Μεγάλα κείμενα βρε παιδιά, και είναι too much νομίζω. Καλός ο διάλογος, πολύ καλός αλλά είναι κουραστικά τα τοοοοοσο μεγάλα κείμενα.
Θα παρακαλούσα για ένα πραγματάκι. Σαν ROCK HARD δεν αναφερόμαστε στο M. HAMMER και δεν θέλω να δημιουργηθεί κάποια παρεξήγηση τύπου ότι αυτοί απο το ROCK HARD βρίζουν το HAMMER κλπ…κλπ… γιατί δεν αργούν να γίνουν αυτά και στο κάτω - κάτω δεν είναι και αλήθεια.
Όλες οι απόψεις για το περιοδικό είναι αποδεκτές, και προσωπικά τις λαμβάνω σοβαρά υπόψιν. Καλό θα ήταν και άλλα παιδιά να πουν την άποψη τους, για το τι τους αρέσει, τι οχι, ή τι λείπει…
Επίσης, επειδή πολύ η κουβέντα για melodic rock, melodic metal, aor κλπ. Όλοι γνωρίζετε πόσο πολύ μου αρέσει το είδος και το έχω υποστηρίξει και απο τα περιοδικά που έχω γράψει (METAL INVADER, ROCK ON και τώρα ROCK HARD), είτε από εκπομπές στο ράδιο και από την tv πλέον (κάθε Πέμπτη) αλλά ακόμα και σαν dj στο ΤΕΞΑΣ. Όμως, οι οπαδοί του συγκεκριμένου χώρου δεν ξέρουν να κάνουν τίποτα άλλο από το να διαμαρτύρονται συνεχώς. Θα τα πω λίγο χύμα και απλά. Το 80% (τουλάχιστον) των ανθρώπουν που ακούν AOR “κατεβάζουν” τα άλμπουμς, dvd από internet ή τα αντιγράφουν. ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟ, και δεν υπάρχει ουδεμία αμφισβήτιση.
Ας μην μου πείτε τώρα ότι μιλώ εκ του ασφαλούς γιατί πέρνω promo. Πέρνω, αλλά είναι μέρος της δουλειάς μου, όπως όμως σκάω και πολλά φράγκα για αυτά που δεν βρίσκω ή για πιο παλιά άλμπουμ. Επιπλέον αντιγράφω και εγώ κάποια πράγματα γιατί δεν μπορώ να σκάσω πχ 60-70? για ένα cd. Τι θέλω να πώ; Ότι οι AOR κυκλοφορίες ΔΕΝ πουλάνε πάνω 100 cd η κάθε μια στην Ελλάδα και αυτό έχει σαν συνέπεια να μην ενδιαφέρονται οι δισκογραφικές εταιρίες του χώρου να προωθήσουν τα cd τους στην χώρα μας. Αλλά το κάθε cd να το έχουν δεκαπλάσιοι άνθρωποι.
Μένουμε λοιπόν μόνοι μας σαν περιοδικό (και κάποια fanzine) με νύχια και με δόντια, επειδή κάποιοι από εμάς έχουμε την “καψούρα” να γράφουμε για AOR, hard rock κλπ να τα παίζουμε στο ράδιο στην τηλεόραση, να κάνουμε συνεντεύξεις με χίλια ζόρια και να μας λένε και “αδελφές” στο τέλος. Στα παπάρια μας κιόλας…
Πού είναι οι οπαδοί του aor; πόσοι στείλανε μια φορά ένα mail να ζητήσουνε κάτι; Γιατί περιοδικό δεν έιμαι μόνο εγώ. Ποιός έστειλε ποτέ mail να μου πεί εμένα ή του Φράγκου θέλουμε αυτό ή το άλλο; ΠΟΤΕ δεν έλαβα mail από κανένα που ζητά πράγματα σχετικά με AOR … Μόνο κάποια παιδιά σε συναυλίες ή από εδώ κ’ από κει που λένε ένα “μπράβο” . Όμως οι οπαδοί του power, thrash, black κλπ είναι παρόντες συνεχώς με σχόλια, προτάσεις κλπ.
Προσωπικά δεν παραπονιέμαι για τίποτα, ότι κάνω θα συνεχίζω να το κάνω είτε μέσα από το ROCK HARD είτε από οπουδήποτε. Απλά σας περιγράφω την κατάσταση γιατί την ζω και από “μέσα” και “απ’ έξω”.
φιλε sirjim,δεν ξερω προσωπικα εσυ τι εισπρατεις ,απο τους φιλους του mellodic rock-aor ,κατα την γνωμη μου δεν νομιζω οτι παραπονιεται κανεις σημερα , τα βρισκουμε ολα στο δικτυο,ενημερωση, και οτι αλλο απο τα προσωπικα sites των group.Τωρα ειτε ασχοληθουν τα περιοδικα και τα ραδιοφωνα ειτε οχι ,το ιδιο μας κανει .
