Nightfall - Cassiopeia

Οι Nightfall ολοκλήρωσαν τις ηχογραφήσεις για τον καινούριο τους δίσκο ?Cassiopeia?, ο οποίος κυκλοφορεί 22 Ιανουαρίου 2013 μέσω της Metal Blade Records.

Σήμερα έβγαλαν το πρώτο κομμάτι λοιπόν από τον νέο δίσκο
Nightfall - Oberon and Titania

Καλό είναι, ωραία riff και ωραίες μελωδίες. Το προηγούμενο το παράτησα σχετικά γρήγορα, ας ελπίσουμε ότι αυτό θα είναι καλύτερο.

…καλό ακούγεται:):!:

pure black μυρίζει το κομμάτι

Ακομα ενα κομματι:
[B]Nightfall - Colonize Cultures[/B]

Πολύ καλό! :smiley:

kamia elpida gia 2-3 live entos elladas yparxei re seis?

http://www.rockhard.de/megazine/praesentationen/nightfall-the-reptile-gods.html

Τhe Reptile Gods

It’s out there…:wink:

Διάβασα τη κριτική για καινούργιο των Nightfall και παραλίγο να μου ξεραθεί η γλώσσα από τα πικρόχολα σχόλια του συντάκτη. Ok το αν σου αρέσει ένας δίσκος είναι θέμα προσωπικού γούστου και εκεί δεν χωράει κουβέντα, αλλά άλλο αυτό και άλλο να θάβει το παρελθόν μίας μπάντας που με ένα σερί δίσκων μέχρι το Lesbian Show κατάφερε να βάλει (μαζί με τις 3-4 άλλες μεγάλες μπάντες) τη χώρα μας στον παγκόσμιο metal χάρτη. Γράφει για “τυροτράγουδα” και “κακές” κυκλοφορίες και δεν μπορώ να καταλάβω από που βγάζει αυτό το συμπέρασμα.
Αν θέλουμε να δούμε αντικειμενικά το θέμα δεν έχουμε παρά να προστρέξουμε στον metal τύπο της εποχής (εγχώριο και μη) ώστε να αντιληφθούμε τον αντίκτυπο που είχαν δίσκοι σαν το Athenian Echoes και Lesbian Show. Και για να σκεφτώ: η Metal Blade σαν μία μικρή εταιρία που είναι επιλέγει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να κυκλοφορεί δίσκους “ναυάγια”…μάλιστα!
Όσο αναφορά τη κριτική του δίσκου χωρίζετε σε δύο μέρη. Πρώτο μέρος θάψιμο του παρελθόντος και δεύτερο μέρος θάψιμο του δίσκου με έναν κακόγουστο και γλαφυρό τρόπο με την εμπάθεια να αναβλύζει από κάθε πρόταση του κειμένου.
Τέλος να ξεκαθαρίσω ότι στη δισκοθήκη μου υπάρχουν 3 δίσκοι των Nightfall και ποτέ δεν ήμουν “ταλιμπάν” οπαδός τους, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι και για τους 3 δεν έκλαψα ποτέ τα λεφτά μου, αντιθέτως συχνά πυκνά βρίσκουν το δρόμο για το cd player για να μου θυμίσουν τις πρώτες μέρες της ελληνικής σκηνής με τα καλά και τα άσχημα της. Κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να χαϊδεύουμε τα αυτιά καμίας μπάντας ανεξαρτήτως τη σχέση μπορεί να έχουμε με αυτή (αν είναι ελληνική, ξέρουμε κάποιο από τα μέλη κλπ) αλλά το να κράζεις έτσι αυτούς που στη τελική ήταν οι πρώτοι από Ελλάδα που πάτησαν το πόδι τους στο σανίδι του Wacken νομίζω ότι από μόνο του σε κάνει να φαίνεσαι μουσικά ανιστόρητος.

Απαράδεκτη κριτική, έχω χάσει τα λόγια μου! Από τις χειρότερες που έχω διαβάσει σε αυτά τα 18 χρόνια που διαβάζω μεταλ και ροκ Τύπο. Μάλλον ο κριτικός δεν έχει ιδεά από την ιστορία των Nightfall της πρώτης ελληνικής μπάντας που υπέγραψε συμβόλαιο σε ξένη εταιρεία και προφανώς ας πούμε ότι δεν έχει καν καλό γούστο(για να μην πω τίποτα χειρότερο) για να θεωρεί ότι το Lesbian Show-μια από τις καλύτερες ελληνικές κυκλοφορίες-είναι κακό.
Άκουσα τον δίσκο 2-3 φορές και πραγματικά είναι εξαιρετικός, με φοβερή ατμόσφαιρα, χεβυ μεταλλικά σολο, μελωδικά lead και τα γνωστά brutal φωνητικά του Καραδήμα. Μα πάνω από όλα έχει κάποια πραγματικά καλά τραγούδια όπως το γαμάτο Phaethon που ανοίγει τον δίσκο και ta Hubris, The Reptile Gods, The Nightwatch, Stellar Parallax κτλ.
Πραγματικά κρίμα για το site

