Need - Norchestrion: A Song For The End (12-1-21)

12/1/2021 κυκλοφορεί.

Εδώ review:

1o single: Nemmortal

2o single: Beckethead

3o single: Norchestrion

Αυτά προς το παρόν.

12 Likes

Καθόμαστε και ασχολούμαστε με όλους τους έξω (μπηχτή για DT ήταν αυτό), όταν έχουμε μέσα ένα από τα καλύτερα γκρουπ του χώρου…

11 Likes

Τα 3 σινγκλάκια είναι υπέροχα

Δεν ξέρω γιατί δεν έχω ασχοληθεί μαζί τους , ντρέπομαι και που το λέω . Με τι προτείνετε να ξεκινήσω ;;

3 Likes

Εγώ θα ξεκινούσα με το Hegaiamas, αν και το Orvam είναι το magnum opus τους (για την ώρα; )

3 Likes

Είτε με Orvam, είτε με Hegaiamas νομίζω είναι μικρή η διαφορά.

Καλώς βάζεις το “για την ώρα”, διότι θεωρώ ότι το νέο τους είναι το καλύτερο άλμπουμ τους, για τους λόγους που αναφέρω στο review.

Πάω να πάρω την άδεια να μοιραστώ μια ιστορία για μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία που θεωρώ ότι ξαφνικά θα ανέβαζε την μπάντα στα μάτια πολλών (γιατί έτσι λειτουργεί ο κόσμος).

10 Likes

Εγώ ξεκίνησα με το Orvam. Φοβερός δίσκος.
Εξίσου καλός και προσωπικά θεωρώ καλύτερος, ήταν το Hegaiamas. Δισκαρα. Εξέλιξαν τον ήχο τους. Βελτιώθηκαν ένα κλικ σε όλα κατ’ εμέ.
Ελπίζω το καινούργιο να είναι καλύτερο.
Πάντως εκεί που με κέρδισαν ήταν live.
Από τις περιπτώσεις που οι δίσκοι όσο ωραίοι και να είναι, είναι πίσω από τις live εμφανίσεις της μπάντας. Ειδικά η συναυλία για την παρουσίαση του Hegaiamas ήταν συγκλονιστική.

8 Likes

Νομίζω η τριπλέτα Orvam-Hegaiamas-Norchestrion είναι αντικειμενικά απο τα καλύτερα σερί κυκλοφοριών στο progressive metal.

Αυτό που κάνουν ειναι αρκετά μοναδικό, σε μια εποχή που η εξέλιξη του prog metal ηχου έχει βασιστεί κατά βάση στο Djent. O λυρισμός των Fates Warning, τα theater-ικά περάσματα, αλλά κυρίως το μπόλιασμα με πιο ανατολίτικες/ελληνικές μελωδίες, αλλά και η ολιστική προσέγγιση σε επίπεδο θεμάτων/στίχων/artwork πιστεύω ότι τους ξεχωρίζει πάρα πολύ.

10 Likes

Ναι σε όλα . Έβαλα το hegaiamas στο αυτοκίνητο από το Spotify, δεν αρκεί επουδενί για να έχω άποψη αλλά εισέπραξα ακριβώς αυτά όσο άκουγα . Πολύ Fates warning και αυτο που λες περί ανατολίτικων/ελληνικών μελωδίων

Είναι εξαιρετικοί τελικά , κακώς δεν τους έδωσα σημασία τόσο καιρό

7 Likes

Πιο μέτριοι απλοϊκοί και μονόχνοτοι fates εσχάτων ετών έρχονται στο νου μαζί με τα πιο κουρασμένα στοιχεία dt. Το πρώτο κομμάτικάτι λέει, τ’ άλλα όχι και πολλά.Το τρίτο αν δεν είχε εκείνες τις αστείες μπρουταλιές κι ήταν και κάνα τρίλεπτο μικρότερο, ίσως να την πάλευε. Βασικά δεν μπόρεσαν ποτέ να γράψουν ξεκάθαρα ρεφρέν και ειδικά εκείνα τα τεράστια κομμάτια που έχουν, με κούραζουν πολύ.
Εδώ δείχνουν να έχουν μαζευτεί λίγο χρονικά, αλλά πάλι δεν μπορώ να καταλάβω προς τι ο τόσος ντόρος. Γούστα είναι αυτά. Το μαύρο ανάποδα κι έχετε γειά βρυσούλες.ντεμέκ.

Έλα

3 Likes

Παίζει και να ναι οτι πιο κοντινό - αν και δεν ολοκληρώνει το release επαρκώς για τα γούστα μου.
Οι nevermore στιγμές του κομματιού το πουλάνε σε μένα, παρά ρεφρέν, το οποίο θα θέλε και λίγο πιο ζωντάνια, μια επανάληψη, ενα βιμπράρισμα, κάτι - για να το τελειώσει. Τραγούδι είναι, δεν είναι αγγαρεία. Διαφορετικά γούστα θα με πεις. Και η μέση κάπου είναι ξεχειλωμένη Imho, βάλε κανένα λυγμό, το σολό αλλά, get to the chorus, μην κάνεις δεκα χρόνια.
Επίσης δεν είναι ΧΑΛΙΑ, απλά δεν μου κάνουν φοβερή εντύπωση, σαν συνολική πορεία. Και ειδικά εκείνο το 18λέπτο ΔΕΝ το πάλεψα ποτέ των ποτών. Σορρυ.
Έχει γίνει και πιο 70s το γούστο μου σε προγκ φάση, μπορεί να φταίει κι αυτό. Αρκετά πιο μοντέρνα με κουράζουν και τα βρίσκω λίγο φασόν, σε riff, ιδέες κτλ.

Όλος ο δίσκος ανέβηκε τα μεσάνυχτα στο ΥΤ και τώρα ετοιμάζομαι για την πρώτη ακρόαση! Stoked af.

6 Likes

Ανεβηκε και spotify… για να δουμε

2 Likes

τα λεμε σε κανα μηνα για τα πρωτα συμπερασματα :joy:

4 Likes

Είναι και μεγαθήριο, πανάθεμά το, 67 λεπτά πυκνής μουσικής! Είναι δυσκολάκι να αρχίσεις αμέσως να ξεκαθαρίζεις λεπτομέρειες και την ιδιαίτερη προσωπικότητα του κάθε κομματιού.

5 Likes

Το καλύτερο δώρο γενεθλίων για σήμερα :grinning:

9 Likes

Να τα εκατοστησεις :slightly_smiling_face:

1 Like

Χρόνια πολλά και καλά! Και kudos για την εικόνα προφίλ, είναι ένα πραγματικά υποτιμημένο διαμαντάκι…

1 Like

Οταν ριχνει αυτα τα death φωνητικα στο Norchestrion το χαμογελο φτανει στα αυτια :heart_eyes:

3 Likes

Ό,τι χειρότερο έχει βγει υπό το όνομα Porcupine Tree :stuck_out_tongue: