χα…χα…χα.χ.α… να δς τι θα κανεις και με το sticker των SCARRRRRR SYMMETRY τώρα…
Kai ep’ eukairias na pw ena megalo euxaristw stin chk_chillin pou xari stin diki tis voithia prin 2 evdomadas to SUNDAY SOK (i efimerida) afierwse dio selides stous LORDI kai stin apoklistiki sinenteuxi pou edwsan sto ROCK HARD gia satanismous, Eurovision klp…klp…
Thank you, pretty woman!!!
Επίσης συγχαρητήρια και στο Rock Hard που κατάφερε να συνδυάσει το περιοδικό μαζί με CD σε μία πολύ καλή τιμή!
parakalo… monadiko arthro…hahahahaha…mexri tis 12:30 to proi egrafa gia tin party sas…xalali…tin epomeni trakara apo tin kourasi…hahahahaha…thea…kai ksanatrakara kai proxtes…etsi gia na goustaro…
lordi mazi sth nea epoxh parte ths vissh to vraki
kai bgalte to ebay, gia akoma mia xronia eimaste gia ta @#%
Το περιοδικό καλώς ή κακώς δεν πηγαίνει μαζί με το CD, αλλά το CD πηγαίνει μαζί με το περιοδικό. Οι κολοσσοί και οι Λαμπράκηδες μπορούν να κάνουν ότι θέλουν και όπως το θέλουν. Το προϊόν τους είναι φτηνό και χαμηλής ποιότητας, οπότε αναζητούν την καλύτερη λύση προκειμένου να το προωθήσουν και πολύ καλά κάνουν. Εγώ πιστεύω ότι για το Rock Hard δεν υπάρχουν ούτε απέναντι, ούτε διπλανοί … ούτε εχθροί και αντίπαλοι, αλλά ούτε και κολλητοί. Κανείς δεν έχει τίποτα να χωρίσει, αλλά ούτε και να μοιραστεί. Όσοι είναι ευχαριστημένοι με τα τωρινά δεδομένα, πολύ καλά κάνουν … εγώ ξέρω ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο και ισχυρότερο metal περιοδικό στον ευρωπαϊκό χώρο αυτή τη στιγμή και ότι εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο. Σε 1 χρόνο το αργότερο ουκ ολίγοι θα τρίβουν χωρίς καμία αμφιβολία τα μάτια τους. Θαύματα δυστυχώς δεν γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη και ούτε με τα λόγια. Οι απόψεις των αναγνωστών, των συντακτών και όλων όσων ασχολούνται με το συγκεκριμένο έντυπο παίζουν τεράστιο ρόλο. Μονάχα με νέες ιδέες, πρωτότυπες προτάσεις και σκληρή δουλειά βελτιώνεται κάποιος. Το γερμανικό έντυπο έχει συμπληρώσει σχεδόν 20 χρόνια ζωής, πραγματοποιεί το δικό του ισχυρότατο παρακαλώ festival, βγαίνει πλέον με DVD 4 φορές το χρόνο, έχει τεράστια ύλη … κι όμως το team του ελληνικού Rock Hard είναι ισχυρότερο και με περισσότερες ικανότητες. Το λέω αυτό με κάθε σιγουριά, αφού έχω την ευκαιρία να τα διαβάζω και τα δύο επί μηνιαία βάση (καθώς και άλλα πολλά περιοδικά). Το Metal Invader είχε ξεκινήσει σαν fanzine, κυκλοφορώντας 3 τεύχη υπό αυτή τη μορφή, και στη συνέχεια εξελίχθηκε σε κανονικό περιοδικό. Το Rock On κυκλοφόρησε το πρώτο του τεύχος σε ένα εντελώς πειραματικό ύφος. Πόσοι αλήθεια το θυμούνται αυτό; Το ελληνικό Rock Hard αποτελεί στα σίγουρα τη συνέχεια του Rock On, αλλά ταυτόχρονα και μία εντελώς νέα προσπάθεια. Το γεγονός πως ο Δημητρής ο Σειρηνάκης είναι εδώ και λέει : δώστε μου ιδέες, πείτε μου τις προτάσεις σας, κράξτε με, πείτε μου τι δεν σας αρέσει … δίνει σε όλους να καταλάβουν πως όλα βρίσκονται υπό διαδικασία χτισίματος ακόμη. Οι ανθρωποί του ενδιαφέρονται να αφουγκραστούν τη γνώμη του κόσμου. Τι άλλο μπορεί να κάνει κάποιος; Το σημαντικότερο, αλλά ταυτόχρονα και το πιο δύσκολο πράγμα είναι για ένα περιοδικό να αποκτήσει τη δική του ταυτότητα. Το Metal Invader δυστυχώς ? και καθαρά κατά την άποψή μου ? δεν την είχε. Το Rock On τον τελευταίο χρόνο βρισκότανε πάρα πολύ κοντά. Πιστεύω ότι το περιοδικό (Rock On), από πλευράς περιεχομένου τουλάχιστον, είχε αγγίξει αρκετά υψηλό επίπεδο. Σαν αναγνώστης οφείλω να παραδεχτώ ότι στα πρώτα τεύχη του Rock Hard παρουσιάστηκε μία σύγχιση. Αυτό είναι λογικό. Ωστόσο ο αναγνώστης έχει κάθε δίκιο να παραπονιέται και να διαμαρτύρεται. Έχει απόλυτο δίκιο. Από τη στιγμή που ξεκαθάρισαν τα θέματα ιδιοκτησίας και έκδοσης, παρατηρείται μία απίστευτη πρόοδος από τεύχος σε τεύχος, από μήνα σε μήνα. Σε μία χώρα, όπου η οικονομική κατάσταση είναι τόσο αβέβαιη, όπου οι διανομείς έχουν τινάξει προ πολλού τα πάντα στον αέρα και έβαλαν μπουρλότο στον χώρο, δεν είναι το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο για κάποιον να κάνει όλα αυτά που έχει κατά νου, προσφέροντας ΑΜΕΣΑ στον αναγνώστη όλα όσα αξίζει και παράληλα να συντηρεί και την οικογένεια του. Τα μικρά βήματα είναι και τα πιο σίγουρα. Οι κομματικές απόψεις σε ένα μουσικό έντυπο σαφώς και δεν μπορούν να είναι αποδεκτές. Πολιτική άποψη εκφράζουν οι πάντες με τον τρόπο τους ή όχι. Ο κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος έχει τις δικές του ιδέες, απόψεις και πολιτικές πεποιθήσεις. Όποιος διαβάζει προσεκτικά το Rock Hard συγκεκριμένα, υπάρχουν στήλες/κριτικές/συνεντεύξεις/θέματα για προχωρημένους αναγνώστες. Το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο είναι να υποστηρίξει ο ένας «το νέο Tool είναι απαράδεκτο», ενώ ο άλλος να πει «είναι το καλύτερο άλμπουμ των τελευταίων δέκα χρόνων». Ο καθένας έχει τα προσωπικά του γούστα και αντιλήψεις. Εγώ προσωπικά θα χαρώ να ακούσω κάποιον να μου πει ότι γουστάρει το τάδε CD υπερβολικά και σημαίνει τόσα πολλά για τον ίδιο, ακόμη κι αν το θεώρω από την πλευρά μου μετριότατο. Δεν πιστευώ ότι υπάρχει κάποιος στο περιοδικό που γράφει βρωμολοχίες ? ΑΥΤΟ είναι ένα θέμα που ουδείς έθιξε και για εμένα είναι επίσης ένα από τα σημαντικότερα. Ο σεβασμός προς τους αναγνώστες πρώτα και στη συνεχεία προς τους υπόλοιπους συντάκτες είναι υπεράνω όλων.
