-
Το METAL INVADER -ευτυχώς για σένα, δυστηχώς για πάρα πολλούς άλλους που το γουστάρανε, σταμάτησε για λόγους που δεν είμαι αρμόδιος να τους αναφέρω γιατί δεν είναι δουλειά μου. Όταν έγινε αυτό, η συμμετοχή μου ήταν πλέον πολύ λίγη στο περιοδικό. Αν θέλεις, υπάρχει το www.metal-invader.com όπου μπορείς εκεί να ρωτήσεις αφού τα παιδιά που το είχαν, είναι εκεί.
-
Αν to αγόραζες θα πρόσεχες ότι ελάχιστες συνεντεύξεις είναι από το εξωτερικό. Δεν έχουμε ανάγκη να πέρνουμε ύλη από πουθενά. Στις λίγες φορές που έγινε, ήταν απλά γιατί οι συγκεκριμένες μπάντες δεν έδωσαν συνεντεύξεις στην Ελλάδα. Το όνομα δεν σχέση με την ανεξαρτησσία του περιοδικού. Η ύλη του είναι δική μας επιλογή και όχι των Γερμανών ή οποιοδήποτε άλλου.
-
Δεν φαίνoνται από κανένα site.
-
Το ROCK HARD, δεν έχει απλά σταθερό κοινό, έχει αυξανόμενους αναγνώστες κάθε μήνα.
-
Προς στιγμήν δες στο www.myspace.com/rockhardgreece
To Metal Invader έγραφε πολλές μαλακίες και η κορυφαία πατάτα ήταν που έγραφε ότι ο Geezer έχει κόψει τα δάχτυλά του…
Βασικές γνώσεις ενός μεταλλά…
Όσο για τις πωλήσεις ρώτησα γιατί στο Περιστέρι δύσκολα το βρίσκεις και γιατί συνήθως οι φίλοι μου αγοράζουν το Hammer γεγονός που με κάνει να πιστεύω ότι έχει γίνει συνήθεια κατά κάποιο τρόπο.
Τα περίπτερα συνήθως φέρνουν μόνο το Hammer γι’αυτό στο λέω.
Έπειτα έχετε καταργήσει τα CD, λες και ο αναγνώστης πρέπει να μυρίσει τα νύχια του να μάθει αν αυτό που του προτείνετε είναι καλό.
Και έχει δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα “να μην κάνω αυτό γιατί θα φαίνεται ότι αντιγράφω το αντίζηλο περιοδικό” εκατέρωθεν.
Μ.ο. πόσες πωλήσεις είχε το περιοδικό τη χρονιά που πέρασε π.χ. ;
ΥΓ1: Σε τιμά που κάθεσαι και συζητάς και δν κρύβεσαι.
Πάντα γράφονται σε παεριοδικά ανακρίβειες και γίνονται λάθη, έχεις δίκιο, και εγώ έχω κάνει λάθη και έχω γράψει λάθος στοιχεία κάποιες φορές. Ανθρώπινο είναι από ένα σημείο και μετά, αν και δεν είναι σωστό να συμβαίνει. Αν όντως είχε γραφτεί κάτι τέτοιο ήταν στραβό. Μη κάθεσαι όμως στο ένα ή δυο στραβά. Να βλέπεις και τα καλά στα περιοδικά και σε διαβεβαιώότι υπάρχουν πολλά καλά και υπερβολικά πολύς κόπος για να κυκλοφορήσει ένα περιοδικό.
Υπάρχουν πάρα πολλά σημεία πώλησης για να μπορέσεις να τα καλύψεις όλα, πάρα πολλά. Οπότε λογικό είναι σε κάποια περίπτερα να μην υπάρχει το περιοδικό. Προσπαθούμε κάθερ μήνα να τσεκάρουμε που αλλού θα μπορούσε να είναι για να γίνεται όσο το δυνατό καλύτερη διανομή. Όπως έχεις προσέξει δε σχολιάζω ποτέ περί Hammer.
Τοι θέμα του cd είναι πολύ πιο περίπλοκο απ’ όσο νομίζεις. Το κόστος (όχι το κατασκευαστικό μόνο) είναι υπερβολικό, ειδικά όταν μιλάς για νέες κυκλοφορίες και τραγούδια.
