Nba

Ντροπή, αίσχος και σκατά στο στόμα όσων το άνοιξαν για να γιουχάρουν έναν άνθρωπο που είναι μακαρίτης (άρα, δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του), καταρρακώνοντας την ηλικιωμένη γυναικούλα που ήταν εκεί (κόντεψα να βάλω τα κλάματα με την αντίδραση της καημένης, ενώ συνάμα εξοργίστηκα τόσο πολύ με τα @@). Μια χαρά τους ξεφτίλισαν όλοι όσοι αναφέρθηκαν μετά στο επαίσχυντο γεγονός, ιδιαίτερα ο Kerr. Σημεία των καιρών, να μην γνωρίζουμε ούτε τα στοιχειώδη περί σεβασμού και φυσικά να γινόμαστε μάγκες κρυμμένοι μέσα στην αγέλη.

Θυμήθηκαν οι ντροπές των φιλάθλων (λέμε τώρα…) να κάνουν το κομμάτι τους σε μία τέτοια στιγμή. Μαύρη σελίδα στην ιστορία του οργανισμού το συμβάν, για έναν άνθρωπο που ήταν δομικό κομμάτι της δυναστείας μας.

Τώρα, τα περί Krause και του απολογισμού του, καθώς και του τρόπου παρουσίασής του στο tLD, τα έχουμε πει ψυχραιμότερα εδώ:

6 Likes

Αχάριστοι. Ο Jordan και ο τρόπος με τον οποίο παρουσίασε τον Krause στο The Last Dance έχει μερίδιο ευθύνης :stuck_out_tongue:. Ο Krause ήταν θεμέλιος λίθος στο χτίσιμο της δυναστείας των Bulls, μεταξύ άλλων πήρε στο ίδιο draft τους Pippen και Horace Grant το 1987.

4 Likes

Το χτεσινό ήταν μια απαράδεκτη ντροπή για ένα συναισθηματικά απαίδευτο κοινό που έχει μάθει ότι το να κράζει/γιουχάρει είναι ΟΚ επειδή όταν το κάνει στον κλειστό κύκλο στα σόσιαλ του παίρνει από κάτω 100 (ή όσα, δεν έχει σημασία) λάηκς και νιώθουν άρχοντες του κόσμου ενώ στη πραγματικότητα είναι πνευματικοί φτωχομπινέδες.

Τα υπόλοιπα τώρα για το πόσο κομβικός ήταν ο Κράουζε στο χτίσιμο και πόση ευθύνη έχει για τη διάλυση του '98 είναι ωραία κουβέντα μπασκετικού καφενείου και τίποτα παραπάνω.

8 Likes

Είναι τρομερό πως κανονικοποηθηκαν τέτοιες συμπεριφορές καφριλας μέσα από το πλυντήριο των social media όπως λέει και chrisp.
Έτσι απόψεις που δεν τολμούσε κάποιοι να πει δημόσια πέρασαν μέσα από τα σοσιαλ,ξεπλυθηκαν με το γέλιο μηχανισμό των λαικ και επανήλθαν ακόμη χειρότερες στο κοινωνικό επίπεδο με μεγάλη ένταση κιόλας

7 Likes

Τα σοσιαλ εχουν αυτο το κοινο με τον οχλο της εξεδρας. Ο,τι κανεις εισαι ανωνυμος, γιουχαρεις, βριζεις και δεν αντιμετωπιζεις καμια συνεπεια, εισαι ενας ανωνυμος σε μια μαζα που δρα συλλογικα.

Το παραπανω γεγονος ειναι ενδιαφερον για να ανοιξει ισως και μια κουβεντα για το πως παρουσιαζονται σαν απολυτοι villains καποιοι ανθρωποι χαρην τηλεθεασης και τι συνεπειες μπορει να εχει αυτο στην πραγματικη ζωη. Επισης περα απο τις εξαιρετικες δηλωσεις του Κερρ, περιμενα να ακουσω τιποτα και απο τον ιδιο τον οργανισμο των Μπουλς. ΟΚ και ο Κερρ μελος εκεινης της ομαδας ηταν αλλα ειναι προπονητης της αντιπαλης ομαδας.

5 Likes

Είχα σχολιάσει κάτι σχετικά, εξ αφορμής μιας συνέντευξης του Σόφο.

1 Like

Καλά όσα λέτε, συμφωνώ με τα περισσότερα (άλλωστε στην ίδια “πλευρά” είμαστε), αλλά πριν τα σοσιαλ είχαμε ισάξιες, αν όχι χειρότερες καφριλες. Οπαδούς να βρίζουν την γυναίκα του ξανθου που δεν μπορεί να κάνει παιδιά, και άλλες ομορφιές. Και όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε Αμερική και σε Αγγλία, και σε μια μεγάλη ποικιλία αθλημάτων.

