Nea ekdosi rockhard

Πήρα σήμερα το τεύχος Ιουλίου, και πρόλαβα να διαβάσω το αφιέρωμα για το thrash και θέλω αύριο να πάω να πάρω όλα τα thrash άλμπουμς που μου λείπουν:roll:
Πολλά μπράβο στον κύριο Αλατά που το επιμελήθηκε.:respect:
Πολύ δυνατό και το editorial εκεί ειδικά που μας τα χώνει για τον τρόπο που αντιμετοπίζουμε τώρα το metal και κυρίως το Nostradamus.
Υ.Γ. για το αφιέρωμα στο thrash το :respect: πάει και σε όποιον άλλο βοήθησε.

Σαν τι γράφει δηλαδή?

Μιλάμε για 15 σελίδες αφιέρωμα8O

Φοβερό το αφιέρωμα στο thrash metal,φοβερό και το οπισθόφυλο με Disturbed,γενικώς φοβερό τεύχος…

Το αφιέρωμα του Metal Hammer του προηγούμενου τεύχους ήταν αισθητά καλύτερο από αυτό του rock hard…

Αποψη μου, πως οχι!!!
Ο Αλατας εχει κανει φοβερη δουλεια, οπως σε ολα τα αφιερωματα εξαλλου και οι δηλωσεις των “πρωταγωνιστων” ειναι ολα τα λεφτα. Αυτες δινουν την αισθηση της αμεσοτητας στο αφιερωμα!!!
Πολυ καλη δουλεια (οπως και η αντιστοιχη του Χαμμερ, ομως, για να τα λεμε ολα!!!)

Τι να τις κάνεις τις δηλώσεις των “πρωταγωνιστών”? Δεν λέω ότι ο Αλατάς είναι άσχετος άλλωστε μόνο και μόνο που έγραψε ότι οι Xentrix είναι 3ης κλάσης thrash συγκρότημα (ή gay thrash όπως λέω εγώ!!) τα λέει όλα. Είναι εμφανές όμως ότι ο Σακελλαρίου είναι καλύτερος γνώστης του αντικειμένου προτείνει περισσότερα αξιόλογα άλμπουμ που δεν αναφέρει ο Αλατάς, η (Γεωγραφική) κατηγοριοποίηση που κάνει είναι σωστή, το αφιέρωμα είναι πιο δουλεμένο σε αντίθεση με του Αλατά που φαίνεται πιο πρόχειρο και ελαφρώς καταϊδρωμένο για να προλάβει ένα μήνα μετά…

Υπόψιν δεν έχω καμία σχέση ούτε με το MH ούτε με το RH…

Και τα δύο αφιερώματα και των δύο περιοδικών ήταν χορταστικά και άκρως ενημερωτικά, απλά το αφιέρωμα του Rock Hard μου μετέδωσε περρισότερο Thrash συναίσθημα:rockon:

Αυτό να το εκλάβω σαν επιχείρημα? :roll:

Οκ αποψη σου, σεβαστη… Οι δηλωσεις, σε μεταφερουν στο κλιμα, ειναι σαν να μου λες τι χρειαζονται οι συνεντευξεις!!!
Μαλιστα ειπα οτι και τα δυο ειναι πολυ καλα!!! Συγκεκριμενα για του Ροκ Χαρντ ειπα οτι ειναι πολυ καλοδουλεμενο… Το θεμα ειναι και ο χωρος που σου δινεται για ενα τετοιο αφιερωμα:wink:
Αλλος ηταν ο προσανατολισμος του ενος περιοδικου κι αλλος του αλλου (για παραδειγμα το Ροκ Χαρντ σταθηκε στις δηλωσεις π.χ., ο καθενας κρινει αναλογα το γουστο του

εντιτ: Πιστευω πως το thrash δεν αξιζε ενα τοσο μικρο αφιερωμα. ΚΑλυτερο θα ταν να χαμε ολο το αυγουστιατικο αφιερωμα… Προσωπικη εκτιμηση βεβαια!!!

Το συναίσθημα είναι από τα σημαντικότερα επιχειρήματα, γιατί η μουσική και ειδικά το metal πέρα από τεχνική, ιδέες, σόλο και ριφς, (πράγματα επίσης πολύ σημαντικά), πάνω από όλα είναι συναίσθημά!!!