μιας και ο λογος για περιοδικα ,ανεκαθεν ειχα καποιες αποριες ,σχετικα με την
δισκοκριτικη ,
-πως ενας ‘κριτικος’ λεει για καποιον μουσικο οτι ειναι , ‘τεχνικος’ ,βιρτουοζοςκτλ κτλ οταν δεν εχει καθολου μουσικη παιδεια ? Αυτο δεν σημαινει οτι δεν εχει γνωμη ,το αντιθετο, ολοι εχουν , και το ενστικτο σεβαστο ειναι αλλα η δικη του παρουσιαζεται με μεγαλυτερη βαρυτητα .
Και βεβαια δεν ενοω για να κανει καποιος κριτικη πρεπει να ειναι ο Malmsteen ,
αλλα δεν πρεπει ναχει καποιοα ιδεα μουσικης ? Εχω ακουσει ατομα του χωρου αυτου να ‘σκιζονται’ ποιος ειναι καλυτερος μουσικος ,ο ταδε η ο δεινα .Μα με τι κριτηρια συγκρινουν μουσικους ? Πως καταλαβαινουν οτι ενας κιθαριστας π.χ. ειναι ‘καλυτερος’ απο εναν αλλο ,τεχνικοτερος,δεξιοτεχνης η οχι ,οταν δεν εχουν δει ποτε νοτα ποτε ? Γιατι καλη η ιστορια της μουσικης , η θυμηση παραγωγων,εταιρειων ,αλλα μηπως οι κριτικες των περιοδικων ειναι η προσωπικη
αποψη ενος ‘κοινου’ ακροατη που του ‘πασαραν’ το δειγμα (η επεδιωξε να του το πασαρουν)? Οι περισσοτεροι λενε -Το metalhammer(τυχαιο παραδειγμα) ειπε οτι το ταδε cd ειναι αριστουργημα η πατατα κι οχι το ταδε ατομο . Και αρκετοι επηρεαζονται και αναλογα . Θα ειχαν κανει παραδειγμα ποτε τοσο υψηλες πωλησεις οι Flames (κατα τα αλλα σεβαστο group) ,αν δεν τους πασαριζαν καποτε για Γερμανους ,η δεν τους ‘αποθεωναν’ οι ‘κολλητοι’ τους στο περιοδικο της εποχης εκεινης ?(το ειχα ξαναπει ,αλλα ειναι χαρακτηριστικο παραδειγμα) .
-τωρα ως αναφορα τα cd ,νομιζω μια ιδεα θα ηταν για Ελλ. group, που ισως
αξιζε καποια απο αυτα να τα ξερουμε .
Δεν έχεις άδικο σε αυτά που γράφεις. Τα πάντα είναι σχετικά και ο καθένας έχει διαφορετική άποψη και πάνω απ? όλα διαφορετικά κριτήρια. Το καλό με τα περιοδικά είναι το εξής : ότι γράφεται μένει. Καταλαβαίνεις τι εννοώ; Αυτός που χθες έγραφε τα χειρότερα λόγια για κάποιον και σήμερα τον αποθεώνει, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΗΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ παραθέτωντας ταυτόχρονα τρανταχτά επιχείρηματα, γίνεται απλά ρεζίλι. Και έτσι ερχόμαστε στο επόμενο θέμα : το περιοδικό δεν το κάνουν οι Metallica, οι In Flames ή οι Tool, αλλά αυτοί που το γράφουν και αυτοί που δουλεύουν προκειμένου να κυκλοφορήσει στη συγκεκριμένη μορφή. Πράγμα που σημαίνει πως θα υπάρχουν μήνες με «εμπρορικά θέματα» και μήνες με «λιγότερο εμπορικά θέματα». Κανονικά αυτό λίγο εώς ελάχιστα θα έπρεπε να απασχολεί τον αναγνωστή. Στην ουσία αυτό που μετράει είναι η σωστή ενημέρωση, η σωστή και ορθή αρθρογραφία και οι καλές απόψεις. Ο κάθε σωστός και ενημερωμένος αναγνώστης οφείλει επομένως να προσέχει και το ΟΝΟΜΑ του συντάκτη στο τέλος του κάθε κειμένου, να διαβάζει ολόκληρο το τεύχος και όχι μονάχα τις σελίδες με τα σχήματα που τον ενδιαφέρουν, να προσπαθεί γενικότερα να έχει όσο μία πιο ολοκληρωμένη άποψη γίνεται. Να σου την πω την αλήθεια ? δίνοντάς σου ένα παράδειγμα ? δεν θεωρώ κάποιον, ο οποίος ακούει μονάχα death ή black, και δεν του αρέσει το rock ή το heavy metal ή οποιοδήποτε άλλο είδος μουσικής, ότι έχει την παραμικρή ιδέα. Και αυτό το σχόλιο δεν έχει καμία σχέση με το death ή το black metal. Το θέμα είναι να γουστάρει κάποιος τη μουσική γενικά, άσχετα από πού προέρχεται. Υπάρχει εκπληκτική pop μουσική και flamenco, ακριβώς όπως υπάρχει και απαράδεκτη και φτηνιάρικη. Υπάρχουν άπειρα γελοιά heavy metal σχήματα ? που έχουν κάνει και όνομα ? όπως υπάρχουν και πάρα πολλά με απίστευτες τεχνικές δυνατότητες και ίσως υψηλότερες κι από διάσημους σύγχρονους κλασσικούς μουσικούς. Όλα είναι θέμα ιδεών, έμπνευσης, προσπάθειας και δουλειάς.
