Nightfall - Cassiopeia

H κριτική του Rocking για το Cassiopeia είναι [B]για γέλια[/B]. Φυσικά ο καθένας δικαιούται να έχει την γνώμη του. Αλλά η κακεντρέχεια δεν κρύβεται. Στα θετικά μόνο η παραγωγή;;; Εντάξει δεν λέμε ότι θα γράψει ιστορία αλλά η κιθαριστική δουλειά είναι πολύ δυνατή. Η αναφορά στο Lesbian Show, που είναι αδιαπραγμάτευτη δισκάρα, είναι εξωπραγματική. Μετά κακιούλες για τους Lost που δεν έχουν καμία πρακτική αξία.

H ουσία είναι ότι ο συντάκτης δεν έκανε κριτική δίσκου, απλά εξίσωσε τους Nightfall με μια σκατούλα. Αυτό ήθελε να κάνει, η κυκλοφορεία του δίσκου ήταν απλά η αφορμή.

αν κριτικαρω το νεο λοστ
και στο κειμενο μεσα θαψω το draconian times
θα θεωρησεις εγκυρη τη γνωμη μου
για το συγκεκριμενο γκρουπ???

Και η άποψη του συντάκτη για τους nightfall ποια ήταν; Ότι γράφουν μια ζωή τυροτράγουδα; Όταν παίρνεις στα χέρια σου για κριτική άλμπουμ μπάντα με ιστορία όπως αυτή των Nightfall και δεν γουστάρεις ούτε γούσταρες ποτέ την μουσική τους σε ποιους ακριβώς απευθύνεται η κριτική; Γιατί σε αυτό που εγώ διάβασα δεν φαίνεται να τρέφει ο συντάκτης και ιδιαίτερα θερμά αισθήματα για το είδος που παίζουν γενικότερα. Σαν να πήρε black-μεταλάς για κριτική το νέο άλμπουμ των Nightwish μου φάνηκε εμένα.

Τέσπα επιλογές του rocking είναι αυτές, προσωπικά δεν μπορώ να τις καταλάβω με τίποτα αλλά οκ κουβέντα να γίνεται.

Από τα πιο ΓΤΠ review έβερ, ασχέτως συγκροτήματος και εφόσον δεν γίνεται για χαβαλέ. Εμπάθεια σε review δε βάζεις ρε παληκάρι μου, γράψτο σε email και στείλτο στον εαυτό σου να το διαβάσεις αμα θές. Όταν απευθύνεσαι σε αρκετά άτομα μόνο και μόνο λόγο του ότι το review μπαίνει στο rocking τότε βγάζεις το ένα χέρι από το σακούλι με τα τυρογαριδάκια και το άλλο από το βρακάκι σου και σεβόμενους τους μαλάκες που θα το διαβάσουν γράφεις μια μουσική άποψη, όχι μια εμπάθη δήλωση που στην τελική στα @@ μας και πως σου δημιουργήθηκε. Τα reviews είναι πάνω απ΄όλα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και μετά άποψη και σίγουρα όχι ειρωνεία και εμπάθεια.

Το πρόβλημα δεν είναι αν άρεσε ή όχι το άλμπουμ αλλά ο εμετός ενδιάμεσα στην αρχή και το τέλος του άρθρου.

Παρόμοια αισχρό review με το Ghost, nice!

Μλκ Φιλιππα εχω λιωσει στο γελιο. Ενταξει, εγω ξερω ακριβως πως τα λεει, εγραψε τη γνωμη του οπως ειναι χωρις ωραιοποιησεις, αντικειμενικοτητες και αλλα τετοια. Και καλα εκανε βασικα απο τη στιγμη που επρεπε να κανει τη κριτικη.

Στο τελος παντως ειμαι υπερσυμφωνος με πολλα, οπως το οτι καποια πραγματα οι ηλικιας 30+ που δεν παρακολουθουν και πολυ τι συμβαινει πλεον στα μουσικα δρωμενα θα τα αποθεωσουν, γουσταρουν, κλπ. Που δεν ειναι κακο, δικαιωμα τους, και ισως να μην ισχυει στη περιπτωση των Nightfall συγκεκριμενα. Ειναι ομως πολυ σωστη παρατηρηση.