Να πω και εγώ την κακία μου για το Hammer γιατί το Rock Hard δεν έχει τύχει να το διαβάσω και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Τα αφιερώματα εδώ και πολλά χρόνια ανακυκλώνονται, αφιέρωμα για 80’s είχαμε πάλι πριν λίγα χρόνια, για τους καλύτερους μουσικούς γενικά πάλι είχαμε και τώρα χρόνο παρά χρόνο τους ξαναπιάνουν μεμονωμένα(πέρσι κιθαρίστες, φέτος τραγουδιστές και πάει λέγοντας), για το Thrash πάλι είχαμε πρόσφατα, OK το εμπεδώσαμε. Έδω και πολύ καιρό υπάρχει μια ολοκαίνουργια γενιά συγκροτημάτων που κινούνται σε διάφορους μουσικούς χώρους που αφορούν το σύγχρονο μεταλλά, θες Mathcore, θες Post rock-metal, θες Metalcore και πολλά άλλα και ένα αφιέρωμα για τη σύγχρονη σκηνή για να μάθει ο κοσμάκης δεν έχει γίνει παρά μόνο κάτι κουτσές στραβές αναφορές στα ξεκούδουνα και από εκεί και πέρα αναλώνονται στα ίδια και στα ίδια και σε όλες τις Retro σκηνές. Ας γίνει και εκεί επιτέλους κάποια κίνηση, εντάξει υπάρχει και το Net αλλά ενημερωτικό(ά) μουσικά περιοδικά είναι και τα 2 δουλειά τους είναι να κάνουν μια σφαιρική ενημέρωση και όχι να περιμένουν από τον αναγνώστη να βαδίζει στα τυφλά.

To rock hard Ειχε αφιερωμα για neo-prog και για metalcore, παντως!!:wink:

Δεν έχει τύχει να διαβάσω Rock Hard, αυτά που έλεγα αφορούσαν το Hammer μιας και αυτό διαβάζω κυρίως(περισσότερο από συνήθεια αλλά κατά καιρούς πετυχαίνω ενδιαφέροντα πράγματα). Ήταν καλό αφιέρωμα? Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι να κάνουν ψαγμένη ανάλυση της νέας σκηνής, να πιάσουν και το Underground και όχι μόνο την επιφάνεια και τα μοδάτα ονόματα αλλά και πιο ψαγμένα πράγματα.

Εντάξει το ξέρω, ο καθένας την άποψή του γράφει το θέμα είναι ποια είναι η αντικειμενική αλήθεια (γιατί διάολε υπάρχει!). Μα τι συναίσθημα και άλλα μου γράφετε? Άμα θέλετε συναίσθημα αγοράστε κανένα δίσκο απολαύστε τον και… ταξιδέψτε στο χρόνο. Μόνο που περιέχει περισσότερους δίσκους είναι και καλύτερο αφιέρωμα τι να λέμε (συν τα άλλα που ανέφερα). Γούστο είναι άμα ο ένας έλεγε το καλύτερο Thrash είναι το kill em all και ο άλλος το bonded by blood! Όχι το ότι ο ένας είχε 50 albums και ο άλλος 120!!! Ελλείψεις υπήρχαν βεβαίως αλλά εντάξει όποιος θέλει να ασχοληθεί ας πάρει αυτά και θα την βρει την άκρη.

Όσο για τη stef από τη μια μας έγραψε ότι τα “είχε όλα” το αφιέρωμα μετά μας λεει (μάλλον δεν μας λέει αλλά το εννοεί) “εντάξει μω΄ρε δεν τα είχε όλα αλλά μετράει το συναίσθημα”

Τώρα για αυτά που είπε ο darthvader θα το πω περιληπτικά : Αυτά δεν αφορούν τον σύγχρονο μεταλλά αλλά τον σύγχρονο σκουπιδά!!! :lol: :lol: :stuck_out_tongue:

