Προσυπογραφω τα bold, θα ειναι μεγαλο σχολειο για τον Mirotic η συνυπαρξη του με τον τεραστιο Pau Gasol. Εχει να μαθει πολλα πραγματα και δεν νομιζω να αφησει την ευκαιρια του να παει χαμενη, προβλεπω να βελτιωνεται ολο και περισσοτερο χρονο με τον χρονο.
Τωρα για Rookie Of The Year δεν ξερω. Και ο Wiggins ειναι πιθανος και ο Nerlens Noel των 76ers και επισης δυνατη περιπτωση ειναι και ο Zach LaVine. Αλλα νομιζω οτι στο τελος θα παιχτει μεταξυ Wiggins και Mirotic.
Το δίδυμο Curry, Thompson φέτος κάνει όργια. Στο προηγούμενο ματς ο δεύτερος είχε 8/9 τρίποντα. Αν τα κάνουν αυτά και στα play-off μπορεί επιτέλους οι Warriors να γίνουν σοβαροί διεκδικητές του τίτλου.
Πάντως τα δικά μου λεφτά θα τα έβαζα στους Rockets. Πολύ εντυπωσιακή πορεία αν αναλογιστεί κανείς και τους τραυματισμούς που είχε η ομάδα. Ελάχιστα τα ματς που έχουν παίξει χωρίς να λείπει κάποιος από την 5αδα. Πολύ άτυχος ο Jones που όσο έπαιξε ήταν πολύ εντυπωσιακός. Δεν ξέρω πόσο καιρό θα λείψει. Αν στα play-off δεν έχουν προβλήματα πιστεύω θα πάνε τελικούς. McHale έχει κάνει τρομερή δουλειά.
Δεν ξέρω για ROTY, έχω ενστάσεις για τον Wiggins, ο ΜIrotic από την άλλη βοήθησε ουσιαστικά μία ομάδα που πρωταγωνιστεί.
Και δεν είναι ότι τη βοήθησε μόνο το τελευταίο δίμηνο που είχαν πολλές απουσίες και αύξησε κατακόρυφα το χρόνο συμμετοχής του. Βοηθούσε και πριν, με λιγότερο χρόνο αλλά με ουσιαστική συμμετοχή.
Όσον αφορά το μεγάλο debate για τον MVP, θεωρώ πως όσο καλή χρονιά να έχει κάνει ο Harden, όσα triple-double να κάνει ο Westbrook, ο τρόπος παιχνιδιού του Curry είναι πραγματικά ασύλληπτος. Σε μαγνητίζει. Κάθομαι και βλέπω GSW στις 5.30 το πρωί για να τον βλέπω να τριπλάρει.
Kαι στην τελική αυτό ο CP3 δεν το έχει πάθει από κανένα :lol:
edit: O ΜcHale έκανε όντως εξαιρετική δουλειά στους Rockets, έκαναν και μεγάλες μεταγραφές ωστόσο (κάτι σαν τους Cavs). O Kerr από την άλλη έχει αξιοποιήσει ρολίστες τύπου Speights, Barnes που κάνουν εξαιρετική χρονιά, ο Green είναι πολύ βελτιωμένος (και μάλλον ο αμυντικός της χρονιάς), ενώ παράλληλα δεν έχει και τα πρώτα βιολιά του στα κόκκινα.
To Portland παρότι πήρε 4η θέση λόγω division πρωτιάς, θα παίξει με μειονέκτημα έδρας κόντρα στο Memphis, σωστά; Αν περάσει και παίξει με νικητή Clippers-Spurs θα έχει πάλι μειονέκτημα λόγω χειρότερου ρεκόρ;
Είναι τυπική και αφορά μόνο τον αντίπαλο στον πρώτο γύρο… Σε κάθε ματσάρισμα το πλεονέκτημα έδρας αποφασίζεται από τα ρεκόρ νίκες/ήττες… Απλά αυτός ο κανόνας υπάρχει για να εξασφαλίζει ότι κάθε division θα έχει ομάδα στην τετράδα…
Γενικα, παντως, τζαμπα το ντεμαραζ απο Spurs, oταν κατεληξαν 6οι.
Και θα βρουν τους εξισου φορμαρισμενους Clippers …δεν ξερω κατα ποσο μπορεις να κανεις εστω και μικρες προβλεψεις στη φετινη δυση, αλλα θεωρω οτι αυτο το ζευγαρι θα δωσει τη μια ομαδα του τελικου της δυσης.
Οχι οτι ξεγραφω μουσια, αλλα νομιζω παιζει διαφορα ποιοτητας και φορμαρισματος και απο την αλλη ενας Harden μονος.
Το κακό με τους Rockets φέτος είναι οι τραυματισμοί. Σχεδόν όλη η ομάδα έχει περάσει από τα pits φέτος και όχι απλά για λίγο. Το ερώτημα για αυτούς δεν είναι απλά αν θα παρουσιάσουν πλήρες roster αλλά και σε τι κατάσταση θα βρίσκονται οι περισσότεροι. Ο Jones αν δεν είχε τους τραυματισμούς φέτος μπορεί να ήταν και η μεγαλύτερη έκπληξη της χρονιάς.
Κατά τα άλλα Golden State έχουν τρελάνει κόσμο στην κανονική περίοδο. Δύσκολα θα το κάνουν αυτό όμως και στα play-off της Δύσης που πέφτουν κορμιά.
Bulls και Warriors εκαναν το 2-0 χτες απεναντι σε Bucks και Pelicans αντιστοιχα και απ’ οτι φαινεται εχουν πλεον μεγαλο προβαδισμα για προκριση στον επομενο γυρο. Συνολικα τα βλεπω καπως ετσι:
EAST
Chicago Bulls - Milwaukee Bucks, [B]Bulls[/B]
Golden State Warriors - New Orleans Pelicans, [B]Warriors[/B]
Cleveland Cavaliers - Boston Celtics, [B]Cavaliers[/B] σχετικα ανετα
Atlanta Hawks - Brooklyn Nets, [B]Hawks[/B]
WEST
Toronto Raptors - Washington Wizards, [B]Wizards[/B]
Houston Rockets - Dallas Mavericks, [B]Rockets[/B] αν και θα γινει μαχη
Memphis Grizzlies - Portland Trail Blazers, [B]Grizzlies[/B]
Los Angeles Clippers - San Antonio Spurs, ισως το πιο αμφιρροπο ζευγαρι, προβλεπω [B]Spurs[/B]
Είδα το Bucks - Bulls χθες. Ωραίο ματς, μικρό σκορ, αρκετό ξύλο. Μου θύμισε λίγο ευρωπαϊκό final-4. Οι Bucks έχουν καλή ομάδα αλλά φανερή έλλειψη εμπειρίας. Όταν στο β’ μέρος το παιχνίδι άρχισε να γίνεται πιο σκληρό και να πέφτουν μερικές ψιλές το έχασαν, νευρικότητα, πολλά άστοχα σουτ, τεχνικές ποινές και κάπου εκεί ξύπνησε και ο Rose.
Πάντως μόνο θαυμασμός για τον Butler. Τρομακτική η ενέργεια που βγάζει στο γήπεδο, 46 λεπτά ήταν μέσα χθες και έπαιζε στο maximum μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο Rose αν και άστοχος μου φάνηκε γενικά ορεξάτος και έτοιμος να βοηθήσει. Δεν τους έχω εντελώς ξεγραμμένους σε αυτή την ανατολή.