Οπως λεει και το περιοδικο free, εμεις δοκιμαζουμε πριν να γραψουμε (βλεπε Metal Queens)
=D> =D> =D>
Δυστυχως γραφεις πραγματα τα οποια μου φαινονται γελοια αλλα επειδη μου ειπατε ναμιλαω σωστα ωστε να κρατησουμε ενα επιπεδο ασ απλοποιησουμε τα πραγματα.
Σε καμια περιπτωση δεν προσφερουν προιον χαμηλο οι Λαμπρακης και σια.Προσφερουνε προιον σε αλλο στυλ γιατι δεν το δεχεσαι?Επειδη καποιοι εχουνε απαξιωσει την πολιτικη και τα βλεπουνε ολα ιδια σημαινει οτι προσφερουνε και χαμηλο προιον?
Τελος παντων για να μην πολιτικοποιησουμε τη συζητηση γιατι εχω εκφραστει και σε αλλα ποστ κατα της σημερινης κυβερνησης θεωρω αστεια αυτα που γραφεις για δυνατο team του rock hard.Μετριο ειναι απλα το περιδικο προσανατολιζεται σε αλλα ειδη τα οποια οι απεναντι για τους προφανεις οικονομικους λογους τα εχουνε αποκλεισει. Απο την αλλη χαιρετιζω την κινηση του περιοδικου να βαλει το συγκεκριμενο cd διοτι περα απο τις πωλησεις ειναι και μια καλη ευκαιρια να προβληθουν καποιοι καλλιτεχνες που στην Ελλαδα ειναι ειτε αγνωστοι ειτε υποτιμημενοι δεν νομιζεις?
Διοτι δεν μπορει στην Ελλαδα να ακουμε Ulver και ο αλλος να παιζει μουσικη και να γαμαει με 2 δαχτυλα στο καθε χερι και μεις να τον αγνοουμε…ελεος δλδ
Μιλαω φυσικα για τον Rick Renstrom.Επισης μπραβο στον Σειρηνακη που καθεται σε ενα forum με αγνωστους και ανταλασσει αποψεις και ζηταει τη γνωμη τους.
Για να πω τη γνωμη μου πρεπει το rock hard να συνεχισει να δινει cd.Θα προτεινα χωρις να ξερω ποσο ευκολο η δυσκολο ειναι αυτο ως επομενο cd το προσωπικο του Renstrom Until the bitter end. Επισης καλη φαση θα ητανε καποια προσωπικο του Rob Rock o ανθρωπος εχει φωναρα.Αληθεια ποσοι πηρανε ειδηση την δισκαρα που κυκλοφορησε περυσι το Holy Hell? Στα ψιλα κλασικα περασε.
Τετοιοι καλλιτεχνες πρεπει να μπαινουνε σε cd.ΠΟυ δεν προβαλλονται συχνα.
Παρεπιπτοντως τι βλακας ειναι αυτος που διοργανωνει συναυλιες του evolution tv show.Ελεος δλδ. Ο Χακος της Θεσσαλονικης?Αυτος δεν ξερει αν ο Dokken εχει πιπι η νινι.Μεγαλος βλακας.
Κυριε Σειρηνακη καλο θα ητανε πιστευω αποτην πλευρα σας να ακουτε εδω μεσα και να λαμβανετε υποψη σας και καποιες προτασεις σχετικα με το τι cd θα ηθελε να δει ενας αγοραστης/αναγνωστης σας οσο γελοιο και να αν ακουγεται αυτο.Διοτι σαφως εδω μεσα υπαρχουνε ανθρωποι που σας αγοραζουνε ανελλιπως.
Πρώτον … όταν μιλάς με εμένα και απαντάς σε δικά μου γραφόμενα, θα γράφεις σωστά σε παρακαλώ πάρα πολύ. Η ελληνική γλώσα έχει και τόνους. Λες ότι αυτά που έγραψα είναι γελοία χωρίς ωστόσο να επιχειρηματολογείς σε κανένα απολύτως σημείο.
Ο Λαμπράκης & ΣΙΑ προσφέρουν προϊόν χαμηλού επιπέδου. Το ξαναλέω και το ξαναγράφω.
Θεωρείς «απέναντι» τα παιδιά του Metal Hammer; Εγώ προσωπικά δεν έχω «απέναντι» και ούτε πιστεύω ότι κάποιος στο Rock Hard έχει «απέναντι». Αυτά που γράφεις είναι καθαρά δικές σου διαπιστώσεις. Διάβασε και το γερμανικό Metal Hammer και Rock Hard ? θα καταλάβεις τη διαφορά. Υπάρχει διαφορετικός προσανατολισμός και ουδεμία σχέση έχει με τον οικονομικό τομέα, με το ποιο ύφος είναι πιο εμπορικό και τα σχετικά. Εγώ υποστηρίζω ότι το Rock Hard ? γενικά ? είναι το μεγαλύτερο metal/rock περιοδικό της Ευρώπης. Δεν είπα ποτέ πως η ελληνική έκδοση είναι τέλεια και ούτε νομίζω πως κάποιος άλλος υποστήριξε κάτι παρόμοιο. Οι εκδότες να είσαι σίγουρος ότι λαμβάνουν κάθε μήνα και την κριτική και τις απόψεις των συντακτών ? εκτός των αναγνωστών ? σχετικά με το ίδιο το περιοδικό. Θαύματα δεν γίνονται. Σου υπενθυμίζω κάτι … το γερμανικό έντυπο διοργανώνει τεράστιο festival (μεγέθους Rockwave παρακαλώ) κάθε χρόνο στην περιοχή του Dortmund (δες ονόματα για εφέτος για να πάρεις μια ιδέα), κυκλοφορεί πλέον 4 φορές το χρόνο με DVD (δικής τους παραγωγής), εκδίδει βιβλία και πολλά άλλα (έχουν και προσφέρουν ολόκληρο κατάλογο με αποκλειστικό merchandise). Για να πάρεις μια ιδέα … και επειδή δεν είναι εύκολο να έχεις πρόσβαση σε όλα αυτά : το τελευταίο DVD που δώσανε είχε μέσα (η σειρά λέγεται Rock Guerilla.TV και είναι φάση Headbanger´s Ball ? με παρουσιαστές και τα σχετικά, απλά προσφέρεται σε DVD).