Κοίτα συγκροτήματα και σκηνές με τις οποίες έχω εμπαθιάσει κατά καιρούς έχουν υπάρξει πολλά αλλά τόσο απόλυτος δεν υπήρξα ποτέ μιας και από όλα τα είδη έχω βρεί αξιόλογα πράγματα και σε όσα δεν βρήκα πράγματα που να μου αρέσουν ποτέ δεν είπα “χαχα μ@@κες τι παπ@@ς είναι αυτές που ακούτε, δε ντρέπεστε”, απλά δήλωσα μη-Fan. Δηλαδή βγάζεις εμένα και όσους ασχολούνται με τη σύγχρονη σκηνή μ@@@κες? Sorry ρε μεγάλε αλλά τυγχάνει να ακούω metal εδώ και 15 χρόνια και όσα ήθελα να ακούσω από τα 80’s και τα 70’s πάνω-κάτω τα έχω ακούσει και όσα δεν έχω ακούσει, όποτε θελήσω θα κάτσω να ασχοληθώ αλλά δεν πρόκειτε να γίνω επαγγελματίας αρχαιολόγος αλλά να ασχοληθώ με τα πράγματα που γίνονται τώρα. Πως νομίζεις ότι έγιναν “κορυφαίοι αλλά αδικημένοι” τόσοι και τόσοι? Δηλαδή όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τη σύγχρονη σκηνή είμαστε μ@@@κες? Μας βγάζεις άκυρους όλους? Εγώ προσωπικά από το 2004 μέχρι τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, για διάφορους λόγους, δεν έψαχνα τόσο ενεργά και ασχολιόμουν με πολύ συγκεκριμμένα πράγματα/προσωπικές αγάπες και φέτος με έπιασε ξανά το καβλοτούρτουρο να ανακαλύψω νέα πράγματα. Από εκεί και πέρα είτε από έντυπο τύπο, είτε από Net ασχολήθηκα με διάφορα συγκροτήματα που θεωρώ φανταστικα(Converge, Genghis Tron, Knut, Gojira, Red Sparrowes και άλλα πολλά) οπότε εγώ προσωπικά πολύ περισσότερο ανάγκη έχω για ενημέρωση πάνω στη νέα σκηνή παρά στα 80’s τα 70’s και ως ένα βαθμό και τα 90’s οπότε για τους παλιότερους τέτοιου είδους αφιερώματα δεν έχουν και μεγάλο λόγο ύπαρξης μιας και τα έχω διαβάσει καμιά εκατοστή φορές και κάθε φορά τα ίδια είναι, πάλι θα ακούσω πόσο σπουδαίο είναι το Reign In Blood, το Extreme Aggressions, το Master Of Puppets, σώπα ρε μεγάλε λες και δεν το ήξερα, ακόμα και ο τουρίστας του ιδιώματος τα γνωρίζει αυτά. Καλή μουσική υπάρχει σε κάθε εποχή και σε κάθε χώρο και φυσικά είναι καλό να τα μαθαίνει ο νεώτερος που τώρα μπαίνει στο χώρο αλλά από εκεί και πέρα καλό είναι να μαθαίνει και τι γίνεται τώρα και να μην του καλλιεργείται μονίμως η νοοτροπία “αχ τα 80’s τότε ήταν εποχές, τώρα όλο σκατά βγαίνουν”. Αυτά τα ολίγα φιλικά.:stuck_out_tongue:

Ναβουχοδονόσωρ είμαι ο stef από Στέφανος…

Κατανοητά αυτά που λες συγνώμη αλλά πολλές φορές το ύφος μου είναι παρεξηγήσιμο. Προσωπικά ακούω από heavy/power/epic/prog/thrash αλλά όχι black & death διότι αντιπαθώ και τη μουσική και τα βοθρέ φωνητικά. Δεν θέλησα να χαρακτηρίσω τους μεταλλάδες που ακούνε όλο αυτό το κύμα από την Αμερική που αποκαλώ σκουπιδαριό. Χαρακτηρίζω τη “μουσική”. Απλά το έγραψα έτσι για να κάνω ρίμα!!Όλα αυτά τα metalcore συγκροτήματα θεωρώ πως είναι ένα μάτσο θόρυβος και φυσικά ίδια. Είμαι περισσότερο στο power/prog αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι π.χ δεν μου αρέσουν (αντιθέτως μου αρέσουν πολύ!) οι system of a down (που μισούνται από τους “κλασσικούς μεταλλάδες”). Με πιάνεις έτσι? Επίσης δεν είμαι πολύ στο rock/hard rock πιστεύω ότι άμα πατήσω τα 60 ίσως ασχοληθώ αλλά τι άσχημη κουβέντα να πω για το τότε κ τώρα του rock? :wink: Καταλαβαίνεις τη διαφορά.
Τώρα άμα εσύ τη βρίσκεις με αυτά τα συγκροτήματα γούστο σου και καπέλο σου, αυτό είναι και το νόημα της μουσικής να την ακούς ΓΙΑ ΣΕΝΑ και να ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΑ. Αν δεν ισχύουν κ τα 2 κλάφτα Χαράλαμπε…

