Nba

Εντωμεταξύ μερική ρήξη μηνίσκου ο Εμπιντ αλλά ακόμα δεν μπαίνει χειρουργείο…απ’οτι λένε η κατάσταση του θα εκτιμάται συνεχως και αναλόγως θα παίξει στα επόμενα ματς. Θα χάσει πάντως σίγουρα το επόμενο με τους Ουιζαρντς. Ρίσκο σίγουρα η όλη κατάσταση.

1 Like

Μας τελειωσαν Νεα Υορκη, Μεμφις και Ουασινγκτον. Καιρος ηταν εδω που τα λεμε.

• Η Γιουτα επαιξε οπως επαιζε ολη την χρονια με εναν δαιμονισμενο Ντονοβαν Μιτσελ, αλλα δυστυχως εχασε τον Κονλευ με τραυματισμο, ελπιζω να μην ειναι σοβαρος.

• Η Ατλαντα απλα βασιστηκε στον ακομα πιο δαιμονισμενο Trae Young, που μου ειναι αρκετα αντιπαθης ως φυσιογνωμια και συμπεριφορα, ομως ειναι ουσιαστικα αυτος που κερδισε την σειρα για την Ατλαντα.

• Η Φιλαδελφεια απλα καθαρισε με εναν αγωνα καθυστερηση τους πολυ λιγους Wizards, αλλα εχει με την σειρα της χασει τον Joel Embiid προσωρινα και δεν ξερω αν μπορει να παει για πρωταθλημα πλεον.

Στο πιο ενδιαφερον και σημαντικο ζευγαρι της βραδιας ομως, ο Doncic για μια ακομα φορα αποδεικνυει οτι ειναι γεννημενος για τεραστιες στιγμες και συμμετειχε ειτε σκοραροντας (42 ποντους) ειτε δινοντας ασιστ (14 ασιστ) στα 31 απο τα 37 καλαθια που εβαλε το Νταλας.

Ο πρωτος γυρος ξεκαθαρισε πληρως πολυ νωρις αφου ουτε μια σειρα δεν πηγε σε 6ο παιχνιδι, ενω στην Δυση εχουμε ηδη 3 σειρες στο 6ο παιχνιδι και πιθανοτατα θα δουμε 7ο παιχνιδι σε τουλαχιστον μια απο αυτες τις σειρες. Προσωπικα ελπιζω σε προκριση Νταλας, Φοινιξ και Πορτλαντ αν και το τελευταιο ειδικα πολυ δυσκολο.

1 Like

Αυτά που κάνει ο Λούκα είναι αδιανόητα πραγματικά…στα 22 του…

3 Likes

Θα αφησει ιστορια λογικα στο ΝΒΑ. Ειναι ενα ματς απο το να αποκλεισει τον πολυ Kawhi Leonard και τον Paul George, στην δευτερη του σεζον στο ΝΒΑ, σε ηλικια 22 ετων, και σε μια ομαδα που εχει στην καλυτερη μετριο προς καλο υλικο.

Καπου εδω να πουμε και ποσο προπονηταρας ειναι ο Carlisle ομως ε? Οχι οτι δεν το εχουμε καταλαβει ηδη απο το 2011 και πιο πριν, αλλα ναι. Και ποσο αχρηστος ειναι ο Tyronn Lue. Πως γινεται να εχεις αυτο το ροστερ και να χανεις 3-2 απο τους Mavericks, με ξεπερναει.

Καλα να παθουν οι Clippers, κυριως γιατι εκατσαν να χασουν τα δυο τελευταια ματς της σεζον με Houston & Oklahoma γιατι φοβηθηκαν Lebron μαλλον. Πιο ευκολο ζευγαρι θα ηταν οι Lakers μαλλον για τους Clippers :sweat_smile:

5 Likes

Λίγα λόγια για τις σειρές που τελείωσαν.

