Nightfall - Cassiopeia

ειναι τοσα πολλα πραγματα που ειναι fail που δεν ξερω τι να πρωτοπω!!

α)ποιος εκανε το review για το προηγουμενο δισκο;
Αλκης Κοροβεσης.
αρα υπηρχανε και αλλοι συντακτες αρμοδιοι για τους nightfall

β)οποιος δεν βαριεται, ας μπει να διαβασει το review του κου Κοροβεση
το οποιο ειναι σοβαρο, δειχνει οτι αναγνωριζει οτι ειχανε καλους δισκους στο παρελθον
και αποτυπωνει την υποκειμενικη του αποψη για το δισκο, που στην ουσια τον χαρακτηριζει μετριο, χωρις ομως να προσβαλει, παλιους ή νεους οπαδους.

γ) οι nightfall ξεκινησαν το πισογυρισμα το 2003
οι plost το 2007

δ) και αλλα ειδη τα εχουμε χορτασει
οπως υπαρχουν οπαδοι που γουσταρουν τα retro thrash και retro heavy metal και οτι αλλο ρετρο βγαινει
ετσι, υπαρχουν και οπαδοι που γουσταρουν τον οποιο ηχο των nightfall
δεν βλεπω το λογο, να τους χαρακτηριζεις ως κακογουστους!!!

ε)επισης ο χαρακτηρισμος του συντακτη για τα πρωτα χρονια των nightfall (αδιαφορων, πρωιμων lost? εννοει το ντεμπουτο ή και τα επομενα?)
ειναι λιγο generic
καθως οι nightfall ηχητικα τοτε, ηταν κατι παραπανω απο ενα doom/death συγκροτημα
εκτος αν και τετοια κομματια

χαρακτηριζονται doom/death

τεσπα
οτι και να πει καθενας βασικα
κανεις απο τους συντακτες δεν προκειται να συμφωνησει
για το οτι η κριτικη ηταν ακυρη (οχι ως προς το ποιον του νεου αλμπουμ, να το ξεκαθαρισουμε αυτο)

ps: δεν ειμαι οπαδος nightfall
2 αλμπουμ εχω (lesbian show, diva futura)
και τα τελευταια τα εχω ακουσει λιγο απο δω λιγο απο κει

ας ποσταρω και εγω ενα τυροτραγουδο :stuck_out_tongue:

Μετά από την κριτική, θα είχε ενδιαφέρον και μιά συνέντευξη από τον ίδιο συντάκτη με την μπάντα

μπορεί μέχρι τότε ο άλκης να έκανε ριβγιουζ μνιουζ, αλλά και αποκλειστικά νάητφωλ να κάνει κριτική, μπορεί να είχε εξετάσεις, να τρέχαν τα πρότζεκτ στη δουλειά, να έμεινε η γυναίκα του έγκυος, οπότε μάλλον το ανέλαβε ο λιγότερο άσχετος από τους άσχετους γιατί ένα ζάην που σέβεται τον εαυτό του δεν μπορεί να μην έχει κριτική στο νέο νάητφωλ ή να την δημοσιεύσει ένα χρόνο μετά!!! το κοινό θέλει άμεση ενημέρωση!!!

στηρίζουμε ευγενικά παιδιά!!! πέρα από το προσβλητικό του πράγματος, όφειλε για κάπιον λόγο ο νίχιλιστ να ανανωρίσει ότι έχουν οι νάητφωλ καλούς δίσκους ενώ δεν το πιστεύει;

ναι, και;

να πάρουν πίσω όλοι οι μεταλλογραφιάδες τα σχόλια που έχουν κάνει τα τελευταία εννιακόσια χρόνα για τους σκυλάδες και τους λαϊκοποπ. ΤΩΡΑ.

Ναι, να μας πει.

γαμάει!!! το είχα βάλει κάποτε σε συλλογάρα, πριν το intro του silverhawks και μετά το intro του spiral zone :!:

Εγώ δε μπορώ να καταλάβω πως το ότι είναι “η πρώτη μπάντα που υπέγραψε σε εταιρεία του εξωτερικού”, το ότι “έπαιξε στο Wacken” και άλλα τέτοια επιχειρήματα αποδεικνύουν και την ποιότητα των κυκλοφοριών τους.

