Nea ekdosi rockhard

Γειά σας και χαρά σας.
Αποτελώ φαν του περιοδικού από το 5ο τεύχος, και έχω να πω οτι αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές που μπορεί να κάνει κανείς για να ενημερωθεί σχετικά με τα μουσικά δρώμενα (πέρα από το Ιντερνετ που βρήσκεται στην κορυφή πάντα). Το εντελλώς ιδιαίτερο στυλ του περιοδικού είναι αρκετά εμφανές και αποτελεί το ισχυρότερο πλεονέκτημα του αυτή την στιγμή ! Παρόλα αυτά, θα ήθελα να θήξω το θέμα του design. Πιστεύω πως χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια και έμπνευση αυτήν την στιγμή, μιας και παρατηρώ σε κάθε τεύχος μικρολαθάκια, απροσεξίες ! Μεγάλη δουλειά θα μου πείτε, το περιεχόμενο μετράει. Δεν διαφωνώ, αλλά είναι κανόνας, μια όμορφη και πρωτότυπη παρουσίαση προδιαθέτει πάντα τον αναγνώστη. Δηλάδη, για να συνοψίσω, θα επιθυμούσα να δω μελλοντικά μια καλυτέρευση της γενική εικόνας. Πάντος, η λιτότητα στον τομέα αυτό, είναι πολύ σημαντικό θέμα, μιας και οι υπερβολές που παρατηρούνται αλλού, με το άτεχνο, grungy μπογιάτισμα δίνουν έναν κάπως εμπορευματοποιημένο και απρόσωπο χαρακτήρα. =)
Αυτά από εμένα.
Ελπίζω να γίνει αυτή η προσπάθεια και να προχωρήσει ένα ακόμα βήμα προς την τελειότητα το περιοδικό.

υγ. τελειώστε και κάποτε την ιστοσελίδα =)
υγ2. χώστε και κάμια στήλη περι stoner rock άμα λάχει.

thank you man για τα σχόλια, αν θες πες λίγο πιο συγκεκριμένα τι εσένα προσωπικά θα σου άρεσε να ήταν ι διαφορετικό στην σελιδοποίηση, η οποία αποτελεί ένα από τα πιο δύσκολα σημεία. ΠΟλύ ευχαρίστως να ακούσουμε απόψεις, δεν είμαστε φυσικά παντογνώστες και απόψεις σαν και την δική σου πάντα είναι σεβαστές και καλοδεχούμενες…

sirjim σήμερα ότι ώρα τελειώσω θα περάσω,από το περίπτερο του Rock Hard στη Malakasa γιά Metal Rockwave, Eλπίζω εκτός απο το περιοδικό ,να κερνάτε κάνα υποβρύχιο ή ι βυσσινάδα ,να ξαποτάσουμε βρε αδελφέ…
Στο περίπτερο θα είναι και η Ατζελα, ή άλλες rock hard-mates???

καλημέρα, ήταν, ανέβηκε και στην σκηνή με τους TWISTED SISTER, και την σήκωσε στον αέρα το τέρας ο Mendoza!!!

Προς Σ.Φ. ,ενταύθα:
Υπάρχει περίπτωση να δούμε κανένα prog cdάκι (και δη σπάνιο… :wink: ) μαζί με το περιοδικό;
Καλή δύναμη για τη συνέχεια…

Μόλις το πήρα στα ΄χερια μου το περιοδικό, και εμαζεύω τα σαγόνια μου από τα πατώματα…με τις φώτο αυτής της Δομινίκης…
Σαλάχι σκέτο…
Οσο για΄τόσο υλικό που ρίξατε στα 100 αγαπημενα άλμπουμ , θα χω να διαβ’άζω όλο το μήνα σίγουρα,
Δε μπαίνω στη διαδικασία, για τη σειρά, αφού είναι υποκιεμενική, των μετεχόντων στο poll…Αλλωστε πρώτο είναι μακράν το British Steel των Judas Priest για πολλού ς και διαφόρους λόγους :lol: :lol: :lol: Ο πρώτος γιατι οι μάζες πιστεύουν πάντοτε σε δοκιμασμένους ηγήτορες ΤΕΛΕΙΑ
ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ΅ΟΛΟΥΣ…ΑΝΑΧΩΡΩ ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΤΡΕΛΛΑ…ΣΕ ΜΑΓΙΚΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΝΗΣΙΑ…Να επιστρτέψεται πολοι κανονικά