Απλά είναι ν’ “απορεί” κανείς πώς έλαχε στον νίχλιστ το Νάητφωλ και όχι το νέο Κράηστ ή το νέο Λοστ ας πούμε… :roll:

Τωρα αυτο το λες σοβαρα; =p

Ποτέ σοβαρή κουβέντα σε (και για) ασόβαρο μέσο.

Νόμος.

από τους συντάκτες της ομάδας σου ναι. ξεκάθαρα εσύ θα είσαι αρμοδιος. Το να σε εμπιστευτω είναι τελείως άσχετο πράγμα. Δεν υποχρεώνουμε κανέναν να μας εμπιστευτεί. Τουλάχιστον εγώ, ούτε και είναι ο καημός μου

για ποιο λογο γραφετε τις κριτικες?

προσωπικά, με κάθε δείγμα ειλικρίνιας που διαθέτω ως ντίνος, γιατί μ’ αρέσει να γράφω. Και πόσο μάλλον να γράφω για μουσική. Τη βρίσκω ρε παιδί μου. Αφάνταστα. Όταν το θέμα είναι η μουσική που γουστάρω ή δε γουστάρω οι λέξεις μου βγαίνουν καλύτερα. Γι’ αυτό σε άλλα θέματα μπορεί να τοποθετούμαι σε μόγγολος

Στο σαιτ θέλω να προσφερω ενημερωση πρωτίστως, μου ζητήθηκε να βοηθήσω και ούτε που το σκέφτηκα

κοιτα λογικο ειναι να θελεις να γραφεις για τη μουσικη που σαρεσει
και γι’αυτο υπαρχουν και τα φορουμ
εκει πολυ ωραια μπορεις να πεις τη γνωμη σου
και να υπαρξει εν συνεχεια ενα πολυ ωραιο παρε δωσε αποψεων και σχολιασμων

οταν κανεις ομως κριτικη
αντιπροσωπευοντας ενα περιοδικο/zine κλπ κλπ
εκει οφειλεις να προσφερεις οπως ειπες και συ ενημερωση
οπωτε προσπαθεις να γραψεις οσο μπορεις πιο αντικειμενικα
και την οποια υποκειμενικη αποψη που αναγκαστικα θα εκφερεις (πχ εμπνευσμενες συνθεσεις ή χιλιοπαιγμενα ριφ) την αποτυπωνεις σεβομενος αυτους που θα σε διαβασουν
οι οποιοι θα ειναι επι το πλειστον οπαδοι της μπαντας

εγω πχ
εχω χασει επαφη με τους nightfall, δεν ξερω τι κανουν τωρα
και μπαινω να διαβασω τη κριτικη, μιας και το ροκιν ειναι απο τα λιγα σαιτ που ασχολουμαι, και το μοναδικο ελληνικο
και διαβαζω την αποψη του συντακτη για την πορεια της μπαντας (χεστηκα αν του αρεσαν ή οχι)
και 2-3 προτασεις για το τι παιζει μουσικα στο δισκο
οπου και απο κει παλι δεν καταλαβαινεις τι σκατα παιζουνε
και τελος
κλεινει τη κριτικη
τσουβαλιαζωντας οσους μπορει να τους αρεσει ο δισκος
ως οπαδους γκρουπ κακογουστων πισογυρισματων!!!

τωρα αν εσυ το θεωρεις αυτο ενημερωση
οκ
παω πασο

Man h enhmerosi ginete me 4 diaforetikous tropous, nea, live reports, interviews Kai reviews pou einai Kati poio prosopiko. Dialegeis k pairneis. Sorry Gia greeklish

Δεν παρακολουθω πλεον τους Nightfall αλλα και μονο για την απαξιωση της οποιας ιστοριας εχουν κι εχοντας καποια πολυ καλα αλμπουμ στο ενεργητικο τους…FAIL. Πολυ κακια χωρις λογο.

Δεν θεωρώ τους nightfall από τις μεγάλες ελληνικές μπάντες, νομίζω ότι η όλη φάση με αυτούς ήταν ένα δυνατό promotion που έφαγαν στις αρχές της προηγούμενης προς τέλη προ-προηγούμενης δεκαετίας. Σαφώς βέβαια δεν μιλάμε για μπάντα σκουπίδι που πάει να παρουσιάσει ο συντάκτης αλλά μεγάλη για μένα δεν είναι.