Bucks - Heat:

Το βασικό για τους Bucks είναι ότι εμφανίστηκαν πιο σοβαροί και ήρεμοι σε σχέση με τα 2 προηγούμενα χρόνια. Και ενδεχομένως πιο προσαρμοστικοί αν και αυτά θα φανούν καλύτερα από δω και πέρα. Για Jrue τα είπαμε, σημαντική και η συνεισφορά των Portis/Forbes, κλειδί να δίνουν πράγματα οι Connaughton/Tucker ενδεχομένως και ο Teague αν και μέχρι τώρα δεν παίζει καν.

Οι Heat επιμένω ότι ήταν η φούσκα της περσινής φούσκας, Herro/Bam στάσιμοι, κάθε μήνα ο Dragic βαραίνει και πιο πολύ, ενώ ο Butler στο επιθετικό κομμάτι του έχει πολλά καλά στοιχεία αλλά τίποτα πραγματικά κορυφαίο. Duncan Robinson φοβερός σουτέρ και πραγματικά τίποτα αλλο.

Nets - Celtics:

Πιθανότατα (δηλαδή σίγουρα) μιλάμε για την πιο φονική two-way (επιθετικα και αμυντικά) τριπλέτα που έχει εμφανιστεί ποτέ. Υπερπολύτιμη και η συνεισφορά του Harris. Μένει να φανεί αν θα συνεχίσουν με την ίδια αποτελεσματικότητα, γιατί αν πέσουν τα ποσοστά ευστοχίας θα σημαίνει περισσότερο transition για το Milwaukee, που είναι και το δυνατό του σημείο.

Για τους Celtics τι να πω, στάσιμοι εδώ και χρόνια και γενικά δεν τους έχει βγει τίποτα. Πήραν τον Hayward που τραυματίστηκε κιόλας αλλά και γενικά δεν έβγαζε και πολύ νόημα να προσθέσουν 3ο SF στους Tatum/Brown. Δεν τους βγήκε ο Irving, δεν τους βγήκε ο Kemba, δεν έχουν σοβαρό πεντάρι.

Sixers - Wizards:

Μου αρέσει τόσο πολύ η σύνθεση του ρόστερ των Sixers που θα ξενερώσω τρομερά αν ο Embiid χάσει τα φετινά playoffs. Ως καθαρό πεντάρι, δεν υπάρχει ανώτερός του σε κινήσεις και εκτέλεση. Καταπληκτικό και το supporting cast με Simmons, Harris και πιο πίσω Curry bro’, Green κτλ.

Οι Wizards OK, μάγκες που έκαναν τέτοιο φίνις και μπήκαν 8άδα, αλλά πρακτικά μιλάμε για μετριότατο σύνολο. Από τη στιγμή που ο Russ κλασικά ήπιε θάλασσα στα playoffs και ο Hachimura είναι αρκετά άγουρος ακόμα και που πήραν 1 νίκη θαύμα ήταν.

Knicks - Hawks:

Λίγα πράγματα εδώ, οι Hawks στόχευσαν καθαρά σε Randle, Barrett και ήξεραν ότι δε θα χάσουν από τον συγκινητικό D-Rose. Ο Trae είναι και σε μένα αντιπαθής για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο αλλά είναι και παικτάρα. Τα υπόλοιπα γεράκια σε καλά μοιρασμένους ρόλους (ακόμα δεν μπορώ να διανοηθώ γιατί το Houston έδιωξε τον Capela).

Jazz - Grizzlies:

Ακόμα λιγότερα πράγματα εδώ, εφόσον γύρισε ο Μιτσελάρας όλα πήραν τον δρόμο τους. Ελπίζω να μη χάσει αγώνες ο Conley, γενικά μεγάλη ξενέρα οι τραυματισμοί σημαντικών παικτών εν μέσω post-season. Τιμιότατοι οι Grizzlies, 1-2 καλές κινήσεις θέλουν για να ανέβουν επίπεδο.