Σαφώς και το ένα περιοδικό δε θέλει να αντιγράφει το άλλο. Λογικό δεν είναι;
Το περιοδικό το έχουμε στα χέρια μας, λιγότερο από χρόνο. Απλά θα σου αναφέρω ότι το ROCK HARD είναι από τα ελάχιστα πια περιοδικά που έχουν αυξανόμενες πωλήσεις κάθε μήνα.
όπως όλοι έχουν καταλάβει, δεν κρύβομαι, ούτε χρησιμοποιώ ψευδώνυμα και άλλα nick names για να κάνω τον καμπόσο σε άλλους. Ότι έχω να πω το λέω σαν Σειρηνάκης και δεν έκρυψα το ποιός είμαι από τη πρώτη φορά που μπήκα στο forum. Απαντώ σε όλους όσους θέλουν κάτι για το περιοδικό, σε όλους όσους κάνουν σοβαρή κριτική και λένε άποψη.
axem thn en logw malakia thn exw grapsei egw.
me ta daxtyla. well thn istoria thn eixa akousei poly mikros - kai den to thymomouna kai egrapsa thn antapokrish sta kapakia meta apo 10oro taksidi. e nai den asxoloumai me ta daxtyla mousikwn - oute me mia mpanta pou einai nekrh apo to 89.
yup ena megalo lathos se 34 ? teyxh - woa ! i m not human !
bebaiws ntempouta - 3 diskou germanwn pou einai souhdoi - den peirazoun - exei grapsei to hammer kai alloi tetoia… auta DEN peirazoun …
epishs to keimeno mou to eidan alloi 2 prin mpei - as to diorthwnane. perase ntoukou.
akoma - nomizw oti oi gnwseis enow metalla einai panw sth mousikh - oxi se egkyuklopaidika. auta einai gia katines… an kai paradexomai to lathos.
o allos edw sro rocking eipe oti se disko tou perry tragoudaei o augeri - ti giannhs ti giannakis e ?
kai eytyxws pou stamathsame ontws. twra exeis lefta na perneis tpt downtown !
i kana koutsompolistiko.
ANTE GEIA. to put mym oney where my mouth is - to teuxos sto agorazw pisw - afou euthinomai - gia auto to lathos !
xwris na kserw - ypologizw to hamster na dinei ligo katw apo 10k.
to allo - ha mporesei na sou apanthsei kapoios allos an thelei.
Ρε karja_kurunen γράφε ελληνικά ρε γαμώτο μου…
Για να διαβάσει κανείς τι γράφεις κάνει 700 ώρες! ](*,)
Πω πω ζαλάδα είσαι… 8)
Ρε Μήτσο ο perry δεν τον κολατσίζει…
Κουτσομπολιό rules
sorry, αλλά οι διαφημίσεις που έχει μέσα το περιοδικό γίνονται τζάμπα??? νομίζω οτι ειναι και αυτό μια μορφη χρηματοδότησης.
εκτός και αν εννοείς κατι αλλο που δεν το πιάνω. για διαφώτισέ με.
Καλό, για κάποιον σαν και εμένα που δεν είμαι φανατικός. Δεν ξέρω πως φάνικς στους πιο “φανατικούς”.Αλλά πολλές διαφημίσεις ρε γαμώτο. Σχεδόν μια-μία ήταν οι σελίδες.
Τα 3? καλή τιμή. Δεν παίρνεις τίποτα με 3?.
Οντως η τιμη ειναι πολυ καλη
telisva ase ta koutsompolia…yparxoun alloi gi afta, pou kseroun kalytera tin douleia tous. esy eisai asxetos kai anakrivis…
otan ola anevainoun, to na rixneis tin timi sou einai poly eksypno…poios to skeftike arage?sygxaritiria opoios to skeftike pantos…exei myalo…
Για το φίλο που είπε σχετικά με τις διαφημίσεις, αυτά είναι έσοδα του περιοδικού αλλά και ανταποδοτικά προς ώφελος του διαφημιζομένου. Τα έσοδα όλων των περιοδικών (και λίγων εφημερίδων) είναι από τις διαφημίσεις και από τις πωλήσει τους. Αυτό δεν είναι χρηματοδότηση κεφαλαίου πχ. κίνησης, από μια εταιρία που χρησιμοποιεί χρήματα προκειμένου να πετύχει ένα σκοπό ή να εξυπηρετήσει συμφέροντα ή για οτιδήποτε άλλο, μέσω της κυκλοφορίας ενός περιοδικού ή εφημερίδας. Αν δηλαδή δεν πάνε καλά οι πωλήσεις, ή οι διαφημίσεις, πχ στο ROCKHARD, πολύ απλά δεν έχει από πίσω του μια εταιρία με χιλιάδες ? για να το χρηματοδοτεί πορκειμένου να συνεχίσει να κυκλοφορεί. Άλλα περιοδικά, εφημερίδες κλπ μπορεί να έχουν χρηματοδότες προκειμένου να συνεχίζουν να εξυπηρετούν συμφέροντα εκδοτών και εταιριών, όχι εμείς όμως ευτυχώς ή δυστυχώς.
