Μυθικό live από πλευράς απόδοσης.
Κόσμος σχετικά λίγος,αλλά δυστυχώς αναμενόμενο.:?
Ο Morse είναι εκπληκτικός περφόρμερ και υποθέτω ότι είναι και ένας υπέροχος φιλικός τύπος και off stage. Έβγαζε κάτι θετικό,πέρα απ την χριστιανίλα που με αφήνει αδιάφορο,που προσωπικά με κέρδισε. Δεν βλέπεις επίσης κάθε μέρα καλλιτέχνες να δακρύζουν πάνω στη σκηνή και να το νιώθουν όντως κιόλας.Μπράβο ρε Neal. Σε περιμένω να ρθεις και πάλι,μαζί να φτιάξουμε μια Ελλάδα μεγάλη.Όχι,σοβαρά.
Ο Portnoy κλασικό signature παίξιμο,ντράμερ μεγάλης κλάσης, ωστόσο απ αυτά που άκουσα περί soundcheck δεν εξεπλάγην. Είναι λιγάκι αμφιλεγόμενη προσωπικότητα,να το θέσω κομψά.
Ο Randy George είναι ένας στιβαρός ηχητικά μπασίστας,που όμως λόγω κούρασης ίσως,σκηνικά ήταν σχεδόν βαλσαμωμένος.
Ο Gillette,ό,τι καλύτερο για τον άνδρα, ήταν εξαιρετικός παικτικά,ωστόσο ηχητικά ήταν,πιο Petrucci βγάζεις μούσκουλα.Αν και απείρως πιο μελωδικός απ τον τελευταίο,πλέον.
Ο πληκτράς,του οποίου το όνομα μου διαφεύγει τώρα,εξαιρετικός επίσης,με φανταστικό groove και ωραίους ήχους.
Ο ήχος μπροστά ήταν απείρως καλύτερος btw,γιατί έφευγε η μουντίλα και καθάριζε το μπασοτύμπανο.
Κρίμα αν τα λογιστικά δεν βγήκαν ρε γαμώτο. Ο κόσμος πάντως ανταποκρίθηκε εντός αίθουσας απίστευτα(για προγκστερς!), πιστεύω όλοι περάσαμε όμορφα και το δείξαμε και με το παραπάνω στην μπάντα.
Overall πάρα πολύ όμορφο live. Έχω κάποιες ενστάσεις περί σετλιστ(θα προτιμούσα medley από Transatlantic ή Spocks έτσι για το γαμώτο,αλλά υποθέτω δεν τα είχαν έτοιμα προβαρισμένα). Μακάρι να δούμε κι άλλα τέτοια,αν και διαισθάνομαι ότι κάτι τέτοιο θα αργήσει να συμβεί.
Λίγο πιο αναλυτικά, αυτά που έχω να πω, μπορείτε να τα διαβάσετε [U]εδώ[/U].
Με τόσο απαράδεκτο ήχο, αν δεν ήταν ΑΥΤΟΙ οι μουσικοί και κυρίως ΑΥΤΟΣ ο μουσικός, τότε όλος ο κόσμος θα σιχτίριζε.
Είναι τεράστιο κατόρθωμα να κερδίζεις τόσο κόμσμο, με αυτόν τον ήχο και με 30λεπτα τραγούδια που οι περισσότεροι δεν είχαν ξανακούσει.
Είμαστε τυχεροί που το είδαμε ακόμα κι αυτό. Είμαστε άτυχοι γιατί είναι μόνο ένα μέρος του όλου.
Ο Neal είναι όσο αυθεντικός δείχνει. Δεν χρειάζεται να συμφωνούμε με την “αλήθεια” του άλλου, αλλά νομίζω πως με τη στάση του οφείλουμε να τη σεβόμαστε.