Δεν είναι τα σοσιαλ μίντια και το ίντερνετ το πρόβλημα. Είναι η οπαδικη προβατικη νοοτροπία του ζώου που πάει στο γήπεδο για να βγάλει απωθημένα, και είναι διαχρονική ηλιθιότητα, ανεξαρτητα από τεχνολογικές ευκολίες και ανέσεις.

4 Likes

Δεν θα ενέτασα το χτεσινό στο πλαίσιο της οπαδικής βίας (συμπεριλαμβάνω και τη λεκτική) και της νοοτροπίας “πάω σ’ ένα γήπεδο μέσα στην ένταση του όχλου, να βρίσω, να ξεσπάσω κι αν είμαι και αρκετά πιο ηλίθιος να δείρω, να χτυπήσω και να τραυματίσω”.

Εδώ ήταν μια τελετή για κάτι παρελθοντικό, δεν υπήρχε κάποια ένταση και μέσα σε αυτό κάποιοι άνθρωποι αποφάσισαν να συμπεριφερθούν χυδαία, κατά τη γνώμη μου επειδή πλέον όλο και περισσότερο είναι αποδεκτό το να μην σέβεσαι τίποτα και κανέναν. Στο πλαίσιο αυτό ανέφερα τα σόσιαλ και δεν είναι ότι “κατηγορώ την τεχνολογία” (είμαι πάντα υπέρ -σχεδόν- οποιασδήποτε νέας τεχνολογίας), αλλά προς το παραπάνω, βλέπω ότι οι μικρόκοσμοι που δημιουργούνται εντός σόσιαλ (τους όποιους άνθρωποι τους δημιορυγούν, άρα αυτό κατακρίνω και όχι την ύπαρξη των σόσιαλ καθαυτή) επιτείνουν τέτοιες συμπεριφορές και νοοτροπίες.

3 Likes

Ενταξει, ναι, ειναι διαφορετικο το σκηνικο οταν μιλαμε για χυδαιοτητες εν μεσω μιας γιορτης για μια ιστορικη ομαδα απο οτι σε ντερμπι μεταξυ ομαδων με προηγουμενα δυο λεπτα πριν ληξει ο αγωνας, αλλα ειναι και διαφορετικο το “εγκλημα”. Αλλωστε οι βλαμμενοι στις κερκιδες που γιουχαραν τον Κραουζε απλα ενα booing εριξαν, δεν ειναι οτι ειπαν συνθηματα για μανες και αλλα τετοιοα. Ενα παραδειγμα εδωσα με τον ξανθο, αλλα το προβλημα δυστυχως υπηρχε και σε αλλα settings, κι οχι μονο στο context του “χανει η ομαδα μου και θα ξεσπασω καπου”.

Οι φανς των Philadelphia Eagles για παραδειγμα, ειχαν καποτε σπασει και διαλυσει την μιση πολη (λογου χαριν) επειδη η ομαδα τους ειχε κερδισει το Superbowl (…) Γενικα θεωρω οτι η νοοτροπια του οχλου δεν χρειαζεται και πολλα για να διαδοθει και να εμφανιστει, αρκει μερικα ζωα να το ξεκινησουν, και μετα συνοδευονται απο πολλα ακομα ζωα.

Με αυτο μονο διαφωνω λιγακι δηλαδη, καθως θεωρω οτι ανεκαθεν ετσι ηταν. Απλως τωρα το βλεπουμε περισσοτερο, γιατι ειναι πιο ευκολο να το δουμε.

2 Likes

Πολυ στεναχωρο να βλεπεις τη γυναικα του να κλαιει! Παντως, η αντιδραση του κοινου ηταν τετοια επειδη προηγηθηκε το the last dance στο οποιο ο Krause παρουσιαστηκε ως villain! Villain σε ντοκιμαντερ! Ωιμε! Αναθεμα και αν το 90% αυτων που γιουχαραν ηξεραν ποιος ειναι αν δεν ειχε βγει το tld!

4 Likes

2 Likes

Χαζεύω Indiana-Denver και το ρεσιτάλ βλακείας κι ανικανότητας των γκρι.

Θα τους κάνω μήνυση λέμε.

1 Like

Α ειναι νωρις σημερα ε? Ας βαλω να χαζεψω τιποτα. Εχει παλι 30 βολες ο Γιοκιτς?

Έχει ακριβώς 0.