Και για αποφυγή παρεξηγήσεων δεν υπονοώ τίποτα για το Hammer, απλά αναφέρω καταστάσεις.
Jim το περιοδικό σκίζει.Μην ακούς κανέναν.Το αφιέρωμα με τα 100 καλύτερα αλμπουμ ήταν φοβερό.Εδώ το διάβασαν κάτι φιλαράκια άσχετα με την μουσική μας.Keep up the good work!
Καλή ιδέα για το special τεύχος. Και μια πολύ καλή ευκαιρία να μάθουμε και αρκετά άλλα πράγματα για το group πέραν της κυκλοφορίας του νέου album.
Ξέρω ότι έχει κόστος, αλλά γιατί να μην γίνει θεσμός και με άλλα group? Δε λέω κάθε μήνα ή διμηνο. Έστω όμως κα8ε 4μηνο ας πούμε.
Και φυσικά δεν χρειάζεται να γίνει μόνο στην περίπτωση πχ (λέμε τώρα) αν βγάλουν κάποια στιγμή οι BLACK SABBATH ή οι METALLICA νέο άλμπουμ! Εννοώ οτι μπορεί ίσως να γίνεται για κάποια μεγάλα συγκροτήματα ανά διαστήματα χωρίς απαραίτητα να υπάρχει νέα τους κυκλοφορία, ώστε να επεκτείνονται οι γνώσεις μας γύρω απο αυτά.
Sirjim δεν γνωρίζω αν το έχετε σκεφτεί και κατά πόσο είναι υλοποιήσιμο σ’ αυτή τη φάση…
telisvas,ευχαριστω για την υποστηριξη ,δεν ηταν αναγκη ουτως η αλλως καθως
οι διαλογοι ηταν σε καλο κλιμα , και η ‘εμμονη’ μου στην λιστα
ηταν επειδη το θεμα το συνεχισαν 1-2 ατομα τα οποια αναφερθηκαν στα λεγομενα μου αλλιως δεν θα συνεχιζα .Αυτα που υποστηριζα ηταν για μενα η ΑΒ και αυτονοητα οποτε το να βρισκω αντιθετες αποψεις ,οντως μου φανηκε και εμενα περιεργο .O φιλος που υπονοησε οτι εχω κατι εναντιον περιοδικου,δεν διαβασε καλα ολα τα post πιστευω . Δεν αναφερθηκα στο 'υποκειμενικο ’ του θεματος ,αν δηλαδη ηταν οντως τα καλυτερα 100 αυτα ,αλλα στο 'αντικειμενικο΄,αν ανταποκρινονταν στον
τιτλο δηλαδη.