Πήρα και τα 2 μεγάλα περιοδικά που ασχολούνται με metal στην Ελλάδα μετά από πολύ καιρο! (ο λόγος ήταν τα αφιερώματα πού είχαν!) Όσο αφορά το Rock Hard ήταν πολύ σωστή η ονομασία του αφιερώματος “Favorite metal albums” κ όχι “Must have albums” κλπ. Έτσι, νομίζω πώς δεν υπάρχουν λόγοι διαμαρτυρίων για τις επιλογές στα albums! Η μόνη ένσταση από μένα είναι ότι δεν είδα ποικιλία συγκροτημάτων! Δλδ, σε κάθε σελίδα ήταν δύσκολο να μη δείς κάποιο album από Maiden, Metallica, Priest, Sabbath κ.α. Επίσης, νομίζω πώς θα έπρεπε να είχαν μπεί και οι λίστες των συντακτών, για να βλέπαμε πώς ακριβώς διαμορφώθηκε η λίστα με τα 100 albums!
Αυτά, καλές διακοπές και καλή συνέχεια στο περιοδικό :slight_smile:

Κίνηση ματ, θα έλεγα ήταν το αγαπημένα albums διότι αποφεύγουν μεγάλο ποσοστό γκρίνιας.

Σημαντικό γιατο πόσο αγαπημένα album είναι κάποια είναι η ηλικία κάποιου. Δηλαδή, αν ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 30-35 είναι λογικό να μην υπάρχουν πρόσφατα albums.

Π.χ. εγώ που τώρα είμαι 25 δεν θα μπορούσα να διανοηθώ να μην βάλω στη λίστα μου δίσκους όπως τα Holy Land, Draconian Times, Accident Of Birth, Chemical Wedding, Remedy Lane, Toxicity και πιθανόν αρκετά άλλα όπως τα A Pleasant Shade Of Grey, Youthanasia, Dreaming Neon Black.

Προς Θεού δεν λέω σε καμία περίπτωση ότι είναι καλύτεροι ή χειρότεροι από δίσκους που μπήκαν και δεν κριτικάρω τίποτα.

Απλά θέτω άλλη μια παράμετρο της ηλικίας. Στα 16 μου πήρα το Accident Of Birth και το οποίο τοτποθέτησε σταδιακά τους Iron Maiden εκεί που αξίζουν στη συνείδησή μου. Το Remedy Lane ήταν επι σχεδόν 2 χρόνια στις πρώτες επιλογές μου που δεν έχει γίνει για τόσο διάστημα με κανένα άλλο album.

Η πρώτη 5άδα πιθανόν να είναι και η δική μου πρώτη 5άδα πάντως.

Όπως και ο Eagleheart έτσι και γω πήρα τα 2 περιοδικά λόγω αφιερωμάτων, εννοείται βέβαια ότι δεν τα αγοράζω τους άλλους μήνες…γιατί;
Anyway, είμαι σίγουρος πως μετά από 1-2 μέρες διαβάσματος δε θα χρειαστεί να το ξαναπιάσω στα χέρια μου…
Έχουν γίνει βαρετά τα περιοδικά δυστυχώς…
Και μαλάκες οι συντάκτες τους, εξαίρεση ίσως ο Χάκος…(γούστα!)

Συμφωνώ. Το Internet έχει κάνει ζημιά. Διαβάζεις τα news π.χ. που υπάρχουν στα περιοδικά και διαπιστώνεις οτι τα ξέρεις εδώ και πολλές μέρες. Λογικό είναι να μη σου κεντρίζει το ενδιαφέρον. Νομίζω οτι μόνο όταν έχουν ένα αφιέρωμα
μπορούν να σε πείσουν να τα αγοράσεις.Αν και αφιερώματα τύπου “100 αγαπημένα albums” παρα είναι προβλέψιμα και καθόλου πρωτότυπα.
Χρειάζεται πολύ δουλειά και καινοτόμες ιδέες για να γίνουν τα περιοδικά θελκτικά προς τον αναγνώστη. Ακόμα και εμφανισιακά πάσχουν. Το Rock Hard για παράδειγμα έχει παρα πολλά διαφορετικά χρώματα και το δείχνουν σα λατέρνα. Επίσης η χρήση φωτογραφιών για φόντο και τα κείμενα απο πάνω, εμένα με κουράζουν στην ανάγνωση. Λιτό είναι η λέξη κλειδί κατα τη γνώμη μου.

Οσο για τους συντάκτες, είναι αδύνατον να συμφωνείς με όλους. Οσο αντικειμενικά και να γράφουν, το υποκειμενικό στοιχείο είναι αδύνατο να εξαλειφθεί.Ακόμα και μαλακίες να γράφουν, στο πρόγραμμα είναι.

Σκληρή αυτοκριτική και ρίσκο.

Άσε που κανονικά θα 'πρεπε να ρούφαγα τα περιοδικά τώρα υποτίθεται…
Ο ένας περιγράφει συνεχώς σα να βρίσκεται στην κοιλάδα των ονείρων με συνεχή και ηλίθιο θαυμασμό σα να προπαγανδίζει, μπλέκουν πάντα την πολιτική (τι κακός που είναι ο κόσμος…) και δη με την αριστερά (και ο νοών νοείτω…), ενώ οι άλλοι δεν ξέρουν τα γεγονότα και λένε μαλακίες που παραπληροφορείται ο κόσμος…
Αλλά είναι τόσο προβλέψιμα που ήδη κλαίω τα λεφτά μου…
Και δεν είναι τόσο το χρηματικό όσο το γαμώτο…
Τελευταία φορά που αγόρασα μουσικό περιοδικό.
Πραγματικά ξενέρα…

Δυστυχώς αν και περίμενα πως και πως το 2πλο τεύχος Αυγούστου-Σεπτεμβρίου, περισσότερο λόγω αφιερώματος, απογοητεύτηκα διότι παρατήρησα ότι ούτε διπλό είναι (όσον αφορά την ποσότητα) ούτε και η λίστα με τα 100 αγαπημένα albums ήταν ικανοποιητική. Αφήνοντας στην άκρη στην ποσότητα, θα επικεντρωθώ στην λίστα.

Η λίστα, λοιπόν, αποτελούνταν απο τα ίδια και τα ίδια μα ε ν τ ε λ ώ ς. Δηλαδή, ειδικά στην σήμερον ημέρα όπου το Διαδίκτυο τα έχει καταστρέψει όλα και η ποικιλία ακουσμάτων στην οποία έχει πρόσβαση ο καθένας που ασχολείται τίνει στο άπειρον, πόσο μπορεί να ενδιαφέρει τον αναγνώστη να διαβάσει πράγματα σχετικά με το Number of the Beast (σούπερ ουάου) ή το Μob Rules / Heaven and Hell (μα ότιναναι… το Paranoid που πήγε ;;; ). Δεν λέω καλό το Number of the Beast, αλλά και τα έχουμε ακούσει τόοοσες φορές από παντού (εδώ βγάλαν και πολύ σπέσιαλ ντιβιντι για εκείνη την περίοδο) που πλέον δεν συγκινούν κανέναν (πέρα από νιάνιαρα).
Πιό πέρα από τις κλασικούρες, υπήρχαν και άκυρα πράγματα… δηλαδή υπάρχει άνθρωπος (κι όχι φαν μπόις) που να τον ενδιαφέρει το Mob Rules ή το Tyr την στιγμή που τα 6 πρώτα, είναι υπεραρκετά ;;; Ή δηλαδή το The Wall των PS (το οποίο νταξ…), τί δουλειά έχει εκεί όταν υπάρχει το DSOTSM ;;;
Στην συνέχεια, γιατί 666 albums από κάθε συγκρότημα ; και ελάχιστα από την progressive rock σκηνή και τίγκα στο aor και τα 80s (όι μάναμ).

Αν έμπαινε για το κάθε band ένα από όλα τα albums, θα ήταν πολύ πολύ καλύτερα πάντως. Και την στιγμή που απουσιάζουν έργα σαν τα In the court of Crimson King, Badmotorfinger, Nevermind, Lateralus, Ok Computer… ενώ κατέχουν θέση τόσα 80s μου φαίνεται ότι το περιοδικό στοχεύει σε χαμηλό πνευματικό επίπεδο.

Χμμ εν τέλει έχοντας μια πιο συγκεντρωτική εικόνα για το αφιέρωμα πρέπει να επισημάνω κάτι.

Το όλο αφιέρωμα δεν είναι κακό, αλλά σε μεγάλο ποσοστό είναι ΑΔΙΑΦΟΡΟ. Δηλαδή, καταλαβαίνω ότι τις πιο πολλές φορές για να κάνουν πιο ενδιαφέρον το κείμενο αναφέρουν μικρά stories αλλά και πάλι με εξαίρεση τα κείμενα κανά 2 συντακτών όλα τα άλλα είναι πράγματα τετριμμένα, χιλιοειπωμένα και εν τέλει αδιάφορα.

