Κάπου ώπα ρε Αντεμπαγιο
Ένα δωδεκάλεπτο σχεδόν ακόμα
ΟΓΔΟΝΤΑ ΤΡΕΙΣ.
Ξεπερασε τον Κομπι, 2η καλυτερη επιδοση ολων των εποχων.
7 στα 22 τριποντα εριξε χαχχα
Και 36 στις 43 βολες τι σκατα
Α ρε Draymond Green, εισαι εντελως ηλιθιος αγορι μου.
αν μου ελεγες να μαντεψω ποιος εσπασε χθες ρεκορ του κομπι, θα ειχα σιγουρα 30-45 ατομα μπροστα απο τον Μπαμ.
Μπραβο του και μπραβο και στον Σποελστρα που τον κρατησε μεσα και ζηταγε ρηβιου να βαρεσει ακομα περισσοτερες βολες.
Απεχουμε ακομα μερικα χρονια αν περασει γενικα ολη η ιστορια (σεζον 2028-2029), αλλα ειναι πλεον αρκετα πιθανο οι ομαδες να αυξηθουν σε 32.
Οι πολεις που ειναι τα φαβορι για να ξεκινησουν νεο franchise ειναι το Las Vegas (το οποιο εχει ηδη αποδειξει πως εχει την αγορα για κατι τετοιο - εχουν αλλωστε ηδη προσθεσει ομαδα χοκει που πηρε και πρωταθλημα, οι Raiders μετακομισαν ηδη εκει στο football, και οι Athletics θα δωσουν στο Vegas και ομαδα baseball το 2028) και το Seattle, το οποιο πραγματικα ελπιζω να ονομασει την νεα ομαδα SuperSonics, και φυσικα να της δοθει retroactively η ιστορια των original Sonics.
Και καποια πολυ μικρα:
- Warriors απλα για πεταμα.
- Thunder επανεκαμψαν μετα την πτωση, αλλα ειναι αστειο αυτο που γινεται με την διαιτησια
- Nuggets ακομα τους πιστευω, αλλα πρεπει να σοβαρευτουν
- Spurs πλεον το φαβορι μου για τιτλο
- Hornets ακομα σε ανοδικη πορεια, στηριζω φανατικα
- Hawks δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται να κερδιζουν ξανα και ξανα
- Ακομα θαρρω οι Celtics τελικα θα πανε τελικους απο Ανατολη
- Clippers εχουν ανεβει πολυ, αλλα και παλι ειναι για 1st round exit
- Για μια ακομα χρονια, μια μετριοτητα η Ανατολη
ΥΓ. Το πιο θλιβερο θεαμα που εχω δει φετος στο ΝΒΑ ο αγωνας Lakers @ Rockets που χαζευω λιγακι τωρα. Οι μεν Lakers αν δεν κανει κατι ειτε γνησια καλο ειτε υπουλο ο Reaves, δεν βλεπονται. Βεβαια στο παρον νημα με εχουν κραξει στο παρελθον που θελω να βγαλω τα ματια μου με το iso και το foul/fake baiting του Doncic, αλλα περι ορεξεως… οι δε Rockets ειναι ακομα πιο θλιβεροι, αφου μια στοιχειωδης πιεση επιπεδου Γυμνασιακου μπασκετ απο τους Lakers με double team στον Durant τους εχει οδηγησει σε περιπου 9 συνεχομενες χαμενες επιθεσεις ειτε λογω turnover (τα εχουν κανει ολα ε, 8 δευτερολεπτα, 24 δευτερολεπτα, μπαλα εξω, κλεψιμο, επιθετικο φαουλ, οτι μπορει να σκεφτει κανεις) ειτε λογω iso hero ball απο Durant, και ο Udoka απλα δεν κανει τιποτα για αυτο.
