Nba

Για μένα οπωσδήποτε δεκάδα ο Ντουράντ. Ο οποίος και στα 2 πρωταθλήματα που πήρε με τους Warriors ήταν ο MVP των τελικών. Και μην ξεχνάμε ότι αν δεν τραυματιζόταν στους τελικούς το 2019 δεν θα είχαν πάρει ποτέ πρωτάθλημα οι Raptors…

Θα είχα σχεδόν ίδιο top-10, με τη μόνη διαφορα ότι έχω Magic και Larry πάνω από τον Kareem.

Οι τίτλοι που κατέκτησαν είναι ένα κριτήριο επιλογής, αλλά όχι το πρώτο για μένα.
Η μπασκετική ευφυΐα του Magic και του Larry είναι κάτι που προσωπικά έχω πολύ ψηλά.

Ειδικά ο Larry Legend που δεν είχε φυσικά χαρίσματα ήταν κάτι ανεπανάληπτο. Και έχοντας απέναντι του τους showtime Lakers οι τίτλοι που κατέκτησε έχουν τεράστια βαρύτητα.

ΥΓ: Πιθανότατα και Steph πάνω από Wilt. Biased ίσως γιατί για το Wilt δεν έχουμε εικόνα, αλλά ο Steph άλλαξε το μπασκετ

3 Likes

Η εντελώς biased all-time 12άδα μου θα ήταν:

Magic, Isiah, Steph, MJ, Wade, Larry, LeBron, Malone, Giannis, Kareem, Hakeem, Shaq

1 Like

Ένα ωραίο και πολύ αντιπροσωπευτικό που έχει τους 30 καλύτερους όλων των εποχών. Γιατί 10 είναι πολύ λίγο και αδικούμε κατάφορα κάποιους.

Έχει και 1-2 που δεν τους ξέρω. Ποιος είναι ο Elgin Baylor ?

H Καρδούλα για τον Ηακίμ…
Από τους πιο επιδραστικούς παίκτες, άλλαξε τον τρόπο που παίζουν οι ψηλοί. Πολλοί τον ξεχνάνε επειδή ποτέ δεν κοντρατίστηκε ευθέως (πλέι όφς) με τον Τζόρνταν.
Τον βάζω στην κορυφή των ψηλών, πάνω από Σακ και Ντάνκαν, λόγω τεχνικής υπεροχής. Φυσικά υστερεί σε πρωταθλήματα.

Ο μόνος που έχει το ταλέντο να τον ξεπεράσει είναι ο Άντονι Ντέιβις, αλλά σίγουρα το λείπει το work ethic και η συνέπεια.

Τα πρωταθλήματα από μόνα τους δεν λένε κάτι. Και ο Luc Longley έχει 3 δαχτυλίδια αλλά δεν είναι καν στους καλύτερους ψηλούς του αθλήματος.

Δεν διαφωνω για την μπασκετικη ευφυια τους, αλλα μου ειναι σχεδον αδυνατον να ριξω τον Kareem απο την θεση νουμερο 2 με τοσα κατορθωματα και τοσες διακρισεις. Η αληθεια ειναι πως οι θεσεις 2-4 ειναι παρα πολυ κοντα. Δεν υπαρχει λανθασμενο ranking μεταξυ Kareem, Magic, Larry :stuck_out_tongue:

Σε αυτο ομως με επεισες. Ο Wilt ηταν dominant και με unfair advantage σε μια εποχη που το ΝΒΑ ηταν πολυ πιο “κοντο”, αλλα τελικα παρολες τις προσωπικες διακρισεις, τελειωσε την καριερα του με 2 πρωταθληματα. Οποτε ναι, αλλαζω Στεφ με Wilt και τους εχω πλεον στο 8 και 9 αντιστοιχα.

Τον εβαλα κι εγω τον Hakeem στην τοπ 15αδα, και δεν νομιζω οτι κανενας τον ξεχναει, απλα λιγο δυσκολο να τον βαλει κανεις τοπ 10αδα, με 2 πρωταθληματα και 2 τελικους μονο.