Επισης δεν νομιζω οτι υποστηριζει κανεις οτι οι συνειδητοποιημενοι φιλοι του aor
ειναι πολλοι .Αλλα το οτι δεν ειναι πολλοι σιγουρα φταιει το ‘παρελθον’ γυρω στην
δεκαετια του 80. Τοτε στην Ελλαδα υπηρχαν 1-2 ραδιοφωνικες εκπομπες ,οι οποιες παιζαν ‘τα ιδια και τα ιδια’ .Απο τα δε περιοδικα ,υπηρχε το heavy metal-metal hammer ,και το ποπ-κ-ροκ. Το μεν πρωτο τα συγκροτηματα του aor , τα
αγνοησε τελειως ,ενω το ποπ-κ-ροκ ηταν στην υπηρεσια των Smiths-J.Division-Cure. Ετσι στην εποχη της δοξας τους γκρουπ οπως οι Toto,Reo Speedwagon,Styx,Foreigner,Survivor,Asia και πολλα αλλα δεν αναφερθηκαν παρα ελαχιστα, εκτος απο οταν ειχαν τραγουδι στα τοπ .Σαν παρουσιαση ομως
ειχαν μηδαμινη. Ετσι οι Ελληνες φιλοι του ροκ,που ενημερωνοντουσαν απο αυτα
τα μεσα , δεν πηραν ‘πρεφα’ απο το μουσικο αυτο ειδος .
Επισης ο ισχυρισμος σου οτι μονο οι φιλοι του aor , τα κατεβαζουν απο το internet , και δεν αγοραζουν ,το βρισκω ανακριβες .Σιγουρα γινεται αυτο , αλλα στον ιδιο βαθμο με τα αλλα ειδη .Δηλαδη μονο οι φιλοι του aor-mellodic εχουν βρει την πηγη και κατεβαζουν ? Το ‘ενας αγοραζει δεκα ακουνε’ , ισχυει σε ολα τα ειδη με το ιδιο πανω κατω ποσοστο . Επισης μην ξεχνας οτι πολλοι απο εμας προμηθευονται και απο εξωτερικο ,απο πιο παλαια που δεν βρισκαμε εδω αυτα που θελαμε, οποτε τα νουμερα δεν φαινονται στα 100 κομματια που λες .Για την αγορα cd ο καθενας εχει δικαιωμα να διαθεσει αυτο που μπορει. Ξερεις δεν ειναι
σκοπος της ζωης μας η υποστηριξη ειδων,γκρουπ,περιοδικων η αλλων .απλα
ακουμε μουσικη που μας αρεσει ,και ειναι αυτο που μετραει . Οι φιλοι του
mellodic-classic-aor δεν ειναι οι θαμωνες μονο των 2-3 club που παιζουν καποιες
μερες τα ειδη αυτα ,ειναι αρκετοι ακομα που δεν πολυ ενδιαφερονται ισως και λογω ηλικιας ,να ‘προβαλλουν’ αυτο που ακουνε .Το εχω ξαναπει στο ‘βημα’ αυτο,
στην Ελλαδα ,ακουμε πολλες προτροπες αγορας και υποστηριξης ,αλλα απο αυτους που τα εχουν ολα σε ‘δειγματα’.(δεν αναφερομαι σε σενα ,αφου εσυ το
παραδεχεσαι ουτως η αλλως ) .
Μια χαρα τα λέει ο AOR, σωστά τα μιλάει ο ανθρωπος, απλά αυτό δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Περισσότερο από όλους παραπονιούνται οι οπαδοί του μελωδικού χώρου, αλλά μόνο να παραπονούνται ξέρουν. Όπως επίσης είναι και αυτοί που καρα-αντιγράφουν σχεδόν τα πάντα. Ο κάθε ένας σαφώς και δεν μπορεί να αγοράζει συνεχώς, δεν γίνεται φυσικά, ούτε ζούμε για να ακούμε μόνο μουσική και να χαλάμε όλα τα λεφτά μας εκεί. Απλά αυτό που περιέγραψα παραπάνω είναι η πραγματικότητα όπως πρσοσωπικά την ζω καθημερινά. Έχετε επίσης υπ’όψιν σας ότι δεν έχω ανταγωνιστική διάθεση απέναντι σε κανέναν, ούτε πρόθεση να κοντράρω διαφορετικές απόψεις.