χρηστο ενω συμφωνω με ολα οσα ειπες , το ιδιο το live(ή καλυτερα η τελικη του γευση) δεν μου αφηνει προσωπικα χωρο για να γκρινιαξω. ναι. υπερμετριος ηχος στην αρχη, μιξη αλλων στο θεο(μαικ θεε) και αλλων στο πουθενα(ρε μαλακες το μπασο εξαφανιζοταν για …αιωνες), σετλιστ χωρις medley Transatlantic που περιμενα, κοσμος ο αναμενομενα λιγος για το μεγεθος αυτων που ειχαμε στην σκηνη…
…αλλα ρε γαμωτο… στην εξοδο ειδα 400 χαμογελα. ειδα τον Κισατζεκιάν να ειναι πισω μου και να χειροκροταει και να εχει μια ικανοποιηση στα μουτρα λες και κερδισε 4 τζακ ποτ στο τζοκερ. ενιωσα ομορφα με (ραντομ δειγμα)We All Need Some Light εστω με τον ηχο να παει και να ερχεται. χαρηκα που ειδα μια μπαντα πανω στην σκηνη να βγαζει γουστα.ενιωσα οτι εχω μπροστα μου μουσικαρες και ειδα κοσμο να βγαζει γουστα με τεραστιων χρονικων διαστασεων κομματι και γενικα αντιδρασεις υπερβολικες(με καλο τροπο το λεω) για προγκ συναυλια. ειδα πολλα και δεν μπορουν να με αφησουν να χαλαστω. το καταλαβαινω βεβαια πως αν ειχα αλλη αντιστοιχη συναυλιακη επαφη οπως εσυ θα τα εβλεπα αλλιως τα πραγματα.
*θενκς παντως για την συνεισφορα σου στο να γινει το live
**cheers σε χοπετο,παρη, χοκαμ(φιλο του), Mule, πανο, και γενικα σε ολο το λαο
Συγνωμη για την παρεμβαση της ροης του θεματος, αλλα ενας φιλος μενει φαση απεναντι απο το Fuzz χτες, και ειχαμε αραξει εκει και δυστηχως οντως πρεπει να ειχε απειροελαχιστο κοσμο. Λυπηρο θεαμα για καλλιτεχνες αυτου του επιπεδου.
Η απορια μου ωστοσο ειναι, με τοσα προβληματα στην ηχοληψια και ακουστικη του Fuzz, με τι βυσμα ειναι ακομα οι ιδιοι εκει;
Ειλικρινης ερωτηση.
Βαγγέλη, για αυτό λέω ότι τα θετικά επικράτησαν πανηγυρικά των αρνητικών.
Όλοι έλεγαν για κακό ήχο και για live από πολύ καλό ως εμπειρία ζωής. Δε σου προκαλεί εντύπωση αυτό;
Ειλικρινά, όταν έχανα τα πολυφωνικά σημεία, ένιωθα πως έχανα κι ένα κομμάτι της μαγείας που μου προσφέρει η μουσική του Neal. Ίσως, αν δεν είχα τόσο πρόσφατο προηγούμενο μέτρο σύγκρισης να έβλεπα τα πράγματα πολύ καλύτερα.
Μακάρι να τα λέγαμε, μόνο παιδιά που ήδη ξέρω συνάντησα.
*Δεν έκανα τίποτα.
**Getta Robo, πάντα έλεγα ότι η ευθύνη είναι 50%-50%, μεταξύ μπάντας και venue. Πλέον, δεν το πιστεύω ούτε εγώ, μετά από τόσες επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις.
Μια φορα ειχα κανει αυτην την ερωτηση σε μελος ελληνικου συγκροτηματος σχετικα με το fuzz. Μου ειχε πει οτι τοσο το Fuzz οσο και το Gagarin απο πλευρας εξοπλισμου ειναι μια χαρα…Τωρα για το Fuzz μου ανεφερε οτι σαν club υπαρχουν ορισμενες “τρυπες” στην ακουστικη του και ΕΑΝ ο ηχοληπτης ειναι εμπειρος κτλ βγαινει μια χαρα ηχος…
Και κατεληξε οτι τα παντα ειναι θεμα ηχοληπτη
ε ναι. ολοι αυτο λεμε. βγηκε τοσο καλο live με κακο ηχο. οποτε παλι καλα…
στα πολυφωνικα ειναι γεγονος οτι αν δεν τα ακους, χαλιεσαι. αλλιως ποιος ο λογος να υπαρχουν
Μήπως ένα live 400 ατόμων αφορούσε τελικά όντως 400 άτομα…; (+ανθρώπους που τους αφορούσε αλλά λόγω απόστασης, προσωπικών προβλημάτων κτλ δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν - που όμως τέτοιοι υπάρχουν σε κάθε live).