2 Likes

Η ερωτηση μου ηταν καυστικη, οχι κυριολεκτικη :stuck_out_tongue:

Θα ηταν περιεργο να εχει 30 βολες απο το πρωτο ημιχρονο.

Ελα μωρε και συ τωρα μια φoρα εγινε με γoυoριoρς :stuck_out_tongue:

Πoλυ τιμια η Ιντιανα και χωρις Χαλιμπερτoν. Τα παλευει τα ματς. Και o Μπρoυς Μπραoυν μεγαλη απoλεια για τoυς πρωταθλητες

Καθολου αξιοπεριεργο βασικα αυτο :stuck_out_tongue:

Δεν εχω προβλημα με τις τοπ ομαδες με τους τοπ σταρ να παιρνουν μερικα σφυριγματα εδω κι εκει. Απλως για καποια franchises (βλεπε Lakers, Celtics) αυτο γινεται διαχρονικα σε πολυ μεγαλυτερο βαθμο, και δε θα ηθελα να καταντησουν κι οι Nuggets να χρειαζονται εναν σκασμο σφυρισματα για να κερδιζουν. Σορρυ, δε θα ξαναπεταξω σποντα για τον Τζοκερ :stuck_out_tongue:

Μωρε πετα ελευθερα oσες θες.

Ακoμα πιστευω πως εγινε για εξιλεωση της λιγκας ως πρoς τoν Τζoκερ καθως στo πρoηγoυμενo ματς με νετς ειχε φυγει λες και παλευε με αρκoυδα και δεν πηρε σχεδoν τιπoτα.

Anyway διαβασα 2 ενδιαφερoντα πραγματα πριν λιγo. Αρχικα πως oι gsw πανε για oλικo ριμπιλντ με μoνo τoν Καρι 100% σιγoυρo και δευτερoν πως πανε oι Μαβς για Σιακαμ. Τoν εχω σε εκτιμηση τoν Καμερoυνεζo πιστευω θα τoυς κανει κoντεντερς

1 Like

Αυτο σημαινει οτι ολοι ειναι στο τραπεζι για μεταγραφη εκτος απο τον Καρι, οχι πως θα πεταξουν ολη την ομαδα εκτος απο τον Καρι. Ρεαλιστικα, πιστευω οτι Κλεη και Γκρην θα κλεισουν την καριερα τους στο San Francisco. Τον Wiggins παρολα αυτα τον θεωρω σιγουρο για εξοδο, ενω αν οι Warriors θελουν να δωσουν ενα πολυ καλο χαρτι για να παρουν επισης κατι καλο, ισως να στειλουν και τον Kuminga (που κανει breakout year).

Για μενα παντως η λυση ειναι απλως να κατσει κατω ο Στηβ Κερρ και να μην ειναι θυμα των περιστασεων και του καθωσπρεπισμου. Οι Warriors θα ειχαν τουλαχιστον 7-8 νικες παραπανω, αν ο Κερρ δεν ηταν κολλημενος με τις αλλαγες του και τα ροστερ του, και δεν θεωρουσε οτι ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ να τελειωνουν το ματς ολοι αυτοι οι 33-35χρονοι που εχουν γραψει ιστορια στο παρελθον, μονο και μονο απο “σεβασμο”. Εχει στειλει στον παγκο τον Moody σε ματς που ειχε παρει φωτια και εβαζε τα τριποντα το ενα μετα το αλλο, εχει στειλει στον παγκο τον Kuminga ενα σωρο φορες αδικαιολογητα, και προσφατα εχει στειλει σε παγκο ακομα και τον Κλεη οταν ειχε παρει φωτια.

Καποιες φορες, πρεπει να τελειωνεις το ματς με ρολιστες που ειναι καλοι στην αμυνα, ποσο μαλλον οταν εχεις χασει προβαδισμα 22-25 ποντων ουκ ολιγες φορες, και εχεις χασει σιγουρα ματς, οπως αυτο με τους Nuggets που πανηγυρισε ο Jokic εξαλλα. Δεν το πανηγυρισε εξαλλα μονο γιατι εβαλε το game winner, αλλα γιατι 5-6 λεπτα πριν το τελος εχαναν με 22 ποντους οι Nuggets και γυρισαν χαμενο ματς. Εγκληματικες οι αποφασεις του Kerr φετος στην 4η περιοδο δυστυχως, σε πολλα ματς. Θα μπορουσε να ειναι σε ενα αξιοπρεπες 25-14 τωρα με ακριβως το ιδιο ροστερ που εχει αυτην την στιγμη, κι οχι να παλευει να μαζεψει τα ασυμμαζευτα.

1 Like
1 Like