίνεται ότι επιδιώκει να είναι, “συμφωνία”, “έπος” ή ό,τι διάολο τέλος πάντων, όταν το βλέπεις σαν ενιαίο έργο. Το Overture ακούγεται σαν ο Μπελαμής να έγραψε τα δυο πρώτα κλισέ αρπέτζα που του ήρθαν στο πόδι με το Kontakt για να τα δώσει σε κανονικό κουαρτέτο και μετά να είπανε “ε ας παίξουμε και σαν μπάντα λίγο από πάνω, τι διάολο, RAWK ρε νιαμού!”. Cross-Pollination κάτι πάει να γίνει αλλά πουθενά κορύφωση και ενώ ακόμα ψάχνεις να δεις πού είναι το ζουμί, έχει φύγει το Redemption το οποίο είναι καλό ως πολύ καλό σαν αυτόνομο μέρος αλλά λίγο σαν κλείσιμο. Γενικά ασύνδετο σύνολο, χαρακτηριστικό παράδειγμα του να πας να κάνεις κάτι - τίμια ή όχι δεν έχει σημασία - και να μην σου βγαίνει (ακριβώς με τον ίδιο τρόπο το Unsustainable στο 2nd Law ήταν σαν να έβαλες AI να μάθει να φτιάχνει dubstep)
Οπότε η σούμα είναι πως έχει σίγουρα καλές στιγμές αλλά το σύνολο είναι μέτριο. Την τριάδα Origin - Absolution - Black Holes την βλέπει με τα κιάλια
Κρίμα για την υπεργαλαξιακή εξωφυλλάρα δηλαδή, όχι τίποτ’ άλλο