Μήπως η στενχώρια τελικά δεν πηγάζει από μια αιωρούμενη αδικία αλλά από την συνειδητοποιήση αυτή, που ο καθένας ύστερα μπορεί να την ερμηνεύει όπως θεωρεί σωστό βάσει της οπτικής του;
Και για μένα το venue παίζει μεγαλύτερο ρόλο. Στο Fuzz συγκεκριμένα, από όσες συναυλίες έχω πάει μόνο στους Swans ήταν πολύ καλός ο ήχος. Μπορώ να θυμηθώ κάτι Cult που κυριολεκτικά ήταν ΣΚΑΤΑ. Αντιθέτως, στο Gagarin μπορώ να θυμηθώ πολλές συναυλίες με πάρα πολύ καλό ήχο, έως και με τέλειο. Έχω καταλήξει ότι στο Fuzz δεν πρόκειται να ακούσω ήχο της προκοπής παρά μόνο αν είναι όλα τέλεια (μηχανήματα, ηχολήπτης και λοιπά) και έχει και καμιά πανσέληνο :lol:. Φίλος που έχει πάει πάρα πολλές φορές, μου έχει πει ότι μόνο στον Steve Vai ο ήχος ήταν τέλειος.
Gagarin καμιά σχέση με Fuzz λέμε. Μακάρι να ήταν εκεί η συναυλία χτες.
Έχω να πω και κάτι ακόμα που παίζει ρόλο κατά τη γνώμη μου. Οι τοίχοι του Fuzz δεν είναι μονωμένοι και ο ήχος αντανακλάται και επιστρέφει και τα γαμάει όλα. Αντιθέτως, στο Gagarin οι τοίχοι είναι μονωμένοι και έτσι μπορείς να πετύχεις πολύ καλύτερο ήχο. Όχι ότι δεν έχω πάει και εκεί σε συναυλίες με μέτριο ήχο, αλλά είναι η εξαίρεση. Δε νομίζω ότι είναι και καμιά τρομερή επένδυση για το Fuzz να μονώσει τους τοίχους του…
Τέλος, ο Wilson είναι κατά τη γνώμη μου άλλη κατηγορία και θα έχει σίγουρα πολύ περισσότερο από 400 άτομα.
Νομίζω ότι η “στενοχώρια” πηγάζει από το ότι στο χτεσινό live πήγαν μόνο “ψαγμένοι” και όχι “άσχετοι”. Εγώ πολλές φορές πάω σε συναυλίες χωρίς να ξέρω πολλά τραγούδια και χωρίς να έχω ακούσει και πολύ κάποιο συγκρότημα. Άμα έχω ακούσει ότι είναι καλοί και μου προτείνει και κάποιος φίλος να πάμε, πολύ πιθανό να πάω. Χτες δεν είχε τέτοιους, ήμασταν όλοι γνωστές φάτσες. Και είναι κρίμα, γιατί και κάποιος “άσχετος” θα περνούσε εγγυημένα πολύ ωραία, γιατί μουσικά ήταν μια πάρα πολύ καλή συναυλία (με μειονέκτημα τον ήχο, αλλά αυτό είπαμε, είναι γκολ που έχουμε φάει από τα αποδυτήρια στον συγκεκριμένο χώρο).
Δεν θα διαφωνήσω σε αυτό που λες. Είναι και το live ένας τρόπος να φέρεις σε επαφή ανθρώπους με την μουσική σου και να κερδίσεις κόσμο.
Όταν όμως ο πυρήνας είναι μικρός, αντίστοιχα και οι άσχετοι που θα έρθουν δεν περιμένεις να είναι πολλοί. Μάλλον ελάχιστοι. Η μαζικότητα ευνοεί και την τυχαία έκθεση σε μία μπάντα.
Θεωρώ πως αυτοί που ήθελαν να δουν Morse χθες ήταν εκεί (εγώ όχι). Για αυτό και το σχόλιο μου ότι αφορούσε αυτούς που παρευρέθησαν.
Η ερώτηση μου έγινε με αφορμή μία παράγραφο της κριτικής που μιλάει για τιμωρία του κοινού να μην ξαναδεί πράγματα που αγαπά επειδή δεν έδωσε χτες το “παρόν”, επειδή δεν βγήκε το live, επειδή δεν γέμισε το fuzz και αλλά τέτοια.