New Video Clips from :
Lacuna Coil
Soulfly
Exodus
Lordi
Agnostic Front
Trivium
Scar Symmetry
Doomfoxx
Rage
The Black Dahlia Murder
Dimmu Borgir
Dark Throne
Interviews with :
Soulfly
Bolt Thrower
Helloween
Agnostic Front
Hellbanger´s Fan Club
Rage
Enslaved
Dark Throne
Δεν πιστεύω ότι θα χαλούσε κανέναν να λάμβανε ΔΩΡΕΑΝ με το περιοδικό (πριν 2 μήνες) video clips από τα ολοκαίνουργια άλμπουμς των Lacuna Coil, Scar Symmetry, Rage κλπ να είχε σε video clip την κομματάρα των Lordi (Eurovision) και όλα τα άλλα + αποκλειστικές συνεντεύξεις με Bolt Thrower από την πρόσφατη ευρωπαϊκή τους περιοδεία, Agnostic Front (2 συνεντέυξεις παρακαλώ), αποστολή το Inferno Festival στο Όσλο, interview με Fenriz στο σπίτι του και απίστευτο χαβαλέ κλπ. Αυτά κάνει το Rock Hard φίλε και ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ότι τα κάνει το γερμανικό. Θα τα κάνει ΚΑΙ ΤΟ ελληνικό … υπομονή να υπάρχει. Κάνε μία σύγκριση σε παρακαλώ του πρώτου τεύχους με το ένατο. Μόνος σου το έγραψες «εδώ μέσα υπάρχουν άνθρωποι που σας αγοράζουνε ανελλιπώς». Αυτή είναι η δύναμη του Rock Hard.
Εσύ υποστηρίζεις ότι το team του Rock Hard είναι μέτριο. Λοιπόν … ο Αλέξανδρος Ριχάρδος, ο Γιώργος Κουκουλάκης, ο Μάνος Κουφάκης, ο Στέλιος Μπασμπαγιάννης, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, ο Σάκης Φράγκος και τόσοι άλλοι … αυτοί είναι μέτριοι για εσένα. Σε αυτό το σημείο διαφωνώ κάθετα. Άτομο, το οποίο δεν κατέχει τη γλώσα, την ορθογραφία και την αρθρογραφία δεν μπορεί να γράψει σε αυτό το περιοδικό. Αυτό το λέω γιατί είδα και κάποιο post κάποιου άλλου, που έλεγε κάτι ιστορίες για διορθωτές κλπ ? πώς είναι δυνατόν κάποιος αγράμματος, χωρίς τις στοιχειώδεις γνώσεις σχολείου και το απαραίτητο επίπεδο να γράψει σε περιοδικό (όλα αυτά είναι πέρα από τις γνώσεις επί του αντικειμένου, δηλαδή της μουσικής),
Όταν μιλάς για τον Rick Renstrom ? πήγαινε και δες στα παλιά τεύχη του Rock On ποιος είχε κάνει την κριτική του CD του (αυτό ακριβώς που αναφέρεις), τι έγραψε και τι βαθμό έβαλε. Θα καταλάβεις. Μπορώ να σου πω ότι τότε είχε γίνει και συνέντευξη, άσχετα άμα δεν δημοσιεύτηκε ποτέ. Συμφωνώ ότι το ?Holy Hell? ήταν δισκάρα, ωστόσο άπειροι δίσκοι περνάνε στα ψιλά κάθε χρόνο. Όλοι κάνουν λάθοι και όλοι προσπαθούν να βελτιωθούν. Ουδείς είναι τέλειος. Δυστυχώς.
Ο Σειρηνάκης φίλε κάνει αυτό που ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ? να είναι εδώ και να μιλάει και με τον τελευταίο αναγνώστη του ή μη. Να απαντάει σε όλους και να μην βρίζει κανέναν. Να ακούει τις πιο καλές και τις πιο ηλίθιες ιδέες. Ελπίζω να γίνεται σεβαστό αυτό. Εγώ τουλάχιστον θαυμάζω το κουράγιο του και μπορώ να σου πω ότι τον Δημήτρη τον έχω συναντήσει μία/δύο φορές για ένα 5λεπτο. Οπότε δεν υπάρχει ούτε θέμα γλυψίματος ούτε τίποτα. Μέσα από τα κείμενα γνωριζόμαστε.
Εγώ σου προτείνω να κάνεις υπομονή για τα κακά κείμενα. Όλα θα διορθωθούν. Σε περίπτωση που δεν σημειωθεί πρόοδος, να ξέρεις ότι θα σου δώσω εγώ το γιαούρτι να το πετάξεις χαχαχαχαχα. Να είσαι καλά.
φιλε joeblack, δεν αμφιβαλω οτι καποιο ανθρωποι μπορει να κανουν προσπαθεια στα περιοδικα ,καμια αντιρηση ,αλλα τοχω ξαναπει ,οσοι εχουν σοβαρο ‘χομπυ’ την
μουσικη,και καποιο ειδος ιδιατερα ,λιγα εχουν να μαθουν πλεον απο τα περιοδικα
αφου υπαρχουν τα site τα ενημερωτικα ,τα site των group ,οποτε τι να διαβασεις?
επισης υπαρχουν στο χωρο αυτο παραγωγοι ραδιοφωνου ,που ξερουν deep purple,scorpions ,whitesnake και παρακλαδια ,και απο τα αλλα λιγα πραγματα .
Περνανε απο τα χερια τους ,ισως σαν δειγματα ,αλλα ουτε καν τα ακουνε ισως
γιατι δεν προλαβαινουν γιατι εχουν αλλες ασχολιες .
Αλλα και για την κατηγορια των ‘εγκυκλοπαιδιστων’, για μενα ειναι πιο ‘γνωστης’ αυτος που ακουγοντας κατι,χωρις να το ξερει,το κατατασει σωστα , παρα αυτος που ενω δεν καταλαβαινει αυτο που ακουει ,ξερει να σου πει παραγωγο ,εταιρεια και αν ο κιθαριστας με το drummer τσακωθηκαν σε εκεινο το αλμπουμ.
Αλλα οσοι αγοραζουν αυτα τα εντυπα ,δικαιωμα τους ,εφοσον τους καλυπτουν.