Για να μην παρεξηγηθώ βρίσκω πάρα πολύ καλό το Athenian Εchoes, ενδιαφέρον το Lesbian και από το Diva και μετά έχασα κάθε ενδιαφέρον για τους Nightfall.

Απλά πάντα μου την έδινε αυτό το promotion και η συγκεκριμένη επιχειρηματολογία τους (γιατί από τον Καραδήμα πήγαζε), που τους οδήγησε σε τρομερές γκέλες, ειδικά στην αρχή της πορείας τους.

Για την κριτική, εφόσον ο Nihilist δεν είναι οπαδός της μπάντας -εμφανώς- θα μπορούσε να επικεντρωθεί στο άλμπουμ (για το οποίο παρεπιπτώντος έχουν γραφτεί ελάχιστα σε αυτό το thread και πλείστα όσον αφορά την κριτική, κάτι που κάνω κ εγώ αυτή τη στιγμή #-o). Από την άλλη όμως αυτό ακριβώς δεν είναι η κριτική; Έκφραση της υποκειμενικής άποψης;
Δεν ξέρω τί είναι σωστό και τι λάθος στην κριτική.
Να είναι στείρα παρουσίαση, να έχει προσωπικότητα, τί;
Προσωπικά, προτιμώ να παρακολουθώ συντάκτες (/χρήστες), να βλέπω τα γούστα τους κ έπειτα να εμπιστεύομαι τις κριτικές τους.

κανεις δεν ειπε οτι καποιος δεν μπορει να αποθεωσει η να θαψει εναν δισκο…θεμιτο ειναι αυτο και ειναι μεσα στα ορια της υποκειμενικοτητας που αναφερθηκε…το ολο θεμα δεν ειναι αυτο αλλα το οτι το κειμενο ειναι κακεντρεχες…σιγουρα δεν ειναι η τεραστια γκρουπαρα αλλα σιγουρα δεν ειναι και αυτο που περιγραφεται…καλως η κακως εχουν επηρεασει θετικα την ελληνικη σκηνη σε μια εποχη που τα ελληνικα γκρουπ προσπαθουσαν να κανουν το κατι παραπανω…τελοσπαντων το κουρασαμε…

Nai apla den exei nohma na kaneis kritikh se mia mpanta pou den goustareis eksarxhs…Kaneis den perimene albumara apo tous nightfall kai apefthynontai kai se sygkekrimeno koino…den mporw na katalavw poious tha voithisei afth h kritikh, aftous pou den tha to akougan etsi kai alliws? Perimenw synentefksh Filippa se Efthymh…:stuck_out_tongue: (Sorry gia ta greeklish)

Τελικα η ελληνικη σκηνη εχει παρει τα πανω της και δημιουργει τζερτζελο.Μια αυτο το θρεντ, μια το σβησμενο για το λαιβ kawir/acherontas…ενδοξη περιοδος :stuck_out_tongue:

Ένδοξη περίοδος μεν, όχι για τα μουσικά δρώμενα δε :stuck_out_tongue:

Ελα να βλεπω στοιχηματα για το ποτε θα σβησουν ποσταρισματα :stuck_out_tongue:

ελα τωρα, δεν εχει να κανει με τους nightfall το θεμα
η κουβεντα γινεται για την κριτικη
το ροκιν ετσι και αλλιως κανει κριτικες απο lana del ray μεχρι raw black κυκλοφοριες
που ειναι το κακο να κανει σε μια εγχωρια δημοφιλη (καλώς ή κακως) μπαντα?
και στο κατω κατω
δεν πιστευω να υπηρχε κανεις που να διαμαρτυροτανε
σε περιπτωση που δεν ειχε γινει κριτικη στο νεο nightfall

φυσικα και δεν ειναι υποχρεωμενος
αλλα απο τη στιγμη που δεν του αρεσει καθολου η μπαντα
ποιος ο λογος να κανει κριτικη?

εμενα δεν μαρεσει το μπλακ (με ελαχιστες εξαιρεσεις)
ξερεις τι ωραια επιχειρηματα μπορω να βρω
για να το κατακρινω?
να αρχισω να κανω κριτικες σε μπλακ κυκλοφοριες?

