Nba

Απλά δε γίνεται να μη λατρέψει κανείς αυτήν την ομάδα, είτε κέρδιζε είτε έχανε.

Και εκπληκτικό supporting cast σε άμυνα και επίθεση με Γουόρθι, Σκοτ, Γκριν, Κούπερ, όπως και τους παλιότερους Μπομπ Μάκαντου και Κερτ Ράμπις.

καποιοι μεγαλωσαμε παιζοντας

:D:D

Το πρωτο run ‘n’ gun (τηρουμενων των αναλογιων) στο ΝΒΑ το επαιξε η δυναστεια των Celtics που απο το '57 μεχρι και το '69 εχασε μονο 2 πρωταθληματα (58, 67) γιατι τραβηξε “καρτα υπερατου” παιρνοντας τον Bill Russell (2.06m, σουπερ αθλητικος - τελη δεκαετιας '50 ομως). Φυσικα δεν ηταν fabulous σαν τους Lakers των '80s που ολοι θαυμασαμε απο βιντεοκασσετες και youtube τωρα, αλλα ειχε τις απαρχες του στην [B][U]αμυνα[/U][/B] κυριως, κατι πολυ βασικο αν θες να παιξεις run ‘n’ gun.

Εχοντας ως 5αρι τον Bill Russell που θεωρειται ο πρωτος παικτης του ΝΒΑ που ειχε αυξημενο defensive awareness, με το που εκοβε μπαλα (ατυχος καθως δεν κρατουσαν στη στατιστικη τοτε τα blocks) ή κατέβαζε ριμπαουντ (μ.ο. καριερας 22.5 rebs/game) ειχαν φυγει μπροστα οι αλλοι τεσσερις παικτες και αμεσως πεταγε μπαλα σε καποιον απο αυτους

Kαι μετά ήρθε οριστικό τέλος του show time με εκείνο το 4-0 των Pistons.

Samis, τι να λέμε τώρα, το Lakers vs. Celtics ήταν το διαβατήριο για το ΝΒΑ γύρω στον χειμώνα του 91/92 που το πρωτόπαιξα. Πρωτάθλημα με όλες τις ομάδες, manual στατιστικά στο χαρτί, θρυλικό sky hook με τον Καρίμ, Φοίνιξ Σανς με έκτο παίκτη Έντι Τζόνσον να στάζει τρίποντα από παντού, Σιάτλ με μπομπέρ Ντέιλ Έλις…

Πρέπει να κάνουμε ξεχωριστό θρεντ για pre-2000 NBA damnit :!:

Λογικο, ο Jabbar ηταν στην τελευταια του χρονια, ο Byron Scott δεν επαιξε ουτε εναν τελικο αν δεν κανω λαθος κι ο Magic Johnson τραυματιστηκε στον 2ο και μετα παλευαν να οργανωσουν παιχνιδι ο Cooper με τον… David Rivers!

Αλλα ειχε γυρισει ο τροχος μαλλον (την προηγουμενη χρονια ειχε κριθει στα τελευταια δευτερολεπτα με 4-3 η σειρα). Το Detroit ειχε κανει και μια πολυ σωστη ανταλλαγη μεσα σε εκεινη τη σεζον καθως εδωσε τον Dantley για τον Aguirre γιατι ο πρωτος ειχε αρχισει να γκρινιαζει για μειωμενη συμμετοχη, καθως του ετρωγε λεπτα ο Rodman που ομως εκανε αμυνες και κατεβαζε ριμπαουντς. Οταν ηρθε ο Aguirre επηλθε η ηρεμια στην ομαδα και ο Rodman αναβαθμιστηκε

Το lakers vs Celtics ακόμα το έχω όπως και το usa basketball με την πρώτη dream team. Τα έπαιζα στο παλιό pc με ένα προγραματάκι, στο καινούργιο pc φοβάμαι να το τρέξω μην κρασάρει το συμπαν.

Πάντως εγώ θυμάμαι κρατούσε stats το παιχνιδι απλά δεν τα έδινε όλα. Μόνο ριμπαουντ ποντους και συνολικά σουτ. Όπως θυμάμαι αν έχανες κάρφωμα σου χρέωνε 2 άστοχα σουτ. :lol:

Ε ναι, εγώ τα κρατούσα στο χαρτί όλα.
Το κόλλημα με τα στατιστικά ξεκίνησε όταν άρχισα να μαζεύω upper deck κάρτες γύρω στο '93.

Επικό παιχνίδι όπως και νάχει, κουμπιά για πάσα και σουτ μόνο, όχι μοχλοί και μαλακίες.

Το δικό μου κόλλημα με τα stats το έφαγα από το περιοδικό Τρίποντο που είχε τα stats κάθε αγώνα στο ελληνικό πρωτάθλημα και καθόμουν και ξεχώριζα τους καλύτερους. Και φυσικά κάπου το καλοκαίρι έβαζε συνολικά stats από όλους τους παίκτες στο ΝΒΑ την χρονιά που πέρασε. Και φυσικά όταν παίζαμε διπλό με την παρέα μια φορά και ένα καιρό και κρατούσα stats από την δική μου ομάδα (μόνο σουτ όμως και τίποτα άλλο).

Επειδή κάποιοι μιλούσαν για τον Andic, χτες κατάφερε να μπει και στο top-5 με κάποιο τρόπο :stuck_out_tongue:

I second that, μα τον Mookie Blaylock

Ο Περο χτυπησε 20λεπτο στο χτεσινο ματς,με 7 ποντους,4 ριμπαουντ και 2 ταπες.Οχι και ασχημα

Να το κάνουμε όμως μόνο για ΝΒΑ ή για 80s/90s σπυριάρα γενικώς?

Το δεύτερο. Αφού ούτως ή άλλως οι ίδιοι και οι ίδιοι θα ποστάρουμε, ας το επεκτείνουμε.
Βρες έναν καλό τίτλο κι αμόλα το.

δεν ξερω αν ειδε κανεις 6ers - Cavs αλλα ο Carter-Williams κανει πραγματικα απιστευτα πραγματα

Έβλεπα Rockets-Clippers, αλλα παρακολουθούσα και τα σκορ… Πρέπει να έγινε μεγάλο ματς… :wink:

κοιταξτε τι εγινε στο τελος του ματς χιτ-σελτικς. :smiley: απο μαλακια του γουειντ, αλλα οπως και να’χει…

εγω μεσα για το θρεντ που λετε, εδω ειχαμε ποσταρει τις προαλλες κατι παιχτες που τους ειχαμε ξεχασει ολοι απο ελληνικο πρωταθλημα.
μεγαλη αγαπη το lekrs vs celtics. οπως και το tv sports basketball φυσικα!

Δεν το είδα το ματς αλλά τον είχα δει με τους Heat. Πρόκειται για απίστευτο παίκτη που αν συνεχίσει έτσι θα τρελάνει κόσμο.

απιστευτος πραγματικα… Δε μιλαω για την ευστοχια ουτε για τις ασιστ ουτε για καποιο αλλο στατιστικο. Απλα ο τυπος ειχε ΠΑΓΩΜΕΝΟ αιμα στην παραταση κ εβαλε πολυ μεγαλα σουτ. Κ ας το εχασε το ματσακι τελικα.

Επισης πολυ γελιο με Γουειντ.

Στην τελευταια φαση εκει με 0.6" γιατι πεταει τη μπαλα εξω επιτηδες, δεν μπορω να καταλαβω. :-s

Και οσο να πεις την ιδια μερα, ειδαμε πως μπορεις να κερδισεις ενα ματς με 0.6" να απομενουν.