Τον βαζεις πανω απο Καριμ? Γιατι κι ο Καριμ σεντερ επαιζε.

Μπορει να ψηφιστηκε MVP σε δυο τελικους, αλλα ο κινητηριος μοχλος της ομαδας ηταν και τοτε ο Στεφ Καρι, και σιγουρα το 2018 ηταν κι ο καλυτερος παικτης. Ο Durant χωρις το ταλεντο των Warriors δεν εχει κανει τιποτα. Εχει μονο αποτυχιες, καποιες εκ των οποιων εκκωφαντικες. Και η δηλωση σου για το 2019 ισχυει και για τον Klay Thompson. Με τραυματια Durant και υγιη Thompson, παλι στους Warriors πηγαινε το πρωταθλημα. Δεν ηταν ποτε απαραιτητος στους Warriors ο KD, πολυτελεια ηταν.

1 Like

Χωρίς σειρά

Duncan
Bryant
Bird
Curry
Lebron
Magic
Jordan
Olajuwon
Shaq
Wade

Δεν νομίζω πως ξέχασα κανέναν. Αφήνω έξω ψηλούς όπως ο Russel, Wilt, Kareem γιατί όπως και να το κάνουμε δεν τους έζησα στο ελάχιστο. Βέβαια ούτε Bird, Magic δεν πρόλαβα και τόσο. Αλλά εδώ με επηρέασαν οι εκπομπές και τα αφιερώματα που γίνονταν στα 90s σε αυτούς τους παίκτες. Πρέπει να έχω δει ώρες ολόκληρες με στιγμιότυπα δικά τους.

Jordan είναι σαφώς Νο1. Μιλάμε για τον μοναδικό μπασκετμπολίστα που έγινε μεγαλύτερος από το ίδιο το άθλημα. Ακόμα θυμάμαι μια μεγάλη δημοσκόπηση εκεί στα τέλη 90s για το πρόσωπο που επηρέασε περισσότερο τον καθένα και ο Μιχαλάκης βγήκε Νο1 με δεύτερο τον… Θεό (και όχι δεν εννοούσαν τον Lemmy).

Από εκεί και πέρα ήθελα να βάλω και τον Barkely λόγω των τελικών Bulls - Suns που ήταν μεγάλο έπος και ας έχασε ο Sir αλλά τελικά επικράτησαν οι τελικοί Heat - Mavs του 2006 όταν και ο Wade το σήκωσε κάνοντας επικές εμφανίσεις. Duncan γιατί έδωσε τον πρώτο τίτλο στον David Robinson και έδειξε μέχρι και τους τελευταίους του αγώνες πόσο τεράστιος είναι.

Σε μερικά χρόνια ακόμα λογικά ο Γιάννης θα είναι σίγουρα μέσα.

Αν και είναι λίγο cheat να αφήνεις εκτός Russell, Chamberlain και Jabbar :slightly_smiling_face:

Πάντως τον Barkley τον έχω πιο ψηλά από τον Wade, σε κάθε περίπτωση. To ότι πήρε τίτλο το 2006 δε μου λέει κάτι, είχε πολύ πιο αδύναμο ανταγωνισμό από αυτόν που είχε να αντιμετωπίσει ο Barkley.

1 Like

Ο Wade δεν είχε και πολύ δυνατή ομάδα όμως. Shaq στα 34, Payton 38, Mourning 36 και από εκεί και πέρα ρολίστες. Στους τελικούς έκανε τεράστιες εμφανίσεις και ήταν μόλις στα 24 του εκείνη την χρονιά. Δεν το λες και λίγο. Πέρα από την συμβολή που είχε στους τίτλους των big 3 μετά βέβαια (άσχετα με το όλο δράμα τότε με του big 3 των Heat οι τίτλοι που πήραν δεν μπορούν να θεωρηθούν ούτε δεδομένοι, ούτε εύκολοι).

Πέρα από αυτά βέβαια πάντα μου άρεσε πολύ το στυλ παιχνιδιού του στην επίθεση. Ωραία drive, πολύ καλό mind range, πολύ λίγα τρίποντα και γενικά καλή οικονομία στις προσπάθειες του. Θέαμα και ουσία.