PS : sorry ρε Stef-ane παρεξήγησις!! :slight_smile:

OK απλά μου φάνηκε λίγο too much το ύφος σου και μάλλον σε παρεξήγησα και δεν πρόσεξα την ομοιοκαταληξία. Ούτε και γω είμαι οπαδός του Metalcore(η πιο εμπορική φάση στο στυλ Killswitch Engage π.χ. μου φαίνεται πολύ ξέκωλη) σε γενικές γραμμές αλλά και εκεί έχω βρει καλά πράγματα. Όταν μιλούσα για σύγχρονη σκηνή δεν εννοούσα μόνο Metalcore αλλά γενικότερα ότι κυκλοφορεί εκεί έξω. Από τη στιγμή που αναλωνόμαστε συνέχεια στα 80’S κατα κύριο λόγο, τα έχουμε μάθει πια όλα, αν είναι να ξαναπιάσουμε τα 80’s τουλάχιστον να μιλήσουμε για κρυμμένα διαμάντια της εποχής μιας και τα υπόλοιπα είναι πάνω κάτω γνωστά. Αλλά από εκεί και πέρα ας πάρει και η τωρινή σκοινή κάποιο μερίδιο για αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν.

Παρεπιπτόντως μιας και σε βλέπω και αγοράζεις και ασχολείσαι με πολλά πράγματα ρίξε και καμιά αυτιά προς εκεί μεριά. Είμαι σίγουρος ότι αν το ψάξεις σωστά θα βρεις πράγματα που θα σου αρέσουν. Μιας και συγκινείσαι από τον τεχνικό ήχο ρίξε μια ματιά προς τους Protest The Hero π.χ.(τους ανέφερα επίτηδες επειδή δεν έχουν coreάδικα/brutal φωνητικά) αν δεν έχεις ακούσει, πιστεύω τέτοιες φάσεις θα τις γουστάρεις και συ.

Κοίταξε δεν θέλω να το παίξω μεταλλοπατέρας (μακριά από εμένα!!) να σου δίνω και καλά συμβουλές αλλά τα 80’s είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ανεξάντλητα και αν και οι περισσότερες μου κυκλοφορίες είναι από εκεί ανακαλύπτω κάθε μέρα νέα διαμάντια!! Και αυτό το λέω χωρίς να έχω καμία διάθεση θεοποίησης των 80’s καθώς υπάρχει και εκεί πολύ σκουπιδαριό και μετριότητα αλλά υπάρχει και πολύ ποιότητα. Για να πει λοιπόν κάποιος ότι “έμαθε τα 80’s” πιστεύω ή ότι είναι 50 χρονών ή ότι μιλάει ΜΟΝΟ για ένα παρακλάδι του metal (και αυτό ελέγχεται!). Εκτός και αν στην τελική δεν ενδιαφέρεται. Προσωπικά δεν καλύπτω κανένα από τα παραπάνω κριτήρια.

Η αλήθεια είναι ότι έχω καταντήσει… cdjunky αλλά κάνω προσεκτικές αγορές βάσει ατελείωτων want lists χωρίς να έχω πέσει έξω παρά φορές μετρημένες στα δάχτυλα ενός χεριού. Οπότε για τους Protest The Hero που μου προτείνεις δεν τους ξέρω και θα πρέπει να τεστάρω πρώτα πριν προβώ σε αγορά. Τσέκαρα λίγο στο encyclopaedia metallum κ είδα μέτρια reviews (χωρίς αυτό να σημαίνει και τίποτα ιδιαίτερο). Ποιο άλμπουμ μου προτείνεις να “ψάξω” πρώτα?