Ως αναφορα τις κυκλοφοριες των περιοδικων ,υπαρχουν ορισμενες εταιρεις διανομης ,που δημοσιευουν μηνιαιες κυκλοφοριες περιοδικων , οπως η Ευρωπη π.χ. αλλα τα στοιχεια αυτα δεν ειναι τοσο αξιοπιστα ,απο αλλους χωρους (οχι
μουσικων περιοδικων) εχω ακουσει διαφορα οπως αγορες των απουλητων κτλ . Σαν νουμερα υπολογιζω οτι πρεπει τα ροκ μουσικα περιοδικα να κυμαινονται μεταξυ 5-7 χιλ, αλλα ειναι πιο πολυ ‘κομπογιανιτικος ’ υπολογισμος μου σε σχεση με τον κοσμο των συναυλιων κτλ κτλ . Ο αριθμος αυτος σιγουρα θα ηταν πιο μεγαλος αν πλεον σε καθε ειδος μουσικης δεν υπηρχαν τα site , που σε ενημερωνουν για κυκλοφοριες , κριτικες , δειγματα,συνεντευξεις κτλ κτλ .Οποτε δεν ξερω τι μελον υπαρχει στο χωρο αυτο ,αλλα σιγουρα οποιος κανει καλη δουλεια συνηθως επιβιωνει . Οσο και ανεξαρτητη και να ειναι καποιο περιοδικο ,site
η οποιο αλλο μεσο , μπορει να μην το κανει απο δολο ,αλλα αναγκαστικα τα ‘μεγαλα ονοματα’ αναγκαστικα θα τα υποστηριζει , η τουλαχιστον δεν θα τα
θαβει. Μου φαινεται δυσκολο , να εχει βγει ενα νεο αλμπουμ μεγαλου γρουπ απο
μια εταιρεια που ‘μετραει’ ,αλλα να ειναι πατατα , η να φαινεται πατατα σε καποιον
απο το περιοδικο , και η ‘κριτικη’ αυτη να βγει προς τα εξω . Η εταιρεια σιγουρα θα
εχει επενδυσει καποιο νουμερο σε αυτο , και θα θελει αν μη τι αλλο μια θετικη
κριτικη .Αν ‘τσαντισεις’ την εταιρεια , φανταζομαι ,μπορει να χαθουν καποια προνομια ,οποτε αναγκαζεσαι τουλαχιστον να μην ΄θαψεις’ .Να μια μορφη που
γινεσαι αναγκαστικα εξαρτωμενος ,ενω οι προθεσεις σου ειναι τελειως αντιθετες .
Σημειωση για αποφυγη παρεξηγησεων δεν αναφερομαι σε καποιον συγκεκριμενα , η ‘εξαρτηση’ υπαρχει σε ολους τους χωρους , και η δουλεια του ενος κλαδου εξαρταται απο την δουλεια του αλλου .Οι εταιρειες φανταζομαι εχουν αναγκη τα περιοδικα και το αντιστροφο . Την ενοια απολυτης ανεξαρτησιας την θεωρω ατοπη ,την προθεση για ανεξαρτησια και αμεροληψια την δεχομαι .
Κυρίως θέλω να απευθυνθώ στον φίλτατο Sirjim.
Αρχικά, για να μην παρεξηγηθούν οι προθέσεις μου να σου αναφέρω πως στηρίζω το όλο εγχείρημα και ως Rock On και ως Rock Hard, γνωρίζω και εκτιμώ απεριόριστα τον Σάκη και εξ’ αρχής είμαι θετικά προκατειλημένος.
Να αναφερθώ πρώτα γενικά και μετά συγκεκριμένα στην ειδική έκδοση. Αυτό που εκτίμησα από την αρχή στο Rock On είναι ότι οι συντάκτες του μου έβγαζαν μια απλότητα και παρουσιάζαν την μουσική που γουστάρουν, χωρίς ειρωνίες, γκρίνιες, μεταλλοπατερισμούς, και καλά νεωτερισμούς. Δυστυχώς, στην πρώτη κριτική πολλοί αντιδράσαν άσχημα. Σταδιακά, όλα αυτά τα στοιχεία που αναφέρω άρχισαν να εμφανίζονται όλο και περισσότερο με αποτέλεσμα για να μην εκνευριστώ τις περισσότερες φορές να αγνοώ κείμενα συγκεκριμένων συντακτών.
Προσωπικά, δεν βλέπω το Rock Hard ανταγωνιστικό του Metal Hammer αλλά συμπληρωματικό. Δεν έχω σκοπό να συγκρίνω, αλλά κατά τη δική μου κρίση υποπίπτει σε παρόμοια σφάλματα.
Επίσης, το soundcheck πρέπει να φιλτραριστεί λίγο. Όποιος είναι a priori αρνητικός απέναντι σε ένα στυλ μουσικής ας μην χαλάει τη συνολική καλή εικόνα ενός δίσκου. Να μη βαθμολογεί και η κατάταξη να βγαίνει από το μέσο όρο.
Όσον αφορά τη special edition, είναι καλό σαν ιδέα και κίνηση, αλλά δυστυχώς τίποτα το ιδιαίτερο.