επειδη καπου αναφερθηκε σαν παραδειγμα
οτι το πισωγυρισμα τυπου λοστ εχει κουρασει

οι nightfall ειχαν ηδη ξεκινησει να παιζουν σε πιο παλιο υφος
πριν γινει μοδα το πισωγυρισμα με τους λοστ
και λιγα χρονια πριν
οι bride κυκλοφορησαν ενα απο τους καλυτερους δισκους τους
κανοντας ενα απο αυτα τα πισωγυρισματα που τοσο ενοχλουν

οπωτε τοποθετεις το συντακτη
στο ιδιο επιπεδο
με τον κλασσικο γραφικο ελληνα μεταλα
που βριζει σκυλαδες και λαικοποπ?
good to know

Ποιος είπε ότι είναι κακό να γίνει κριτική σε εγχώρια δημοφιλή μπάντα; Το κακό με τα ζάηνς είναι πως κάνουν χίλιες κριτικές το μήνα για να έχουν κόσμο και κλικς κι όχι επειδή αυτές οι χίλιες κριτικές έχουν κάτι να πουν σε αυτούς που κάνουν τις κριτικές. όπως υποθέτω συνέβη και τώρα, προφανώς και δεν θα είχε ασχοληθεί με το νέο νάητφωλ ο νίχιλιστ αν δεν έπρεπε να κάνει την κριτική για το ζάην, αλλά κάποιος έπρεπε να κάνει την κριτική για να βγει η υποχρέωση σε αυτόν που έστειλε το πρόμο και για λόγους “πληρότητας κι ανταγωνιστικότητας”. όπως δεν θα είχαν ασχοληθεί και όλοι οι υπόλοιποι “πολύ-καλό-για-το-είδος-του-ας-το-τσεκάρουν-οι-φίλοι-του-ήχου” συντάκτες με τις περισσότερες μπάντες που κάνουν κριτική, αν δεν είχαν να κάνουν κριτική. ιτς ε τζομπ.

κι αν επίσης το έβρισκε μέτριο ποιος ο λόγος να γίνει η κριτική; αν το έβρισκε γαμάτο γιατί να γίνει; στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι εμφανές πως έγινε από υποχρέωση, όπως έγραψα και παραπάνω. κατά τ’ άλλα, μια αρνητική κριτική που δεν γίνεται από υποχρέωση έχει να πει τόσα (ίσως και περισσότερα) όσα και μια θετική. προσφέρει μια άλλη οπτική γωνία, μια άποψη. αντίθετα, κάθε κριτική -είτε θετική είτε αρνητική- που γίνεται γιατί απλώς πρέπει να συμπληρώσει ύλη το ζάην, προσφέρει ένα τίποτα. άντε, για να μην είμαι απόλυτος, μπορεί να χρησιμεύσει ως βάση δεδομένων.

ε, εντάξει, για να κούρασε των λοστ που είναι πιο πρόσφατο, πιθανότατα των νάητφωλ θα έχει κουράσει ακόμη περισσότερο ως παλαιότερο! κατά τ’ άλλα, ίσως οι μπράηντ το έκαναν καλύτερα.

οι οκτώ στους δέκα ροκομεταλλοκάτι θεωρούν τα σκυλάδικα κακόκουστα, δεν είναι ανάγκη να τα βρίσουν. αν θεωρείς πως είναι γραφικό να θεωρείς κάτι κακόκουστο, με εκπλήσσεις που ζητάς αντικειμενικότητα στα ριβγιουζ, καθότι η άποψη αυτή (ότι δηλαδή δεν υπάρχει κακό γούστο) οδηγεί ασφαλέστατα στον απόλυτο σχετικισμό, άρα και στον υποκειμενισμό.