Θα βάλω δικό μου ranking κάποια στιγμή γιατί θέλει ώρα, απλά 2 πράγματα στα γρήγορα:

1. προσωπικά δεν θα έβαζα παίκτες που έπαιξαν όλη την καριέρα τους πριν το τρίποντο αν και δεν έχω πρόβλημα όποιος θέλει να βάλει Russell, West και λοιπούς, απλά δεν θέλω να μπω στη διαδικασία. Για τον ίδιο λόγο δυσκολεύομαι να κατατάξω τον Jabbar σε σχέση με τους 2 κορυφαίους για μένα (MJ, LeBron) γιατί μπορείς να πεις ότι έπιασε κορυφή σαν παίκτης πριν το τρίποντο για ευνόητους λόγους, αν και σίγουρα δε θα τον έβαζα κάτω από #5.

2. το πόσους τίτλους έχει ο καθένας δε με απασχολεί ιδιαίτερα - επίσης υπάρχουν τίτλοι και τίτλοι, το πρωτάθλημα των Raptors με το μισό Golden State τραυματισμένο έχει την ίδια βαρύτητα με το πρωτάθλημα των Cavs το '16; - κοιτάω τι κάνουν οι παίκτες με/χωρίς συγκεκριμένους συμπαίκτες στο παρκέ και οι ομάδες με/χωρίς τους συγκεκριμένους παίκτες.

π.χ. αν οι Wolves με τον Garnett μέσα είναι ομάδα επιπέδου πρωταθλητισμού και χωρίς τον Garnett είναι τύπου bottom-5, που μπορεί να οφείλεται στο GMing, στον προπονητή και σε άλλους παράγοντες, το ότι δεν πήρε κάποιο πρωτάθλημα με τη συγκεκριμένη ομάδα από μόνο του δε μου λέει και πολλά.

Και προφανώς υπάρχουν αρκετές τέτοιες περιπτώσεις, και όχι μόνο για παίκτες που δεν πήραν πρωτάθλημα, π.χ. το Miami με LeBron μέσα και Wade έξω το '12-‘14 στα playoffs αν θυμάμαι καλά είχε ακόμα καλύτερο offensive rating απ’ όσο με τους 2 μέσα, απλά γιατί έπαιρνε και τελείωνε ο LeBron περισσότερες κατοχές. Για παρόμοιους λόγους αν ήταν να βάλει κανείς τον Steph στο top 10 IMO υπάρχουν ήδη αρκετά καλά επιχειρήματα εδώ και χρόνια, δεν χρειαζόταν καν το φετινό πρωτάθλημα.

2 Likes

Στα περισσοτερα πρωταθληματα βρισκει αστερισκο κανεις αν θελει. Καποια εχουν μεγαλυτερο αστερισκο απο αλλα. Δεν ειναι οτι το πρωταθλημα του 2016 για τους Cavs δεν ειχε αστερισκο, με Draymond Green να τρωει τιμωρια στο close out game και με Golden State να μενει κυριολεκτικα χωρις ψηλους στα 3 τελευταια παιχνιδια λογω τραυματισμων.

Ποτέ δεν ήμουν καλός με top 10 κλπ και εδώ που τα λέμε είναι μικρό νούμερο για τόσους παιχταράδες που έχουν περάσει. Τεσπα να μια δική μου 10αδα με τυχαία σειρά

1.Jordan (SG)
2.Kobe (SG)
3.Bird (SF/PF)
4.Magic (PG)
5.Hakeem ( C )
6.O’Neal ( C )
7.LeBron (SF)
8.Duncan (PF/C)
9.Curry (PG)
10. Dirk (PF)

Έβαλα 2 ανά θέση και 2 εν ενεργεία πάνω από 30 γιατί έκαναν τα περισσότερα που ήταν να κάνουν (Γι αυτό άφησα τον Γιάνναρο απ έξω προς το παρόν)

1 Like

Βλεπω σε live stream τα πανηγυρια, και απλα εκλαψα με Draymond Green.
“Thank you all, and fuck everyone else”

1 Like

Την απόφαση να κάνει opt-out από το συμβόλαιό του και να μείνει ελεύθερος από τους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς φέρεται να έχει πάρει ο Μπράντλεϊ Μπιλ.