Δεν έχεις καθόλου άδικο σε αυτά που γράφεις. Τα webzines με το επίπεδο που επιδεικνύουν (υψηλότατο τις περισσότερες φορές) και με τα προνόμια πού έχουν απέναντι στα περιοδικά, έχουν αναγκάσει τον περιοδικό τύπο να βελτιωθεί σε υπερβολικό βαθμό και όλους τους ανθρώπους να προσπαθούν περισσότερο, να δουλεύουν σκληρότερα. Τους ανάγκασε να αναζητούν την αποκλειστικότητα και πλέον να μην κάθονται σε μια καρέκλα, παίζοντάς το βασιλιάδες και με 1-2 μεταφράσεις τις κακιάς ώρας να τυπώνουν τεύχη και τελείωσε. Έχεις απόλυτο δίκιο και σε αυτό που λες για τους μεγάλους σε ηλικία ροκάδες/μεταλάδες αν και υπάρχουν πάντα οι εξαιρέσεις. Το θέμα είναι πως με το περιοδικό μπορείς πάντα να ανατρέξεις χρόνια πίσω (αν έχεις όλα τα τεύχη), ενώ το βλέπεις και κάπως παραδοσιακά το ζήτημα (σαν συλλόγή και τα σχετικά). Κι εγώ surfάρω στο internet, κι εγώ διαβάζω webzines, αλλά υπάρχουν 2-3 περιοδικά που τα αγοράζω περισσότερα από 15 χρόνια και δεν σκοπεύω ειλικρινά να σταματήσω. Οι στήλες τους προσφέρουν πάντα κάτι το διαφορετικό, οι κριτικές τους το ίδιο, ενώ υπάρχουν πάντα οι “περίεργοι” που γράφουν σε αυτό και σε κάνουν να γελάσεις λιγάκι. Διαβάζω το melodicrock.com κάθε μέρα εδώ και χρόνια, η αλήθεια είναι ωστόσο πως προτιμώ μία πιο σφαιρική γνώμη φίλε … ένας άνθρωπος να λέει κάτι δεν μου φτάνει, άσε που τελευταία θα χαρακτήριζα τις κριτικές του απαράδεκτες (όχι όλες φυσικά … μιλάμε για μερικά μεγάλα ονόματα).
Αυτό που ήθελα βασικά να σου πω είναι … πολλά εξαρτώνται από τη γενιά στην οποία ανήκει ο καθένας. Όταν ξεκίνησα να ακούω εγώ rock/metal δεν υπήρχε internet. Στη Θεσσαλονίκη, όπου έμενα, δεν υπήρχε ακόμη Rock City (δεν μιλάμε καν για τους υπόλοιπους), κυκλοφορούσε βασικά μόνο το Metal Hammer και τις συναυλίες τις βλέπαμς με το κυάλι. Οπότε, κατά κάποιο τρόπο, όλοι οι μεταλάδες αγόραζαν (και περίμεναν σαν τρελοί) κάθε μήνα το νέο τεύχος, πήγαιναν σε κάθε συναυλία που γινόταν (και ελληνικών σχημάτων), προσπαθούσαν να μάθουν όσο περισσότερα γινότανε, αγόραζαν fanzines (οι πιο χωμένοι) και γενικά ΔΙΨΟΥΣΑΝ. Πριν αρκετούς μήνες είχα γράψει ένα κείμενο στο bastards.com του Rock On και μιλούσα για μια εμπειρία μου τον Ιούλιο του 2002 στη Lima, Peru. Άμα έχεις τα τεύχη, ρίξε μια ματιά στο κείμενο και θα καταλάβεις τι εννοώ. Αυτή η δίψα και η πείνα δεν υφίσταται πλέον … ούτε σε εμένα, το παραδέχομαι. Είμαι κι εγώ, όπως κι όλοι μας, κορεσμένοι από κυκλοφορίες, νέα, συνεντεύξεις, ειδικούς, περιοδικά και γνώμες. Το δέχομαι. Ωστόσο, και επιστρέφω σε αυτό που σου έλεγα, για εμένα ήταν μία συνήθεια … κάθε μήνα θα αγόραζα και θα διάβαζα από την αρχή μέχρι το τέλος το Metal Hammer ? μετά εμφανίστηκε η ελληνική έκδοση του Kerrang (μόνο μεταφράσεις), το Rock Power (για όσους το θυμούνται κλπ). Πολύ αργότερα, όταν ξεκίνησε το Metal Invader ήταν πιστεύω παράδεισος για όλους τους μεταλάδες ? δύο περιοδικά, δύο γνώμες, περισσότερη ενημέρωση, επιτέλους είχε ο αναγνώστης την δυνατότητα να επιλέξει. Προσωπικά τα αγόραζα και τα δύο κάθε μήνα (η συνήθεια που λέγαμε) ? ασχέτως αν μου άρεσαν ή όχι, αν συμφωνούσα ή όχι και τα σχετικά. Μπορείς να πεις ότι είμαι της παλιάς σχολής, αλλά εγώ έτσι έβλεπα και βλέπω τα πράγματα. Το internet έφερε επανάσταση. Αυτή είναι η αλήθεια. Σήμερα μπορεί κάποιος να είναι συντάκτης χωρίς να γνωρίζει το παραμικρό, χωρίς να έχει ακούσει ούτε τους Metallica. Κάνει ένα search στο internet, βρίσκει τα πάντα, βασίζεται σε αυτά και γράφει. Ανοίγει μία από τις άπειρες εγκυκλοπαίδειες που πλέον κυκλοφορούν και γράφει απίστευτες λεπτομέρειες για το κάθε σχήμα. Ίσως αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που προσωπικά αρνούμαι να βασιστώ στα δελτία τύπου, σε βιβλία και άλλες πηγές. Πάντα γράφω και μιλάω σύμφωνα με τις δικές μου απόψεις, γνώσεις και εμπειρίες. Μερικές φορές έγω γράψει πράγματα λάθος, πιστεύω ακράταντα ότι ήταν ελάχιστες και τις πιο πολλές από αυτές ήταν απλά θέμα λανθασμένου timing (μέχρι να δημοσιευθεί το κείμενο, αυτά που έλεγα δεν ευσταθούσαν πλέον χαχαχαχαχα). Αυτά συμβαίνουν. Όπως και να έχει … ο καθένας έχει το δικαίωμα της επιλογής και φυσικά της γνώμης. Εγώ αγόραζα το Rock On ? και έγραφα εκεί και το αγόραζα (κάθε μήνα, όλα τα τεύχη). Υπήρχαν τεύχη που αγόρασα 2-3 φορές για να τα δώσω σε γνωστούς (γιατί μπορεί να είχαν μέσα κείμενα δικά μου, που θεωρούσα εγώ πολύ καλά) ή σε μουσικούς (Vinnie Moore, Glenn Hughes, Derek Sherinian κλπ). Σου μιλάω ειλικρινά ότι είμαι κι εγώ αναγνώστης.