Τα εκατέρωθεν play-styles και κατ’ επέκταση το ευρύτερο θέαμα στο lakers - rockets είναι πέραν του οικτρού - στα όρια του ποινικά κολάσιμου! Ειδικά αυτή η 4η περίοδος έχει πράγματα που, στη συχνότητα που γίνονται, ούτε σε εφηβικό δεν τα συναντάς…
Μια εικόνα που (και για εμένα πάντα) συνοψίζει ψιλό-accurate το γενικότερο status των 2 ομάδων, σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της - δεν ξέρω τι περίμενα να δω, ας όψεται που ξύπνησα και δεν μπορούσα να κοιμηθώ μετά…
ξενύχτι not worth spent δυστυχώς…
Το ξερω οτι το εγραψες για πλακα, αλλα καλο παικτακι. Υπαρχουν δεκαδες χειροτεροι στο ΝΒΑ.
Σε πιο σοβαρο σχολιο, οι Warriors παιζουν ωραιο μπασκετακι, ακομα και με το περιορισμενο ροστερ που εχουν (κυριως) λογω τραυματισμων. Αλλαζουν την μπαλα πολλες φορες στην επιθεση, σεταρουν πολυ ωραια tic tac toe, και εν τελει παιζουν συνηθως με θεληση για ορθολογισμο. Απλα τους περιοριζει η ελλειψη ταλεντου και εμπειριας. Καποια στιγμη θα γραψω μια παραγραφο βεβαια για τον ημιθεο Pat Spencer, τον οποιο σεβομαι εκατονταδες φορες παραπανω απο τον μεσο κακομαθημενο παικτη ΝΒΑ. Περαν αυτου, οταν εγραψα οτι ειναι για πεταμα, αναφερομουν κυριως στην πληρη αδυναμια τους να (Α) διαχειριστουν ενα προβαδισμα 20 ποντων, αφου φετος εχουν πεταξει τετοιες διαφορες στα σκουπιδια πολλες φορες, και (Β) να γινουν λιγο κυνικοι και να κερδισουν αγωνες απεναντι σε χειροτερες ομαδες οταν εχουν τον ελεγχο. Αλλα οταν ο Steve Kerr εχει καταντησει πιο ξεροκεφαλος κι απο την 11.5 μηνων κορη μου οταν αρπαζει το κινητο μου απο τα χερια μου, αυτα γινονται.
https://x.com/ShamsCharania/status/2034619856423649708?s=20
Μαλακία για το αλάνι - ήταν μέχρι στιγμής, μάλλον και η ψήφος μου για το φετινό MVP.
Νομίζω ο CJ McCollum είχε πάθει κάτι αντίστοιχο 2 (?) φορές τα τελευταία χρόνια - πρέπει να είχε μείνει εκτός κάνα μήνα, ένα μήνα και κάτι ψιλά, κάτι τέτοιο.
Ελπίζω να προλάβει να γυρίσει στα playoffs σε καλή κατάσταση.
Πολύ κρίμα…
Μερικα στα γρηγορα πριν την αποτιμηση της regular season σε κανα δυο βδομαδες:
-
Εχυσαν την καρδαρα οι Χορνετς στα τελευταια τους δυο ματς, καθως εχασαν απο τους Σιξερς σε κομβικο ματς για ισοβαθμιες στις θεσεις των play-in, και απο Celtics (που οκ, αναμενομενο), και ετσι ενω ειχαν ανεβει προσωρινα στην 8η θεση με βλεψεις ακομα και για εξαδα , πλεον ειναι παλι 10οι. Παρολα αυτα, δε θα εκπλαγω αν ανεβουν τελικα ακομα και 7η θεση.
