Nba

Και μονο τον Lebron να σου πω σαν λογο, θα εχω αδικο? Για εμενα ο καλυτερος παικτης αυτη την στιγμη και απο τους πιο εντυπωσιακους ever… Τον βλεπεις και σε τρελαινει…

Μην πέφτεις στη λούμπα του επικοινωνιακού τρικ του concept “Ο βασιλιάς”. Ο τύπος έχει φοβερά προσόντα, αναμφίβολα. Έχει βελτιωθεί επίσης φοβερά τις τελευταίες χρονιές. Αλλά μην ξεχνάς ότι ολόκληρη η ομάδα παίζει για έναν παίκτη, και όταν παίρνεις 40 προσπάθειες σε κάθε αγώνα, ε τις 18-20 θα τις βάλεις (όταν είσαι ο LeBron, όχι εγώ κι εσύ προφανώς:p). Θα ήθελα πολύ να παίξει το σενάριο του να πάει Νέα Υόρκη μαζί με κάποιον άλλο από τους τρεις φετινούς free agents και να φανεί πραγματικά τι αξίζει σε μια ομάδα που δεν θα είναι ο go-to guy.

Υπερβολές ρε Nameless. Ούτε εμένα με τρελαίνει ο Lebron (κυρίως αισθητικά) αλλά αυτό που περιγράφεις ισχύει για την πλειοψηφία των σουπερ σταρ στο nba. Τουλάχιστον ο lebron βάζει πάνω από τα μισά συνήθως και δίνει και κοντά στις 7-8 assist. Αν βρεθεί και ένας ακόμη λογικά θα πάρει πρωτάθλημα. Εδώ με τον παππού Σακίλ, θα το παλέψει.

Ξέχασες τον Craig Ehlo… :smiley:

Agreed σε αυτό. Σαν να λέμε Dan Majerle/Barkley/K Johnson στο Phoenix.

Να γουστάρεις περισσότερο Dan από Tom Chambers μου φαίνεται δύσκολο…

Μην πέφτεις στη λούμπα του επικοινωνιακού τρικ του concept “Ο βασιλιάς”. Ο τύπος έχει φοβερά προσόντα, αναμφίβολα. Έχει βελτιωθεί επίσης φοβερά τις τελευταίες χρονιές. Αλλά μην ξεχνάς ότι ολόκληρη η ομάδα παίζει για έναν παίκτη, και όταν παίρνεις 40 προσπάθειες σε κάθε αγώνα, ε τις 18-20 θα τις βάλεις (όταν είσαι ο LeBron, όχι εγώ κι εσύ προφανώς). Θα ήθελα πολύ να παίξει το σενάριο του να πάει Νέα Υόρκη μαζί με κάποιον άλλο από τους τρεις φετινούς free agents και να φανεί πραγματικά τι αξίζει σε μια ομάδα που δεν θα είναι ο go-to guy.

Μα όπου και να πάει ο LeBron θα είναι ο Alpha Dog της ομάδας. Και δεν νομίζω ότι ακόμα και ο Wade π.χ. να είναι μαζί του στους Knicks θα επηρεάσουν τα στατιστικά του… Ίσα-ίσα θα έχει περισσότερους διαδρόμους (ώστε να σκοράρει πιο εύκολα) και ασιστ…

Σε καμία περίπτωση δεν είμαι από αυτούς που θαμπώνονται εύκολα αλλά μόλις είδα το 2ο παιχνίδι της σειράς με Chicago που έβαλε 40 με 23 προσπάθειες…

Απαντήσεις στα κόκκινα.

Δεν είπα εγώ ότι δεν ισχύουν για όλους τους superstars. Απλά επειδή συζητάγαμε για Cleveland…τα ίδια πιστέυω και για τον Kobe για να είμαι ειλικρινής.

Και ναι, προτιμώ Thunder Dan.8)

Σημείωση: κανένας σταρ δεν παίρνει 40 προσπάθειες. Ακόμη και ο Kobe που πριν 3 χρόνια ήταν η πιο χαρακτιριστική περίπτωση παίκτη με υπερβολικά πολλές προσπάθειες, δεν είχε πάνω απο 25 μέσο όρο. Δεν είναι περισσότερες σε σχέση με αυτές που έπαιρναν οι σταρ των παλιότερων δεκαετιών, στατιστικά να το πάρεις :slight_smile:

Όπως και να έχει, κάποιοι συγκεκριμένοι παίκτες δεν μπορούν να μην είναι το νούμερο 1 και ειδικά ο LeBron τώρα είναι μία ομάδα μόνος του. Πραγματικά είναι όπως τα έλεγε ένα παλικάρι σε άλλο forum

Ο LeBron είναι σαν να έχεις κάνει cheat στο 2K10, και έφτιαξες τον εαυτό σου με όλα τα στατιστικά στο 99.

Τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ είναι ο νούμερο ένα λόγος για τον οποίο πρέπει να ανυσηχεί ο Kobe, ο οποίος στο πρώτο μάτς με τους Thunder ήταν κακός στην επίθεση. Απο ότι έμαθα έκανε καλό δεύτερο αγώνα, αλλά πρέπει να ανέβει όλο το L.A. αν είναι να κερδίσουν το δεύτερο σερί τίτλο.