παρομοιως ,ουδεμια διαθεση αντιπαραθεσης ,αλλωστε την γνωμη μας λεμε ολοι,
πιθανων προσωπικες εμπειριες του καθενος για καποιες καταστασεις η ατομα να μην ειναι αντιπροσωπευτικες για το συνολο . Ξεροντας αρκετα ατομα του χωρου
οι 2 πληρεστερες δισκογραφιες που γνωριζω με αρκετες χιλιαδες κοματια η καθε μια απο jazz rock -εως power προερχονται απο φιλους που κατα βαση συμπαθουν το μελλ.ροκ ,παρολα αυτα δεν θα το γενικευα . Αλλα η λογικη λεει ,οτι στην εποχη του ‘κατεβασματος’ ,ολοι εχουν το ιδιο μεριδιο ανεξαρτητου ειδους .
Eίναι εμφανές φίλε μου ,ότι η πολιτική ,κατάντισε να φέρνει στο μυαλό ΧΡΩΜΑΤΑ,ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ,ΣΗΜΑΙΑΚΙΑ,ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ,κλπ…κλπ
Υπάχει η πολιτική που οφείλει,να εκφράζεται ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΑ,όχι κατ` ανάγκη μέσα σε στρούγκες με τσοπάνους,και κομματική πειθαρχία,γιά κοινωνικά ζήτήματα, τα οποία έθιξε το πρόσφατο Ευρωπαικό Κοινωνικό Φορουμ,στη χώρα μας,και μάλλον λιγοι το πήραν χαμπάρι…
Το aor δε ξέρω εάν ασχολείτε με τέτοια ζητήματα,το αν ο καλλιτένης γίνεται κατεστημένο,σίγουρα δεν γίνονται ΑΥΤΑ που ΕΚΦΡΑΖΕΙ,στοιχουργικά…π.χ Metallica,J.Priest κ.α με όλες τις αποκωδικοποιημενες ,μεταφορικές προεκτάσεις του ελευθέρου λόγου…εν αντιθέση με τους σκλαβοπαζαριστές …
Ακόμη η ροκ δε ξεπεράστηκε στα μυνήματα της…Αν εννοε’ις γιά την ραπ,ως μουσικής αντίδρασης,δεν έχουμε οι Εΰρωπάιοι πολλά κοινά με τους γκετοποιημένους έγχρωμους Αμερικανούς(χωρίς καμμιά δόση ραστσιμού),και το προωθούμενο Life style του 50cent από τα chart …
Rainbow ,αλλο θεμα θιγεις δεν πειραζει ,εκεινο που πιστευω ειναι οτι το rock,hard rock,metal ,ειναι απλα μουσικη .Καποιοι αντιδραστικοι,επαναστατικοι,οπισθοδρομικοι,πολεμοχαρεις,αντιπολεμικοι η αλλοι στιχοι κατα καιρους που εμφανιστηκαν τελικα θεωρουνται μερος του 'show ’ .Oπως ολοι οι τραγουδιστες κανουν το σημα του ‘σατανα’ ,ειναι πιο πολυ επειδη ‘ταιριαζει’ με το σκηνικο παρα εχουν σχεση με τις θρησκευτικες τους αποψεις.Το hard rock ,heavy metal ειναι τελικα το πιο δημοφιλες ειδος με το πιο
σταθερο κοινο ,γιαυτο το λεω κατεστημενο .Επισης εκφραζει ολες τις ταξεις και δεν εχει καμια σχεση με τον τροπο ζωης οπως προσπαθησαν καποιοι να περασουν καποτε .Στην αρχη μπορει να ισχυαν αυτα που λες ,μετα οι περισσοτεροι το ακολουθουν σαν ‘συνταγη’ .
ΞΑΔΕΛΦΟΣ ΤΗΣ ΛΟΥΚΑ & του ΜΑΞΙΜΟΥ ΕΙΣΑΙ…Εισαι και κατά του κώδικα ΝΤΑΒΪΝΤΣΙ???