Πραγματικά, είδικά με τα γραφόμενά σου δεν μπορώ να συμφωνήσω και σε πάρα πολλά. Η συνολική εικόνα του εγχειρήματος είναι ¨Ε παιδιά, ας πούμε κάτι καλό για τους Maiden γιατί έχει ψωμί¨.
Μιλάς για έναν πολύ καλό δίσκο κλπ και στην επιμέρους κριτική των τραγουδιών τα περισσότερα τα θάβεις. Επίσης, σχεδόν όλες οι ανφορές που κάνεις είναι τελείως άκυρες και αυτό το καταλαβαίνει όποιος έχει μια σχετικά καλή επαφή με τους Maiden. Sorry κιόλας. Μα το Different World να θυμίζει Stranger In A Strange Land? Ούτε καν μοιάζουν. Το τραγούδι είναι βασισμένο στο Rainmaker από τον προηγούμενο δίσκο. Δεν έχω μαζί μου το περιοδικό, αλλά κάτι αναφορές σε Mother Russia, Alexander The Great κλπ είναι εντελώς άστοχες.
Επίσης, δίνεται η εντύπωση πως για τα album που θάβονται (No Prayer, Fear Of The Dark, Dance Of Death) δεν υπάρχει επιχειρηματολογία. Απλά θάβονται. Αχαρακτήριστο το No Prayer? Άλλο λιγότερο καλό από τα προηγούμενα και άλλο αχαρακτήριστο. Επίσης, μπορεί το Seventh Son να μη σου λέει και τόσα, αλλά αν δεις σε γενικότερο επίπεδο είναι μέσα στα 2-3 καλύτερα και πιο αγαπημένα Maiden albums όλων των οπαδών τους. Πέραν των προσώπικών κριτηρίων υπάρχει και μια αντικειμενική γραμμή.
Ακόμα, αν και οι συνεντεύξεις είναι καλές, η τελευταία ερώτηση που κάνεις στον Janick Gers είναι εμ “αφελής”. Δηλαδή, πραγματικά, sorry κιόλας, είναι επιπέδου Λαμπίρη και Τατιάνας. Πρώτον, ασχολούμαι αρκετά με τους Maiden και κάτι τέτοιες φήμες κάτι άσχετοι αργόσχολοι τις βγάζουν και πίστεψε με δεν είναι καμια γενική άποψη.
Τέλος, κάτι ατάκες του στυλ “απο το μινόρε παίξιμο της εισαγωγής κατάλαβα ότι είναι σύνθεση του Dave Murray” (για το Benjamin Breeg) που δεν ανήκουν σε σένα βέβαια, χτες το μεσημέρι πραγματικά μου έφτιαξαν τη διάθεση που ήμουν στενοχωρημένος με το basket.
Τελικά καταλήγω ότι στην Ελλάδα, η κλίμακα του “Ψαγμένου Μεταλλά” έχει ως βασικό κριτήριο το πόσο μπορείς να θάψεις τους πρόσφατους Maiden, με δεδομένο ότι ξέρεις τους παλιούς δίσκους καλύτερα από τον καθένα.
σιγά - σιγά ρε παιλουκάρια, φάγαμε και 23 στο κεφάλι χτες και ακόμα πονοκέφαλο έχουμε!!!
πάμε…
Outshined… thanks για τα σχόλια…
To “Different world” γράφω είναι στο ύφος του “Stranger…” όχι ότι το θυμίζει… Είναι όμως υποκειμενική άποψη και δέχομαι την ένσταση σου.