Το να βλέπεις τον Westbrook να παίζει πάντως είναι απόλαυση. Τρομερή ταχύτητα ο μικρός, αν παίζει έτσι απο το πρώτο του αγώνα των playoff έχει πολύ μέλλον.

Και στα τρίποντα; :roll::wink:

Τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ είναι ο νούμερο ένα λόγος για τον οποίο πρέπει να ανυσηχεί ο Kobe, ο οποίος στο πρώτο μάτς με τους Thunder ήταν κακός στην επίθεση. Απο ότι έμαθα έκανε καλό δεύτερο αγώνα, αλλά πρέπει να ανέβει όλο το L.A. αν είναι να κερδίσουν το δεύτερο σερί τίτλο.

Δεν βλέπω τους Lakers ιδιαίτερα πεινασμένους για τον τίτλο, αλλά μπορεί και να κάνουν συντήρηση δυνάμεων… Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ο Κόμπυ χάνει κρίσιμες βολές…

Το να βλέπεις τον Westbrook να παίζει πάντως είναι απόλαυση. Τρομερή ταχύτητα ο μικρός, αν παίζει έτσι απο το πρώτο του αγώνα των playoff έχει πολύ μέλλον.

Πολύ καλός, αλλά μην ξεχνάς ότι βρίσκει και τα κάνει στον Φίσερ που έχει πατήσει τα 35. Γι’αυτό στο τέλος η γάτα απ’τον πάγκο πετάει μέσα Shannon Brown…

Στις περισσοτερες ομαδες στο NBA ο superstar παιρνει το μεγαλυτερο ποσοστο προσπαθειων και οταν εχεις ενα Lebron στην ομαδα σου λογικο ειναι αυτο… Μια ομαδα μονος του ειναι. Και φετος που ειναι ακομα πιο ανεβασμενος, πιστευω οτι το Cleveland εχει πιθανοτητες για τιτλο… Αρχισε και τις 40αρες στα playoff.

Οκ, σε ένα σημείο έπεσε το ποσοστό στο 70 - 75 :stuck_out_tongue: Τώρα πια και αν κρίνω απο τα 3-4 μάτς που τον είδα φέτος, δεν μπορεί κανείς να τον υποτιμάει για αυτό το λόγο, καθότι δεν αποτελεί πια μειονέκτημα το ότι σε ένα κομμάτι είναι απλά καλός και όχι σούπερ.

Οι Lakers απλά θέλουν λίγο ταρακουνημα. Όταν έρθει αυτό, τότε θα τους δούμε όταν πρέπει :slight_smile: Ο Kobe γενικότερα φέτος δεν παίζει καλά σε αρκετά μάτς και χάνει πάρα πολλά σουτ, θυμίζει μία μετριότερη εκδοχή του εαυτού του. Αυτό με βάση τα δικά του δεδομένα ε, γιατί σε σύγκριση με άλλους προφανώς είναι στους καλύτερους.

Dennis Rodman#-o#-o Σουτιεν φοραει?:lol:

Αυτό για τις άμυνες που δεν υπάρχουν στο ΝΒΑ και είναι όλες προσαρμοσμένες για τους stars μπορείτε να το εξηγήσετε λίγο παραπάνω μην μας έρθει και κανά εγκφαλικό μέσα στην νύχτα;

Θα στο εξηγήσω, είναι απλό.

Στο ΝΒΑ αν ο επιθετικός περάσει τον αμυντικό τέλος, σούταρε ανενόχλητος (ασχέτως αν το βάλει ή όχι) ή έδωσε ασίστ.
Στην Ευρώπη θα έχει γίνει αλληλοκάλυψη σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Δυστυχώς δεν το γλίτωσα…
Για να μην αρχίσω να παραθέτω επιχειρήματα και πολλά παραδείγματα,θα πω ένα παράδειγμα μόνο…
Boston Celtics-2008.Η αποθέωση της αλληλοκάλυψης και της άμυνας με γρήγορα αντανακλαστικά

Γι αυτό πήραν και πρωτάθλημα.

Αναφέρομαι όμως κυρίως σε αγώνες κανονικής περιόδου, στα πλέη οφ σοβαρεύουν κάπως τα πράγματα.

Σε αγώνες κανονικής περιόδου,ναι,δεν είναι λίγες οι φορές που η όλη κατάσταση θυμίζει αγγαρεία.Στα play-off όμως δεν υπάρχουν τέτοια.Οι ομάδες παίζουν 100%.
Στην Ευρώπη πάλι…Όσο και να θέλουν να το παίξουν υποστηρικτές της τακτικής και της οργανωμένης άμυνας υστερούν πάρα πολύ,μα πάρα πολύ ΚΑΙ σε αυτούς τους τομείς.