Aφού φίλε μου μάλλον δεν υπάρχει σημείο επαφής ,στις απόψεις μας,θα μου επιτρέψεις να επαναλάβω,ότι ΑΠΛΕΣ ,ΑΝΩΔΥΝΕΣ γιά τα αυτάκια της ΜΑΖΑΣ,μουσικές είναι όλα τα άλλα είδη,πλην του Ροκ-μέταλ…Στους χωρους που είσαι ,μπορεί να σου φαίνεται κατεστημενο,στο ΣΥΝΟΛΟ της κοινωνίας είναι η ΠΟΠ,και [b]στην Ελλάδα το εξΑΝΑΤΟΛΩΝ καταγώμενο ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ,...Και τώρα που η Τουρκία θα προσφύγει στα διεθνή δικαστήρια,για την υποκλοπή του μπακαλαβά (όπως εμείς με το τυρί- φέτα) ,θα πρέπει να μας καταδικάσουν ,για την ΚΛΟΠΗ του ΜΠΑΓΛΑΜΑ,κλπ τουρκικών οργάνων ,και άρκετών φαγητων ΙΜΑΜ,κλπ....[/b] Να ξεκαθαρίσω,δε με νοιάζει τι ακούει ο καθένας,με τη ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ,όμως εξ ΑΝΑΤΟΛΩΝ,έχω πρόβλημα που έιναι κατεστημένο... ΜΠΑΞΙΣΙ,λαδόξυδο,Ωχαδελφισμός ,τεμπελιά,ναργιλέδες,καφενέδες και έχουμε και το ΠΑΣΑ ,με τους δερβίσιδες που εισπράτει το ΚΕΦΑΛΙΚΟ φόρο(XARATSI),εν έτη 2006..γιά να προστατευόμαστε από τους ΚΑΚΟΥΣ ντάλτον ,και το κάθε πλανηταρχίσκο,με τα σχοινάκια του.... Ξεφτύλα ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε....Οχι γιά σενα φίλε aor ...Για τα μυαλά ,που οφείλουμε να τα εξαλήψουμε,ανεχόμενοι αντί να κυβερνούν οι λαοί και τα θέλω τους παγκοσμίως,οι ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ που obey your master................. και αν δεν αποκρυπτογραφήσεις τα απλά μυνηματα του 80%των Μετάλλικα, να μην συνεχιστεί η συζήτηση γιατί είμαι καρακολλημενος ,και δε θα καταλήξει που θενά......Τσάο με αγάπη velis the priest από το διπλανό sanitarium.....im free to speak my mind,wherever I may …
το ροκ-metal το θεωρω κατεστημενο διεθνως την τελευταια 20αετια.Για την μουσικη που φαινεται να επικρατει εδω συμφωνω αρκετα μαζι σου και για την νοοτροπια .Αλλα το να κοντραρεις την νοοτροπια αυτη δεν ειναι θεμα μουσικης κατευθυνσης . Οσο για την θρησκευτικη προεκταση ,την εδωσα σαν ενα απο τα παραδειγματα των ‘κλισε’ που ισχυουν ,οχι απο αποψη θρησκοληψιας .
Mόλις το πήρα το νέο τεύχος…Η ομάδα είναι εμφανώς μονταρισμένη πλέον και αποδίδει σταθερά,…Μου άρεσε το editorial σας Σειρηνάκη-Φράγκο περιεκτικό, για τους Lordi και τις κρατούτσες νοοτροπίες,η συνέντευξη Glen Tipton & θεικό το επαιτειακό γιά το μουντιάλ μέταλ …όλα τα λεφτά…
Ετσι ,γερά με ταμπουκά.Α…και οι κριτικές μου άρεσαν στη βροχή επανακυκλοφοριών Hellowwen,Motorhead κλπ…
Απορώ πως τα προλαβαίνεται όλα αυτά μέσα σε dead line 1μηνός…keep on rocking HARD
Ποδοσφαιρικό … έτσι όπως πρέπει.
Σήμερα έβλεπα την προπόνηση της εθνικής Βραζιλίας στην τηλεόραση … έτσι για ζέσταμα. Να τους βλέπεις μόνο να τρέχουν και να κάνουν ασκήσεις, έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον κι από τους περισσότερους αγώνες του Παγκόσμιου Κυπέλου. Χαμός έχει να γίνει και το Rock Hard πάντα μπροστά από τα γεγονότα.
ΔΗμήτρη αυτές οι Κρούσιφαι Μπαρμπαρα, στη Γερμανία ,άστραψαν και βρόντιξαν στη Γερμανια ,όπως περιγράφεις στο περιοδικό αυτου του μηνός ,που είσαι στη φώτο…Ειμαι καψουρης με τη μπασίστρια φυσικά…χα…χα
Αναμένουμε το αφιέρωμα maiden του άλλου μηνός, γιατί η προακρόαση σου,του νέου άλμπουμ από Αγγλία ,μας ανοίγει την όρεξη για τη κυκλοφορία…
Πολλες όχι μόνο αυτές που δημοισιεύεις στο περιοδικό …Τις άλλες από τα Bar και τις συναυλίες ,τις παρασκηνιακές,με τα πράσινα άλογα, μιας που ως εκδότης περνάς καλά…
Δε νομίζω να τη βίασαν! Σε πάρτυ πήγε η κοπέλα και ζεστάθηκε λιγάκι. Προφανώς λιποθήμησε, την έγδυσαν να συνέλθει (εντάξει ίσως λίγο παραπάνω) και αφού συνήλθε, ξάπλωσε να ξεκουραστεί. Μια χαρά!!