Οι αναφορές στα “Alexander…” και “Mother Russia” γίνονται για καταδείξουν ότι το “For the greater…” είναι το ίδιο επικό και πομπώδες όπως ήταν και αυτά…
Δεν θάβω τα τραγούδια σε καμία περίπτωση, αυτό που αναφέρω είναι ότι πολλά θα μπορούσαν να είχαν μικρότερη διάρκεια. Έχω θάψει άλμπουμ και εκεί το ύφος μου ήταν ανάλογο και δεν έχει καμία σχέση. Εξαίρεση τα “The reincarnation…” και “The longest day”. Προσπάθησα όμως η παρουσίαση του AMOLD να είναι ΟΧΙ αποθεωτική, να είναι το κατά δύναμην πιο κοντά στη πραγματικότητα. Αν τα κατάφερα ή όχι αυτό θα το κρίνετε εσείς, εγώ προσπάθησα…
Το ότι είναι ποοοολλύ καλύτερο απά τα “No prayer…”, “Dance of death”, “Virtual…” δεν χρειάζεται να το αναλύσω πιο πολύ νομίζω… δεν χρίζει αναλύσεως. Όπως επίσης και το ότι το “No prayer…” να είναι πιθανώς ένα από τα δυο χειρότερα τους…
Αν μου επιτρέπεις, το 90% των ανθρώπων που ακούνε MAIDEN, σχολιάζει για τον Gers αυτό που ρώτησα… Δεν βλέπω πουθενά το κακό… ίσα - ίσα που ο Gers μετά τη συνέντευξη με ευχαρίστησε για την ερώτηση γιατί, ενώ πολλοί τον σχολιάζουν έτσι ακόμα και δημοσιογράφοι, κανείς δε θέτει ευθέως τέτοιες ερωτήσεις… Ο τύπος ευχαριστήθηκε που του το ανέφερα… και ο McBrain θα το συνέχιζε το θέμα αν είχαμε κ’ άλλο χρόνο στη διάθεση μας… Βέβαια δε σου κρύβω , ότι επειδή ακριβώς δεν ήξερα πως θα αντιδρούσαν στην ερώτηση μου, γι’αυτό και την έκανα τελευταία!!
Αν διαβάσεις την εισαγωγή της παρουσίασης, θα δεις πως είχα πολλές επιφυλάξεις για το κατά πόσο θα ήταν καλό το άλμπουμ, όσο και για τους ίδιους. Από τη στιγμή που είναι καλό το άλμπουμ όμως, πρέπει για να δείξουμε “μαγκιά” να το θάψουμε; Δε νομίζω…
Έχε υπόψιν σου, ότι ακόμα τα θεωρητικώς καλύτερα άλμπουμ, σε κάποια μερίδα ανθρώπων δεν αρέσουν. Δε μπορεί να αρέσουν σε όοολους… Εδώ σε μια παρέα έχεις τρείς ανθρώπους με τέσερεις απόψεις!! Πολύ χαρακτηριστική περίπτωση το ότι πχ εσύ έχεις μια άποψη για τη special edition, σε άλλους αρέσει σε σημείο που πέρνουν τηλ εδώ σο γραφείο για να πουν “μπράβο”. Όμως και η δική σου τοποθέτηση έχει αξία, είναι σωστά διατυπωμένη, έχει άποψη έστω και αν είναι αντίθετη ή όχι ευχάριστη για μένα, και γ΄αυτό απαντώ στα σχόλια σου.
Όπως λέει και ο Σάκης στην εισαγωγή, αν δεν ήταν καλό το άλμπουμ δε θα κυκλοφορύσαμε και τη special edition.
Σε όλα τα περιοδικά το soundcheck έτσι είναι, πως αλλιώς θα μπορούσε να είναι; Αν έχεις κάποια ιδέα, κανένα πρόβλημα να την δούμε…
Sirjim, στα τελευταίο μου σχόλιο περί “Μεταλλοπατερισμου” δεν πάει για εσένα.
Καλά έκανες και δεν αποθέωσες τα τραγούδια γιατί αυτό κάνουν οι περισσότεροι “έμποροι” του χώρου και είναι μετά από λίγο χρονικό διάστημα ανακόλουθοι των λεγόμενών τους.
Όμως, στην προσπάθειά σου αυτή νομίζω ότι δημιουργείς ένα κενό μεταξύ γενικής άποψης και επιμέρους ανά τραγούδι. Anyway, καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, δεν το επικρίνω, απλά επισημαίνω.
Όταν μιλάω για λάθος εκτιμήσεις προηγουμένων δίσκων εννοώ πάνω κάτω αυτό : Το For The Greater Good Of God το συγκρίνεις με το Alexander The Great ως πομπώδες…Ε τότε τι να πει κανείς για το Paschandale.