ΥΓ : Και το Ark Of Metal αγόραζα και γενικά ότι ελληνικό metal/rock περιοδικό κυκλοφορούσε, εκτός από του Τζανετάτου χαχαχαχαχα. Εδώ λυπάμαι, αλλά δεν θα πάρω
Του Tζανετατου ηταν το forest?
παλαιος ειμαι και εγω ,τις θυμαμαι τις εποχες metal hammer(heavy metal την εποχη εκεινη) , με του Γερμανους Flames , και την συναυλια του Lee Marion
αν θυμαμαι το ονομα καλα . Αλλα πλεον αυτα ειναι παρελθον τωρα οι εποχες
περασανε . Καποτε την κριτικη στο metal hammer , εκανε την AOR κριτικη , μια
συντακτης ,που θεωρουσε το ειδος ‘παρωχημενο’ και γενικα δεν συμπαθουσε το
ειδος . Φαντασου αυτους που διαβαζαν τις κριτικες χωρις να ξερουν …
Μαπα οι Giant,Mαπα οιJourney ,μαπα οι Storm k.o.k.
Jack black συνεχιζεις να προκαλεις και να γραφεις χοντραδες.
Φυσικα με τα παιδια απο το metal hammer δεν εχω τιποτα με τουσ εμπορους απο το metal hammer ομως εχω πολλα.Κυριως να τους καταλογισω.
Τα εχω ξαναφραψει 20 χρονια αυτοι οι κυριοι μιλανε για ντροπη της μουσικης οταν αναφερονται στο aor.
Εδω θα μου πεις ριχνουνε 2αρια στον Richie Kotzen και αποθεωνουνε τον Adam Jones λεει καιλοιπους ουρανοκατεβατους των 2 riff.Αν λοιπον εισαι παλιος μην κανεις οτι δεν ξερεις.
Φυσικα τα εν λογω παλικαρια θα επρεπε απο καιρο να το χανε διαλυσει αλλα νταξει rock city ειναι αυτο και στηριζει τι να κανουμε…
Στη Γερμανια που αναφερεσαι συνεχεα κανεισ συντακτησ δεν κρινει ενα group απο το ονομα πχ Chinchilla λεγεστε?ε παρτε 5 οπως γινεται εδω.Ουτε κρινει ενα group απο το αν παιζει aor.Ρε φιλε παιζουνε καλα σε ικανοποιησανε?Μπα αυτα ειναι ψιλα γραμματα δωστε τουσ Jeff Loomis και παρτε τους την ψυχη.
Η να θυμηθω τον αλλο τραγελαφικο τον δικο σας τον Βασιλακο που εβαλε στο Exhibition 3?Και καλα λεειεπειδη αντιγραφουνε…Ενω ρε μεγαλε οι Strapping Young Old lad/land ειναι πρωτοποροι…
Αστο Jackblack δε σε παιρνει…Για αυτο σου λεω για να γινει μια αρχη νεα χρειαζονται και τα συνοδευτικα ολα χρειαζονται…
Μου ανεφερες Παναγιωτοπουλο και Ριχαρδο σαν να λεμε δηάδη Φιγκο και Αντριανο.Πολυ ωραια.Ομωσ αν θες πραγματικα να στηριξεις μια ομαδα θα αναφερεις και τον Ρεκομπα και τον Καμπιασσο δεν θα μου λες τους κραχτες.Γιατι πχ δεν αναφερεσαι στον Βασιλακο η στην Παραστατιδου?Ε γιατι θα πεσει το γελιο της αρκουδασ…Εγω πανως θαυμαζω τον Λυμπιτσουνη δεν ξερω αν εισαι και εσυ κιολας ο οποιος εχει πολλες γνωσεις και ητανε ο μονος οταν τους Ελληνες και καλα μεταλλαδες τιους ειχε πιασει ο παροξυσμος των Dead Soul Tribe που ειχε αντερα να μιλησει για απατη group.
Αυτα προσ το παρον και σου ειπα οτι αν ο Λαμπρακης και οι λοιποι πουλανε χαμηλο προιον του ιδιου επιπεδου πουλατε και σεις απλα δεν το χετε καταλαβει η εχετε παρει τον εαυτο σας πολυ στα σοβαρα.Ξεκολληστε καντε σωστες κριτικες δωστε δωρο και cd/dvd κακο δεν ειναι για να σας εμπιστευεται ο κοσμος και οχι οι 10 φιλοι και γνωστοι και τα παιδια που ξεκινουνε τωρα που δεν εχουνε και αλλο μεσο.Α και δεν νομιζω να εισαι πολυ περηφανοσ που στην ηλικια των 22-23 και επανω ο Ελληνασ οπαδος διαβαζει τα 2 περιοδικα σε ενα ποσοστο 5 αντε 10%…
Γεια χαρά φίλε Tommy. Βασικά με πετυχαίνεις σε δύσκολη στιγμή, αφού μετά από 14 ώρες δουλειάς και μέχρι τις 1 το βράδυ, έχω σε λίγο τη συνέντευξη της ζωής μου χαχαχαχαχα (και δεν έχει σχέση με τη μουσική ? μην τα πάρουμε όλα σβάρνα) και στη συνέχεια ένα απίστευτα φορτωμένο πρόγραμμα μέχρι την Κυριακή. Θα είμαι λιγάκι σύντομος. Όταν διάβασα αυτό το όνομα που λες ότι θαυμάζεις, αυτό σχετικά με τους Dead Soul Tribe χαχαχαχαχαχα, κόντεψα να πέσω από την καρέκλα (είναι και 7πμ εδώ πέρα αυτή τη στιγμή). Μάντεψε εσύ γιατί. Πιστεύω ότι συμφωνούμε στα περισσότερα. Δεν διαφωνώ σε κάτι ιδιαίτερα. Δεν συμφωνώ με την άποψη του να κράζεις κάποιον επειδή έβαλε έναν χαμηλό βαθμό σε κάποιο CD που σου άρεσε or το αντίθετο. Είμαι κάθετα αντίθετος. Θα συμβεί αυτό άπειρες φορές και δεν σημαίνει τίποτα. Να σου πω και ένα παράδειγμα … οι King Diamond είναι ένα από τα αγαπημένα μου σχήματα. Όσες φορές τους κράξω, τόσες θα τους αποθεώσω κιόλας. Μη τα βλέπεις όλα μέσα από ένα πρίσμα. Σε αυτά που γράφω, έχω κράξει Blind Guardian και Running Wild άπειρες άπειρες φορές. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τους μισώ (ως σχήματα); Δεν υπάρχει περίπτωση … έχω όλα τα CD τους και παλιές δουλειές τους βρίσκω εξαιρετικές. Εσύ μπορεί να αγοράσεις το Andersen/Laine/Readman και να το βρεις θεϊκό και στη συνέχεια να διαβάσεις κάτι στο περιοδικό και εγώ ο ίδιος να το κράζω. Πού το μεγάλο κακό; Υπάρχει αιτιολογία; Είναι τα πάντα διασαφηνισμένα; Σου είνα κάτι ξεκάθαρο και σε ικανοποιεί; Εκεί οφείλεις να εστιάσεις την προσοχή σου. Εγώ ο ίδιος έγραψα πριν λίγες μέρες, πως θα χαρώ αν βρεις εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος τρομερό ένα CD που εγώ έχω κράξει και θεωρώ μετριότατο. Ακούμε μουσική γιατί μας αρέσει, μας ικανοποιεί και θέλουμε να περνάμε καλά.