χαιρομαι που βγαινει κατι απο ολη αυτη τη κουβεντα
οτι υπαρχουν κριτικες στο σαιτ που γινονται απο υποχρεωση
οπωτε η ολη “υπερασπιση” του συντακτη περι “αρμοδιου” και "αποψεως"
ειναι λιγο ανουσιες

σωστος
αν πχ εκανε μια αρνητικη κριτικη στους entombed
θα λογαριαζα σοβαρα αυτα που ελεγε

ναι, αλλα στην περιπτωση των λοστ
μπορει να κουρασε το πισωγυρισμα
αλλα μετα απο 2 τετοιους δισκους
καταφεραν και εβγαλαν ενα δισκο
που προσωπικα (και απο σω γνωριζω και σε αλλους) αρεσε πραγματικα
περα απο φανμποισμους

δεν με καταλαβες, σορυ
θεωρω γραφικο
αυτον που μολις βρει ευκαιρια, θα τονισει τη κακογουστια των σκυλαδικων

και επισης
το γουστο ειναι υποκειμενικο
οπωτε απο τη στιγμη που αναφερεσαι οτι κατι που αρεσει σε καποιους ειναι κακογουστο, αυτοματα γινεσαι υποκειμενικος. ετσι δεν ειναι?

δική μου κρίση είναι αυτό, οι συντάκτες πιθανότατα θα το αρνηθούν. επίσης, στην άλλη κατηγορία κριτικών που αναφέρω στο προηγούμενο ποστ, βλέπω πολλή περισσότερη αγγαρεία. ο νίχιλιστ τουλάχιστον, έστω κι από υποχρέωση, έγραψε τη γνώμη του, έστω κι αστήριχτη. οι περισσότερες κριτικές απλώς παρουσιάζουν τη μέση άποψη. αγγαρεία στην αγγαρεία δηλαδή.

εντάξει, πιθανότατα για κάποιους άλλους ήρθε περαιτέρω κούραση κι όχι καλός δίσκος.

σύμφωνοι.

προφανώς. όσοι ζητάτε αντικειμενικότητα στις κριτικές δεν καταλαβαίνω με ποιο σκεπτικό τη ζητάτε, εφόσον το γούστο (και όχι μόνο αυτό) είναι υποκειμενικό. θα βγει έξω από το γούστο του ο συντάκτης και θα κρίνει με άλλο γούστο (της κοινής γνώμης για παράδειγμα);

Βάλτε να ακούσετε το δισκάκι ρε παιδιά είναι αρκετά καλό, πραγματικά είναι κρίμα να θαφτεί, υπάρχουν και αλλού κριτικές που λένε καλά λόγια όπως για παράδειγμα του Rock Hard. Πιστεύω ότι είναι αρκετά καλύτερος από τον προηγούμενο, απλά δεν είναι τόσο εύκολος, εννοώ ότι δεν είναι γεμάτος με πιασάρικα ρεφραιν και κοφτά ριφφ (χμμ :roll: ). Έχει γίνει φοβερή δουλειά στις κιθάρες και πραγματικά για ακόμα μια φορά η παραγωγή είναι για σεμινάριο!

τελευταιο και σταματω

κοιτα
στην ουσια ειναι αυτο που ειπαμε και πιο πριν
να μην γινονται κριτικες απλα για να γινονται

και οταν κανεις
να υπαρχει λιγο σεβασμος σε αυτους που σε διαβαζουν
και
να επικεντρωνεσαι στο να περιγραψεις τη μουσικη του δισκου
και οχι να βγαζεις εμπαθεια ή και αντιθετως υπερμετρο ενθουσιασμο
(σαν κατι κριτικες χρονοπουλου…χαχαχα, που δεν καταλαβαινες αν η μπαντα επαιζε φολκ ή ντεθ μεταλ!!!)

αυτα
over
and
out

To review μου θυμισε μια εποχη που στο Χαμμερ εδιναν ολα τα HIM στον Περβανιδη (μεχρι και live report ειχε κανει) για να κραξει και να γελανε τα δεκαπενταχρονα.

Φυσικα ο καθενας εχει την αποψαρα του αλλα φαντασου να ανοιξω κριτικη ρε RC με “δεν μου αρεσαν ποτε, και το Thy Mighty Contract ειναι υπερτιμημενο και γτπ”. Ε, stoppped reading there, τι να κανουμε.

Αλλα ενταξει, κατανοητο, τα λεω ολα αυτα γιατι δεν ειμαι πραγματικα προοδευτικος ανθρωπος και μου αρεσει το Tragic Idol, μιλαμε για καταντια ντρεπομαι απιστευτα. Αμα στον επομενο δισκο δεν το γυρισουν στο post, να γινουν και αυτοι trendy προοδευτικοι θα τους αποκυρηξω.

Video για το φοβερό Stellar Parallax