Και θα θεωρούσα προσωπικό το πρόβλημα, αλλά συμφώνησαν σχεδόν όλοι οι γνωστοί μου που διάβασαν το αφιέρωμα ότι υπάρχει ένας συγκεκριμένος συντάκτης που μάλιστα γράφει για κάποιους από τους ΠΙΟ αγαπημένους μου δίσκους ο οποίος ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ. Για πολλούς και διαφόρους λόγους.

Περιμένω το ειδικό τεύχος για Maiden…

Προσπωικά δεν δέχομαι χαρακτηρισμούς του τύπου “μαλάκες” για τους συντάκτες του δικού μου περιοδικού. Ότι θιες να πεις πές το με ωραιο και ευγενικό τρόπο όπως κάνουν όλοι εδώ. Μπορείς να διαφωνείς στα πάντα και να κάνεις κριτική, αλλά όχι να βρίζεις δημόσια.

Υπάρχουν πολλά παιδιά που καλώς κάνουν κριτική στο ROCKHARD και λένε αυτό που θέλουν να πουν και είναι ιδιαίτερα σεβαστές οι απόψεις και επισημάνσεις τους.

Αλλός το αφιέρωμα το βρίσκει ενδιαφέρον άλλος όχι και δικαιολογεί πολύ σωστά την άποψη του και προσωπικά ευχαριστώ πολύ όλα τα παιδιά που γράφουν την κρίση τους για το περιοδικό, όσο σκληρή και αν είναι, γιατί μόνο έτσι θα βελτιωθούμε.

Επίσης για όσους δεν το προσέξατε το συγκεκριμένο τεύχος έχει περισσότερες σελίδες.

Απλά ξαναλέω ότι το αφιέρωμα αφορύσε ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ δίσκους και όχι τους ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ αναγκαστικά.

Ενώ οι Radiohead είναι η υψηλή διανόηση των gay νυσταλέων… Δεν μας χέζεις ρε φίλε… Απ’ αυτά που γράφεις μόνο οι Tool είχαν θέση κι αυτοί μετά τα πρώτα 80…

ετυχε και ειδα την λιστα ,καλα ποιος επιτελους θα πει σε καποιους οτι οι Marillion,Queen,Pink Floyd και καποιοι αλλοι που μου διαφευγουν , δεν ειναι
heavy metal . Φυσικα εννοειται οτι ειναι ‘υπερονοματα’ και εμενα μου αρεσουν , αλλα να δεχτω οτι οι ανω ειναι heavy metal ? Δεν υπαρχει καποιος να πει σε αυτον η αυτους που επελεξε Marillion , οτι το group aυτο δεν ειναι metal ? Θα μου πειτε
τρεχει τιποτα ? Οχι αλλα γιατι να παραπληροφορουνται καποιοι ‘νεοτεροι’ .
Με πολλα heavy απο την λιστα δεν συμφωνω ,αλλα αυτο ειναι το γουστο καποιων ατομων που ρωτηθηκαν , οποτε σεβαστο. Βεβαια απο τις τις επιλογες ,φαινεται κατα την ταπεινη μου γνωμη η μαλλον επιφανειακη ενασχοληση με το ειδος ,καθως λειπουν μεγαλα ονοματα , αλλα και εχουν μπει καποια μαλλον μετρια . Ως προς αυτο δικαιωμα τους , αλλα οταν λεμε metal
και απανταει καποιος Pink Floyd ,δεν σημαινει οτι μαλλον δεν ξερει τι ειναι metal ?
Και μη λεμε τα ‘κλισε’ , η μουσικη ειναι μια κτλ.
Επισης στο συγκεκριμενο τευχος , υπαρχει μια πολυ καλη ‘κριτικη’ της συναυλιας των TOTO , ως γνωστων αγαπημενοι μου ,αλλα θα προτιμουσα ,να μην ‘καλυπτοταν’ το γεγονος ,οτι το κοινο ‘δυσφορησε’ με τους Socrates , σκυλοβαρεθηκε.