Έτοιμος να εξετάσει τις επιλογές του ως ελεύθερος είναι ο Μπράντλεϊ Μπιλ , όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του «hoopshype», με τον γκαρντ των Γουίζαρντς να γίνεται αυτομάτως ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα της free agency , που αρχίζει από την 1η Ιουλίου.

Όπως υποστηρίζει στο ρεπορτάζ του ο Μάικλ Σκότο , ο ηγέτης της Ουάσινγκτον θα κάνει το λεγόμενο «opt-out» από το συμβόλαιό του, αρνούμενος να κάνει χρήση της οψιόν για ανανέωση αντί 36,4 εκατ. δολαρίων και θα εξετάσει τις επιλογές του ως ελεύθερος, ώστε να πάει σε μια ομάδα που θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τον τίτλο.

Ο Μπράντλεϊ Μπιλ μπορεί να υπογράψει πενταετές συμβόλαιο με συνολικές αποδοχές 248 εκατ. δολαρίων και θα έχει ενδιαφέρον ποια ομάδα θα καταφέρει να εξασφαλίσει την υπογραφή του.

Τον δρόμο της free agency φαίνεται ότι επιλέγει και ο Μπόμπι Πόρτις για αναζητήσει υψηλότερο συμβόλαιο από τα 4,6 που μπορούν να του δώσουν οι Μιλγουόκι Μπακς.

Όπως ολα δείχνουν Nets χάνουν και Durant και Irving.

Φαντάζομαι τον Harden να παρακολουθεί τα νέα κάπως έτσι

Το αστείο είναι πως προς το παρόν καμιά ομάδα εκτός από Lakers δεν θέλει sign and trade για Irving. Και οι Lakers δεν έχουν σοβαρά ανταλλάγματα. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να μείνει ελεύθερος ο Irving και να υπογράψει ένα χρόνο με 6εκ στους Lakers όπως διάβασα κάπου (μάλιστα το θεωρούν ως αρκετά πιθανό).

Το μόνο σίγουρο είναι πως από την επόμενη χρονιά το NBA θα αλλάξει πάρα πολύ.

1 Like

Απλα πεθανα με φωτογραφια.

Το που θα παει ο Irving δεν ειναι και τοσο σημαντικο πλεον πιστευω. Κι οσοι νομιζουν οτι αν παει με LeFlop θα εχουν καμια σημαντικη βελτιωση ως ομαδα… ναι, μπα. Παιχταρας ακομα ο Irving, αλλα ειναι τοσο βλαμμενο το παιδι και τοσο ψεκας που δε νομιζω να τον ηθελε καμια σοβαρη ομαδα πλεον. Και οι Lakers απο απελπισια τον θελουν μαλλον.

Το ερωτημα ειναι που θα παει ο Durant. Αν παει σε καμια δυνατη ομαδα που ηθελε το κατι παραπανω για να διεκδικησει τιτλο, μπορει να αλλαξει ολο το ΝΒΑ. Αν ειναι μαγκας, θα παει στο Portland με τον Dame.

1 Like

To twitter έχει πάρει φωτιά ωστόσο με Nets :joy:

8 Likes

Kyrie Irving: “Normal people keep the world going, but those who dare to be different lead us into tomorrow. I’ve made my decision to opt in. See you in the fall. A11even.”

:joy::joy::joy:

Με έκαψες στο fantasy και έψαχνα απεγνωσμένα να σε κάνω trade για δύο φυστίκια Αιγίνης. Άσε την ποίηση και τα θυμιατά και παίξε κάνα μπάσκετ ρε Kyrie να χαρείς δήλαδη…

1 Like

Πεθαινω, ο Kyrie εκανε το πιο Kyrie πραγμα που θα μπορουσε να κανει :joy:

1 Like