Nba

Στα πλειοφφς θα φανει η ουσια, αλλα προς το παρον οι Γουοριορς φαινονται οντως πολυ δυνατο φαβορι ακομα κ για κατακτηση. Θελει πολυ κοπο για να τους νικησεις κυριως λογω της αμυνας τους που ειναι πραγματικα παρα πολυ καλη.

Ο Kobe εκανε την εγχειριση στον ωμο και θα μεινει εκτος για περιπου 9 μηνες συμφωνα με τις πρωτες εκτιμησεις. Ατυχος και παλι ο παικταρας, τον εχουν τσακισει οι τραυματισμοι τα τελευταια χρονια και φετος ηταν αποφασισμενος να επιστρεψει δυναμικα. Φοβαμαι μηπως δεν μπορεσει να ξαναπαιξει ποτε, ναι μεν ειναι στην δυση της καριερας του αλλα εχει ακομα πραγματα να προσφερει και ποτε δεν πρεπει να υποτιμας τον εγωισμο και το πεισμα τετοιων τεραστιων παικτων και προσωπικοτητων.

Απο την αλλη οι Knicks εχουν 4 νικες στα τελευταια 5 ματς, νικησαν και τους Thunder κατι που δεν το περιμενα.

12 σερι νικες οι Cavaliers, φτανουν την 3η θεση και φορμαρονται την καλυτερη στιγμη. Αρχιζω να τους ξαναθεωρω φαβορι για Ανατολη, καθως μονο οι Hawks ειναι εμπιστευσιμοι απο τους υπολοιπους, αν και δεν μπορω να πορβλεψω πώς θα κυλησουν οι σειρες των Hawks στα πλεη-οφφ.

O διαγωνισμός τριπόντων για το φετινό All Star Game προμυνήεται χάρμα οφθαλμών… :smiley: :smiley:

Ω ναι, θα εχουμε τρελο συναγωνισμο…:slight_smile:

Και οπως παντα λατρευουμε και αναμενουμε με ενδιαφερον τον διαγωνισμο καρφωματων και μαλιστα φετος εχουμε την συμμετοχη του Γιανναρου.

Αρχισαν να δενουν σαν ομαδα και αν δεσουν ολοκληρωτικα θα δουμε ομορφιες.

Οι Cavs παίζουν πραγματικά καλό μπασκετ και με τις ανταλλαγές που έκαναν απέκτησαν επιλογές και παίκτες συνόλου (ενώ στην αρχή είχαν μόνο τον Marion να κάνει δουλειά για τους υπόλοιπους).
Νομίζω πως θα καταλάβουν με σχετική άνεση τη 2η θέση της Ανατολής (μιας και οι Hawks έχουν ξεφύγει).

Από τους υπόλοιπους της Ανατολής (πλην Hawks και Cavs), μάλλον οι Wizards είναι αυτοί που έχουν το καλύτερο σύνολο. To Toronto έχει βασικές ελλείψεις για να κάνει πρωταθλητισμό, ενώ οι Bulls με τις συνεχείς απουσίες βασικών και το κακό μπάσκετ που παίζουν δε δείχνουν ανταγωνιστικοί. Ο Rose σπάνια επιχειρεί διεισδύσεις και περιορίζεται σε τρίποντα που δεν είναι το δυνατό του σημείο, ο Noah είναι λες και παίζει σεντερ μπακ και όχι σεντερ (καμία συμμετοχή στο επιθετικό παιχνίδι), ο Butler όσο βελτιωμένος είναι επιθετικά τόσο έχει χάσει στο -δυνατό του- αμυντικό σκέλος, ενώ η έλλειψη ενός πρωτοκλασσάτου παίκτη στο 3 με καλό περιφερειακό σουτ τους κάνει προβλέψιμους. Για μένα είναι μεγάλη απογοήτευση φέτος.

Στη δύση όσο εκπληκτικό μπάσκετ παίζουν οι GSW, άλλο τόσο ουσιαστικό μπάσκετ παίζουν οι Grizzlies που είναι για μένα μέσα στα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο. Πολύ ενδιαφέρουσα θα είναι η μάχη μεταξύ Suns-Pelicans-Thunder για την είσοδο στα play off.

Μόνος του έπαιζε το χιούστον ο αντετοκούμπο. ρεκόρ καριέρας με 27 πόντους!!!

Και στον προηγούμενο αγώνα είχε 25.

Δεν είναι μόνο οι πόντοι, είναι τα πολύ υψηλά ποσοστά που σουτάρει. Είναι η τεράστια ευκολία που έχει στο να μπαίνει με την μπάλα μέσα παρότι δεν είναι επικίνδυνος στο τρίποντο. Είναι τα ριμπάουντ (χθες είχε 27 πόντους και 15 ριμπάουντ!!! ). Είναι πολλά πράγματα. Δεν αποκλείεται να βγει και πιο βελτιωμένος παίκτης για φέτος στο ΝΒΑ.

Με περιπτωσεις σαν τους Butler και Vucevic, δε νομιζω οτι υπαρχει τετοια πιθανοτητα, αλλα στα υπολοιπα συμφωνω.

Η εξελιξη του ειναι τρομακτικη και σε μικρο χρονικο διαστημα, πραγματικα σε κανει να σκεφτεσαι που θα φτασει αν συνεχισει ετσι σε αυτους τους ρυθμους.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗ MINNESOTA Ο GARNETT!