-
Θετικες εκπληξεις της σεζον:
Απιθανοι Raptors με ομαδικο μπασκετ και προπονηταρα, Pistons φυσικα που τους ειχαμε για ψηλα αλλα οχι τοσο ψηλα, Hawks που εχουν γυρισει την Ανατολη αναποδα στο δευτερο μισο της σεζον, Spurs που μπορει να φτασουν μεχρι και τιτλο, Lakers που τους κουβαλαει ο Luka (που για μενα θα επρεπε να ειναι πιο ψηλα στην λιστα με τους πιθανους MVP), Suns που κινουνται ακομα σε τροχια play-in αλλα παιζουν ομορφο μπασκετ σε μια ανταγωνιστικη Δυση. -
Αρνητικες εκπληξεις της σεζον:
Οι Ματζικ τους οποιους πολλοι τους ειχαν για τριαδα (και βαλε), οι Bucks που ειναι απλα θλιβεροι (ουτε play-in δεν μπηκαν, ανετα χειροτερη χρονια του Γιαννη οσον αφορα ομαδικους στοχους), Clippers που ξεκινησαν με 6-21 και κατι κανουν τωρα τελευταια, Warriors ελεω τραυματισμων, Mavericks λογω τραυματισμων και ολικης διαλυσης ναναι καλα ο Niko.
ΥΓ. Ακομα ριχνει βολες ο SGA, και θα ριξει οσες χρειαζεται για να στειλει σε παραταση το ματς με τους Πιστονς και για να το παρουν τελικα οι Thunder το ματς μεταξυ πρωτοπορων. Υπαρχουν narratives που πρεπει να ικανοποιηθουν. 25 βολες εναντι 23 ολοκληρης της ομαδας των Pistons, φανταστικα πραγματα πλεον, και εντελως ξεδιαντροπα.
Αυτος ειναι χειροτερος κι απο τον Ολυμπιακο!
Αδιανόητη 1η περίοδος των LAL μέσα στο σπιτάκι των πρωταθλητών.

Κριμα για τον Ντονσιτς, πανω που εκανε ισως τον καλυτερο μηνα της καριερας του. Τωρα ισως να ειναι off για την σεζον, αν και μπορει να προλαβει τα playoffs. Διχως τον Luka βεβαια, δεν περνανε ουτε γυρο οι Lakers. Δεν καταλαβαινω γιατι να επιστρεψει στο παιχνιδι στο δευτερο ημιχρονο ο Ντονσιτς οταν η ομαδα του εχανε με 31 ποντους, κι αφου ειχε πονους στο ημιχρονο. Ουτε βεβαια ο 41χρονος φλοππερ ειχε λογο να επιστρεψει στο παιχνιδι, αλλα ειχε μολις 8 ποντους αρα καταλαβαινω γιατι “επρεπε” να παιξει κι αλλο.
Επιδειξη δυναμης οι Thunder, τεραστιες νικες οι Pistons χωρις τον Cunningham, ανεβαινουν οι Hornets στις θεσεις, ανεβαινουν κι οι Sixers καθως στελνουν τους Raptors στο play-in, τα διαλυουν ολα οι Spurs στο κυνηγι της Oklahoma.
Σπερς με Ντένβερ τρομερο ματς και σοου απο τζοκερ και γουεμπι
Και φανταστικο τελος.
Αστείρευτος Ρούντι Γκομπέρ.
Γιο γιο μπρος και πίσω από τους Χόρνετς.
Χάρμα οφθαλμών.
Στηριζουμε Χορνεταρες.
Οι Lakers χωρις Doncic + Reaves ειναι θλιβεροι. Εχαναν με 22 ποντους απο τους ακομα πιο θλιβερους γενικα Mavericks, αλλα ο φλοππερ γυρισε διακοπτη και ειπε να κανει το καλυτερο ματς του εδω και πολυ καιρο, και τους κραταει στο παιχνιδι.
Ο Κουπερ Φλαγκ απο την αλλη κανει εμφανιση - δηλωση για το Rookie of the Year.
Λιγες μερες μετα την 50αρα, πρωτη στην ιστορια απο εφηβο.
Btw @potofgold θα κατσεις για Χιουστον@Γκολντεν? Επιστροφη Στεφ μετα απο 27 ματς.