Ποια τιμωρία; Είναι ακριβώς η συνειδητοποίηση που αναφέρεις, ότι τελικά δεν μπορούμε να στηρίξουμε τέτοια live. Αν ο Morse με κράχτη τον Portnoy φτάνει ως εκεί, τότε τι υπάρχει για Flower Kings ή Beardfish π.χ… Αν κάποιος μέχρι χτες μπορεί να ισχυριστεί ότι τα νερά ήταν κάπως αχαρτογράφητα, ε τώρα δεν είναι τόσο. Ποιος θα ρισκάρει ξανά μετά το χθεσινό;
Ωραια συναυλια, αθλιος ηχος.Αναμενομενα φοβερη φιγουρα ο Morse αλλα εγω θα ηθελα να σταθω στον Portnoy. Ο τυπος εδειξε ακομη μια φορα περα απο ντραμερ ποσο μεγαλος perfomer/διασκεδαστης(με την καλη εννοια) ειναι.
Παρεπιπτοντως παρακολουθωντας τον μεσω facebook σε ολες του τις δραστηριοτητες νομιζω πως στην κυριολεξια “η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα”.Ο ορισμος του workaholic!
Οσο για Transatlantic εγω ηδη μαζευω φραγκα για εξω.
Τα αρνητικα οπως ειπανε κ τα παιδια παραπανω,ο τραγικος ηχος(ισως ο χειροτερος που εχω ακουσει στο fuzz),η απουσια του κοσμου,απο μενα δικαιολογημενη εν μερει λογω κρισης, αλλα απ την αλλη βλεπω τους scorpions να κανουν sold out κ λεω κατι δε παει καλα.
Επισης δεν ειδα σχεδον καθολου ατομα νεαρης ηλικιας(μεχρι 20) κ αυτο ειναι λυπηρο.
Μα δεν αφορά το αν μπορούμε να στηρίξουμε τέτοιου είδους live όπως λες. Δεν ξεχωρίζουν αυτά από άλλα live. Αφορούσε 400 άτομα αυτή η συναυλία, 400 πήγαν. Τόσοι έχουν συγκινηθεί με την μουσική του Morse. Έπρεπε να είναι παράπανω οπωσδήποτε και επειδή δεν ήταν δεν μπορούν να στηριχθούν τέτοια live?
Οi flower kings & οι beardfish μπορεί να αφορούν 200. Ας στηθούν τα live όπως στήνονται άλλα τόσα τέτοιων αριθμών και αναγκών (συμφωνώ πως υπάρχει ένα θέμα ένα θέμα κάποιου minimum standard ήχου όταν μιλάμε για progressive συναυλίες που ίσως απαιτεί λίγο πιο μεγαλη προσοχή στο τεχνικό κομμάτι).
Αυτό που θέλω να πω είναι πως αν η συναυλία είχε στηθεί με βλέψεις 1.000+ ατόμων αλλά αφορούσε 400 δεν φταίμε εμείς που δεν μπορούμε αλλά κάποια λάθος εκτίμηση από το δίδυμο διοργανωτής - μπάντα.
Eίδα Neal από κοντά και ξελαρυγγιάστηκα τραγουδώντας Wind At My Back, 'nuff said!
Eμπειρία…τιναλεμεπαίδεςτώρα! Παρ’όλη την κούραση, το ξενύχτι των τελευταίων ημερών λόγω δουλειάς, χαίρομαι που είχα την ευκαιρία να δω από κοντά την μπάντα αυτού του μουσικού που μας χαρίζει εδώ και πολλά χρόνια ένα μόνιμο χαμόγελο και μια τόσο ιδιαίτερη, μοναδική θετικότητα. Στοιχεία που περνάνε με μαγικό τρόπο στον ακροατή και τον κάνουν καλύτερο άνθρωπα εις την μάταιαν ετούτη κενωνία να’ούμ! Για τα τεχνικά προβλήματα, τα είπε όλα μα όλα ο Χρηστάρας στην κεντρική, απλά τ’ομολογώ τα ξεχνούσα εκείνη την ώρα, το πρώτο λάιβ είναι συναίσθημα και ως τέτοιο επισκιάζει όλα τ’αλλα. Λυπάμαι πολύ για την μέτρια προσέλευση του κόσμου και πλέον πολύ αμφιβάλλω για νέες συναυλίες με συγγενικά prog ονόματα…ας ελπίσουμε να διαψευστούμε! Σόρρυ που δεν έριξα σινιάλο σε κοινούς γνωστούς αλλά αργά πήγα στο event και βιαστικά έφυγα, ελπίζω οι γνωστοί-άγνωστοι να περάσατε όλοι τόσο όμορφα όσο εγώ.