Τι πανικός ήταν αυτός χτες…??? :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Εντωμεταξυ οι Heat ξαφνικα εγιναν παρα πολυ δυνατοι με πενταδα Dragic/ Wade/ Deng/ Bosh/ Whiteside, και στα καπακια ανακοινωνεται οτι ο Bosh μαλλον εχει θρομβο στον πνευμονα κ χανει ολη τη σεζον. Κ πανω που ειχα ψηθει λιγο για να παρουν την Ανατολη οι Heat.

Νέος τραυματισμός για Rοse (μηνίσκο στο δεξί γόνατο).
Δεν είναι και ο πιο σοβαρός τραυματισμός, αλλά με όσα έχει περάσει τα τελευταία 2 χρόνια μόνο εύκολος δε θα είναι.

και οποτε τραυματιζεται ο Ροουζ καποιοι βγαινουν απο την αφανεια

:frowning: :frowning:

οχι ρε!!πολυ κριμα!!

Πολλοί μιλάνε για άνοδο των cavs τον τελευταίο καιρό αλλά όσες φορές τους είδα εγώ δεν μου γέμισαν το μάτι. Χθες με τους Rockets θύμισαν και πάλι τις χειρότερες στιγμές από την πρώτη εποχή με Lebron. Ο οποίος Lebron χθες ήταν απίστευτα κακός. Όχι απλά έχασε το ματς με 0/2 βολές 3 δευτερόλεπτα πριν το τέλος με το ματς στο 103-104 υπερ των Rockets (και συνολικά 3/11 βολές!!!), αλλά από την τρίτη περίοδο και μετά έπαιζε συνεχώς isolation 1 εναντίον 5 εκβιάζοντας κάθε προσπάθεια. Όλες οι επιθέσεις τραβηγμένες από τα μαλλιά. Kevin Love δεν πήρε ούτε ούτε ένα σουτ στην παράταση!!

Γενικά αν και πλέον έχουν τους παίκτες (πολύ καλές προσθήκες οι Shumpert, Smith και ας ήταν τραγικοί χθες) είναι ομάδα υπό δημιουργία. Δεν νομίζω πως έχουν ελπίδες για τίτλο φέτος. Ακόμα ψάχνονται.

Οι Rockets από την άλλη είναι πιο ομάδα, έχουν πολλές λύσεις σε όλες τις θέσεις και έναν Harden που έχει εξελιχθεί σε πραγματικό ηγέτη. Αν γίνει πιο σταθερός σε απόδοση ο Ariza, που είναι λίγο η μαύρη τρύπα στην επίθεση και επιστρέψει επιτέλους υγιής ο Howard (έχει χάσει την μισή σεζόν) πάνε για τίτλο. Πάντως μου κάνει εντύπωση που έχει χάσει την θέση του ο Παπ στο rotation. Ούτε o Ariza ούτε ο Brewer που έρχεται από τον πάγκο προσφέρουν πια και τόσα.

Γενικα, και πολλα νευρακια απο Lebron, τοσο οταν τον κλωτσησε ο Harden, αλλα, κυριως, σε μια φαση που την ανοιξε στο Beverley.

Για Παπανικολαου, ουτε καν, παντως.

Ο Ariza περσι ηταν καυτος και ολοι θα περιμεναν να ξαναγινει οταν βρει το ρολο του στην επιθεση των Rockets. Επισης, θεωρω οτι ειναι απο τους πολυ καλους αμυντικους, που θα παρουν ισως και το σταρ του αντιπαλου.

Ο Brewer, παλι, μπορει να μη μου αρεσει ΚΑΘΟΛΟΥ, αλλα δεν μπορει να αρνηθει κανεις την ενεργεια που βγαζει και στις 2 μεριες του παρκε, το ποσο αποτελεσματικος ειναι στο fast break, ενω στις αρχες του στους Rockets εγραφε και αρκετα τριποντα, και, γενικα, εδωσε σκορ.

Με ολα αυτα και συνυπολογιζοντας την καταθλιψη που πιθανον να εχει ο Παπανικολαου (:p), δεν παιζει να βρει χρονο σε τετοια ομαδα.

O Brewer ούτε εμένα μου αρέσει. Από τότε που έπαιζε στους Nuggets ακόμα. Όντως βγάζει ενέργεια αλλά υστερεί σε προσωπική άμυνα ενώ στην επίθεση είναι αρκετά άστοχος. Δεν μου κάνει εντύπωση που δεν μπορεί να στεριώσει σε μια ομάδα. Έχω την εντύπωση πως αν δεν τρόμαζαν με τους πολλούς τραυματισμούς που είχαν φέτος (και ακόμα έχουν βασικά) δεν θα τον έπαιρναν ποτέ στην ομάδα.

Ariza είναι τρομερός αμυντικός και για αυτό δεν βγαίνει από την βασική ούτε με σφαίρες. Αλλά η χρονιά του επιθετικά είναι μέτρια ως κακή. Ε με όλα αυτά συν το καλό ξεκίνημα, περίμενα ο Παπ να έχει πολύ περισσότερες ευκαιρίες.

Ισχύει και για τα νευράκια του Lebron. Νομίζω όσο περνάει ο καιρός το ξύλο που τρώει (και τρώει πολύ ξύλο) τον επηρεάζει όλο και περισσότερο.