2 Likes

Ως έναν 1ο απολογισμό των προβλέψεων που έκανα πριν λίγο καιρό μπορώ να πω πως έπεσα μέσα στις εύκολες προκρίσεις των Τζαζ, 76’s, Νετς και παντελώς έξω στους Νικς κ τους Χιτ που έβλεπα ντέρμπι στις σειρές και τελικά πρόκριση των 2. Εν τέλει ήταν κατώτεροι των περιστάσεων και αποκλείστηκαν εύκολα.

Αν τελειώσουν την σειρά οι Σανς κ οι Μαβερικς και κάνουν κάνα τρελό οι Μπλειζερς θα έχουν περάσει όλες οι ομάδες που ήθελα

1 Like

Κατεβαζω αυτα τα ποστ στον πατο για να δουμε τι εχουμε πιασει… Μονο εμεις οι δυο αναλωθηκαμε σε χαζοπροβλεψουλες για να περναει η ωρα :stuck_out_tongue:

Επιασα Sixers με ακριβως σκορ οπως κι εσυ, πιασαμε και οι δυο Nets, εγω το ειχα πιο δυσκολο εσυ πιο ευκολο, επιασα τους Bucks αλλα επ ουδενι το sweep ενω εσυ επεσες κουβα με Heat, και στους Knicks πεσαμε κι οι δυο κουβά οπως πιθανοτατα και αρκετοι αλλοι. Κατοπιν εορτης, μου φαινεται αστεια η προβλεψη μου για Knicks, αλλα θα δικαιολογηθω λογω Τιμποντο, που δυστυχως δεν εχει παικτες με μεγαλη προσωπικοτητα σε αντιθεση με τον Trae Young της Ατλαντα.

Στη Δυση πιασαμε κι οι δυο Jazz εσυ και το ακριβες σκορ, σε Lakers πεφτουμε προς το παρον εξω, στους Nuggets αρκετα πιθανο να τους πιασουμε κι οι δυο (εσυ μπορει να πιασεις και ακριβες σκορ), και στους Clippers ευχομαι να παμε κι οι δυο κουβά :stuck_out_tongue:

1 Like

Υπερεκτίμησα τους heat μετά την φούσκα. Σκέφτηκα κιόλας πως Μπάτλερ είναι στην καλύτερη ηλικία και Χιρό, Μπαμ θα ήταν πιο βελτιωμένοι. Κάθε εβδομάδα θα ανέβουν έλεγα αλλά δεν. Και επίσης υποτίμησα αρκετά τους Μπακς μετά το πρώτο ματς(νομίζω τις προβλέψεις τις γραψαμε μετά το game one).

Στους Νικς για να πω την αλήθεια πήγα με το πλεονέκτημα έδρας καθώς είναι από τις 2 ομάδες που παρακολούθησα ελάχιστα και δεν είχα ολοκληρωμένη άποψη. Η Ατλάντα έχει πολύ ωραίο ρόστερ έπρεπε να το σκεφτω καλύτερα.

Στα υπόλοιπα όπως είπα και πριν μετράει που πέτυχα τις άνετες προκρίσεις. Πήρε μια νίκη η Βοστώνη και μας χάλασε το απόλυτο αλλά δεν πειράζει.

Να ευχηθώ στο ζευγάρι των Blazers να πάει game seven γιατί τις αγαπώ και τις 2 και θέλω να τους δω όσο το δυνατόν περισσότερο. Είπα πως θέλω Νάγκετς αλλά πραγματικά οποίος και να περάσει θα είμαι χαρούμενος. Μάβερικς να ευχηθώ και εγώ κουβά και στους 2 μας. Φοβερός ντονσιτςτο αξίζει

2 Likes

Επ, ξέχασες εμένα

Στη Δύση έχω τύχη να κάνω το απόλυτο σαν πρόβλεψη, στην Ανατολή έπεσα πολύ έξω στην (μη) αντίσταση των Heat ή μάλλον στη σοβαρότητα που έδειξαν οι Bucks. Μεγάλη υπόθεση o Holiday στη θέση του ασόβαρου Bledsoe. Το λέγαμε πολλοί από το καλοκαίρι και αναμενόμενα επιβεβαιωθήκαμε.