Το άλμπουμ δεν το άκουσα και πιθανότατα δεν θα το ακούσω, οπότε δεν έχω άποψη. Επί των κριτικών όμως θα ήθελα να επισημάνω το εξής: Ζούμε στην εποχή που η μουσική έρχεται από παντού. Κανείς δεν προλαβαίνει να ακούσει ούτε ένα μικρό ποσοστό όσων πραγμάτων βγαίνουν. Εγώ ως ακροατής που για να ψάξω νέα πράγματα διαβάζω κριτικές, προτιμώ αυτές να είναι σκληρές και άκαρδες παρά την άλλη τη μαλακία που επικρατεί όπου όλοι οι δίσκοι είναι εκπληκτικοί, ενδιαφέροντες, δυνατοί, με εκπληκτικές συνθέσεις και όταν βάλεις να ακούσεις συνειδητοποιείς ότι ακούς μια για τον πούτσο μπάντα με για τον πούτσο ριφ που έχουν ξαναπαιχτεί σε άλλα 7.000 για τον πούτσο τραγούδια κατά το παρελθόν.

Αυστηρές κριτικές λοιπόν να φεύγει η πολλή και αχρείαστη σαβούρα.

τραγέλαφος το ριβιου

ευτυχώς είμαστε σε μια εποχή που μπορεί κανείς να βρει πάμπολα ριβιους για οποιονδήποτε δίσκο σε ελληνικά και ξένα zines, με γραφιάδες που λένε την γνώμη τους με επιχειρήματα, χωρίς να διακατέχονται από κομπλεξ

Συμφωνοι φιλε μου αλλα εδω μιλαμε για απαξιωση ολης της πορειας της μπαντας, περαν της κριτηκης του αλμπουμ, που ειναι και κατι υποκειμενικο αλλωστε.

περίπου το 98% των ριβγιούζ δεν έχουν κανένα επιχείρημα, μόνο διεκπεραιωτικές, γενικόλογες αερολογίες, οι οποίες ούτως ή άλλως ταιριάζουν στο 98% των κυκλοφοριών (με τη βοήθεια απειροελάχιστων διαφοροποιήσεων στη διατύπωση). κάτι σαν αυτό που κάνουν οι αστρολόγοι στο τσάο ένα πράμα. απλώς, αυτή τη φορά, αυτός που έκανε το ριβγιού είπε να λάβει υπόψη και το γούστο του (ασχέτως αν δεν επιχειρηματολογεί), έτσι γι’ αλλαγή.

τώρα για απαξιώσεις πορειών κ.λπ., ξεπεράστε το, ανά δεύτερη ημέρα θάβουμε μέταλ μπλέηντζ, νούκληαρ μπλάστς και βάκενς και πρέπει τώρα για κάποιον λόγο να θεωρήσουμε πως αυτά είναι σημάδι αξίας μιας μπάντας; ακόμη κι αν είναι δηλαδή, δεν σημαίνει πως είναι για ΟΛΕΣ τις μπάντες που τα έχουν καταφέρει, υπάρχουν κι αυτοί που αναρωτιέσαι πώς και γιατί; ε, για τον συντάκτη οι νάητφωλ απ’ ό,τι φαίνεται είναι τέτοια περίπτωση και ποιος μπορεί να τον αδικήσει άλλωστε :!:

Οι Paradise Lost παντως ητο ενα πολυ καλο παραδειγμα… ;p Δεν εχει αδικο, καπου μου τη σπαει και μενα η παρελθοντολαγνια για χαρη της παρελθοντολαγνιας. Οχι οτι δεν βγαινουν καλα ολσκουλ πραγματα, πλεον καλο μεταλ βγαινει στον ακραιο (κατα συντριπτικο ποσοστο) χωρο, αλλα απο “επιστροφες”… χορτασαμε.

Μπραβο κυριε Φίλιππε Αλέκου!!πραγματικα μετα απο αυτο θα σε παρακολουθω!!!