Ασχολούμαι κοντά 15 χρόνια με τους Iron Maiden (γιατί τόσα μου επιτρέπει η ηλικία μου). Έχω ακούσει τα όσα πικρόχολα σχόλια για τον Gers (που προσωπική μου άποψη είναι ότι έχει δώσει συνθετική πνοή στους Maiden), αλλά αυτό δεν το θυμάμαι. Μα πρέπει να είσαι αφελής για να υποστηρίξεις κάτι τέτοιο. Επίσης, κάτι τέτοια σχόλια προτιμώ να περνάνε ως μη αξιόλογα. Σιγά μη δίνουμε σημασία στη κοτσάνα που σκέφτεται ο καθένας και στη φήμη που δημιουργεί.
Δεν το έθεσα σαν "μαγκιά που αναφέρεις αλλά είναι ενοχλητικό αυτό που διαβάζω σε περιοδικά, φόρουμ, webzines κλπ ότι “το album είναι καλό και στο λέω ΕΓΩ που τους θάβω από το 1988”…
Δεν ξέρω αν το εκφράζω σωστά.
Όσον αφορά το soundcheck σου είπα ήδη νομίζω. Να μην μετράει η συνολική βαθμολογία, αλλά ο μέσος όρος και όταν κάποιος δεν μπορεί να είναι αντικειμενικός με το power metal ή το black metal να μην το βαθμολογεί.
Χαίρομαι που κατανοείς ότι μιλάω καλοπροαίρετα και γίνεται διάλογος.
Den katalabainw giati kollas sto 8ema tou soundcheck kai ama ena album einai sthn #1 h sthn teleutaia 8esh. Ola auta einai entelws upokeimenika kai den endiaferoun. PROSWPIKA milwntas, den me endiaferoun kan oi listes me ta kalutera … rwta me aurio panw se auto to 8ema kai 8a sou dwsw allh lista. Katalabaineis ti ennow? Xaxaxaxa, exw akousei xiliades diskous sth zwh kai oi agaphmenoi mou shmera mporei na mhn briskontai kan sto top 10 mou se 15 hmeres. Mou aresei na dialegw auta pou 8a akousw me basei ta sunais8hmata mou, tis anagkes mou kai auta pou pernaw ka8e periodo sth zwh mou.
H dikh mou apopsh einai na mhn uparxei KA8OLOU BA8MOLOGIA stis diskokritikes. To exw proteinei ston Fragko kai kserei th gnwmh mou. Th lew kai dhmosia. An se endiaferei kati, na katseis (milaw genika) na diabaseis thn parousiash kai na dwseis bash (asxeta ama sumfwneis h diafwneis me ton suntakth). O ba8mos einai sxetikos panta. Oi ba8moi den metrane ka8olou.
O Seirhnakhs or o ka8e suntakths mporei na exei grapsei kati la8os, swsto, mia anakribeia, otidhpote. To la8os tou to xrewneis. Den ton sfazoume omws xaxaxaxa. To gegonos oti diafwnoume den shmainei oti o allos einai asxetos, oute shmainei oti mporeis na ton krakseis. Efoson agorazeis to periodiko sunexeia, to diabazeis oloklhro, MPOREIS kai eisai se 8esh na sxhmatiseis mia oloklhrwmenh gnwmh gia olous osous grafoun ekei mesa. Me kapoious 8a exeis thn idia gnwmh kai optikh gwnia … me allous oxi. Den einai kako. Gia auto to logo to periodiko den to grafei monos tou o Dhmhtrhs alla exei 20 kai bale atoma. Gia auto to logo einai o Dhmhtrhs edw kai suzhtaei ta panta kai ZHTAEI GNWMES.
Apla suzhtame auth th stigmh. Na ksereis oti den exw diabasei akomh ta teuxh pou anafereis, afou menw ektos Elladas kai ta perimenw mazemena (3 teuxh) thn epomenh ebdomada. Autos einai ki o logos pou grafw se greeklish. Sorry.
Το καλύτερο τραγούδι του cd για μένα το The Legacy το υπογράφει ο Gers, οπότε συμφωνώ μαζί σου… Στα Live βέβαια κάνει αερογαμίες, δηλαδή δεν πολυασχολείται με το άθλημα που λέγεται κιθάρα, ωστόσο έχω δει και πολύ χειρότερους… Τον Weikath για παράδειγμα…
Μια χαρά το εκφράζεις και πολύ καλά το λες…
Και εγώ χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι και αναγνώστες που μπορούμε να κάνουμε διάλογο.