Ελπιζω σε ένα υγιή CP3 σήμερα ώστε να τελειώσει η σειρά. Το βλέπω δύσκολο αλλά πρέπει να σκοτώσουν τους Lakers που σε πιθανό game 7 έχουν την εμπειρία με το μέρος τους.

Σοβαρή εξέλιξη το τραυματισμός του Embiid επίσης.

ΥΓ: ο Καρλάιλ τον έσβησε το Λου που κατέβηκε με small ball χθες ενώ ο Zubac είχε πολύ ουσιαστική παρουσία όσο χρησιμοποιήθηκε. Η διαφορα ενός προπονητή που βοηθάει την ομάδα του κι ενός που τη χαντακώνει

2 Likes

Εχεις δικιο, και παιζει να πετυχεις 8 στις 8 προκρισεις και αρκετα σκορ :sunglasses:

1 Like

“Ναι αλλα δεν εχει χασει ποτε στον πρωτο γυρο των πλεηοφφς”

Αντε, παει κι αυτο το ξεπλυμα, δε θα το ξανακουσουμε πια ευτυχως.

4 Likes

Το παιδί είναι λατρεία λέμε… Και ο CP3 στρατηγάρα.

Και φάνηκε λίγο καθαρά ποιοι ήταν οι sore losers ε; :smiley:

2 Likes

Μεγάλη νίκη και κυρίως οι Suns δεν έδειξαν απειρία στην αντεπίθεση των Lakers από τα μισά της 3ης περιόδου. Έβρισκαν συνέχεια απαντήσεις και διατήρησαν διψήφιο προβάδισμα.

Ακόμα μεγαλύτερο το θετικό πρόσημο από το γεγονός πως το έκαναν με ωραίο μπασκετ και κυκλοφορία της μπάλας και όχι με ηρωικά καλάθια. Πέρα από 2 μεγάλα σουτ, ένα του Μπούκερ για τρεις και ένα του CP3 δε θυμάμαι να μην παίζουν μυαλομενα σε κανένα σημείο του παιχνιδιού.

Τεράστιος CP3, παιχνίδι που δε φαίνεται στη στατιστική. Ρυθμός, καθαρό μυαλό, οικονομία. Τι παίκτης.

1 Like

Εκανε καταπληκτικη διαχειριση του παιχνιδιου οσο ηταν στο παρκε, ισχυει οτι αυτα δεν φαινονται στα στατιστικα.

Εγω αν και ψιλογουσταρα να το παρουν οι Nets φετος (ή οι Μπακς λογω του Giannis), ομολογω οτι πλεον ειμαι φαν των Suns και θεωρω οτι αξιζει να το παρει κι αυτος ο παικτης το δαχτυλιδι του. Σε Χορνετς δε θα το επαιρνε ποτε, σε Κλιπερς ηταν πολυ σωστο το εγχειρημα αλλα επεσαν πανω σε μια Δυση γεματη υπερομαδες (Οκλαχομα, Σπερς, Γουοριορς κτλ), και σε Ροκετς το λες και απελπιδα προσπαθεια. Στους Suns παιζει να ταιριαζει οσο εχει ταιριαξει ποτε σε ομαδα. Ο Μπουκερ απλα απιστευτος.

Και οι Lakers πολυ μικροι και petty. Τα δυο flagrant φαουλ που εκαναν ηταν λιγο ντροπη για το αθλημα, οπως επισης γελασα λιγο και που ο Jae Crowder εφαγε δευτερη τεχνικη ποινη επειδη χορευε salsa ειρωνικα. Ειναι δευτερη φορα που ο LeFlop κοροιδευει καποιον στα μουτρα του (τον Crowder στο 3ο παιχνιδι) και τελικα του γυρναει μπουμερανγκ, οπως τοτε που κοροιδευε τον Νοβιτσκι για το οτι ηταν αρρωστος το 2011.