Σχετικά με το θέμα με το Metal Hammer δεν θέλω να επεκταθώ. Έξυπνος είσαι … καταλαβαίνεις περισσότερα. Θα σου πω μονάχα ότι από πέρυσι το καλοκαίρι δεν το αγοράζω καθόλου πλέον. Διάβασε το τελευταίο μου post και βγάλε τα συμπεράσματα σου.
Μάλλον είναι ξεκάθαρο πως δεν ακούς Malevolent Creation, αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση το JoeBlack να το κάνεις Jack Black (εντελώς φλώρικο χαχαχαχαχαχα).
Γνώμη μου είναι πως πρέπει να μάθεις να δέχεσαι και τις αντίθετες γνώμες. Δηλαδή σε πειράζει αν υπάρχει στο περιοδικό 1-2 ή και 10 συντάκτες που έχουν αντίθετες απόψεις με εσένα; Οκ, άμα είναι 10, τότε καλύτερα να μην το αγοράζεις γιατί δεν θα υπάρχει λόγος πλέον. Εμένα μου αρέσει αυτή η φάση … μέσα από τις διαφωνίες καταλήγεις στα ορθότερα συμπεράσματα, γίνεσαι σοφότερος και διδάσκεσαι. Δεν σου κάνω πλάκα.
Το θέμα με τα CDs … κι αυτό το κρίνει ο κόσμος. Πιστεύεις πως άμα ο Σειρηνάκης δει για παράδειγμα μία εκτόξευση των πωλήσεων και λάβει τόσα πολλά e-mails που ξεχάσει να εμφανιστεί στην τηλεόραση για την εκπομπή του (χαχαχαχαχα), ότι δεν θα το προωθήσει το θέμα; Αυτό θέλει κι ο ίδιος. Σου είπα κάτι στην αρχή. Θέλει υπομονή φίλε. Δεν είναι τόσο απλά. Πολλοί χτίσανε παλάτια στην αμμό, λίγοι υπάρχουνε ακόμη. Καλύτερα αργά και σταθερά. Δεν μπορεί και δεν γίνεται ένα νέο περιοδικό να ικανοποιεί κάποιον 100%, είναι σχεδόν αδύνατο. Εγώ διαβάζω μουσικά περιοδικά 18 χρόνια και δεν έχω βρει κάποιο, εκτός ίσως από το Modern Drummer (το αμερικάνικο, που είναι ίσως ότι πιο επαγγελματικά γραμμένο υπάρχει στον μουσικό χώρο).
Μερικά πράγματα επιπλέον …
Metal Hammer
Για να μη λες ότι φάσκω και αντιφάσκω … ως συντάκτης ενός εντύπου, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα παιδιά του Metal Hammer, δεν τους βλέπω ως ανταγωνιστές, δεν τους αντιμετωπίζω ως «απέναντι». Δεν θεωρώ ότι η πορεία ή οι πωλήσεις του Metal Hammer επηρεάζουν τις πωλήσεις του Rock Hard. Μακάρι να πάει καλύτερα το Metal Hammer ? θα πάει πολύ καλύτερα και το Rock Hard. Το πιστεύω αυτό. Το Metal Hammer έχει πολύ καλό στήσιμο φίλε … είναι και συνεπείς στις ημερομηνίες τους, πράγμα που θεωρώ σημαντικότατο. Δεν έχω κανένα είδους κόλλημα. Το περιοδικό σταμάτησα να το αγοράζω για προσωπικούς λόγους … όπως σου είπα και πιο πριν, μισώ την βρωμολοχία και από ένα σημείο και έπειτα δεν μπορούσα πλέον να την ανεχτώ. Θεωρώ ότι κάθε συντάκτης του Rock Hard ή του κάθε Rock Hard, οφείλει να διαβάζει και το Metal Hammer και τα ξένα έντυπα και το rocking.gr και το melodicrock.com και όλα τα γνωστά ελληνικά webzines. Καταλαβαίνεις τι εννοώ; Η ενημέρωση είναι χρυσός και οφείλει κάποιος να είναι ενημερωμένος. Προσπαθώ να είμαι όσο πιο ενημερωμένος γίνεται, κι ακόμη όταν δεν γίνεται αυτό, ευτυχώς έχω τρομερούς φίλους (ανά τον κόσμο) και φροντίζουν για αυτό.
Το team του Rock Hard.
Δεν θα μιλήσω για κανέναν συντάκτη προσωπικά καθώς θα πρέπει να ξέρεις πως ούτε έμενα Αθήνα, ούτε μένω, ούτε γνωρίζω κάποιον προσωπικά, ούτε είμαι φίλος με κάποιον. Από την άλλη είναι εντελώς αντιδεοντολογικό. Γνωρίζω ωστόσο πως η Χριστίνα έχει webzine και γράφει εδώ και χρόνια ανελλιπώς. Ο Κωνσταντίνος Βασιλάκος έχει επίσης webzine ? πρέπει να είναι και ο αρχισυντάκτης αν δεν κάνω λάθος ? και πιστεύω πως κάνει σπουδαία δουλειά. Είναι άσχετο αν διαφωνείς μαζί τους επάνω σε 1-2 ή 10 κριτικές. Όπως επίσης έχεις κάθε δικαίωμα να έχεις τη δική γνώμη. Άσχετα τα παιδιά δεν μπορεί να είναι σε καμία περίπτωση όταν ολόκληρη την ημέρα τρέχουν και γράφουν για το heavy metal. Αυτό στο λέω με κάθε σιγουριά.