Πάμε πάλι γιατί τώρα θα το πάθω εγώ το εγκεφαλικό. Φίλε Floydized, έκατσες ποτέ να σκεφτεί γιατί το τρίποντο είναι στο 7,25 αντί για 6,25; Για να κάνεις μπράτσα όταν σουτάρεις; Ή για να ανοίγει το man-to-man στο εφτάμετρο; Πόση αλληλοκάλυψη να παίξεις σε τέτοιους αθλητές, ακόμα και στα playoffs; Όταν ανοίγει τόσο η άμυνα, υπάρχει πολύς χώρος, που είναι λογικό να μην μπορεί να καλυφθεί εντελώς, όπως στην Ευρώπη. Οι καλύτερες άμυνες (τύπου Celtics που αναφέρατε) τις καλύπτουν όσο καλύτερα μπορούν, αυτό όμως δε σημαίνει και πολλά, τελικά, αν δεν κοπανάς αντίστοιχα στην επίθεση.

Ξέρεις λοιπόν γιατί η Ευρώπη είναι μπροστά σε άμυνα; Γιατί μπορείς να κερδίσεις αγώνες μόνο από αυτήν (ημιτελικός Final Four 2007 ΠΑΟ-Tau). Στο ΝΒΑ αυτό δεν παίζει. Το αν είναι καλό για το θέαμα/άθλημα αυτό, άλλη κουβέντα.

Η αλήθεια είναι όμως πως αν θέλουμε να μιλήσουμε για άμυνα πρέπει να τσεκάρουμε το κολλεγιακό… Βεβαίως και παίζει ρόλο η απειρία/αμπαλοσύνη των πιτσιρικάδων, αλλά όταν βλέπεις τα παλικαράκια να ξεκινάνε ζον-πρες 2-2-1 που γυρνάει σε μαν του μαν το οποίο μετατρέπεται σε ζώνη 2-1-2 στην δεύτερη πάσα… απλά εγώ :bow: .Εκεί οι είναι που οι άμυνες πράγματι κερδίζουν τα παιχνίδια.

Στα του ΝΒΑ απογοήτευση η Heat. Υποτίμησα την Βοστώνη και δεν σκέφτηκα ότι στο Μαϊάμι πέραν του Wade και 2-3 εργαλείων, το χάος…#-o Κι αφού χτύπησε ο Ντουέιν φέρτε τις σκούπες.

Στα υπόλοιπα Lal-OCT: οι lakers δεν δείχνουν να πιέζονται και μπορεί να χάσουν κανά ματς ακόμα, αλλά όσο εντυπωσιακοί κι αθλητικοί κι αν είναι οι Thunder θα αποκλειστούν ευχαριστημένοι κι ελπίζω να μην έχουν την τύχη των Χόρνετς 08-09.

Dal-SAS: Όσο αντέξει η τριάδα των Spurs και ο Dirk δεν κάνει παπάδες (12/14 δίποντα8O) βλέπω την πιο βαρετή ομάδα αλλά και πιο ΟΜΑΔΑ της τελευταίας δεκαετίας να περνάει.

PHX-POR: Το portland πήρε το πρώτο παιχνίδι και μετά κατέρρευσε. Βλέπω τους Σανς να το καθαρίζουν 4-1.

DEN-UTA: Μόνο αν παίξουν άμυνα οι Nuggets θα περάσουν. Αρκεί να μην το αποφασίσουν πολύ αργά…

CLE-CHI: Πήραν ένα ματσάκι οι Bulls, γλίτωσαν το σκούπισμα, αλλά δεν νομίζω ότι ο Βασιλιάς θα χαρίσει κι άλλη νίκη…

ORL-CHA: Περίμενα τον Wallace να κλέβει ένα ματς στο Ορλάντο, αλλά ο Νέλσον από τη μία και οι υπόλοιποι Bobcats (με την εξαίρεση του Jackson) που παίζουν χειρότερα κι από τους Αγκολέζους εναντίον της Dream Team το '92 από την άλλη, δεν δείχνουν ικανοί να κοιτάξουν το Ορλάντο στα μάτια…

ATL-MIL: Ίσως το πλέον αδιάφορο ζευγάρι… Νομίζω ότι στην Ατλάντα έχουν το μυαλό τους στο Orlando

Αν και δεν είμαι σε καμία περίπτωση ειδικός, πιστεύω πως υπάρχουν αρκετές ομάδες που παίζουν καλή άμυνα στο NBA. Bobcats, Celtics, Spurs, Magic, Cavaliers, Jazz. Οι περισσότερες απο αυτές αν παίζαν στην Ευρώπη θα μπορούσαν να δείξουν ακόμη καλύτερα τις ικανότητες τους. Και αμυντικούρες επίσης μπορώ να αναφέρω. Επίσης, μου φαίνεται περίεργο που κάποιοι αναφέρουν το παλιό NBA ως καλύτερο σε αυτό το τομέα. Όσα μάτς έχω δεί δεν βλέπω πολύ διαφορετικά πράγματα σε σχέση με το σήμερα.

Τεσπά, έχει κανείς ιδέα τι παίζει τη Κυριακή;

Σε ώρα Ελλάδος:
20.00 Boston@Miami
22.30 Cleveland@Chicago
02.00 Dallas@San Antonio
04.30 Denver@Utah