1 Like

Έχω λατρεία σε αυτή τη μπασκετική ιδιοφυΐα που λέγεται Γιοκιτς. Και αυτό που κατάφερε η ομάδα του ήταν σπουδαίο με τους σοβαρούς τραυματισμους που έχουν. Με τον ίδιο βέβαια να είναι πάλι τρομερός.
Αλλά για μένα ο MVP φέτος είναι ο CP3.

3 Likes

Davis πόσους τραυματισμούς έχει μέσο όρο κάθε χρονιά; Τον βλέπω να κάνει παρέα με τον Cousins έτσι όπως πάει το πράγμα. Το ίδιο φοβάμαι και για Embid που πολύ συχνά βγαίνει off. Οι ψηλοί που μπορούν να κάνουν την διαφορά στο NBA πάνε να γίνουν είδος υπό εξαφάνιση.

Προκλητική διαιτησία στο 6ο ματς για να κερδίσουν οι Κλιπερς.
Μακάρι να περάσει το Ντάλας.

1 Like

Δεν ειδα το ματς, αλλα ειδα το αποτελεσμα και ψιλοξενερωσα.

Ο Λεναρντ πρεπει να εκανε τρελο ματς βεβαια, αλλα προτιμω Νταλας.

Καλα οτι και να γινει, δεν πανε μακρια αυτοι οι Κλιπερς. Για να κερδισουν σημερα επρεπε να εχει 18/25 σουτ ο Κοουαι απο οτι βλεπω, και 45 ποντους. Με την Γιουτα και στην συνεχεια με Ντενβερ ή Φοινιξ θα τα βρουνε πολυ δυσκολα αν οντως περασουν.

Διαβαζα σε ενα αρθρο οτι το να κερδισει η φιλοξενουμενη ομαδα στους πρωτους 5 αγωνες σε σειρα 7 αγωνων ειχε να συμβει απο το 1984, και το να γινει στους πρωτους 6 αγωνες, δεν ειχε συμβει ποτε (η περσινη σεζον δεν μετραει λογω της Φουσκας) αρα φετος ηταν η πρωτη φορα που εγινε αυτο για να φτασουμε τωρα στο 3-3. Αν κερδισει το Νταλας στον 7ο αγωνα, θα γινει το 7/7 εκτος εδρας επισης για πρωτη φορα προφανως.

1 Like

Δυστυχώς από τη στιγμή που ο Porzingis είναι τόσο τραγικός, πρέπει ο Luka να είναι διαστημικός για να κερδίζουν οι Mavs. Ε, δε γίνεται να είναι στα 22 του διαστημικός σε κάθε ματς, σε μερικά (όπως χτες) θα είναι απλά ο Luka. Γενικά το ότι αυτή η σειρά είναι αυτή τη στιγμή στο 3-3 είναι καθαρά έργο Luka & Carlisle.

Bucks - Nets σήμερα, πάμε για μια από τις πιο ιντριγκαδόρικες σειρές τα τελευταία χρόνια αν και δεν συμφωνώ με την περιρέουσα ατμόσφαιρα ότι ντε και καλά ο νικητής θα πάρει και τον τίτλο (με την ελπίδα πάντα να γυρίσει υγιής ο Embiid).

Σε άλλα νέα, τέλος ο Stotts από το Portland και μια μικρή πικρία μένει για μια συμπαθέστατη, υπό την καθοδήγησή του, ομάδα που πάντα κάτι της έλειπε για να φτάσει μέχρι το τέλος. Ίσως αν έμενε μερικά χρόνια ακόμα ο Aldridge…

1 Like

Μαγικός Kawai Leonard και όπως δήλωσε μετά το ματς “I didn’t want to go home”