Τώρα διάβασα και εγώ την κριτική και ομολογώ μου έκανε μεγάλη εντύπωση (ίσως απλά αυτό είχε σκοπό δεν ξέρω). Δεν είναι το θάψιμο του καινούργιου άλμπουμ αλλά το θάψιμο όλης της πορείας των Nightfall από το ξεκίνημα τους ως και σήμερα με εντελώς απαξιωτικούς ως εκεί που δεν παίρνει, χαρακτηρισμούς.

Προφανώς στον συντάκτη δεν αρέσει η μπάντα αλλά τότε ποιος ο λόγος να του δοθεί η κριτική, απλά για να βγάλει χολή; :-k

Μήπως του έφαγε την γκόμενα ο Καραδήμας;; :-k
:stuck_out_tongue:

Dude οι συντάκτες δεν χωρίζονται σε nightfall fans/editors και nightfall haters/editors. Υπάρχουν άτομα που καλύπτουν το κάθε ιδιώμα τοy rock και του metal με προσωπικό γούστο ο καθένας. Αν ένας δίσκος συμπεριλαμβάνεται στα είδη που καλύπτει τότε ναι αυτός είναι ο αρμόδιος για να μιλήσει γι’ αυτό τον δίσκο:)

Σε αυτήν την περίπτωση όμως μάλλον ο κριτικός είναι εχθρός του μελωδικού/ατμοσφαιρικού death metal ή όπως αλλιώς το λένε τελοσπάντων…

η αληθεια ειναι οτι μου εκανε πολυ κακη εντυπωση η κριτικη…δεκτον να μην αρεσει ο νεος δισκος αλλα απαραδεκτη η απαξιωση ολης της ιστοριας των Nightfall…

[SPOILER]τυροτραγουδα το Lesbian Show;;;;; :-s[/SPOILER]

πέρα από τις προσωπικές εμπάθειες και τα ατυχή σχόλια για το παρελθόν των nightfall, εδώ δεν έχει άδικο

Η συνταγή κλασική και πολυδοκιμασμένη. Τυποποιημένα gothic metal κιθαριστικά θέματα, χιλιοπαιγμένα και μάλλον κουραστικά πλέον. Πλήκτρα για γέμισμα από δω και από κει για να ακουγόμαστε και ολίγον majestic και φυσικά safe και τέρμα διεκπαιρεωτικό γρύλισμα στο μικρόφωνο για να δικαιολογούνται ακόμα οι death/ black ταμπέλες στις περιγραφές της μπάντας.

Φίλε μου τον καινούργιο δίσκο μπορεί να τον κριτικάρει όπως του αρέσει, δεν θα κάτσω να ψάξω αν του έφαγε τη γκόμενα :D(xaxaxa ΘΕΟΣ), ή δεν γουστάρει τον ήχο των Nightfall γενικότερα αλλά τέτοιο θάψιμο σε μπάντα δεν έχω ματαδεί. Όπως είπε και ένας φίλος παραπάνω ήταν και η πρώτη μπάντα με δισκογραφικό συμβόλαιο ξένης εταιρίας και να συμπληρώσω εδώ, με μέλη που έχουν περάσει από τις τάξεις τους να ήταν/είναι σε κορυφαία group. Anyway πραγματικά ατυχής η κριτική του κυρίου!

καλα αυτο δεν ειναι απολυτως σωστο

γενικα μιλωντας
παραδειγμα
ειμαι συντακτης και δηλωνω hardcore-ας
και ακουω μπαντες τυπου converge-integrity-trap them-cursed και τα συναφη
ενω μεγαλωσα με πιο κλασικες ροκ/μεταλ μπαντες οπως sabbath,slayer,guns n roses κλπ
και σκαει ενας δισκος madball
και ολοι οι αλλοι συντακτες ακουνε αλλα πραγματα indie, folk, prog rock, heavy metal
ο πιο αρμοδιος για να κανει κριτικη θα ειμαι εγω,σωστα?
θα εμπιστευτεις την κριτικη μου???

Αν έχεις άποψη, προφανώς.