Κι εγώ ήθελα να δω interview με Rick Renstrom. Κι εγώ θα ήθελα να κάνω interview με τον Richie Kotzen και να σου γράψω ένα τρομερό άρθρο για ολόκληρη την καριέρα του ? από τις rock ημέρες με τους Poison και τους Mr Big, το fusion πέρασμά του και τις συνεργασίες με Greg Bissonette, Atma Anur, Greg Howe και άλλους, μέχρι τα blues και τον νέο του ήχο. Ποιος θα ενδιαφερθεί; Πόσοι; Η εταιρεία του στηρίζει μία τέτοια προσπάθεια; Η ίδια η εταιρεία στηρίζει τον Richie Kotzen στην Ελλάδα; Πριν δύο χρόνια ακριβώς είχα μία συνέντευξη στα χέρια μου 5 μήνες πριν την κυκλοφορία του CD ? και ήμουν ο μόνος που εκείνη τη στιγμή είχα το τελικό προϊόν στην κατοχή μου. Είχα μιλήσει με τον Σάκη Φράγκο και του είχα πει πως θα ετοιμάσω κάτι δυνατό, με κριτική, συνέντευξη και extras, έτσι ώστε ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ βγει το CD στην Ευρώπη να το δημοσιεύσουμε. Του λέω λοιπόν, δώσε όλα αυτά τα details στον διανομέα, στην εταιρεία του σχήματος (άτομα που γνώριζα κι εγώ) και ζήτα επίσης μία διαφήμιση ρε παιδί μου, για το CD, για το σχήμα … να έρθει το πακέτο να ολοκληρωθεί. Φίλε, μας έγραψαν. Αδιαφόρησαν. Δεν έκαναν τίποτα. Η συνέντευξη και όλα μπήκανε φυσικά. Για αυτό να μην αμφιβάλεις καθόλου. Δες τις εταιρείες που κινούνται στο χώρο του melodic rock / AOR και τι χάλια έχουνε. Τι θέλεις να σου κάνει το Rock Hard; Η Lion Music δεν έχει διανομή καν στη Γερμανία. Πέρυσι είχα κάνει ολόκληρη interview και special άρθρο για την καριέρα του Mike Terrana (είχα επικοινωνήσει με πολλά άτομα κιόλας) εξαιτίας του ?Man Of The World?. Είχε το CD διανομή στην Ελλαδά; Τι είδους διανομή; Τι να βάλουμε στο περιοδικό τελικά; Πίστεψέ με ότι οι Φράγκος/Σειρηνάκης το έχουν κάνει άπειρες φορές. Έχουν πει «δεν πειράζει, εμείς θα το βάλουμε γιατί έτσι γουστάρουμε», αλλά δεν γίνεται συνέχεια. Κινδυνεύει και η βιωσιμότητα του περιοδικού. Γιατί δεν στέλνετε e-mails όλοι εσείς που απλά διαμαρτύρεστε και δεν τους λέτε ποια θέματα θέλετε να δείτε ή τι γουστάρετε από αυτά που διαβάσατε ή όχι; Όλοι ξέρουν τα e-mail addresses τους. Nομίζεις πως άμα λάβει ο Δημήτρης 50 e-mails που του λένε να κάνει επιτέλους interview επιπέδου με τον Richie Kotzen δεν θα το κάνει; Δεν υπάρχει περίπτωση.
Κάποιος είναι αναγκασμένος να πηγαίνει με το σύστημα, έτσι ώστε να έχει πάντα τη δυνατότητα να κάνει κι αυτά που γουστάρει. Για ρώτα τον Σάκη αν είναι ο μεγαλύτερος οπαδός των Tool ή των Lordi ? μπορεί να τους γουστάρει, λίγο, πολύ, αυτό είναι σχετικό … το θέμα είναι πως αρθρογραφεί επαγγελματικά, είναι πλέον εκδότης, ακολουθεί την επικαιρότητα και πράττει αυτό ακριβώς που οφείλει να πράξει. Είναι τόσο απλό. Σε κάθε τεύχος υπάρχουν και τα θέματα για να ικανοποιούν όλους τους «λίγους», οι οποίοι ίσως να μην είναι τελικά λίγοι και να είναι περισσότεροι (όπως πιστεύω εγώ, όπως πιστεύουν όλοι ανεξαιρέτως στο Rock Hard και για αυτό το λόγο ξεκίνησε αυτό το περιοδικό τελικά), ωστόσο θα πρέπει να το δείξουν και να μιλήσουν. Φίλε Tommy, ποια ήταν η ανταπόκριση του κοινού στις τόσες συναυλίες hard rock / melodic rock που έχουν γίνει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια; Τι να λέμε τώρα; Εδώ συνεχίζω να διαβάζω σχόλια αμφισβήτησης για τον Νίκο από την Reptile Music, τις τιμές εισιτηρίων κλπ. Σε αυτή την περίτπωση έχω άποψη από πρώτο χέρι. Κάποιοι έχουν αφιερώσει τις ζωές τους ολόκληρες και έχουν παίξει το κεφάλι τους κορώνα γράμματα για αυτή τη μουσική. Υπάρχουν άτομα με οικογένειες και παιδιά, κι όμως εξαιτίας της πόρωσης συνεχίζουν να ρισκάρουν. Εγώ δεν ξέρω αν θα το έκανα αυτό και σου μιλάω ειλικρινά. Δεν κρύβομαι.
Οπότε από το να μαλώνουμε και να τσακωνόμαστε, καλύτερα είναι να ηρεμήσουμε και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε (όλοι μαζί) προκειμένου να βελτιωθούν τα πράγματα και να γίνουν όλα επιτέλους καλύτερα. Όλοι έχουν έναν ρόλο σε αυτό το παιχνίδι ? μικρό ή μεγάλο. Δες τι γίνεται στη Σουηδία, που η μία αρπαχτή ακολουθεί την άλλη, κι όμως άπαντες είναι μούγκα. Δεν ακούγεται μιλιά.