Καλημέρα,

Οι MARILLION έχουν το ειδικό προνόμοιο να είναι μια μπάντα που πάντα ήταν ιδιαιτέρως αγαπητή στους metal fans, απο την μέρα που κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ. Φυσικά δεν είναι μια Metal μπάντα, ούτε καν hard rock, ίσως pomp rock, progressive αλλά πια σχεδόν μόνο οπαδοί του metal και hard rock τους ακούνε. Οπότε λογικό είναι άνθρωποι που ακούν αυτά τα είδη να τους ψήφισαν. Δεν είναι καλύτερα που υπάρχουν οι MARILLION στο αφιέρωμα από το να υπήρχαν κάποιοι άλλοι;;
Όσο για τους FLOYD, αφού τους έβαλαν τόσοι στην λίστα τους με τα αγαπημένα τι να κάναμε, να μη τους βάζαμε;

Προσωπικά και εγώ είχα στην λίστα μου Mark Free γιατί αν και δεν είναι απο τα καλύτερα άλμπουμ, το Long way from love, είναι αππό τα πλέον αγαπημένα μου… είχα και BOSTOΝ και το 5150 των VAN HALEN… αλλά τη λογική που γράφεις, πολλά δεν θα έπρεπε να είναι στην λίστα τότε… μη ξεχνάς ότι τα σύνορα του metal είναι πολύ δυσδιάκριτα πια…

φιλε Sirjim,τα ορια του metal ειναι αρκετα ευδιακριτα , το αν καποιοι φιλοι του metal ακουνε και αλλα , καλα κανουν, αυτο δεν παει να πει οτι τα αλλα ειναι metal. Τους ειπατε στους ανθωπους θελουμε τα καλυτερα sport αμαξια , και σου λεει jeep ,δεν βλαπτει να του πεις οτι αυτο δεν ειναι sport ,ασχετα αν του αρεσει .
Αν με ρωτησεις για τα 100 καλυτερα aor ,και σου πω sepultura , τι θα υποθεσεις ?
Mark Free (η Marcy τωρα) , ειναι απο καλυτερες φωνες που βγηκαν ποτε , αλλα δεν ηταν ουτε οι προσωπικες του δουλειες ουτε με Signal ,metal . Ουτε οι Boston ειναι metal . Ενταξει οι Van Hallen , περνανε μεσα ,αλλα Pink Floyd heavy metal ?
Απιστευτο . Τo αγαπημενου γκρουπ ειναι οι toto, αν με ρωταγαν θα τους εβαζα στα heavy metal , επειδη μου αρεσουν ? Για μενα αυτοι που επελεξαν αυτα σημαινει οτι μαλλον δεν ξερουν αρκετα απο heavy metal . Βεβαια με αρκετα θα συμφωνουσα , οπως και συμφωνω για το νο.1 ειναι το απολυτο .Για μενα οποιος λεει οτι τετοια group σαν Marillion,Pink Floyd ,Queen ειναι heavy metal σημαινει οτι δεν εχει καταλαβει τα συστατικα της μουσικης αυτης , και οτι στα group αυτα σε πολλα σημεια η αισθητικη του ηχου τους ,ειναι τελειως διαφορετικη απο metal . Το
οτι επηρεασαν μουσικους heavy metal ,αυτο το εκαναν ουτως η αλλως ,οχι μονο
αυτους ,ολους ,αφου ηταν τεραστια ονοματα και αξιες .

δεν θα διαφωνίσω σε τίποτα, απλά θα επιμείνω ότι τα ορια είναι πολύ δύσκολα, όπως είχε πει και ο Dickinson, και είχε απόλυτο δίκιο… “Αν ακούς MOTORHEAD οι MAIDEN είναι hard rock, αλλά αν ακούς UFO τότε οι MAIDEN είναι heavy metal!!”

το heavy metal με την γενικότερη έννοια του, καλύπτει υπερβολικά πολλούς τομείς…
από μελωδικό hard και aor εως death… γενικότερα…

ως αναφορα ορια hard rock -metal ,τοτε υπαρχουν γνωμες και αποψεις , σε αυτο
αναφερεται ο Dickinson ,δεν του ειπαν για pink floyd και marillion .
το οτι pink floyd και judas priest π.χ ανηκουν σε διαφορετικους κοσμους , αισθητικη της μουσικης , τροπο συνθεσης , αυτο ειναι πεντακαθαρο και πασιφανες .Το ξαναειπα , ειναι μια λιστα σπορ αυτοκινητων και εμφανιζονται και
καποια τζιπ αναμεσα ,τοσο φανερο , και το πιθανοτερο ειναι οτι αυτοι που ρωτηθηκαν δεν καταλαβαν καλα οτι μιλαμε για heavy metal .